Offi ohi, nyt alkaa dieetti!

Sarin haave kilpailemisesta body fitnessissä on kytenyt pitkään, itseasiassa jo useamman vuoden ajan. Viime vuoden loppupuolella istuttiin palaveripöydän ääreen valmentajien Ringan ja Janin kanssa ja tehtiin päätös lähteä tähtäämään kilpalavalle vuoden 2019 syksyllä. Tammikuussa polkaistiin projekti liikkeelle ja Sari lähti noudattamaan Ringan ja Janin laatimaa ruokavaliota ja treeniohjelmaa. Nyt projektin ensimmäinen vaihe on ohi ja on aika siirtyä seuraavaan. Nyt alkaa dieetti.

dieetti

Sari:

Niin johan tässä on dieettiä odoteltukin, koko vaatekaapin sisällöstä mahtuu enää kahdet housut jalkaan… On muuten melkoisen erikoinen tilanne ihmiselle, joka on tottunut pitämään eri farkkuja joka päivä. Nyt ahteri on levinnyt sellaisiin mittoihin, että housujen pukeminen jalkaan aamulla on ihan oma ohjelmanumeronsa. On siinä katsellessa ollut hauskaa Emilialla ja Jari on luvannut kuvata joku kerta Instagramiin livevideota pukeutumisestani.

Painoa on tullut vuoden alusta lisää kuutisen kiloa, joka tuntuu ainakin itsestäni ihan hurjalta määrältä. Toivottavasti ainakin osa olisi sitä paljon kaivattua lihastakin…

Offi on nyt ohi, dieetti alkaa!

Keskiviikkona pidettiin WellGo Personal Tarining -valmentajieni Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan kanssa taas palaveri, jossa päätettiin että dieetti alkaa maanantaina. Kalorit on nyt offilla olleet reilut 2500 ja siitä nyt pitäisi pudottaa viitisensataa pois. Onneksi ei tarvitse itse laskeskella mistä luopuisi, vaan valmentajat hoitavat sen puolestani. Muita muutoksia ei ainakaan heti alkuun ole luvassa, vaan dieetille lähdetään pelkällä kalorien pudottamisella ja katsotaan miten kroppa alkaa siihen reagoimaan.

Tätä välidieettiä kestää noin 13 viikkoa ja painoa on sinä aikana tarkoitus pudottaa puolisen kiloa viikossa. Vuoden alussa sitten katsotaan kuntoa, nostetaan kaloreita ja palataan offille joksikin aikaa ennen varsinaista kisadieettiä.

Vaikka offikausi on toisaalta hienoa aikaa ollutkin runsaine ruokamäärineen, on jotenkin jo ehtinyt kaivata dieettiäkin. Siis ihan muistakin syistä kuin housujen takia. Itsestä ainakin tuntuu että lihastakin olisi tässä projektin aikana tarttunut ihan hyvin ja oikeasti olen tosi innostunut näkemään mitä rasvan alta kuoriutuu.

Kehonhuolto

Tässä projektin aikana on tullut treenattua kovempaa kuin aiemmin ja olenkin huomannut, että kyllä sitä omaa kehoa kannattaa huoltaa. Jumia alkaa tulla vähän joka puolelle jos on pidempi tauko hieronnassa käymisestä tai putkirullailusta.

Nyt olenkin vakaasti päättänyt käydä säännöllisesti hierottavana ja putkirullata varsinkin etureisiä ja pakaroita säännöllisesti. Ihan korvaamattomaksi on osoittautunut High Baller, jolla hoidan kehon triggerpisteitä säännöllisesti, tunne sen jälkeen on aika mahtava.

Kisainnostus alkaa nousta

Tässä kun tämän syksyn Fitness Expo alkaa lähestyä ja dieettiäkin käynnistellään, alkaa oma kisainnostuskin nousta kovaa vauhtia. Poseeraamisen harjoittelu on aloitettu, kisakengät on hankittu ja bikineitäkin olen jo testaillut…

On tämä kyllä melko touhua ja me too:ta on tehnyt mieli huudella jo moneen otteeseen. Onhan se nyt ihan törkeää että miehille riittää yhdet 30 euron kalsarit ja nainen tarvitsee kaiken mahdollisen kengistä rakennekynsiin ja bikineistä ripsienpidennyksiin. Sitten pitäisi vielä päättää millaiset kengät ja millaiset bikinit… No kengät on nyt valittu ja päädyin 11,5 cm korollisiin, vaikka 9 cm koroilla olisi varmasti mukavampi kävellä. Mutta mitä ei nainen tekisi terhakkaamman takapuolen vuoksi?

