Kesä on ulkona treenaamisen aikaa

Minä uraudun ihan hirveän helposti treenaamaan aina vaan salilla sen oman suunnitelmani mukaan. Jos järjellä ajattelee, niin onhan se nyt ihan hullua huhkia upealla säällä sisällä salilla kun voisi yhtä hyvin treenata ulkona samalla nauttien mahtavasta kesäsäästä. Jotenkin päässä vaan on sellanen vinksahtanut ajatus, että jos ei esimerkiksi olkapäätreeniä saa tällä kertaa tehtyä totuttuun tapaan salilla, alkaa oma ulkomuoto äkkiarvaamatta muistuttaa entistä enemmän jaffapulloa…

Pikkuhiljaa olen pystynyt ainakin jossain määrin sisäistämään ajatuksen, että sen tiettyyn kaavaan puserretun oman treeniohjelman pilkuntarkan noudattamisen sijaan voisi olla hyvä välillä ottaa hiukan löysin rantein, tehdä vaikka jotain kivaa ja täysin erilaista. Ei ne gainssit siitä mihinkään katoa, ennemminkin treenitehot siellä salillakin paranee kun mieli on virkeä. Näin kesällä ja upealla aurinkoisella säällä pitäisikin ehdottomasti uskaltautua entistä enemmän vaan ulos treenaamaan.

Sarin leikkipuistotreeni löytyy TÄÄLTÄ
Kesä on ulkona treenaamisen aikaa

Me vietetään kesällä aina jonkin verran aikaa kesämökillä järven rannalla, kaukana kaikesta hulinasta ja vielä kauempana kuntosaleista. Pari päivää menee ihan mukavasti rentoutuessa, mutta jo kolmantena päivänä minun on usein pakko päästä tekemään jotain, urheilemaan, saamaan hiki pintaan. Useimmiten sitten soudan pitkin järveä tai käyn pienellä lenkillä. Monesti mukana on jotain pientä treenivälinettäkin, kuten vaikka kahvakuula. On ihan mahtava pulahtaa uimaan kun oli ensin ottanut pienen hien pintaan kahvakuulaa heiluttelemalla.

Kahvakuulatreeni löytyy TÄÄLTÄ

Monesti olen mökille väkertänyt jonkinmoisen leuanvetopaikan tai jotain vastaavaa. Viime kesänä vein homman kuitenkin askelta pidemmälle ja rakensin itselleni oman mökkikuntosalin yksinkertaisesti koivunrungosta.

TÄÄLLÄ postaus kesämökkikuntosalista ja koivunrunkotreenistä

Tänä kesänä valikoima laajenee entisestään, sillä uusia treenivälineitä on jo tilattu kesän treenejä varten. Tähän mennessä olen ehtinyt vasta paiskoa takapihalla slamball:ia, mutta juhannukseksi on mökille mukaan otettavaksi varattu esimerkiksi hiekkasäkkiä ja TRX-nauhoja…

Slamball-treeni löytyy TÄÄLTÄ
Lisää ideoita ja motivaatiota

Tänä kesänä ei tule muutenkaan puuttumaan ideoita ulkotreeneistä, sillä sain jokin aika sitten bloggaaja-kollegaltani Monnalta hänen ja miehensä Tuukan kirjoittaman Ylös, ulos treenaamaan! kirjan.

Tuota kirjaa on nyt tullut selailtua ja lueskeltua useampaankin otteeseen ja se sisältää valtavan määrän erilaisia ulkotreeni-ideoita yksin, kaksin, perheen kanssa tai isossa ryhmässäkin toteutettavaksi. Kaikkein parasta kirjassa on se, miten Monnan ja Tuukan iloisuus, energisyys ja kannustavuus välittyy teksteistä ja kuvista. Kannattaa tutustua, tässä on todellinen hyvänmielen treeniopas!

Ylös, ulos treenaamaan! -kirjan saat tilattua TÄÄLTÄ alennettuun hintaan, käy tilaamassa omasi ja ota ilo irti kesästä ja kesätreeneistä!

Kesäinen ulkotreeni!

Kesä on siitä mahtavaa aikaa, että aina ei tarvitse treenata tunkkaisissa sisätiloissa, vaan pienellä mielikuvituksella treenata voi myös ulkosalla, samalla nauttien aurinkoisesta kesäsäästä. Viimeksi esittelin leikkipuistotreenin, joka sopii hyvin esimerkiksi lapsiperheen arkeen. Samalla kaavalla jatketaan ja tällä kertaa esitellään ulkotreeni, jonka voi tehdä vaikkapa omassa kotipihassa, jolloin lapset saavat rauhassa leikkiä ympärillä isin tai äidin treenatessa. Mikä sen kätevämpää?

ulkotreeni

Tällä kertaa treenivälineinä käytetään kahta eripainoista kumista Slamball-palloa, joita voi materiaalinsa ja pehmeytensä rauhassa viskoa niin sisällä kuin ulkonakin.

Kesäinen ulkotreeni

Tämänkertainen treeni koostuu neljän eri liikkeen muodostamasta kiertoharjoittelusta, joka takuuvarmasti tuo hien pintaan.

Ensimmäinen liike – Pään yli heitto

Aloitetaan perinteisellä ja yksinkertaisella liikkeellä, jossa kuntopallo nostetaan maasta pään yläpuolelle ja heitetään sieltä maahan. Hyvin yksinkertaista – ja tehokasta, ainakin käyttämälläni 20 kilon pallolla…

Toinen liike – Pään yli kierto

Toisessa liikkeessä varioidaan hieman ensimmäistä. Pallo otetaan käsiin vartalon sivulta, viedään pään yli ja heitetään toiselle puolelle vartalon sivulle.

Kolmas liike – Heittopunnerrus

Kolmas liike jatkaa samaa linjaa, mutta on hiukan monipuolisempi sisältäessään punnerruksen sen alussa.

Aloitetaan asettumalla punnerrusasentoon kädet pallon päällä. Punnerretaan kessan, pompataan ylös, napataan pallo käsiin, nostetaan se pään päälle ja heitetään takaisin maahan.

Neljäs liike – Kierto vartalon yli

Viimeinen liike on kiertoliike, jossa asetutaan istumaan maahan pallon jäädessä vartalon sivulle. Otetaan pallo siitä käsiin, kierretään se kiertoliikkeellä vartalon yli ja heitetään toiselle puolelle.

Kiertoharjoittelu

Nyt liikkeet on esitelty ja ne voidaan yhdistää yhteen putkeen. Itse tein viisi toistoa kolmessa ensimmäisessä liikkeessä ja kymmenen viimeisessä. Kiertoja voi tehdä esimerkiksi viisi, leväten hetken aikaa jokaisen kierron jälkeen ennen seuraavaa. Alla vielä liikkeitä hieman paremmin havainnollistava video yhdestä kierroksestani (siitä viimeisestä, sen jälkeen oli mentävä syömään banaani-lohi-appelsiini-nakkimakkara-muhennosta…)

Treenin ja herkullisen mielikuvitusruuan päälle voikin sitten ottaa pienet nokkaunet 🙂

Slamball-kuntopallot tilasin Gorilla Sports -verkkokaupasta (toimitus tuli kahdessa päivässä), uskallan suositella!

Tsemppiä kesän treeneihin – sisällä tai ulkona!