Offi ohi, nyt alkaa dieetti!

Sarin haave kilpailemisesta body fitnessissä on kytenyt pitkään, itseasiassa jo useamman vuoden ajan. Viime vuoden loppupuolella istuttiin palaveripöydän ääreen valmentajien Ringan ja Janin kanssa ja tehtiin päätös lähteä tähtäämään kilpalavalle vuoden 2019 syksyllä. Tammikuussa polkaistiin projekti liikkeelle ja Sari lähti noudattamaan Ringan ja Janin laatimaa ruokavaliota ja treeniohjelmaa. Nyt projektin ensimmäinen vaihe on ohi ja on aika siirtyä seuraavaan. Nyt alkaa dieetti.

dieetti

Sari:

Niin johan tässä on dieettiä odoteltukin, koko vaatekaapin sisällöstä mahtuu enää kahdet housut jalkaan… On muuten melkoisen erikoinen tilanne ihmiselle, joka on tottunut pitämään eri farkkuja joka päivä. Nyt ahteri on levinnyt sellaisiin mittoihin, että housujen pukeminen jalkaan aamulla on ihan oma ohjelmanumeronsa. On siinä katsellessa ollut hauskaa Emilialla ja Jari on luvannut kuvata joku kerta Instagramiin livevideota pukeutumisestani.

Painoa on tullut vuoden alusta lisää kuutisen kiloa, joka tuntuu ainakin itsestäni ihan hurjalta määrältä. Toivottavasti ainakin osa olisi sitä paljon kaivattua lihastakin…

Offi on nyt ohi, dieetti alkaa!

Keskiviikkona pidettiin WellGo Personal Tarining -valmentajieni Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan kanssa taas palaveri, jossa päätettiin että dieetti alkaa maanantaina. Kalorit on nyt offilla olleet reilut 2500 ja siitä nyt pitäisi pudottaa viitisensataa pois. Onneksi ei tarvitse itse laskeskella mistä luopuisi, vaan valmentajat hoitavat sen puolestani. Muita muutoksia ei ainakaan heti alkuun ole luvassa, vaan dieetille lähdetään pelkällä kalorien pudottamisella ja katsotaan miten kroppa alkaa siihen reagoimaan.

Tätä välidieettiä kestää noin 13 viikkoa ja painoa on sinä aikana tarkoitus pudottaa puolisen kiloa viikossa. Vuoden alussa sitten katsotaan kuntoa, nostetaan kaloreita ja palataan offille joksikin aikaa ennen varsinaista kisadieettiä.

Vaikka offikausi on toisaalta hienoa aikaa ollutkin runsaine ruokamäärineen, on jotenkin jo ehtinyt kaivata dieettiäkin. Siis ihan muistakin syistä kuin housujen takia. Itsestä ainakin tuntuu että lihastakin olisi tässä projektin aikana tarttunut ihan hyvin ja oikeasti olen tosi innostunut näkemään mitä rasvan alta kuoriutuu.

Kehonhuolto

Tässä projektin aikana on tullut treenattua kovempaa kuin aiemmin ja olenkin huomannut, että kyllä sitä omaa kehoa kannattaa huoltaa. Jumia alkaa tulla vähän joka puolelle jos on pidempi tauko hieronnassa käymisestä tai putkirullailusta.

Nyt olenkin vakaasti päättänyt käydä säännöllisesti hierottavana ja putkirullata varsinkin etureisiä ja pakaroita säännöllisesti. Ihan korvaamattomaksi on osoittautunut High Baller, jolla hoidan kehon triggerpisteitä säännöllisesti, tunne sen jälkeen on aika mahtava.

Kisainnostus alkaa nousta

Tässä kun tämän syksyn Fitness Expo alkaa lähestyä ja dieettiäkin käynnistellään, alkaa oma kisainnostuskin nousta kovaa vauhtia. Poseeraamisen harjoittelu on aloitettu, kisakengät on hankittu ja bikineitäkin olen jo testaillut…

On tämä kyllä melko touhua ja me too:ta on tehnyt mieli huudella jo moneen otteeseen. Onhan se nyt ihan törkeää että miehille riittää yhdet 30 euron kalsarit ja nainen tarvitsee kaiken mahdollisen kengistä rakennekynsiin ja bikineistä ripsienpidennyksiin. Sitten pitäisi vielä päättää millaiset kengät ja millaiset bikinit… No kengät on nyt valittu ja päädyin 11,5 cm korollisiin, vaikka 9 cm koroilla olisi varmasti mukavampi kävellä. Mutta mitä ei nainen tekisi terhakkaamman takapuolen vuoksi?

Jari:

Onhan tämä melkoinen projekti seurata näin sivustakin, ja nyt ollaan oltu vasta offilla… Täytyy kyllä sanoa että hyvin se Sari vetää, eikä tää homma jää kyllä päättäväisyydestä (jääräpäisyydestä) kiinni. Jokainen treeni tulee tehtyä vaikka kuinka väsyttäisi ja ruokavalio pitää vaikeampinakin päivinä.

Haastetta luo ainoastaan tuo pukeutuminen. Näin miehenä on vaikea ymmärtää sitä taistelua minkä nainen on valmis käymään läpi saadakseen liian pienet farkut jalkaansa. Se pukeutuminen on kuin yhdistelmä karatea, judoa ja astangajoogaa…

P.S. Joku päivä mä vielä kuvaan sen videon Instagramiin… 😉

 

Sarin projektin aiemmat vaiheet

Jos Sarin projekti kiinnostaa, sen aiemmat vaiheet löytyvät kootusti TÄÄLTÄ

Puoli vuotta fitnesstä, missä mennään?