Jari:

Onhan tämä melkoinen projekti seurata näin sivustakin, ja nyt ollaan oltu vasta offilla… Täytyy kyllä sanoa että hyvin se Sari vetää, eikä tää homma jää kyllä päättäväisyydestä (jääräpäisyydestä) kiinni. Jokainen treeni tulee tehtyä vaikka kuinka väsyttäisi ja ruokavalio pitää vaikeampinakin päivinä.

Haastetta luo ainoastaan tuo pukeutuminen. Näin miehenä on vaikea ymmärtää sitä taistelua minkä nainen on valmis käymään läpi saadakseen liian pienet farkut jalkaansa. Se pukeutuminen on kuin yhdistelmä karatea, judoa ja astangajoogaa…

P.S. Joku päivä mä vielä kuvaan sen videon Instagramiin… 😉

 

Sarin projektin aiemmat vaiheet

Jos Sarin projekti kiinnostaa, sen aiemmat vaiheet löytyvät kootusti TÄÄLTÄ

Miten menee noin niinkuin omasta mielestä?

Sarin projekti etenee, mutta miten se menee noin niinkuin omasta mielestä?

omasta

Alun haasteet

Projektia on nyt takana neljä kuukautta, josta ensimmäiset viikot meni sairastaessa. Nyt oon päässyt mahtavasti treeneihin kiinni ja treeni kulkee. Tunne siitä, että tää on mun juttu on vaan kasvanut entisestään. Vaikka oon treenannut salilla tätä projektia ennen vuosia, on ollut mahtavaa huomata miten kehitystä on alkanut tulla ihan eri tavalla. Arki luo välillä melkoista haastetta treenien toteuttamiselle, mutta silti oon nauttinut joka hetkestä. Nyt, kun oon muutaman kuukauden tehnyt virka-aikaista työtä, on pitänyt totutella treenaamaan töiden jälkeen ja täytyy sanoa, että tällaiselle aamutreenaaja-tyypille, se oli aluksi melkoisen haastavaa.

Kehitystä

Ruokavalio ja treeni ovat tuottaneet haluttua kehitystä – tai ainakin mun omasta mielestä. On ollut mahtavaa huomata miten oma keho osaa käyttää ravintoa juuri oikella tavalla hyödyksi. Mun ruoka-annokset on oikeesti melkoisen isoja ja tuntuu että syön kuin hevonen, mutta silti en ole lihonnut vaan päinvastoin, kroppa on kiinteytynyt ja alkanut muokkaantua toivottuun suuntaan. Mun kroppaan on nyt jo tullut enemmän kehitystä tän projektin aikana kuin viimeisten vuosien aikana. Kun syöminen ja treeni on oikeanlaista, niin tuloksia syntyy. Kuitenkin ollaan vielä tosi kaukana siitä mihin pyritään. Nyt on kuitenkin saatu homma hienosti alulle.

Ruokailut

Mun olo on ollut koko ajan energinen, enkä ole muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kokenut nälän tunnetta. Ruokaa on siis riittävästi. Silloin tällöin on herkkuja tehnyt mieli ja olen ne itselleni suonut. Ihan joka kerta ei välttämättä olla pysytty päivittäisten makrojen sisällä, mutta olen sitä mieltä että se ei projektia kaada suuntaan tai toiseen, jos tässä vaiheessa makrot eivät aina täysin täsmää. Valmentajat Ringa ja Janikin on sanoneet että maalaisjärkeä on hyvä käyttää, olen tulkinnut sen tarkoittavan juuri tätä 😀 Tarkoituksena on kuitenkin nauttia matkasta eikä mennä pipo kireellä päivästä toiseen. Dieetin alkaessa makrojen noudattaminen on sitten tietysti aivan eri asia.

Vaatekaappi uusiksi?

Kaikki muutos kropassa on ollut todellakin positiivista, mutta silti on alkanut hieman hirvittää se, että mun vaatteet on alkanut käydä pieniksi. Paita, jos toinenkin puristaa hartioista ja selästä, eikä housuihin meinaa enää persikka mahtua muuta kuin tunkemalla 😉 Jari tuossa joku kerta jo ehdottikin mulle siirtymistä Gaspin vaatteisiin…