Vinkkejä parisuhteen ongelmatilanteisiin

Parisuhteeseen kuuluu rakkauden ohella myös pienet erimielisyydet ja riidatkin aika-ajoin. Melkein voisi jopa sanoa, että on aika huolestuttavaa jos koskaan ei riidellä mistään. Jokaisessa parisuhteessa joku nukkuu joskus sohvalla, eikä sitä kannata ottaa sen raskaammin, vaan lähinnä retkeilyn kannalta. Turhista asioista on kuitenkin aivan turha riidellä, niistä selviää muutenkin, ainakin näillä helpoilla vinkeillä…

parisuhteen

Ikuisuuskysymys, sekä ehkä se kaikkein yleisin ja täysin turha riidan aihe parisuhteissa on vessan istuimen asento. Tuskin on miestä, joka ei olisi jokus kuullut mainintaa ylös jätetystä vesan istuimesta… Tähän on yksinkertainen ratkaisu. Mies: Laske se vessanistuin alas kun olet pissannut. Ja nainen: Jos vessan istuin on ylhäällä, laske se alas ennen kuin pissaat. Se on ihan yhtä helppoa molemmille.

Työviikko on raskas ja viikonloppua odotetaan hartaasti. Lauantai-aamun koittaessa molemmilla on tarve rentoutua ja luonnollisesti suunitelmat valmiina sitä varten. Naiselle lauantai on mitä parhain siivouspäivä, lakanoiden vaihtopäivä ja vessan pesupäivä. Miehelle taas lauantai on päivä, jolloin on aikaa urheilla, makailla sohvalla ja katsoa televisiota. Riidan välttämiseksi yhdistäkää suunnitelmanne. Kun ensin on urheiltu yhdessä, voidaan aivan hyvin siivota koti yhdessä ja lopuksi majoittua sohvalle katsomaan televisiota yhdessä. (Uusi Bumtsibum kannattaa jättää väliin, se on melkoista roskaa…)

Molemmilla pitää olla myös omaa aikaa. Nainen esimerkiksi ei mitenkään erityisesti tarvitse miestä istumaan sovituskopin ulkopuolelle ollessaan shoppailemassa. Riittää aivan hyvin, että mukana on miehen luottokortti. Naisen shoppaillessa mies voikin kaikessa rauhassa tuijottaa kotona urheilua tv:stä tai mennä kavereidensa kanssa vaikka salille tai juoksemaan pallon perässä.

Aivan liian usein riidat aiheutuvat huonosta kommunikoinnista. Miehet sanovat mielipiteensä suoraan, mikä saattaa naisesta tuntua töksäyttelyltä, jopa töykeältä. Naiset kun taas harvemmin sanovat mitään suoraan, naiset antavat ymmärtää. Ja sitä taas miehet eivät ymmärrä. Molempien onkin hyvä pyrkiä ottamaan toisen kommunikaatiotavat huomioon jotta vältytään aivan turhilta väärinkäsityksistä johtuvilta riidoilta. Miehen on hyvä ottaa myös huomioon se seikka, että tiettyyn aikaan kuukaudesta naisen kyllä ja ei saattavat tarkoittaa aivan mitä sattuu.

Kommunikaatioon kuuluu myös nalkuttaminen. Miehen onkin hyvä muistaa, että jatkuva nalkuttaminen, kuten ”Laittasitko kalsarit suoraan pesukoppaan” tarkoittaa ettet ole ottanut asiaa kuuleviin korviisi. Hämmästyttävää. nalkutus loppuu aiheesta kuin seinään ,kun korjaat jatkossa kalsarisi aivan omaehtoisesti pesukoppaan ihan itse.

Naisen taas on hyvä muistaa, että jos olet mielestäsi lihava tai ”näytät pullealta tässä mekossa”, niin todennäköisesti myös on. Sitä ei kannata kysyä mieheltä, koska mies sanoo yleensä mielipiteensä suoraan, eikä se ole miehen syy jos pahoitat siitä mielesi.