Monta vuotta haave kyti sisälläni. Haave, joka toteutuakseen vaatisi paljon työtä, hikeä ja mahdollisesti kyyneliäkin. Mutta myös haave, jonka toteutuessa olisin ylittänyt itseni. Viime vuoden lopulla päätin, että nyt on tuon haaveen toteuttamisen aika ja niinpä tammikuussa alkoi matkani kohti body fitness -kilpailua. Nyt matkaa on takana puoli vuotta ja on aika katsoa missä mennään…

Treeni

Tammikuussa, projektin alkaessa katsottiin valmentajien ensimmäisissä ohjatuissa treeneissä treenitekniikat kuntoon. Moniin liikkeisiin tuli muutoksia aiempaan ja jo silloin huomasin miten iso merkitys sillä oikealla treenitekniikalla tosiaan on. Alkuun noiden ohjausten jälkeen treenatessani itsekseni, tuntui tekniikan ylläpitäminen melkoisen hankalalta samalla kun treenipainot tippuivat totutuista. Treenien edetessä kuitenkin huomasin, että pikkuhiljaa pystyin taas nostamaan treenipainoja. Kokoajan yritin samalla miettiä, miten se tekniikka nyt menikään ja toivoin, että tekniikat ovat pysyneet kasassa.

Pari viikkoa sitten valmentaja Ringan kanssa sitten tehtiin jalkojen voimapäivän treeniä… Muuten tekniikat oli hyviä, paitsi maaten tehdessä takareittä. Miten ihmeessä niin yksinkertainen liike voi olla niin hankala? Mielestäni olen aina sen tehnyt ”oikein”! Siinä sitten tiputeltiin painoja ja hiottiin tekniikkaa. Ja sieltä se tuntuma löytyi takareiteen taas aivan eri tavalla. Ei se ihan sama ole, miten siinä laitteessa liikettä vetkuttaa 🙂 Toinen ongelma-alue on olkapäät. Ne tuntuu olevan joka liikkeessä tiellä tai väärässä asennossa…

Olen tykännyt treeniohjelmastani ja siitä, että treenikertoja on viikossa neljä. Se sopii enemmän kuin hyvin perheenäidille, eikä minulle ole tullut oikeastaan missään vaiheessa sellaista oloa etten ehtisi tekemään viikon treenejä. Kieltämättä kyllä jotkut viikot on olleet haasteellisia järjestää treenaaminen, kun Jari on ollut iltavuoroissa. Siinä on sitten menty omalle kotisalille treenaamaan iltamyöhään, onni on oma kotisali 🙂

Vartalo

Muutos vartalossa on ollut huomattava, vaikka aikaa on mennyt vasta puoli vuotta. Oikeanlainen ruoka ja siihen yhdistettynä oikeanlaiset treenit ovat tehneet tehtävänsä. Jopa takareiden kaari on alkanut tulla ihan eri tavalla näkyviin. On se maaten tehtävä koukistuskin siis joskus tainnut mennyt perille 🙂

Kehon koostumus on parantunut ja kroppa alkaa näyttää siltä(ainakin joinakin päivinä ja sopivassa valaistuksessa), että jotain treenaankin. Vaatteet kiristävät paikoitellen, lähinnä olkapäiden, selän ja käsivarien alueilta ja pienellä kauhulla oon miettinyt koska joku lempivaate käy pieneksi. Hitto tää fitness on kallista kun kohta joutuu uusimaan koko vaatevaraston!

Ajatukset kehon muutoksista on välillä ristiriitaisia: olen innoissani lihasmassan lisääntymisestä ja kropan muokkaantumisesta, mutta välillä kauhuissani siitä, miten isokokoiselta näytän muutaman vuoden takaisiin kuviin verrattuna…

Ravinto

Ruokaa on ruokavaliossa ollut koko ajan mielestäni riittävästi, enkä ole muutamia satunnaisia kertoja lukuunottamatta tuntenut näläntunnetta. Ensin kun ruokavalio puhdistettiin kaikesta ylimääräisestä, paino lähti lievään laskuun. Sitten kalorinostojen jälkeen se on noussut ja on nyt lähtöpainosta pari kiloa korkeampi.

Se, ettei tarvitse olla koko ajan ruokien kanssa ns. pipo kireällä ja kyttäämässä jokaista kaloria, vaan syömisen kanssa saa pitää järjen kädessä, on ollut ihan huippujuttu. Jotenkin tää tuntuu niin vaivattomalta ja se ettei oikeastaan mikään ruoka ole kiellettyä, tekee varmasti tästä hommasta helpompaa. Joskus on tullut mieleen, että onko tämä liiankin helppoa, eikö fitneksen tarvikaan olla kärsimystä?

Viime aikoina olo on ollut välillä ähky ja oon miettinyt, että ois kiva vetää välillä dieettiä. Sen aika ei kuitenkaan ole vielä, vielä täytyy jaksaa mussuttaa riisiä. Ja eiköhän tätä hetkeä vielä tule ikävä sitten dieetillä… Olen myös miettinyt, että sitten dieetillä on tosi mielenkiintoista nähdä miltä kroppa näyttää kiristelyn jälkeen, mikä se muutos ihan oikeasti on ollut.

Tässä muutama viikko sitten mulle tuli sellainen paniikki, että aika loppuu kesken. Ajattelin etten kyllä ole vielä valmis syksyllä 2019 nousemaan lavalle! Se oli sellainen hetkellinen paniikki ja nyt taas mennään päivä kerrallaan ja yritetään nauttia matkasta.

Kiitos teille kaikille, jotka jaksatte seurata mun projektia!

<3 Sari