Eduskunnan pikkujoulut

Ei jumalauta että olen nauranut kippurassa tänään lukiessani keltaisen lehdistön uutisointia eduskunnan pikkujouluista. Siellä on nyt edustettu kansaa oikein olan takaa ja viimeinkin sillä kaikkein suomalaisimmalla tavalla, ryyppäämällä ja rellestämällä…

pikkujoulut

Eduskunnan pikkujoulut

Siellä on Teuvo Hakkarainen suudellut väkisin nais(oletettua)kansanedustajaa ja joutunut miltei käsirysyyn. Siellä on eduskunta-avustaja Tuomas Tähti vetänyt viinaa kaksin käsin, oksennellut ja sammunut – ja pelastavana enkelinä on toiminut kukas muukaan kuin Päivi Räsänen. Ei hitto, siellähän on vietetty pikkujouluja oikein perinteiseen suomalaiseen tapaan!

Maailma olisi täydellinen kun saataisiin vielä lehdistä lukea miten Jutta Urpilainen olisi kännissä ladellut pomolle (Niinistö) suorat sanat ja lopuksi tempaissut presidenttiä puolustamaan tullutta Mauri Pekkarista turpaan niin että tupee irtoaa, miten Timo Soini olisi herännyt seuraavana aamuna Jani Toivolan vierestä, miten Sampo Terho olisi hakannut aamutunneilla Jussi Halla-Ahoa olalle ja selittänyt miten hyvä jätkä Halla-Aho on ja miten Mikko Alatalo olisi hoilannut koko yön kännissä Känkkäränkkää pitkin eduskuntatalon käytäviä.

Pikkujoulut kiellettävä

Luonnollisesti edellämainitunlainen käytös aiheuttaa paheksuntaa – ja niin sen pitääkin. Pitäähän nyt aikuisten vastuullisten ihmisten osata käyttäytyä kännissä. Tai osata juoda vähemmän ettei tule känniin. Tai ehkä parasta onkin ettei kukaan juo mitään ja peruutetaan koko pikkujoulut. Näin on ainakin ehdottanut eduskunnan puhemies(oletettu) Maria Lohela.

Ironiaa tähän tuo se, että samalla kun toiset kansanedustajat kännäävät, rellestävät ja mokailevat pikkujouluissaan ja eduskunnan puhemies(oletettu) ehdottaa pikkujoulujen kieltämistä jatkossa, tehdään eduskunnassa päätöksiä uudesta alkoholilaista, jossa vapautetaan alkoholin myyntiä ja käyttöä roimalla kädellä.

Uuden alkoholilain myötä eduskunnan pikkujoulujen kaltaiset ylilyönnit varmasti vähenevät, sillä jatkossa Hakkaraiselle houkutus siirtyä lähibubin happy houriin on suurempi kuin ryhtyminen työkaverin kähmimiseen ja eduskunta-avustaja Tähti ehtii hyvin uuteen nousuun ennen baarien valomerkkiä tarjoten ehkä Räsäselle paikallisen pienpanimon valmistaman oluen kiitokseksi huolenpidosta… Ehkä puhemies(oletettu)kin intoutuu ottamaan sen yhden ruokakaupasta ostamansa vahvemman oluen ja löysentämään nutturaansa edes hetkeksi…

 

P.S. Selvennykseksi niille kahdelle tosikolle, jotka blogiani lukevat: Teksti on kirjoitettu huumorilla, pilke silmäkulmassa. Todellisuudessa en hyväksy kännissä törttöilyä enkä missään tapauksessa seksuaalista häirintää tai väkivaltaa.

P.P.S. Paheksun vahvasti myös känkkäränkän laulamista julkisissa tiloissa.