Myös perinteiset sukupuoliroolit kannattaa jo pikkuhiljaa unohtaa, ei ole miesten töitä ja naisten töitä, on vain yhteisiä töitä ja miesten töitä. Siivoamiset, pyykinpesut ja muut kuuluu ihan yhtä lailla miehelle kuin naisellekin. Naisen kannattaa silti edelleen esittää avutonta ja antaa miehen hoitaa esimerkiksi auton renkaiden vaihto ja naulojen seinään lyöminen, jotta mies saa tuntea itsensä mieheksi. Ja miehen kannattaa ehdottomasti opetella ainakin sen verran tekemään ruokaa, että selviää hengissä jos nainen sattuu lähtemään vaikka viikonlopuksi tyttöjen kanssa mökille.

Kun kuitenkin jossain vaiheessa väistämättä ajaudutaan riitaan, kannattaa se selvittää heti. Vakuutan että asioiden selviksi puhuminen on takuuvarmasti tärkeämpää kuin jääkiekko-ottelun viimeinen erä tai Tanssii Tähtien Kanssa finaalinelikon selviäminen. Mitään vakavia keskusteluita ei koskaan hoideta mainostauolla ja lopputulokset voi aina googlettaa netistä.

Ja jos joskus riidellään, niin muistetaan myös halata ja pussata sekä kertoa kuinka rakas ja tärkeä se toinen on. Sillä saa aina aika monta vessan kannen ylös unohtamista anteeksi…

Parisuhdepäivä – Laatuaikaa Ikeassa!

Me muutettiin vuoden vaihteessa uuteen kotiin. Nyt on tehty hiukan pintaremonttia ja kodista enemmän meidän näköinen, uudet sohvat on tilattu ja vanha myyty pois ja verhotkin saa hakea ihan näinä päivinä. Kaikki on siis sujunut mukavasti ja ongelmitta, tähän asti.

Eilen koitti se jokaiseen muuttoon ja sisustusprojektiin kiinteästi kuuluva päivä, yhteinen shoppailureissu Ikeaan!

20160213_112038

Selvennettäköön ihan aluksi, että en kuulu siihen miesten valtavaan enemmistöön, joka antaa ennemmin repiä varpaankyntensä irti ja naulata kiveksensä kattoon kuin viettää päivän Ikeassa. Päinvastoin, jollakin kierolla tavalla tykkään näistä reissuista, niitä vaan ei saa ottaa liian vakavasti, asenne ratkaisee!

20160213_131344

Omakotitaloon muuton myötä ostoslista oli pitkä kuin nälkävuosi, eikä liian tarkasti rajattu. Ostoslistalta löytyi esimerkiksi niinkin tarkasti määritellyt tarpeet, kuin kattolamppu, komero ja säilytyssysteemi. Harkinnalle ja heräteostoksille oli siis jätetty varaa myös paikanpäälle, pankista oli otettu reilusti lainaa, koko päivä oli varattu ihanan yhteisen laatuajan viettämiseen, eikä vanhalta Ikea-konkarilta ollut tällä kertaa edes mittanauha unohtunut kotiin.

20160213_153232

Kaikki oli siis valmista, yhteinen laatuaika Ikean käytävillä ja esimerkkihuoneissa sai alkaa! Syöksyimme intoa puhkuen ihastelemaan erilaisia sisustusratkaisuja ja ottamaan niistä vinkkiä omiin maljakoihin, kukkapurkkeihin ja säilytysjärjestelmiin…

20160213_112907 20160213_11351820160213_114532

Täytyy kyllä myöntää, että tuo yläkerran huonekalumyymälän ja esimerkkihuoneiden kiertely on mielestäni oikeasti mukavaa. Välillä voi istahtaa lepuuttamaan jalkoja ja pohdiskelemaan sopisiko meille paremmin musta vai valkoinen matto, tai ottaa ihan vaikkapa pienet päikkärit…

20160213_114106 20160213_114758

Ja jos shoppailu alkaa puuduttaa oikein todenteolla, on Ikea mahtava paikka pelata vaikka erä kuurupiiloa, piilopaikkoja löytyy valtavasti!

20160213_120217 20160213_115904 20160213_124311

Tultuani viimein ulos kaapista, päästiin pohdiskelemaan ihan vakavasti millainen vaatekomero eteiseemme sopisi. Tulisiko siihen normaalit vai liukuovet, kuinka monta laatikkoa komeron sisälle tulisi ja montako hyllylevyä tai ulosvedettävää vaatetankoa tai ripustinta tarvitaan…

20160213_11562620160213_12402520160213_124049

Tehtävä oli kinkkinen ja vaati ahkeraa pohdintaa ja vertailua. Lopulta komeron osat saatiin kuitenkin valittua ja koko suunnitelma printattuna kouraan.

