Uutta tulossa Dominukselta!

Viime vuoden lopulla lisäravinneguru Anssi Manninen kehitteli salaisessa laboratoriossaan uuden huippulaadukkaan palautusjuomavalmisteen, Refection. Sittemmin Refectio on siivittänyt paitsi lukemattomat kuntosalitreenaajat rikkomaan ennätyksiään, myös muunmuassa Oulun Kärpät jääkiekon Suomen mestareiksi. Ihan turhasta palkkarista ei siis ole kyse…

Jo pitkään Anssi Manniselta on kyselty millaisia tuotteilla Dominus Nutrition seuraavaksi tuo markkinoille. Anssin vastaukset ovat olleet kierteleviä ja kaartelevia, kunnes nyt vihdoin on virallista tietoa tihkunut netin foorumeille…

Firmitas nesteytysjuomavalmiste

Seuraava Dominus Nutritionin huippulaadukas tuote tulee olemaan nesteytysjuoma, joka on tarkoitettu urheilulajeihin, joissa hikoillaan runsaasti ja joissa ei markettien hartsportit riitä.

Anssi kuvailee Firmitasta näin:

FIRMITAS™ -nesteytysjuomavalmiste on nyt loppusuoralla. Tuotteessa on erittäin korkeat pitoisuudet elektrolyyttejä, mikä väkisinkin vaikuttaa makuun, mutta tällä mennään. Makujamppa ehdotti natriumin määrän puolittamista, jotta uppoasi paremmin valtavirtaan. F–ck the mainstream! FIRMITAS™ ei ole tarkoitettu mummojen marjaretkille. Jos tuotteen kaupallinen arvo tulee olemaan kehno, niin siinä tapauksessa se tulee toimimaan urheiluseurojen palvelutuotteena. Pakkauskoko on 500 g (25 annosta) ja luontaisena makuna sitruuna-lime. Samanlainen purkki kuin REFECTIO™, mutta pienempi.

FIRMITAS™ edustaa nesteytysteknologian ehdotonta keihäänkärkeä. Urheilujuomat eivät riitä ääritilanteissa ylläpitämään optimaalista neste- ja elektrolyyttitasapainoa. Tämän vuoksi Dominus Nutrition on kehittänyt FIRMITAS™ -nesteytysvalmisteen, joka sisältää ultrakorkeat pitoisuudet elekrolyyttejä optimaalisessa suhteessa. FIRMITAS™ sisältää lisäksi L-alanyyli-L-glutamiinia, joka edelleen tehostaa nesteytystä. Tuote soveltuu kaikkiin urheilulajeihin ja muihin fyysisiin kuormituksiin, joissa hikoillaan runsaasti.

Tehonlisääjiä?

Jos nesteytysjuomavalmistetta ovat kyselleet huippu-urheilijat ja urheilujoukkueiden huoltotiimit, ovat monet kuntosalikävijät kaivanneet jo pidempään toimivia treenilatureita, joiden teho perustuu muuhunkin kuin kofeiiniin. Myös tähän tarpeeseen on Dominus Nutrition vastaamassa… Niiden suhteen jatkuu sama jo Refectiosta tuttu tinkimätön linja:

Mitä ns. tehonlisääjiin tulee, niin en tykkää yleisestä käytännöstä, että niihin tungetaan sitä sun tätä. Eli niissä on lähes säännönmukaisesti 1) ainesosia, jotka vaikuttavat lähes välittömästi sekä 2) ainesosia, jotka vaikuttavat vasta pidempiaikaisen käytön jälkeen. Näin ollen tulemme kehittämään kaksi erilaista valmistetta. Ensimmäinen sisältää ainesosia, jotka vaikuttavat heti seuraavan fyysisen suorituksen aikana vireystilaan, keskittymiskykyyn yms. Ja toinen valmiste sisältää ainesosia, jotka pidempiaikaisessa käytössä kiihdyttävät lihasvoiman ja -massan kasvua. Rajanveto ei välttämättä ole kaikkien aineosien osalta kristallinkirkas. Anyway, molemmat valmisteet tulevat sisältämään kaikki viimeiset villitykset – edellyttäen tietysti, että ainesosat ovat Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hyväksymiä.

