Miten menee noin niinkuin omasta mielestä?

Sarin projekti etenee, mutta miten se menee noin niinkuin omasta mielestä?

omasta

Alun haasteet

Projektia on nyt takana neljä kuukautta, josta ensimmäiset viikot meni sairastaessa. Nyt oon päässyt mahtavasti treeneihin kiinni ja treeni kulkee. Tunne siitä, että tää on mun juttu on vaan kasvanut entisestään. Vaikka oon treenannut salilla tätä projektia ennen vuosia, on ollut mahtavaa huomata miten kehitystä on alkanut tulla ihan eri tavalla. Arki luo välillä melkoista haastetta treenien toteuttamiselle, mutta silti oon nauttinut joka hetkestä. Nyt, kun oon muutaman kuukauden tehnyt virka-aikaista työtä, on pitänyt totutella treenaamaan töiden jälkeen ja täytyy sanoa, että tällaiselle aamutreenaaja-tyypille, se oli aluksi melkoisen haastavaa.

Kehitystä

Ruokavalio ja treeni ovat tuottaneet haluttua kehitystä – tai ainakin mun omasta mielestä. On ollut mahtavaa huomata miten oma keho osaa käyttää ravintoa juuri oikella tavalla hyödyksi. Mun ruoka-annokset on oikeesti melkoisen isoja ja tuntuu että syön kuin hevonen, mutta silti en ole lihonnut vaan päinvastoin, kroppa on kiinteytynyt ja alkanut muokkaantua toivottuun suuntaan. Mun kroppaan on nyt jo tullut enemmän kehitystä tän projektin aikana kuin viimeisten vuosien aikana. Kun syöminen ja treeni on oikeanlaista, niin tuloksia syntyy. Kuitenkin ollaan vielä tosi kaukana siitä mihin pyritään. Nyt on kuitenkin saatu homma hienosti alulle.

Ruokailut

Mun olo on ollut koko ajan energinen, enkä ole muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kokenut nälän tunnetta. Ruokaa on siis riittävästi. Silloin tällöin on herkkuja tehnyt mieli ja olen ne itselleni suonut. Ihan joka kerta ei välttämättä olla pysytty päivittäisten makrojen sisällä, mutta olen sitä mieltä että se ei projektia kaada suuntaan tai toiseen, jos tässä vaiheessa makrot eivät aina täysin täsmää. Valmentajat Ringa ja Janikin on sanoneet että maalaisjärkeä on hyvä käyttää, olen tulkinnut sen tarkoittavan juuri tätä 😀 Tarkoituksena on kuitenkin nauttia matkasta eikä mennä pipo kireellä päivästä toiseen. Dieetin alkaessa makrojen noudattaminen on sitten tietysti aivan eri asia.

Vaatekaappi uusiksi?

Kaikki muutos kropassa on ollut todellakin positiivista, mutta silti on alkanut hieman hirvittää se, että mun vaatteet on alkanut käydä pieniksi. Paita, jos toinenkin puristaa hartioista ja selästä, eikä housuihin meinaa enää persikka mahtua muuta kuin tunkemalla 😉 Jari tuossa joku kerta jo ehdottikin mulle siirtymistä Gaspin vaatteisiin…

Valmentajan kanssa kaikki on helpompaa – vai onko?

”Se on jännä juttu, miten on monta vuotta treenannut mielestään suhteellisen kovaa ja oikein, mutta kun valmentaja ohjaa treeniä, tuntuu kuin ei osaisi mitään…”

valmentajan

Sarin projekti etenee ja ohjattuja treenejä on jo takana useampia. Kaikki treeniohjelman treenit on jo käyty valmentajien ohjaamina läpi ja liikkeiden pitäisi olla nyt hallussa. Siis pitäisi… Annetaan Sarin kertoa itse lisää.

Sari:

Olen viimeiset viisi vuotta treenannut omatoimisesti, toki suhteellisen kurinalaisesti ja tunnollisesti, mutta vailla sen tarkempaa päämäärää. Jo kisasuunnitelmat toivat omaan treeniin lisää potkua, jotenkin jo se ajatus tavoitteesta joka siintää jossain tulevaisuudessa sai antamaan itsestään vielä hiukan enemmän jokaisessa treenissä.

