TBT: Fitness-blogarin monipuolinen ruokavalio

Tällainen oli Fitness-bloggarin monipuolinen ruokavalio vuonna 2014… Aika tutulta tuntuu edelleen, erityisesti nyt rankalla ja raastavalla fitness-dieetillä…

Ihmisillä on jostakin ihmeen syystä sellainen kummallinen harhaluulo että fitness-bloggarin ruokavalio olisi jotenkin yksipuolinen, tai että fitness-bloggarin ruuat olisivat jotenkin pahan makuisia. Kumotaanpa nyt hiukan myyttejä ja luodaan katsaus fitness-bloggarin terveelliseen, mutta monipuoliseen ja herkulliseen ruokavalioon.

ruokavalio

Fitness-bloggarin aamu alkaa kevyellä mutta ravitsevalla aamiaisella. Siihen kuuluu herkullinen kuiva ruisleipäviipale, jonka päälle laitetaan salaattia jotta saadaan kuituja. Mitään margariinia ei käytetä, vaan hyviä rasvahappoja saadaan luomukylmäpuristetusta oliiviöljystä ja omega3-kapseleista. Lisäksi tietysti syödään raejuustoa joka on jokaisen fitness-bloggarin herkkua.

ruokavalio

Näin ravitsevalla aamupalalla jaksaisi pitkälle päivään, mutta koska fitnessissä kuuluu syödä säännöllisesti ja koska fitness-bloggarin massiiviset lihakset tarvitsevat paljon rakennusaineita, syödään seuraavaksi välipala. Välipalalla syödään luonnollisesti Ehrmannin rahkaa, se kuuluu fitnessiin melkein yhtä vahvasti kuin pepun treenaaminen. Rahka syödään tietysti maustamattomana, se luo sitä kaivattua fitness-uskottavuutta. Tai jos ollaan jossain reissussa, voi välipalarahkan korvata jollain herkullisella ja terveellisellä proteiinipatukalla, sellaisella jonka nimi on fitness-bar tai fitbar. Kaikki missä lukee fit on terveellistä.

ruokavalio

Fitness-bloggari käy joka päivä treenaamassa, tai ainakin fitness-bloggari päivittää joka päivä Facebookiin ja Instagramiin olevansa treenaamassa #peppuonpop #salilekasalilvika #training4life Treenin yhteydessä fitness-bloggari juo aminohappojuomaa jolla on hassu kirjainyhdistelmänimi, joku ADHD tai EMK tai joku. Ja treenin jälkeen hörpitään palkkaria söpöstä pinkistä sheikkeristä (ja tutkaillaan onko ne omat pakarat saaneet edes hiukan kokoa).

Fitness (9)

Treenin jälkeen on kiire taas syödä, että rankasti treenatut pakarat saavat riittävästi rakennusainetta ja takareisi kaartuu taas hieman pyöreämmin. Lounaaksi fitness-bloggari valmistaa jokaisen fitness-bloggarin herkkuruokaa, keitettyä broileria ja haudutettua parsakaalia. Kuola valuu jo parsaa keitellessä (vai onko ne kyyneleet…)

Ruuanlaiton ohessa päivitetään taas sekä faceen että instaan ”Ai että fitnesslaiffi on ihanaa! Ja fitness-ruuat herkkua!” #fitlife #parsaonparasta #eikipuueihyötyy

ruokavalio

Treenin jälkeen on tärkeää levätä hetki, levossa lihas kasvaa. Pienten päikkäreiden, tai ”fitnessunien” kuten me fitness-bloggarit leikkisästi niitä nimitämme, jälkeen syödään taas välipalaa. Fitness-bloggari pitää aina huolta että ruokailujen väli on tarkasti 2 tuntia 48 minuuttia. Muuten anabolinen tila alkaa heiketä ja se ei ole yhtään hyvä juttu se (anabolinen tila ei muuten liity mitenkään steroideihin vaikka fitness-maallikko niin saattaisi luulla…) Tällä kertaa fitness-välipalana on herrrrkullinen vihersmoothie joka on valmistettu avokadosta, spirulinasta, stevialla maustetusta proteiinijauhosta ja luomukananmunan valkuaisista.

ruokavalio

Päivällisellä syödäänkin sitten todellista fitness-ruokaa, riisiä ja seitä. Sei kypsytetään keittämällä. Paistamallahan siihen tarttuisi väkisin rasvaa ja vaikka mitä fitnessiin kuulumatonta. Maistuisihan se paremmalle jos riisiin vaikka lisäisi hiukan suolaa, mutta suola voi kerätä nestettä kehoon ja sehän ei käy! Hyvää se on näinkin, ainakin jos ei hirveästi maistele vaan nielee ruuan sen kummemmin pureskelematta.