Odotukset uusille tuotteille on kovat. Se on seurausta siitä, kun kehittää niin perhanan hyvän palkkarin kuin Refection. Saa nähdä lunastaako lisäravinneguru Anssi Mannisen salaisessa laboratoriossaan kehittelemät uudet tuotteet niille kasatut valtavat odotukset…

P.S. Huhun mukaan myös uusia Refection makuvaihtoehtoja on kehitteillä…

Palkkarin monet mielikuvitukselliset käyttötarkoitukset

Tuossa noin viikko sitten julkaisin arvonnan, jossa palkintona kahdelle onnekkaalle voittajalle oli purkillinen Dominus Nutritionin herkullista ja huippulaadukasta palkkaria, Refectiota. Osallistuakseen arvontaan tuli keksiä Refectiolle käyttötarkoitus, aika moneen taitaa ainakin vastausten perusteella Refectio soveltua 😀

refectiota

Urheilu

Aika moni vastaajista käyttäisi Refectiota mihinkäs muuhunkaan kuin palautumiseen urheilusuorituksesta. Siinä tarkoituksessa se luonnollisesti onkin omimmillaan. Eri urheilulajeja, joissa Refectiota käytettäisiin olisi perinteisen salitreenin ja specifioidumman porrastreenin lisäksi esimerkiksi thriatloniin, kamppailulajeihin, pyöreälenkeille kuin myös koiran kanssa ulkoiluun erityisesti hellekeleillä. Myös crossfit-salilla uskottiin Refection antavan lisäpotkua T2B, C2B, ja kippileuka-wodeihin. Sarjakakkaajaa pelkäämättömät uimaritkin siemailisivat mielihyvin Refectiota aina välillä…

Joku suunnitteli myös palautuvansa pitkistä raastavista työpäivistä tehokkaammin, toinen ottaisi sitä mukaan eräretkille ja kolmas koki sen sopivan kaljaliigan kiekkopeleihin palkkariksi.

Ruuanlaitto

Ehkä se kaikkein suosituin käyttötarkoitus olisi vastaajien mielestä tehdä Refectiosta mehujäätä ja sitten nautiskella sitä terassilla tai vaikka sen treeni jälkeen. Mehujään lisäksi Refectiosta valmistettaisiin jäähilesmoothieta, juustokakkua, kevyttä kesäkakkua ja kermaviilin kanssa salaatinkastiketta.

Joku antaisi Refectiolla rahkalle lisämakua ja vähän ekstaproteiinia, samoin jogurtille ja tuorepuurolle. Joku korvaisi osan pannukakun, toinen lettutaikinan jauhoista Refectiolla. Myös kanan ja parsakaalin kastikkeeksi Refection koettiin sopivan kuin Gaspin takki Fitness Expoon.

Ihan loistava mukikakun reseptikin löytyi yhdestä vastauksesta:

kananmuna, palkkaria (aika vahvana=vähän nestettä), leivinjauhetta ja halutessaan vähän kaurajauhoja vielä sekaan. Mukissa sekasin ja mikroon pari minsaa (valvovan silmän alla) Ja siinäpä vasta välipala 🙂

Muut käyttötarkoitukset

Useampi vastaaja hörppisi Refectiota mielellään saunajuomana ja osa tarjoaisi sitä jopa saunakavereillekin.  Jotkut nautiskelisivat Refectiosta lämpiminä kesäiltoinen terassilla muiden litkiessä kaljaa ja muita iljettäviä juomia. Niihin iljettäviin juomiin sortuvat taas nautiskelisivat Refectiota seuraavana aamuna krapulajuomana.

Tavallisen krapulan lisäksi Refectio koettiin soveltuvan myös yövuorokrapulan hoitoon ja myös ihan oikeasti sairastamiseen, esimerkiksi vatsataudista tokenemiseen tai leikkauksista toipumiseen.

Mukana oli myös muutama itselleni ihan uusi, mutta silti mielenkiintoinen käyttötarkoitus.

Eräs (ilmeisesti autoasentaja tai muuten vaan bensalenkkari) keksi Refection olevan oiva apu auton kytkimessä jos se meinaa luistaa. Refectiota kun kaataa kytkimeen ja antaa kuivua, niin siinä oleva hiilihydraatti tekee tahmean pinnan ja näin kytkin taas pitää.

Varmasti ihan kokeilemisen arvoinen idea, kuten käyttö shampoonakin, sillä jos Refectiolla lihakset kasvaa, kasvaa varmasti tukkakin.

Viimeinen ehdotettu käyttötarkoitus oli käyttää Refectiota seksin välissä. Itse jäin hieman kuitenkin kaipaamaan tarkennusta, mihin väliin sitä oikein pitäisi laittaa?

Arvonnan voittajat

Vastaukset olivat äärettömän hyviä ja osaa niistä tulen varmasti itsekin kokeilemaan (voitte arvata mitä), kiitos kaikille vastauksista! Tällä kertaa onnetar suosi nimimerkkiä Jaakko, joka käyttäisi Refectiota pitkien työputkien aikana ja nimimerkkiä Nanni N, joka ottaisi Refectiota mukaan pyörälenkeille.

Laittakaahan voittajat yhteystietonne minulle sähköpostiin [email protected] niin välitän ne eteenpäin Dominus Nutritionille joka lähettää teille palkintonne!