Laatuaikaa kuntosalilla

Laatuaika on yhdessä vietettyä aikaa kumppanin kanssa. Se voi olla romanttinen illallinen hienossa ravintolassa, se voi olla käynti elokuvissa tai se voi olla löhöilyä kotisohvalla. Meillä se useimmiten tarkoittaa treenaamista yhdessä.

laatuaika

Laatuaika kuntosalilla

Tottakai me joskus löhöillään sohvalla tai käydään yhdessä elokuvissakin ja muistaakseni joskus on käyty jopa yhdessä syömässä muuallakin kuin pikaruokalassa tai salaatilla. Meille molemmille salitreeni on tärkeä osa elämää ja tämänhetkisessä kiireisessä lapsiperheen arjessa treenille jää useimmiten ihan liian vähän aikaa. Siksipä yhdessä vietetty laatuaika tarkoittaa meillä melko usein jonkinlaista urheilua, useimmiten salitreeniä.

Laatuajasta puhuttaessa ei ehkä ensimmäiseksi tule mieleen salilla ähiseminen naama punaisena ja otsa hiessä, mutta sehän on juuri sitä yhdessä vietettyä aikaa parhaimmillaan. Yhdessä treenatessa kannustetaan toista, tuetaan onnistumisissa ja tsempataan epäonnistumisissa. Kannustetaan uuteen yritykseen ja tarvittaessa toimitaan varmistajana, jotta toinen uskaltaa turvallisesti koetella omia rajojaan.

Muutama vuosi sitten treenattiin enemmänkin yhdessä, oikeastaan suurin osa treeneistä tehtiin yhdessä. Nykyisin kun yhdessä treenaaminen on harvinaisempaa herkkua, sitä osaa myös arvostaa enemmän. Jotenkin sitä saa itsestään enemmän irti kun toinen on siinä vierellä kannustamassa, tai ainakaan ei tule ihan niin helposti löysäiltyä ja jätettyä sitä viimeistä toistoa tekemättä.

Ehkä vielä joskus tulevaisuudessa tulee taas aika, jolloin yhdessä treenaaminen on arkipäivää ja laatuajaksi lasketaan taas ne kynttiläillalliset, siihen asti kuitenkin nautitaan toistemme treeniseurasta aina kun vaan mahdollista!

Hupparit tarjouksessa

Fit4You:ssa on lokakuussa kampanjatarjouksessa naisille Sarilla kuvissa päällä oleva Better Bodiesin Performance Hoodie ja miehille Jarilla kuvissa päällä oleva Gasp:n No Compromise Hood. Käykää tsekkaamassa ja napatkaa omanne vauhdittamaan yhteisiä treenejä!

Kaverikamppis

Ai niin, WellGo Training Centerillä on muuten lokakuun loppuun asti voimassa kaverikamppis, kun tuot kaverisi WellGo Training Centerille ja hän ottaa vähintään toistaiseksi voimassa olevan kortin, saat itse ilmaisen treenikuukauden. Jos tuot kaksi kaveria, saat kaksi kuukautta jne. Nyt kannattaa siis houkutella kaveri mukaan viettämään laatuaikaa!

Kaiken takana on selkä – selkätreenin monet kuviot

Treenijuttua taas pitkästä aikaa, eikä ihan mitä tahansa treenijuttua vaan selkätreenijuttua. En ole koskaan ollut mikään kovin iso selkätreenifani, en ole koskaan löytänyt siitä sitä samaa fiilistä kuin muista lihasryhmistä. Silti selkää on treenattu ihan siinä missä muitakin ja nyt viime aikoina se on alkanut jostain syystä maistua. Ei selkätreeni edelleenkään ole suosikkitreenini, mutta jotain hienoa siinä on…

selkätreeni

Alkulämpö ylätaljassa

Aloitan selkätreenin lähes poikkeuksetta joko ylä- tai alataljalla. Ne vaan jostain syystä toimivat lämmittelyliikkeinä tosi hyvin Niissä on helppo tehdä pidempää sarjaa hallitusti ja puhtaasti. Vielä kun pumppailee lyhyehköllä liikeradalla, saa selkään kivasti pientä pumppia ja paikat lämpimiksi… Joka kerta ei kuitenkaan tarvitse noudattaa samaa kaavaa, sillä ylätaljassa oteleveyksiä voi vaihdella kapeasta leveään ja kahvamallissakin löytyy lähes joka salilla useampiakin vaihtoehtoja. Itse valitsin tällä kertaa leveän myötäotteen…

