Kipinä kuntosalitreeniin syttyi Teinimetallisydämeen aikoinaan huimalla 90-luvulla Ulvilan kaupungin ylläpitämällä uimahallin salilla. Se oli silloin hyvinkin alkeellinen sali mutta kyllä siellä penkkiä ja hauista sai tehtyä. Ulvilaan avattiin samoihin aikoihin uusi hieno kuntosali, Friitalan Sport Center, joka siinteli pienen Teinimetallisydämen unelmissa. Sport Centeristä muodostuikin vuosien varrella kuntosali, jolla olen elämäni aikana eniten treenannut. Siellä on tullut tehtyä kaikkien aikojen penkkienkka, opeteltua vetämään maasta, väännettyä niin perkeleen monta hauiskääntöä että oikein hirvittää ja joskus jopa kyykättyä. Nykyisin päätreenipaikka löytyy Porin puolelta ja Metallisydämen löytääkin varmimmin ähkimästä Porin upeimmalta ja laadukkaimmalta kuntosalilta, WellGo Training Centeriltä, jonka laitteet ovat aivan omaa luokkaansa.


wellgo

WellGo Training Center

WellGo ei ole ihan mikä tahansa kuntosali. Sen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ihmiset, joilla on vuosien kokemus treenaamisesta, kilpailemisesta ja valmentamisesta – ja jotka haluavat treenata vain ja ainoastaan parhailla mahdollisilla laitteilla. WellGo onkin tarkasti tuloksekasta treenaamista varten suunniteltu huippulaadukas kuntosali, jonka toteutuksessa ei ole tingitty mistään.

20160123_164257

Kuntosalin tasosta kertoo jotain se, että laitekannassa ei ole pihistelty yhtään, vaan laitteissa on panostettu laatuun oikein kunnolla. Laitteet ovat korkealaatuisia Hammer Stregth:n, Life Fitnessin ja Goljatin valmistamia ja salin omistajien itsensä testaamia ja tarkasti valitsemia.

20160123_164328 20160123_164224 20160123_164151

Laitekanta on harkittu huolella, kovaa treenaavan kuntosalikäyttäjän näkökulmasta, mutta kuitenkin myös aloittelijan tarpeet huomioiden. Perinteisten penkkipunnerruspenkkien ja kyykkyhäkkien lisäksi valikoimasta löytyy korkealaatuiset ja todella jämäkät, mutta helppokäyttöiset jalkaprässi ja Hack-kyykky. Hack on vielä hieman tavallista loivemman kulmansa ansiosta erityisen polviystävällinen, vanha kunnon ”kipeä polvi”-tekosyy ei siis toimi tällä salilla kovan jalkatreenin esteenä…

20160123_164109 20160123_164138

Varmasti joka treenaajan tarpeisiin riittävän vapaiden painojen määrän lisäksi WellGo:sta löytyy kattava valikoima käsipainoja aina 60 kiloon asti ja omistajat ovat luvanneet hankkia heti lisää isompia käsipainoja kun joku noilla kuusikymppisillä pumppailee kympin punnerrussarjoja…

20160123_164204

Kaikkien bikinifitness-pyllistelijöiden iloksi WellGo:ssa on panostettu myös pakaratreeniin. Näillä laitteilla pamahtaa pakarat pumppiin ennen kuin ehdit edes belfietä sanoa…

20160123_164319

Erityisen maininnan ansaitsee myös WellGo:n siisteys ja järjestys. Paikat on järjestyksessä ja painot paikoillaan, tulee salille sitten mihin aikaan tahansa. Päivittäin paikalla oleva henkilökunta pitää huolta myös salin siisteydestä, eikä pölykoiriin ole pelkoa törmätä.

Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! WellGo:n nettisivut löytyvät TÄÄLTÄ ja Facebook-sivu TÄÄLTÄ

3 thoughts on “Mun salit”

 1. Morjesta.
  Oon aatellu kesällä vähä kierrellä pärrällä lähikaupunkien saleja niin saa yhdistettyä kaksi harrastusta hyvin yhteen. Matkaa poriin kertyy n.80km ja näyttää tämä ”sun” sali wellgo niin hyvältä että sinne ekaksi. Mihin lihasryhmään löytyisi ns. hilavitkuttimia eniten? Omalla salilla ihan hyvä laitekanta mutta käytännössä ns. peruslaitteita ja juutubesta monasti kuolannu eri vipuvarsihässälöitä josko joskus pääsisi kokeilemaan. Niin eli mitä suosittelisit ekaksi reeniksi wellgo:ssa?

  1. Kyllä mä lähtisin ehdottamaan selkätreeniä. Hiton hyvät vipuvarsilaitteet ja taljat. Saa ensin runtattua raskailla vipuvarsiliikkeillä selkälihakset kunnolla säkkärälle ja viimeisteltyä eristävillä taljaliikkeillä. Taljoja löytyy erilaisia, perinteiset helvetin jämerät ylä ja alatalja varmasti riittävän isoilla painopakoilla ja sitten kahden vaijerin mekanismilla toimivat ylä ja alataljat, joilla saa eristettyä liikkeet hiton hyvin.

   Toinen hyvä vaihtoehto on jalkatreeni. On nimittäin parhaat jalkaprässi ja Hack joita oon kokeillut. Tai jso hurjaksi alat, teet pakaratreenin, siihenkin löytyy muutama jännä eristävä liike…

   Kerro ihmeessä mitä tykkäsit kun oot käynyt treenaamassa! 🙂

  2. Käynti suoritettu ja olihan se käymisen arvoinen paikka!
   Palvelu oli ystävällistä ja paikan siisteys täysi kymppi.
   Selkää hakattiin aluksi vipuvarsikoneella ylhäältä pyramidilla kun oli vähä painot luonnollisesti hakusessa aluksi. Otti kyllä niin maan perkeleesti latseihin ja ihan sinne sivuosaan. Siitä järjestyksessä seuraava viparikone hammerotteella ja siitä t soutuun mikä oli nivelen kanssa uusi tuttavuus ja myös positiivinen sellainen. Lopuksi goljatin ala ja ylätaljoilla eri kahvoilla pudotussarjoja.
   Päätin koittaa vaaka- ja normiprässiä ”testimielessä” ja sai molemmilla niin hyvän tuntuman takareisiin mikä prässillä on ollu meikäläiselle aika harvinaisuus että päätin hakata kymmenkunta sarjaa vielä niitä. Lopuksi koukistus istuen pudotuksilla. Koukistuslaite oli myös erinomainen, kun supistuksen sai vedettyä ihan loppuun asti.
   Pakko kyllä jalat tulla viä paukuttaan kesäloman aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.