Treenitekniikat kuntoon

Valmentajan ohjaamia treenejä on nyt tämän kisaprojektin myötä takana jo useampia ja täytyy kyllä myöntää, että välillä on tuntunut että onko sitä osannut treenata ollenkaan oikein. Useissa liikkeissä on tuntumaa haettu oikeaan lihakseen ja jännitetty jopa sellaisia lihaksia joita en osannut kuvitellakaan siinä liikkeessä tarvittavan.

Samalla treeni on mennyt perille ihan eri tavalla kuin aiemmin. Painomääriä on pudotettu ja liikkeissä haettu kohdistusta oikeaan paikkaan. Kun se alkaa löytyä luonnostaan, päästään taas kasvattamaan käytettävää painomäärää. Hassulta tuntuu että joissakin liikkeissä miltei puolitetaan käytettävät painot ja silti kohdelihas on treenin jälkeen selvästi väsyneempi.

Kaikki irti

Valmentajan kanssa treenatessa myös jotenkin antaa itsestään enemmän. Sitä tekee vaikka pelkällä tahdonvoimalla vielä sen yhden vaaditun toiston, vaikka lihaksessa ei olisi enää mitään annettavaa – ja samalla eliminoi tarkan valvonnan alla apulihasten käytön.

On hyvä muistaa, että vaikka olisikin valmentaja tukemassa ja ohjaamassa treenejä, suurin osa niistä treeneistä tehdään silti omatoimisesti. Silloin pitää osata yhtä lailla puristaa ne viimeisetkin toistot ja pitää liikkeet puhtaina.

WellGo Personal Training

Kisaamisesta haaveillessani tiesin tarvitsevani tueksi ammattitaitoisen ja osaavan valmentajan. Minulla kävi tuuri, sillä sain sellaisia kaksi. Valmentajinani ja tukenani matkalla Body Fitness -kisaan toimivat WellGo Personal Training -valmentajat Ringa Ruisniemi ja Jani Sukeva. Heidän tuellaan tulen menemään läpi sen harmaan kiven, joka pitää läpäistä kisalavalle kavutakseen! Ja saattaa tuosta Jaristakin jossain vaiheessa jotain apua olla, jos ei muuten niin riisin keittäjänä 😉

Jari:

Varo vaan, saattaa riisit kärähtää pohjaan!

On totta, että projektin alettua Sari on tietyllä tavalla ikäänkuin leimahtanut liekkiin salilla. Puhtia ja intoa on vaikka muille jakaa ja välillä sitä itse kyllä hiukan ottaisi mielellään vastaankin. Treenitekniikat on todellakin puhtaita sanan varsinaisessa merkityksessä, jopa niin puhtaita että tällaista vanhankansan salijermua välillä hiukan hymyilyttääkin.

Samalla mieleen nousee muutaman vuoden takaiset opit puhtaista liikkeistä ja tuntuman merkityksestä alan guruilta Ari Uusitalolta ja Marko Savolaiselta. Jännä miten on ikäänkuin vaivihkaa palannut vanhoihin totuttuihin treenitekniikoihin ja niistä silloin opituista jutuista on enää jäljellä ihan muutamia niksejä… Nyt onkin ihan mahtava tilaisuus seurata salaa Sarin treeniohjauksia sivusta ja muistuttaa samoja juttuja mieleen. Mutta ei kerrota sitä Janille ja Ringalle!

ARVONNAN TULOS!

TÄÄLLÄ esiteltiin Porin paras kuntosali, WellGo Training Center ja kaikkien postaukseen tai sen Facebook-jakoon kommentoineiden kesken arvottiin kuukausikortti WellGo:lle. Nyt arvonta on suoritettu ja voittaja selvillä. Laitatko Pauliina.R mailia osoitteeseen [email protected] niin hoidetaan korttiasiat kuntoon ja pääset treenaamaan!