TBT: Yhteinen jalkatreeni – Nautintoa vai tuskaa?

Vauvaperheen arki on hyvin usein kiireistä, paljon mennään tukka putkella (ne joilla sitä tukkaa on) paikasta toiseen, tehdään ruokaa, vaihdetaan vaippaa ja leikitään Legoilla. Yhteistä laatuaikaa jää pienen lapsen vanhemmille hyvin harvoin ja siksipä se kannattaa käyttää hyödykseen silloin harvoin kun sellaista tarjoutuu ja tehdä yhdessä jotain josta molemmat nauttivat. No reilu vuosi sitten mentiin kyllä varmasti molempien osalta lähemmäs tuskaa kuin nautintoa yhteisen jalkatreenin merkeissä…

ihana jalkatreeni

Useimmista yhteinen laatuaika kuntosalilla – ja vielä jalkatreenin merkeissä – kuulostaa varmasti täysin hullulta. Ja sitähän se onkin, mutta sillee kivalla tavalla hullua, sillee meidän tavalla hullua.

Vielä hullumpaa on tehdä jalkatreeni, jonka jälkeen kumpikaan tuskin pystyi kävelemään, mutta niin siinä vaan tällä kertaa kävi…

20160306_152936

Suunnitelmana oli tehdä kova treeni, sellainen jollaista yksin tuskin tulisi tehtyä. Yhteisellä suunitelmalla treeni tehtiin liikepareina, supersarjoina. Eli ensin yksi liike ja sen jälkeen heti perään ilman lepotaukoa toinen liike. Raskasta ja helvetin tehokasta.

Homma laitettiin liikkeelle heti kunnolla raskailla liikkeillä, ensimmäisenä liikeparina toimi perinteinen takakyykky ja maastaveto. Sarilla toistotavoite molemmissa oli kahdeksan toistoa, itselläni viisi. (en mä pysty tollasia helvetin pitkiä sarjoja tekemään!)

Tätä liikeparia tehtiin viisi sarjaa, joiden edetessä käytettäviä painomääriä oli pienennettävä jotta pysyttiin tavoitetoistoissa, tai edes lähellä niitä.

Toinen liikepari tehtiin jalkaprässissä ja Hack-kyykyssä.
20160306_160735

20160306_161349

Täytyy sanoa, että ainakin itselläni pohjalle tehty kyykky-maastaveto-yhdistelmä tuntui. Tehot oli han poissa ja ensimmäinen kyykyn jälkeen tehty Hack-sarja tyssäsi kolmeen toistoon. Sari veteli siinäkin näytösluontoisesti täyden kympin – samalla painomäärällä. Seuraavissa sarjoissa onneksi pääsin tavoitetoistoihin minäkin, eli sinne kympin paikkeille. Niin ja myös tätä yhdistelmää tehtiin se viisi sarjaa.

20160306_160931

20160306_161006

Rehellisyyden nimissä on sanottava että yksin ollessani olisin tässä kohtaa marssinut suihkuun ja väittänyt kaikille että treeni on tehty, ei ollut tarkoituskaan tehdä muuta. Nyt ei auttanut itkut eikä hampaankiristykset, jatkettava oli… Reiden ojennukseen ja koukistukseen.

20160306_163158

20160306_163102

Nyt kun oltiin ”kevyissä viimeistelyliikkeissä” oli toistotavoitekin 15-20 ja sarjoja oli joku hullu sopinut tekevänsä samat viisi kuin aiemmissakin liikepareissa.

20160306_163303

20160306_163406

Vittu että reisiä poltti. Eikä treeni edes ollut vielä ohi. Se viimeinen rutistus, kunnon hapotus, oli vielä jäljellä. Vaakaprässiin sopivasti painoja ja helvetisti toistoja. Hajuakaan ei ole kuinka paljon niitä kummallekin tuli, mutta sen verran että laitteesta nouseminen tuotti ihan oikeaa tuskaa.

20160306_164156

20160306_164325

Yhteinen jalkatreeni oli ohi. Olipa kiva tehdä yhdessä jotain mistä molemmat nauttii!

20160306_165852

Vinkkejä parisuhteen ongelmatilanteisiin

Parisuhteeseen kuuluu rakkauden ohella myös pienet erimielisyydet ja riidatkin aika-ajoin. Melkein voisi jopa sanoa, että on aika huolestuttavaa jos koskaan ei riidellä mistään. Jokaisessa parisuhteessa joku nukkuu joskus sohvalla, eikä sitä kannata ottaa sen raskaammin, vaan lähinnä retkeilyn kannalta. Turhista asioista on kuitenkin aivan turha riidellä, niistä selviää muutenkin, ainakin näillä helpoilla vinkeillä…

parisuhteen

Ikuisuuskysymys, sekä ehkä se kaikkein yleisin ja täysin turha riidan aihe parisuhteissa on vessan istuimen asento. Tuskin on miestä, joka ei olisi jokus kuullut mainintaa ylös jätetystä vesan istuimesta… Tähän on yksinkertainen ratkaisu. Mies: Laske se vessanistuin alas kun olet pissannut. Ja nainen: Jos vessan istuin on ylhäällä, laske se alas ennen kuin pissaat. Se on ihan yhtä helppoa molemmille.

