Shoppailua, seikkailua ja muuta kivaa!

Me vietettiin viime viikonloppu Sarin kanssa pääkaupunkiseudulla, käytiin kuntonyrkkeilemässä Amin Asikaisen kanssa (juttua siitä TÄÄLLÄ) ja tutustumassa upouuteen Fit Tammistoon (juttua siitä TÄÄLLÄ). Jotta reissu ei olisi mennyt pelkäksi urheiluksi, käytiin me myös shoppailemassa, elokuvissa, syömässä ja vaikka mitä. Ihan ilman kommelluksiakaan ei pääkaupunkiseudun reissusta selvitty…

shoppailua

Seikkailu Kampissa

Ennen kuin mennään shoppailuihin ja muihin maanantain juttuihin, palataan vielä sunnuntai-iltaan. Treenien jälkeen syödessä saatiin loistava idea, ei mennäkään hotellille ihan vielä, vaan ampaistaan Helsinkiin Tennispalatsiin elokuviin! Aikataulu olisi tiukka, mutta kyllä me ehdittäisiin!

Niinpä hypättiin ruuan jälkeen autoon ja ampaistiin kohti Helsingin keskustaa ja Tennispalatsia. Ihan tarkasti ei ollut selvillä miten sinne päästään ja minne auto saataisiin parkkiin, mutta eiköhän ne selviä sitten paikan päällä… No perkele, kyllähän ne Finnkinon valomainokset siellä näkyi, mutta joka ainoassa tienpäässä oli kääntymiskielto tai kielletyn ajosuunnan merkki. Jonkin aikaa siinä kiireessä pyörittyämme päätettiin ajaa Kampin parkkihalliin. Ainoa vaan että vetäisin väärästä kohtaa ramppia ja päädyttiin linja-autojen terminaaliin. Sieltä sitten kiireellä ulos, kierros ja uudelleen. Kun auto viimein oli Kampin parkkihallissa, oltiin jo viisi minuuttia myöhässä elokuvan alusta. Hölkäten Tennispalatsille ja niin siinä vaan kävi, että kyseinen näytös oli jo alkanut.

Koska supersankareilla ei ole tapana luovuttaa, mekin päätettiin urhoollisesti odottaa seuraavan näytöksen alkua. Siinä sitten pyörittiin melkein pari tuntia odotellessa. Lopulta päästiin poppareiden kanssa saliin ja Yösyöttö sai alkaa.

Varjot onneksi peittää silmäpussit…

Kun leffasta päästiin ja viimein kurvailtiin hotellille, oli olo aika tööt ja sänky näytti kohtalaisen kutsuvalta…

Aamu alkaa hotelliaamupalalla

Maanantai-aamu alkoi milläpä muullakaan kuin hotelliaamupalalla. Niissä on aina se oma hohtonsa kun pääsee maistelemaan erilaisia aamupalaherkkuja. Sarikin otti ilon irti näistä viimeisistä hetkistä ennen tarkemman ruokavalion aloittamista, vaikka potikin välillä huonoa omaatuntoa kirjatessaan syömiään ruokia ruokapäiväkirjaansa (aamupala yksistään taisi viedä melkein sivullisen…)

Hyvin nukutun yön ja kunnon aamupalan jälkeen hypättiin autoon ja suunnattiin Itikseen shoppailemaan Emilialle hiukan tuliaisia.

Shoppailua

Emilia oli meidän reissun ajan mummun ja papan luona hoidossa ja jo lähtiessä luvattiin tuoda Emilialle tuliaisia. Maanantaina ennen kotiin paluuta vietettiinkin vielä muutama tunti shoppaillen Itiksessä. Shoppailu ei ole meille kummalekaan mitenkään erityisen vastenmielistä puuhaa ja yhdessä kun sitä harrastetaan, saattaa homma herkästi hiukan karata lapasesta…

Tuliaisia kertyikin sitten hiukan enemmän kuin vähemmän…

Vatsa täyteen persialaista ruokaa ja kohti kotia

Nyt oli reissu saatu finaaliin. Enää oli jäljellä etukäteen netissä Offerillan kautta ostettu ruokailu Ravintola Naab:ssa ja sitten auton nokka kohti kotia. Koskaan ennen emme kumpikaan olleet persialaista ruokaa syöneet, joten hieman ehkä jännitti kun annokset kannettiin pöytään.

Alkukeitto oli suhteellisen tulista ja varsinainen pääruoka törkeän hyvää. Naudanlihaa ja broileria vartaassa ja lisukkeena riisiä, juuri sopivaa tällaisille fitness-ihmisille (Sarikin kirjasi ruuan hyvillä mielin ruokapäiväkirjaansa).

Kotona

Mahtava reissu, mutta olipa kiva olla taas kotona. Jännä miten kova ikävä pientä prinsessaa ehtii tulla lyhyelläkin reissulla. Kyllä oli ollut Emiliallakin ikävä ja taisi tuliaisetkin olla aika mieluisia…

P.S.

Jarin Selected Homme takki ja Sarin Vila neuletakki ja Vero Moda paita House of Brandonista, missä on menossa huima tammiale! TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!

Ikea – ei se nyt oikeesti oo niin paha!?!

Aina silloin tällöin saa kuulla miten joku julma vaimo on raahannut kauhusta kirkuvan miehensä väkisin Ikeaan, miten koko reissu on yhtä kärsimystä ja miten mies katsoisi mieluummin vaikka kolmet tangomarkkinat putkeen kuin lähtisi Ikeaan. Miksi ihmeessä miehet kammoaa Ikeaa?

20150804_122718

Itse olen kokenut Ikean kävijä ja osaan ottaa nuo mukavat shoppailureissut rennosti, jopa nauttia niistä. Avainasemassa on asenne. Jos reissuun lähtee sillä asenteella, että siitä tulee kärsimystä niin ihmekös tuo jos niin käy. Päinvastoin, hymy huulille ja leikkimieltä matkaan! Jos jokin puolison innosta hihkuen esittelemä sisustushärpätin innosta, aina voi piiloutua lähimmän telineen taakse. Hyviä piiloja jos jotain Ikeasta löytyy!

20150804_122440

Silloin kun et piileskele hyllyjen takana, sen kun kirjoittelet kiltisti hyllynumeroita ylös. Itseäsi viihdyttääksesi voit silloin tällöin kirjoittaa jonkin numeron tahallasi väärin, se tuo mukavaa lisäjännitystä keräilyvarastossa oikeita pahvilaatikkoja etsiskellessä.

20150804_130054

Oma hauskuutensa on aina myös kaikkien kivojen erikokoisten pahvilaatikoiden sijoittelussa autoon. Aina tilaa ei ole ollut ihan yhtä paljon kuin tällä kertaa, vaan monesti on tarvittu melkoista sommittelua että jokainen laatikko on saatu mahdutettua kyytiin ja peräluukkukin vielä kiinni.

20150804_131930

Ja se paras osuus odottaa vasta kotona. Kuka voi väittää ettei nauttisi Ikean kalusteiden kokoamisesta? Tuskin koskaan tarvitaan yhtään kirosanaa säestämään rakot kämmenissä ruuvaamista.

20150805_164431

Onneksi homma on niin yksinkertaista että lapsikin sen osaa. Meillä pikkuinen prinsessa halusi välttämättä auttaa isiä ja osallistua kalusteiden kokoamiseen.

20150805_165501

Valmista tuli, koska mennään uudelleen!?