Uuden liikkeen testaamista

Selkätreenissä voi ihan pelkällä taljalla kehitellä niin huiman määrän erilaisia treeniliikkeitä, että melkein voisi vuoden jokaisessa treenissä tehdä uuden ja erilaisen liikkeen kuin aiemmissa. On ylhäältä tulevaa vetoa, alhaalta tulevaa vetoa ja vetoa siitä väliltä. Voi vetää käteen eteen, taakse, vatsaan, tai vaikka rintaan. Voi käyttää kapeaa kahvaa, leveää kahvaa, lapiokahvaa, mitä ikinä keksiikin. Liikevariaatioita on lukemattomia. Sellainen hankaluus liikevariaatioiden määrässä piilee, että kaikille niille liikkeille ei vaan yksinkertaisesti voi olla järkevää nimeä. Tämän kertainen liike voidaankin ristiä vaikka istuen tehtäväksi kulmasoututyyppiseksi ylätaljavedoksi köysikahvoilla eteen.

Nimestään huolimatta ihan kiva liike, jossa tuntuma löytyi helposti. Voi käyttää uudelleen mahdollisesti jo tämän vuoden puolella…

Sitten ne raskaat (ja vittumaiset) perusliikkeet

Jokaisessa treenissä, myös selkätreenissä, mukana on aina myös raskaita perusliikkeitä, joista tällä kertaa aloitettiin kulmasoudulla. Kulmasoutu tangolla (sitäkin voi tehdä tangolla, käsipainolla, t-tangolla, kulmasoutulaitteella, yhdellä kädellä, kahdella kädellä, kapealla otteella, leveällä otteella… vaihtoehtoja löytyy taas enemmän kuin haluaa ajatellakaan…) leveällä otteella.

Raskas mutta vittumainen liike, ehkä juuri siksi kohtalaisen tehokas.

Toisena raskaana perusliikkeenä tällä kertaa oli leuanveto. Voisi kuvitella että leuanveto on aina leuanveto, mutta ehei. Voitte varmaan arvata että leuanvetoonkin löytyy useampia erilaisia variaatioita… Tein tällä kertaa omat leuanvetoni leveällä myötäotteella ja vajaalla liikeradalla ilman lisäpainoja (pienellä pysäytyksellä ylä-asennossa).

Jokaisessa sarjassa kun puristaa viimeiseen asti, ei viimeisessä sarjassa kauaa tarvitse tangossa rimpuilla…

Loppuviimeistelyksi vielä yksi alataljan variaatioista…

Ja taas vaihtoehtoja olisi vaikka kuinka ja niistä valitsin yhdellä kädellä tehtävän alataljavedon, jolla saa mielestäni erinomaisesti viimeisteltyä selkätreenin. Liikkeen vahvuuksia on kunnon venytys alkuvaiheessa ja jämäkkä rutistus loppuvaiheessa. Nam.

Sellainen selkätreeni jäi taakse tällä kertaa. Ensikerralla taas jotain uutta, vaikka leuanveto kapealla otteella tai muuta uutta ja ihmeellistä…

P.S. Gaspin siisti hihaton mesh-kankainen paita on kampanjatarjouksessa Fit4You:ssa loppukuun ajan. Sopii hyvin niin hellekeleille sellaisenaan, kuin myös talven treeneihin kun alle heittää kuvien tapaan pitkähihaisen paidan. Pysyy fileet lämpiminä ja treeni kulkee! Nappaa omasi TÄÄLTÄ!