Nopea ja tehokas kolmen liikkeen pepputreeni!

Pari vuotta sitten koostamani kolmen liikkeen treenit -postaussarja oli todella suosittu. Siinä esiteltiin vuorotellen eri lihasryhmille kolmesta liikkeestä koostuva monipuolinen, mutta suhteellisen kompakti treeni. Ajattelin kokeilla olisiko saman tyyliselle postaussarjalle vielä kysyntää, erilaisilla liikkeillä ja hieman erilaisella fokuksella.

pepputreeni

Kolmen liikkeen pepputreeni

Mikäpä olisi parempi tapa aloittaa kuin kolmen liikkeen pepputreeni? Pakaraliikkeitä on kymmeniä ja jotenkin tuntuu että niitä löytyy koko ajan lisää ja lisää. Tällä kertaa ei kuitenkaan lähdetä kehittelemään mitään uutta, vaan pysytellään tutuissa ja turvallisissa liikkeissä, sellaisissa jotka kenen tahansa on mahdollista tehdä.

Pakarapotku

Aloitetaan treeni tehokkaalla pakaran yläosan muokkaajalla, pakarapotkulla. Sidotaan remmi nilkkaan, asetetaan penkki sopivasti taljan viereen, kiinnitetään nilkkaremmi taljaan ja asetutaan penkille suoritusasentoon.

Potkaistaan jalka taakse yläviistoon ja palautetaan se rauhallisesti takaisin alas. Toistetaan 15-20 kertaa, kunnes ei enää jakseta tehdä yhtään lisätoistoa. Vaihdetaan jalka ja tehdään sama toisella jalalla. Molemmilla jaloilla tehdään kolme sarjaa potkuja.

Lantion työntö

Toisena liikkeenä lähes yhtä tehokas liike pakaralle, lantion työntö. Asetutaan taljan eteen noin hartioiden levyiseen haara-asentoon selin taljaan ja tartutaan köysikahvaan kiinni molemmin käsin niin, että köysi kulkee jalkojen välistä. Kumarretaan joustaen polvista ja työntäen takapuoli taakse. Työnnetään asento suoraksi pakaroilla puristaen.

Toistetaan sama 15-20 kertaa tai niin kauan kuinnes ei yhtään toistoa enää pystytä rutistamaan. Tehdään kolme sarjaa.

Reiden loitonnus

Kolmannessa liikkeessä kohdistetaan liike pakaran ulkosyrjään tekemällä reiden loitonnusta taljassa. Taas sidotaan remmi nilkkaan. Asetutaan kyljittäin taljaan ja kiinnitetään talja ulomman jalan nilkkaremmiin. Taljalaitteesta voi ottaa kädellä tukea.

Viedään jalka sivulle rutistaen pakaralihaksella. Palautetaan rauhallisesti takaisin alas. Tehdään tuttu 15-20 toistoa molemmilla jaloilla. Liikettä tositetaan kolmen sarjan verran.

Tämä kolmen liikkeen pepputreeni on suhteellisen nopea, sarjatauoista riippuen noin 30 minuutin mittainen, mutta silti tehokas ja monipuolinen – tuo varmasti kunnon poltteen pakaraan kokonaisvaltaisesti.

Mikä lihasryhmä otetaan seuraavaksi käsittelyyn uudistuneessa kolmen liikkeen treeni -sarjassa?

P.S. Sarilla kuvissa olevat rennot treenihousut ovat Fit4You:ssa kampanjatarjouksessa vielä vajaan viikon verran. Ole nopea jos haluat omasi!

TBT: Metallisydän goes bikinifitness – Hitto mikä pepputreeni!

Bikinifitness on noussut viimevuosina uskomattoman suosituksi lajiksi, kisaajia ja harrastajia on mielettömät määrät ja innostus tuntuu vaan kasvavan. Yleinen käsitys on, että bikinifitness-mimmit pumppailevat kivasti pientä pepputreeniä aina silloin tällöin, ottavat belfien ja lähtevät tanssahdellen kotiin. Ei kuulosta kovin pahalta, vai mitä?

Metallisydän goes bikinifitness!

Pari vuotta sitten päätin ottaa haasteen vastaan ja lähteä testaamaan mitä se bikinifitness kaikkein puhtaimmillaan ja aidoimmillaan on, tutustumaan bikinifitneksen syvimpään olemukseen, eli bikinifitness-pepputreeniin! Palataanpa nyt noihin fiiliksiin…

pepputreeni (15)

”Eihän se nyt kovin paha voi olla, hiukan pumppailua reiden loitontajassa ja parit sarjat askelkyykkyä…” Metalisydämen hämmästykseksi salilla marssittiin kuitenkin päättäväisin askelin reidenloitonnuslaitteen ohi, suoraan salin perälle, missä yleensä salin isoimmat ukot treenaavat kyykkyä ja maastavetoa. Kun ensimmäinen liike ei ollut askelkyykkykään, alkoi jo hieman pelottaa mitä oli luvassa…