Työviikko on raskas ja viikonloppua odotetaan hartaasti. Lauantai-aamun koittaessa molemmilla on tarve rentoutua ja luonnollisesti suunitelmat valmiina sitä varten. Naiselle lauantai on mitä parhain siivouspäivä, lakanoiden vaihtopäivä ja vessan pesupäivä. Miehelle taas lauantai on päivä, jolloin on aikaa urheilla, makailla sohvalla ja katsoa televisiota. Riidan välttämiseksi yhdistäkää suunnitelmanne. Kun ensin on urheiltu yhdessä, voidaan aivan hyvin siivota koti yhdessä ja lopuksi majoittua sohvalle katsomaan televisiota yhdessä. (Uusi Bumtsibum kannattaa jättää väliin, se on melkoista roskaa…)

Molemmilla pitää olla myös omaa aikaa. Nainen esimerkiksi ei mitenkään erityisesti tarvitse miestä istumaan sovituskopin ulkopuolelle ollessaan shoppailemassa. Riittää aivan hyvin, että mukana on miehen luottokortti. Naisen shoppaillessa mies voikin kaikessa rauhassa tuijottaa kotona urheilua tv:stä tai mennä kavereidensa kanssa vaikka salille tai juoksemaan pallon perässä.

Aivan liian usein riidat aiheutuvat huonosta kommunikoinnista. Miehet sanovat mielipiteensä suoraan, mikä saattaa naisesta tuntua töksäyttelyltä, jopa töykeältä. Naiset kun taas harvemmin sanovat mitään suoraan, naiset antavat ymmärtää. Ja sitä taas miehet eivät ymmärrä. Molempien onkin hyvä pyrkiä ottamaan toisen kommunikaatiotavat huomioon jotta vältytään aivan turhilta väärinkäsityksistä johtuvilta riidoilta. Miehen on hyvä ottaa myös huomioon se seikka, että tiettyyn aikaan kuukaudesta naisen kyllä ja ei saattavat tarkoittaa aivan mitä sattuu.

Kommunikaatioon kuuluu myös nalkuttaminen. Miehen onkin hyvä muistaa, että jatkuva nalkuttaminen, kuten ”Laittasitko kalsarit suoraan pesukoppaan” tarkoittaa ettet ole ottanut asiaa kuuleviin korviisi. Hämmästyttävää. nalkutus loppuu aiheesta kuin seinään ,kun korjaat jatkossa kalsarisi aivan omaehtoisesti pesukoppaan ihan itse.

Naisen taas on hyvä muistaa, että jos olet mielestäsi lihava tai ”näytät pullealta tässä mekossa”, niin todennäköisesti myös on. Sitä ei kannata kysyä mieheltä, koska mies sanoo yleensä mielipiteensä suoraan, eikä se ole miehen syy jos pahoitat siitä mielesi.

Myös perinteiset sukupuoliroolit kannattaa jo pikkuhiljaa unohtaa, ei ole miesten töitä ja naisten töitä, on vain yhteisiä töitä ja miesten töitä. Siivoamiset, pyykinpesut ja muut kuuluu ihan yhtä lailla miehelle kuin naisellekin. Naisen kannattaa silti edelleen esittää avutonta ja antaa miehen hoitaa esimerkiksi auton renkaiden vaihto ja naulojen seinään lyöminen, jotta mies saa tuntea itsensä mieheksi. Ja miehen kannattaa ehdottomasti opetella ainakin sen verran tekemään ruokaa, että selviää hengissä jos nainen sattuu lähtemään vaikka viikonlopuksi tyttöjen kanssa mökille.

Kun kuitenkin jossain vaiheessa väistämättä ajaudutaan riitaan, kannattaa se selvittää heti. Vakuutan että asioiden selviksi puhuminen on takuuvarmasti tärkeämpää kuin jääkiekko-ottelun viimeinen erä tai Tanssii Tähtien Kanssa finaalinelikon selviäminen. Mitään vakavia keskusteluita ei koskaan hoideta mainostauolla ja lopputulokset voi aina googlettaa netistä.

Ja jos joskus riidellään, niin muistetaan myös halata ja pussata sekä kertoa kuinka rakas ja tärkeä se toinen on. Sillä saa aina aika monta vessan kannen ylös unohtamista anteeksi…