Kipinä kuntosalitreeniin syttyi Teinimetallisydämeen aikoinaan huimalla 90-luvulla Ulvilan kaupungin ylläpitämällä uimahallin salilla. Se oli silloin hyvinkin alkeellinen sali mutta kyllä siellä penkkiä ja hauista sai tehtyä. Sen jälkeen on vuosien varrella tullut koluttua läpi aika monta erilaista kuntosalia ja matkan varrelle mahtuu niin ankeaa kellarisalia, huippumodernia kuntokeskusta kuin useita ihan tavallisia kuntosaleja. Reilut pari vuotta sitten Poriin avattiin uusi upea ja laadukas kuntosali, WellGo Training Center. Jo ensimmäisestä tutustumiskäynnistä alkaen oli selvää, että Metallisydämen tulisi jatkossa löytämään sieltä.

WellGo Training Center

WellGo ei ole ihan mikä tahansa kuntosali. Sen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ihmiset, joilla on vuosien kokemus treenaamisesta, kilpailemisesta ja valmentamisesta – ja jotka haluavat treenata vain ja ainoastaan parhailla mahdollisilla laitteilla. WellGo onkin tarkasti tuloksekasta treenaamista varten suunniteltu huippulaadukas kuntosali, jonka toteutuksessa ei ole tingitty mistään.

Laitteet

Kuntosalin tasosta kertoo jotain se, että laitekannassa ei ole pihistelty yhtään, vaan panostettu laatuun oikein kunnolla. Laitteet ovat korkealaatuisia Hammer Stregth:n, Life Fitnessin ja Goljatin valmistamia ja salin omistajien itsensä testaamia ja tarkasti valitsemia.

Laitekanta on harkittu huolella, kovaa treenaavan kuntosalikäyttäjän näkökulmasta, mutta kuitenkin myös aloittelijan tarpeet huomioiden. Perinteisten penkkipunnerruspenkkien ja kyykkyhäkkien lisäksi valikoimasta löytyy korkealaatuiset ja todella jämäkät, mutta helppokäyttöiset jalkaprässi ja Hack-kyykky. Hack on vielä hieman tavallista loivemman kulmansa ansiosta erityisen polviystävällinen, vanha kunnon ”kipeä polvi”-tekosyy ei siis toimi tällä salilla kovan jalkatreenin esteenä…

Varmasti joka treenaajan tarpeisiin riittävän vapaiden painojen määrän lisäksi WellGo:sta löytyy kattava valikoima käsipainoja aina 60 kiloon asti ja omistajat ovat luvanneet hankkia heti lisää isompia käsipainoja kun joku noilla kuusikymppisillä pumppailee kympin punnerrussarjoja…

Erityisen maininnan ansaitsee myös kuntosalin siisteys ja järjestys. Paikat on aina järjestyksessä ja painot paikoillaan, tulee salille sitten mihin aikaan tahansa. Päivittäin paikalla oleva henkilökunta pitää huolta myös salin siisteydestä, eikä pölykoiriin ole pelkoa törmätä.

WellGo Personal Training

WellGo Personal Training valmentajat Ringa Ruisniemi ja Jani Sukeva ovat paitsi mukavia, myös todella ammattitaitoisia valmentajia. Ringa ja Jani vastaavat myös Sarin meneillään olevasta Body Fitness -kisavalmennuksesta.

Viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä on mainittava kuntosalin aivan mieletön asiakaskunta. Salilla on aina hyvä ja välitön fiilis. Jokaiselle annetaan halutessaan oma treenirauha, mutta myös juttuseuraa ja varmistajaa löytyy aina sitä kaivatessa.

WellGo:n nettisivut löytyvät TÄÄLTÄ Facebook-sivu TÄÄLTÄ ja Instagram-tili TÄÄLTÄ

3 thoughts on “Mun salit”

 1. Morjesta.
  Oon aatellu kesällä vähä kierrellä pärrällä lähikaupunkien saleja niin saa yhdistettyä kaksi harrastusta hyvin yhteen. Matkaa poriin kertyy n.80km ja näyttää tämä ”sun” sali wellgo niin hyvältä että sinne ekaksi. Mihin lihasryhmään löytyisi ns. hilavitkuttimia eniten? Omalla salilla ihan hyvä laitekanta mutta käytännössä ns. peruslaitteita ja juutubesta monasti kuolannu eri vipuvarsihässälöitä josko joskus pääsisi kokeilemaan. Niin eli mitä suosittelisit ekaksi reeniksi wellgo:ssa?

  1. Kyllä mä lähtisin ehdottamaan selkätreeniä. Hiton hyvät vipuvarsilaitteet ja taljat. Saa ensin runtattua raskailla vipuvarsiliikkeillä selkälihakset kunnolla säkkärälle ja viimeisteltyä eristävillä taljaliikkeillä. Taljoja löytyy erilaisia, perinteiset helvetin jämerät ylä ja alatalja varmasti riittävän isoilla painopakoilla ja sitten kahden vaijerin mekanismilla toimivat ylä ja alataljat, joilla saa eristettyä liikkeet hiton hyvin.

   Toinen hyvä vaihtoehto on jalkatreeni. On nimittäin parhaat jalkaprässi ja Hack joita oon kokeillut. Tai jso hurjaksi alat, teet pakaratreenin, siihenkin löytyy muutama jännä eristävä liike…

   Kerro ihmeessä mitä tykkäsit kun oot käynyt treenaamassa! 🙂

  2. Käynti suoritettu ja olihan se käymisen arvoinen paikka!
   Palvelu oli ystävällistä ja paikan siisteys täysi kymppi.
   Selkää hakattiin aluksi vipuvarsikoneella ylhäältä pyramidilla kun oli vähä painot luonnollisesti hakusessa aluksi. Otti kyllä niin maan perkeleesti latseihin ja ihan sinne sivuosaan. Siitä järjestyksessä seuraava viparikone hammerotteella ja siitä t soutuun mikä oli nivelen kanssa uusi tuttavuus ja myös positiivinen sellainen. Lopuksi goljatin ala ja ylätaljoilla eri kahvoilla pudotussarjoja.
   Päätin koittaa vaaka- ja normiprässiä ”testimielessä” ja sai molemmilla niin hyvän tuntuman takareisiin mikä prässillä on ollu meikäläiselle aika harvinaisuus että päätin hakata kymmenkunta sarjaa vielä niitä. Lopuksi koukistus istuen pudotuksilla. Koukistuslaite oli myös erinomainen, kun supistuksen sai vedettyä ihan loppuun asti.
   Pakko kyllä jalat tulla viä paukuttaan kesäloman aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.