Tehokas rengastreeni

Kesä on ulkona treenaamisen kulta-aikaa, ainakin silloin kun ei sada vettä… tai räntää… tai rakeita… No on kesällä joka tapauksessa kivempi treenata ulkona kuin talvella, säästä riippumatta. Tällä kertaa toisaalta kyllä riiputaan, nimittäin voimistelurenkaissa jotka viritin juhannuksena hämähäkkikeinun tilalle treenin ajaksi…

rengastreeni

Rengastreeni

Voimistelurenkaiden ympärille voisi kehitellä lukemattoman määrän erilaisia treeniliikkeitä. Tällä kertaa meidän ulkoilmatreeni koostui kahdeksasta erilaisesta liikkeestä.

1. Leuanveto

Eiköhän se luonnollisin treeniliike, jolla aloittaa rengastreeni, ole leuanveto. Todella tehokas liike selälle, mutta jokseenkin erilainen renkaissa tehtynä kuin perinteisesti kiinteässä tangossa roikkuen tehty leuanveto. Otteen toki voi voimistelurenkaissa säätää itselleen sopivaksi myötä- vasta- ja vasaraotteen väliltä, mutta itse liikettä tehdessä sen vakaus ja tukevuus on ihan eri luokkaa kuin kiinteässä tangossa.

Suoritustekniikasta ja otteesta riippumatta tehdään tätä ensimmäistä liikettä maksimimäärä, eli siihen asti kun ei enää onnistuta rimpuilemaan yhtään toistoa lisää.

2. Jalkojen nosto

Leuanvedon jälkeen kannattaa hetkeksi irrottaa ote renkaista ja huhotella ihan rauhassa ennen kuin tarttuu uudelleen renkaisiin… Tämä toinen liike kohdistu vatsalihaksille ja siinä nostetaan jalat kohtisuoraan ylöspäin, vatsalihaksilla rutistaen. Sitten lasketaan hallitusti takaisin alas ja taas ylös. Jälleen juuri niin monta kertaa kuin pystytään.

3. Dippipunnerrus

Seuraavaksi lasketaan renkaita jonkin verran alaspäin ennen kuin tartutaan niihin kiinni ja aletaan tekemään dippipunnerrusta. Taas kerran renkaat tuovat muuten tuttuun liikkeeseen ihan oman ulottuvuutensa. Liike ei olekaan niin tukevaja varma kuin kiinteässä dippitelineessä ja ssuoritukseen pitääkin keskittyä ihan oikeasti. Jälleen tehdään maksimimäärä toistoja…

4. Vatsalihasliike

Nyt kannattaa nostaa renkaita hiukan takaisin ylöspäin, jotta vältytään pahemmilta päävammoilta. Sitten väkerretään jollain kummallisella tavalla (voi pyytä apua kaverilta) jalat renkaista läpi niin, että päästään roikkumaan renkaista polvitaipeista. Siitä lähdetään sitten rutistelemaan vatsalihaksilla otsaa polviin. On muuten haastavampaa kuin voisi kuvitella, nimittäin renkaista pois pääseminen…

5. Soutuliike

Lasketaan taas renkaita hiukan alaspäin ja pienen hengähdystauon jälkeen tartutaan renkaisiin kiinni ja kiepahdetaan niiden alle roikkuen käsin renkaista vartalo jännitettynä ainoastaan kantapäiden koskettaessa maahan. Siitä lähdetään sitten tekemään perinteistä soutuliikettä selkälihaksilla. Tarkoitus olisi taas mennä ihan tappiin asti toistojen suhteen, mutta sarja saattaa venyä ainakin vahvemmilla sen verran pitkäksi, että hyvin voi pyytää vaikka jonkun kaverin naamalle istumaan lisäpainoksi (mielellään saunapuhtaana).

6. Punnerrus

Punnerruksessa voi halutessaan käyttää samaa lisäpainoa, sillä liike ei ole hirmoisen raskas. Muutaman edellisen liikkeen tapaan se on tosin hieman epäväkaampi kuin perinteiseen tapaan käden maassa tehtävä punnerrus.

7. Vatsarutistus

Seuraavaksi lyödään kädet saveen ja sujautetaan nilkat renkaisiin. Sitten lähdetään rutistelemaan. Liike on neljävaiheinen: ensin ollaan etunojassa, siiten rutistetaan siitä vatsalihaksilla jalat suorina peppu ylös, palaudutaan etunojaan ja sitten rutistetaan vatsalihaksilla polvet koukkuun. Tätä toistetaan mittarimatomaiseen tapaan kunnes vatsalihaksissa alkaa tuntua tuskaista poltetta.