Tämän vakavamielisyyttä vaativan suorituksen jälkeen, oli aivan pakko vapauttaa oma sisäinen kalkkunansa ja käydä munimassa pari munaa ylläripiiloihin seuraavien asiakkaiden löydettäväksi…

20160213_131145

Huonekalupuoli oli hallussa ja oli aika siirtyä alakertaan, härpäkehelvettiin kippojen ja kuppien keskelle. Tästä osasta Ikea-laatuaikaa en ole koskaan ollut kovin innoissani. Tällä kertaa kuitenkin päätin pistää parastani ja viilettää kärryjen kanssa ympäri Ikeaa kuin tuulispää, hymy huulilla… Sari ei suostunut kärrykisaan, vaan vertaili tylsästi tyynyliinoja, vaikka selvästi juuri kärrykisaamista varten oli reittikin merkitty nuolilla lattiaan ja salaisia oikoreittejäkin piilotettu matkan varrelle kuin videopeleissä ikään…

No, ehkä oli ihan hyvä että kärrykisa jäi kisaamatta… Olisi saattanut tyynyliinat ja säilytyslaatikot jäädä ostamatta jos oltaisiin lennetty kaaressa pihalle lumihankeen…

20160213_140127 20160213_140133

Valtavaa itsehillintää vaatineen rauhallisen kiertelyn ja useiden mahtavien löytöjen jälkeen päästiin lopulta noutovarastoon keräilemään paketteja kärryihin. Tästä olen taas aina jollakin kierolla tavalla tykännyt. On ihan kuin aarteen etsintää yrittää löytää se juuri oikea ruskea pahvilaatikko miljoonien samanlaisten joukosta pelkkien koordinaattien avulla…

20160213_165318

Kun kaikki aarteet on löydetty, yritetään saada ohjattua itsepäisesti vinoon kulkeva kärry jollakin keinolla kassalle. Laatikoita lastatessa on tärkeää muistaa laittaa jokin alimmaisista paketeista väärinpäin, jotta pääsee kassalla naureskelemaan kun kassatyöntekijä yrittää hiki päässä löytää sen viivakoodia. Siinä on hymy herkässä kun viivakoodi viimein löytyy kaikkien muiden pakettien alta…

20160213_171545Kun kassalta on viimein selvitty, on perinteeksi muodostuneen pullan vuoro. Se on paitsi palkkio hyvin suoritetusta shoppailureissusta, myös tärkeä osa energiavarastojen täyttämistä tavaroiden autoon lastaamista varten. Ja nuo Ikean pullat on muuten ihan saatanan hyviä!

20160213_172945

Sitten onkin jäljellä enää se auton lastaaminen, kotimatka ja kotona tavaroiden purkaminen ja sisään kantaminen… Ei tunnu missään!

20160213_175117 20160213_211619

Tässä kohtaa aloitteleva Ikea-shoppailija voisi luulla, että laatuaika olisi nyt ohi ja paluu sohvalle edessä. Ei sinne päinkään, laatuaika jatkuu seuraavana päivänä rattoisalla kokoamisurakalla. Mikään ei yhdistä samalla tavalla kuin yhteiset Ikea-reissut!

Loppuun mainos-osuus. Ikea-reissulla Metallisydämellä oli päällään House Of Brandonista tilatut Jack & Jonesin farkut ja pipo sekä Makian uutuusmalliston t-paita. Sarilla puolestaan oli päällään niinikään House Of Brandonista tilatut Vilan raitamekko ja takki.

Jos sinäkin haluat ratsastaa muodin aallonharjalla, nyt siihen on erinomainen tilaisuus, House Of Brandon nimittäin viettää syntymäpäiviään ja SINÄ saat kaikista tuotteista (lukuunottamatta Dr. Denimi:iä) -20% koodilla HBR2

t

Alekoodi on voimassa 14.-21.2. mutta kannattaa olla nopea, upeimmat kuteet ja suosituimmat koot viedään tällä alennuksella käsistä! TÄSTÄ suoraan verkkokauppaan!

Ai niin! Koin melkoisen järkytyksen kulkiessani kaikessa rauhassa pitkin Ikean käytäviä ja ihastellessani kaikkia ihania pieniä sisustusoivalluksia. Parsakaali on soluttautunut myös Ikeaan!

20160213_125821