Offi ohi, nyt alkaa dieetti!

Sarin haave kilpailemisesta body fitnessissä on kytenyt pitkään, itseasiassa jo useamman vuoden ajan. Viime vuoden loppupuolella istuttiin palaveripöydän ääreen valmentajien Ringan ja Janin kanssa ja tehtiin päätös lähteä tähtäämään kilpalavalle vuoden 2019 syksyllä. Tammikuussa polkaistiin projekti liikkeelle ja Sari lähti noudattamaan Ringan ja Janin laatimaa ruokavaliota ja treeniohjelmaa. Nyt projektin ensimmäinen vaihe on ohi ja on aika siirtyä seuraavaan. Nyt alkaa dieetti.

dieetti

Sari:

Niin johan tässä on dieettiä odoteltukin, koko vaatekaapin sisällöstä mahtuu enää kahdet housut jalkaan… On muuten melkoisen erikoinen tilanne ihmiselle, joka on tottunut pitämään eri farkkuja joka päivä. Nyt ahteri on levinnyt sellaisiin mittoihin, että housujen pukeminen jalkaan aamulla on ihan oma ohjelmanumeronsa. On siinä katsellessa ollut hauskaa Emilialla ja Jari on luvannut kuvata joku kerta Instagramiin livevideota pukeutumisestani.

Painoa on tullut vuoden alusta lisää kuutisen kiloa, joka tuntuu ainakin itsestäni ihan hurjalta määrältä. Toivottavasti ainakin osa olisi sitä paljon kaivattua lihastakin…

Offi on nyt ohi, dieetti alkaa!

Keskiviikkona pidettiin WellGo Personal Tarining -valmentajieni Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan kanssa taas palaveri, jossa päätettiin että dieetti alkaa maanantaina. Kalorit on nyt offilla olleet reilut 2500 ja siitä nyt pitäisi pudottaa viitisensataa pois. Onneksi ei tarvitse itse laskeskella mistä luopuisi, vaan valmentajat hoitavat sen puolestani. Muita muutoksia ei ainakaan heti alkuun ole luvassa, vaan dieetille lähdetään pelkällä kalorien pudottamisella ja katsotaan miten kroppa alkaa siihen reagoimaan.

Tätä välidieettiä kestää noin 13 viikkoa ja painoa on sinä aikana tarkoitus pudottaa puolisen kiloa viikossa. Vuoden alussa sitten katsotaan kuntoa, nostetaan kaloreita ja palataan offille joksikin aikaa ennen varsinaista kisadieettiä.

Vaikka offikausi on toisaalta hienoa aikaa ollutkin runsaine ruokamäärineen, on jotenkin jo ehtinyt kaivata dieettiäkin. Siis ihan muistakin syistä kuin housujen takia. Itsestä ainakin tuntuu että lihastakin olisi tässä projektin aikana tarttunut ihan hyvin ja oikeasti olen tosi innostunut näkemään mitä rasvan alta kuoriutuu.

Kehonhuolto

Tässä projektin aikana on tullut treenattua kovempaa kuin aiemmin ja olenkin huomannut, että kyllä sitä omaa kehoa kannattaa huoltaa. Jumia alkaa tulla vähän joka puolelle jos on pidempi tauko hieronnassa käymisestä tai putkirullailusta.

Nyt olenkin vakaasti päättänyt käydä säännöllisesti hierottavana ja putkirullata varsinkin etureisiä ja pakaroita säännöllisesti. Ihan korvaamattomaksi on osoittautunut High Baller, jolla hoidan kehon triggerpisteitä säännöllisesti, tunne sen jälkeen on aika mahtava.

Kisainnostus alkaa nousta

Tässä kun tämän syksyn Fitness Expo alkaa lähestyä ja dieettiäkin käynnistellään, alkaa oma kisainnostuskin nousta kovaa vauhtia. Poseeraamisen harjoittelu on aloitettu, kisakengät on hankittu ja bikineitäkin olen jo testaillut…

On tämä kyllä melko touhua ja me too:ta on tehnyt mieli huudella jo moneen otteeseen. Onhan se nyt ihan törkeää että miehille riittää yhdet 30 euron kalsarit ja nainen tarvitsee kaiken mahdollisen kengistä rakennekynsiin ja bikineistä ripsienpidennyksiin. Sitten pitäisi vielä päättää millaiset kengät ja millaiset bikinit… No kengät on nyt valittu ja päädyin 11,5 cm korollisiin, vaikka 9 cm koroilla olisi varmasti mukavampi kävellä. Mutta mitä ei nainen tekisi terhakkaamman takapuolen vuoksi?