ruokavalio

Monille taviksille, eli ei-fitness-ihmisille iskee illalla kova himo herkutella. Toisin on fitness-bloggarilla joka on taitavasti koko päivän tasaisesti syömällä pitänyt verensokerin tasaisena. Fitness-bloggari ei herkkuja kaipaa, vaan illalla syödään purkillinen ananasta. Ananas poistaa nestettä ja edesauttaa pakaran kaaren erottuvuutta.

ruokavalio

Noniin, vieläkö joku väittää ettei fitness-bloggarin ruokavalio olisi monipuolinen? Maitorahkaakin syödään päivässä vaan kerran vaikka se niin hyvää onkin. Ja vaikka joka päivä syödäänkin samoja ruokia, voi niitä syödä eri järjestyksessä tai muokkailla vaikka sillee että joku kerta syökin aamupalalla avokadoa ja laittaa ruisleivän sinne smoothien sekaan, vaihtoehtoja on rajattomasti!

TBT: Helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza

Jokaisessa itseään kunnioittavassa fitness-blogissa on aika-ajoin ruokaohjeita, niin myös Metallisydämen blogissa. Tämänkertainen ohje on julkaistu ensimmäisen kerran jo reilut pari vuotta sitten, mutta on jälleen dieetin myötä ajankohtainen ja käyttökelpoinen, joten ajattelin jakaa sen teille muillekin muistin virkistykseksi. Tällä kertaa leivotaan siis pizzaa, eikä ihan mitä tahansa pizzaa, vaan vhh-pizzaa. Ja koska olen pohjimmiltani suhteellisen laiska ruuanlaittaja, tehdään se mahdollisimman helposti. Tällainen on siis Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza.

Haastavin osa pizzanteossa on pohja. Yleensähän pizzapohja tehdään vehnäjauhoista, mutta se nyt ei käy päinsä kun hiilarit pyritään pitämään minimissä ja vehnäjauhot on muutenkin saatanasta. On toki olemassa näitä kaikenmaailman raejuusto- tai rahkapohjia, mutta sanotaan nyt suoraan, ne maistuu paskalle. Sitäpaitsi niissä on hirveä vaiva. Mutta ei hätää, Metallisydämellä on tähän erinomaisen helppo ja suhteellisen vähähiilarinen ratkaisu, tortilla-kuoret! Vehnäähän nekin on, mutta ne on niin helkkarin ohuita ettei niissä voi paljoa hiilareita olla…

vähähiilarinen

Paketti auki, lertut pellille ja tadaa, pohja on valmis!

Seuraavaksi kaivetaan jokamiehen maustepurtilo jääkaapista ja pursotetaan kunnon kerros Felixiä pohjien päälle. Saa toki käyttää mitä ihmeellisempiä tomaattimurskia tai vaikka muussata itse ne tomaatit siihen päälle, mutta itse koen ketsupin helpoimmaksi ja nopeimmaksi ratkaisuksi. Ja se on lisäksi hyvää.

vähähiilarinen

Syön joka päivä paistettua naudan vähärasvaista jauhelihaa. Paistan sitä aina pariksi päiväksi annokset valmiiksi ja laitan jääkaappiin pakastusrasioihin joita on sitten helppo ottaa töihinkin mukaan. Nyt otetaan jääkaapista tuollainen valmis rasiallinen jauhelihaa ja levitetään tasaisesti pohjien päälle.

vähähiilarinen

Tosimies ei salaattia syö, mutta fitnessissä syödään salaattia… Onhan tuossa tietynlainen ristiriita. Ongelma ratkaistaan siivuttamalla puolikas paprika pizzojen päälle. Se ei oikeestaan ole salaattia kun se on pizzan päällä, mutta suurimmille salaatti-intoilijoille voi kuitenkin puhtaalla omalla tunnolla väittää syövänsä salaattia. Ja sekin maistuu hyvältä. Win-win -tilanne siis : )

vähähiilarinen

Sitten juustoa. Raastamaanhan ei aleta, liian vaivalloista. Muutama siivu tavallista juustoa revitään pizzojen päälle ja lisäksi muutamia murusia homejuustoa makua tuomaan. Itse en halua pizzani päälle paljoa juustoa, mutta halutessasi voit laittaa sitä enemmänkin, juustossa ei liikoja hiilareita ole.

vähähiilarinen

Sitten koko komeus uuniin ja vesi kielellä kyttäämään uunin luukkua koska pizzat on valmiina… Varo polttamasta nenääsi, se uunin luukku on kuuma…

vähähiilarinen

Ja tadaa! Nyt on Metallisydämen laiskanmiehen helkkarin helppo ja nopea vähähiilarinen pizza valmis, aikaa meni 10-15 minuuttia riippuen siitä monestiko leikkasit veitsellä sormeesi paprikaa viipaloidessasi. Syömisessä tuskin menee yhtä kauan ; )

vähähiilarinen