Metallisydämen naureskellessa parille paikalle osuneelle treenikaverille, että heh heh, kokeillaan tänään tällasta pakarapumppailua, oli treenin ohjaaja saanut jo ensimmäisen liikkeen systeemit kuntoon. Ilmeisesti tarkoitus oli karsia Metallisydämeltä kaikki loppukin saliuskottavuus, sillä treeni aloitettiin niinkin miehekkäällä liikkeellä kuin lantionnostolla…

pepputreeni (2)

pepputreeni (1)

 ”Purista pakaroilla” huutojen kannustamana Metallisydän väänsi lantionnostoja hampaat irvessä. Toistojen ja sarjojen määrästä piti armoton ohjaaja huolen, niitä ei tarvinnut itse laskea. Onneksi, sillä ei niissä mukana olisi pysynytkään, sen verran keskittymistä liike tottumattomalta tulevalta bikinifitness-tähdeltä vaati.

Seuraavaksi päästiinkin sitten siihen stereotyyppiseen bikinifitness-pepputreeniliikkeeseen, eli askelkyykkyyn. Tämä oli Metallisydämellekin ennestään tuttu liike ja mielessä käväisi harhakuvitelma, että tämähän minulta sujuu…

pepputreeni (4)

pepputreeni (3)

No harhakuvitelmaksihan se jäi. Sarjapituudet lähentelivät epäinhimillisyyden rajoja ja siinä sai tehdä ihan tosissaan töitä pystyäkseen suoriutumaan sarjoista kunnialla (tai edes tajuissaan).

Pakarat melkein krampissa siirryttiin eteenpäin treenikassia perässä raahaten, kaihoisasti scott-penkkiä vilkuillen ja mukavaa hauistreeniä kaivaten. Seuraavana kidutusliikkeenä oli taas jotain ihan uutta. Jo pelkkä korokkeille kiipeäminen tuntui puutuneissa pakaroissa… Vaan ei auttanut, painokiekko oli otettava kouraan ja lähdettävä kyykkäämään, hitaasti ja tuskallisesti, pakaroilla rutistaen.

pepputreeni (5)

pepputreeni (6)

Miten helvetissä noin pienellä painomäärällä kyykkääminen voi polttaa pakaroissa noin paljon!?! Täytyy myöntää että sekä usko, että puhti pakaroissa meinasi loppua kesken…

Eikö tää koskaan lopu?

Hengähdystauosta oli kuitenkin turha haaveilla, siitä piti ohjaaja huolen patistaessaan Metallisydäntä eteenpäin, ohjaaja intoa puhkuen ja Metallisydän pakoreittiä etsien. Ohjaajan mukaan seuraavassa liikkeessä ei käytettäisi lisäpainoa, se lisäsi Metallisydämen pakokauhua entisestään, sillä vanhana salikettuna Metallisydän tiesi, että siinä tapauksessa odotettavissa olisi kiduttavan pitkiä sarjoja…

Eikä Metallisydän väärässä ollutkaan…

pepputreeni (8)

pepputreeni (7)

”Tämä on sellainen kiva jumppaliike, jota voi hyvin tehdä vaikka kotona telkkaria katsellessa” Jep. ihan just se telkkarin katsominen tässä mielessä olikin! Tsiisus mikä polte!

Nyt alkoi jo tuntua siltä, että tämä treeni ei lopu koskaan, liike liikkeen jälkeen vaan jo lähes kramppaaville pakaroille. On se saatana jos ei tällä touhulla peppu kasva!

Seuraava liike tehtiin taljassa ja se muistutti jossakin märin aiempaa korokkeilla tehtyä liikettä, mutta ei kuitenkaan yhtään. Tässä liikkeessä haettiin rutistus pakaralle melko alhaalta ja ylhäällä rutistettiin kunnolla pakaroita yhteen. Oli muuten tehokas! Tämän liikkeen voisin hyvin liittää omaankin treeniohjelmaan jos se ei näyttäisi niin… no, oudolta…

pepputreeni (10)

pepputreeni (9)

Loppunöyryytys…

Jäljellä oli enää treenin viimeinen liike! Vihdoinkin! Viimeiseksi liikkeeksi oli säästetty luonnollisesti se pahin nöyryytys… Ei voi olla niin helvetin vaikeaa nostaa ja levittää jalkoja yhtä aikaa puristaen pakaroilla… No kyllä voi!

pepputreeni (11)

pepputreeni (12)

Itse treeni oli ohi. Ja hyvä niin, enempää pienet herkät pakarani eivät olisi kestäneetkään. Jos joku vielä kuvittelee bikinifitness-mimmien pakaratreenien olevan kevyttä pumppailua, suosittelen lähtemään kokeilemaan…

Jäljellä oli kuitenkin vielä se melkein pepputreeniä oleellisempi osa bikinifitnessiä, eli pyllistysposeeraus. Se se vasta vaikeaa olikin! Tässä Metallisydämen tyylinäyte:

pepputreeni (14)

Ensi kerralla teen kyllä taas niitä kyykkyjä ja maveja…