Jari:

Onhan tämä melkoinen projekti seurata näin sivustakin, ja nyt ollaan oltu vasta offilla… Täytyy kyllä sanoa että hyvin se Sari vetää, eikä tää homma jää kyllä päättäväisyydestä (jääräpäisyydestä) kiinni. Jokainen treeni tulee tehtyä vaikka kuinka väsyttäisi ja ruokavalio pitää vaikeampinakin päivinä.

Haastetta luo ainoastaan tuo pukeutuminen. Näin miehenä on vaikea ymmärtää sitä taistelua minkä nainen on valmis käymään läpi saadakseen liian pienet farkut jalkaansa. Se pukeutuminen on kuin yhdistelmä karatea, judoa ja astangajoogaa…

P.S. Joku päivä mä vielä kuvaan sen videon Instagramiin… 😉

 

Sarin projektin aiemmat vaiheet

Jos Sarin projekti kiinnostaa, sen aiemmat vaiheet löytyvät kootusti TÄÄLTÄ

WellGo Fitness & Strenght Team tiimipäivä

Syksy 2019 lähestyy ja Sari panikoi tässä menneellä viikolla ensimmäisen kerran miten aika loppuu kesken, eikä ole mitään järkeä nousta reilun vuoden päästä kisalavalle… WellGo Fitness & Strength Teamin tiimipäivä tuli siis juuri oikeaan aikaan…

tiimipäivä

WellGo Fitness & Strength Team

Sari on vuoden alusta kuulunut WellGo Fitness & Strength Teamiin, jonka valmentajina toimivat Ringa Ruisniemi ja Jani Sukeva. Tiimiin kuuluu kilpaurheilijoita niin fysiikkalajeista, kuin voimalajeistakin. Edustettuna on niin bikini fitness, body fitness, wellness fitness ja classic bodybuilding kuin voimanostokin. Tällä kertaa tiimipäivään osallistui valmentajien lisäksi 12 urheilijaa – ja yksi ulkopuolinen, minä.

Tiimin tuki

Kuten alussa mainitsin, Sarilla nousi tällä viikolla ensimmäistä kertaa pienimuotoinen paniikki oman kilpailutavoitteen lähestymisestä. Sari tuijotti itseään peilistä ja totesi ettei mitenkään ole valmis nousemaan kilpalavalle reilun vuoden päästä…

Tämä oli yksi tiimipäivässä käsitellyistä aiheista, jokainen kilpailuun tähtäävä kohtaa vastaavia ajatuksia jossakin vaiheessa projektiaan ja silloin tiimin ja valmentajien tuki on todella tärkeää. Valmentajat kyllä kertovat jos tavoitetta on tarvetta siirtää, mutta myös valavat varmuutta kun oma usko meinaa loppua. Harvoin kukaan kilpailuun valmistautuva pystyy näkemään itseään täysin realistisessa valossa, ei edes kokeneet kilpailijat, mutta erityisesti se korostuu kun kilpailuun valmistaudutaan ensimmäistä kertaa.

Tiimipäivä ajoi asiansa, sillä päivän jälkeen Sari taas puhkui intoa harjoitellessaan illalla poseerauksia peilin edessä.

Tiimiasu ja some

Tiimipäivässä suunniteltiin myös uusia tiimiasuja, onhan tiimiin kuulumisessa yksi iso asia sen yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuus ja me-henki. Innoissaan tiimiläiset visioivatkin mitä erilaisempia tiimiasusteita aina WellGo-alushousuista alkaen. Lopulta kuitenkin taidettiin päätyä hankkimaan ensimmäiseksi yhtenevät tiimihupparit (ja edetä siitä sitten asteittain mahdollisesti jopa niihin alushousuihin asti…).

Eri merkkejä ja malleja testattiin ja vaihtoehtja pohdittiin, mutta lopullinen valinta jäi vielä harkintaan (Jos sinulla on hyviä kontakteja, laita ihmeessä kommenttiboksiin vinkkiä!)

Kannattaa laittaa seurantaan myös tiimin Instagram-tili, sinne alkaa jatkossa puskea sisältöä ihan uudella tavalla. Eikä pelkkää treeniä ja parsakaalia, vaan ihan oikeita ihmisiä ja oikeaa elämää fitneksen taustalla.

Poseerausharjoittelu

Tiimipäivän päätteeksi urheilijat pääsivät harjoittelemaan poseeraamista Janin ja Ringan opastaessa oikeisiin asentoihin ja oikeanlaiseen esiintymiseen. Vielä näin harjoitellessa hymyt olivat aika harvassa, enemmänkin taisi tuskanhiki kihota otsalle. Mutta ainakin näin sivusta seuraajana jäi todella vahva tunne, että näistä tyypeistä kuullaan vielä!