8. Kiertoliike

Viimeisenä se koko rengastreenin loppuhuipennus, kiertoliike jolle on varmasti jokin ihan oikea nimikin. Tartutaan renkaisiin kiinni ja lähdetään nostamaan jalkoja ylöspäin vieden ne käsien ja renkaiden välistä yli, viedään varpaiden kärjet lähelle maata ja kierretään samaa reittiä hitaasti takaisin. Siinä sitten kieputaan edestakaisin kunnes pää on pyörällä.

Sellanen oli meidän tämänkertainen ulkotreeni. Voimistelurenkaat on tilattu Gorilla Sportsista, eikä maksa paljon. Kiva lisä mökkireissuille ja vaikka minne. Helppo kuljettaa mukana ja asentaa ihan mihin vaan.

Mukavia kesätreenejä kaikille!

Kesä on ulkona treenaamisen aikaa

Minä uraudun ihan hirveän helposti treenaamaan aina vaan salilla sen oman suunnitelmani mukaan. Jos järjellä ajattelee, niin onhan se nyt ihan hullua huhkia upealla säällä sisällä salilla kun voisi yhtä hyvin treenata ulkona samalla nauttien mahtavasta kesäsäästä. Jotenkin päässä vaan on sellanen vinksahtanut ajatus, että jos ei esimerkiksi olkapäätreeniä saa tällä kertaa tehtyä totuttuun tapaan salilla, alkaa oma ulkomuoto äkkiarvaamatta muistuttaa entistä enemmän jaffapulloa…

Pikkuhiljaa olen pystynyt ainakin jossain määrin sisäistämään ajatuksen, että sen tiettyyn kaavaan puserretun oman treeniohjelman pilkuntarkan noudattamisen sijaan voisi olla hyvä välillä ottaa hiukan löysin rantein, tehdä vaikka jotain kivaa ja täysin erilaista. Ei ne gainssit siitä mihinkään katoa, ennemminkin treenitehot siellä salillakin paranee kun mieli on virkeä. Näin kesällä ja upealla aurinkoisella säällä pitäisikin ehdottomasti uskaltautua entistä enemmän vaan ulos treenaamaan.

Sarin leikkipuistotreeni löytyy TÄÄLTÄ
Kesä on ulkona treenaamisen aikaa

Me vietetään kesällä aina jonkin verran aikaa kesämökillä järven rannalla, kaukana kaikesta hulinasta ja vielä kauempana kuntosaleista. Pari päivää menee ihan mukavasti rentoutuessa, mutta jo kolmantena päivänä minun on usein pakko päästä tekemään jotain, urheilemaan, saamaan hiki pintaan. Useimmiten sitten soudan pitkin järveä tai käyn pienellä lenkillä. Monesti mukana on jotain pientä treenivälinettäkin, kuten vaikka kahvakuula. On ihan mahtava pulahtaa uimaan kun oli ensin ottanut pienen hien pintaan kahvakuulaa heiluttelemalla.

Kahvakuulatreeni löytyy TÄÄLTÄ

Monesti olen mökille väkertänyt jonkinmoisen leuanvetopaikan tai jotain vastaavaa. Viime kesänä vein homman kuitenkin askelta pidemmälle ja rakensin itselleni oman mökkikuntosalin yksinkertaisesti koivunrungosta.

TÄÄLLÄ postaus kesämökkikuntosalista ja koivunrunkotreenistä

Tänä kesänä valikoima laajenee entisestään, sillä uusia treenivälineitä on jo tilattu kesän treenejä varten. Tähän mennessä olen ehtinyt vasta paiskoa takapihalla slamball:ia, mutta juhannukseksi on mökille mukaan otettavaksi varattu esimerkiksi hiekkasäkkiä ja TRX-nauhoja…

Slamball-treeni löytyy TÄÄLTÄ
Lisää ideoita ja motivaatiota

Tänä kesänä ei tule muutenkaan puuttumaan ideoita ulkotreeneistä, sillä sain jokin aika sitten bloggaaja-kollegaltani Monnalta hänen ja miehensä Tuukan kirjoittaman Ylös, ulos treenaamaan! kirjan.

Tuota kirjaa on nyt tullut selailtua ja lueskeltua useampaankin otteeseen ja se sisältää valtavan määrän erilaisia ulkotreeni-ideoita yksin, kaksin, perheen kanssa tai isossa ryhmässäkin toteutettavaksi. Kaikkein parasta kirjassa on se, miten Monnan ja Tuukan iloisuus, energisyys ja kannustavuus välittyy teksteistä ja kuvista. Kannattaa tutustua, tässä on todellinen hyvänmielen treeniopas!

Ylös, ulos treenaamaan! -kirjan saat tilattua TÄÄLTÄ alennettuun hintaan, käy tilaamassa omasi ja ota ilo irti kesästä ja kesätreeneistä!