Arvostelussa SUPERMASS Nutrition ZONE-sarja

Viime syksynä lanseerattiin kovaa ennakkokohuakin aikaan saanut, itsensä legendaarisen Marko Savolaisen suunnittelema lisäravinnesarja, SUPERMASS Nutrition. Tuotteiden kehittämisessä ei ole tingitty mistään, kompromissit eivät kuulu Markon tyyliin, kaikki mitä tehdään, tehdään kunnolla ja mistään tinkimättä. Niinpä SUPERMASS -tuotteissakaan ei todellakaan ole tingitty mistään. Marko on suunnitellut tuotteista juuri sellaiset, jollaisia haluaa itse käyttäää. Kaikkia ainesosia on reilut määrät ja vielä hiukan päälle. Tuotteet ovat kuluneen vuoden aikana keränneet suitsutusta ja kehuja ympäri somea, saipa ZONE-sarja Minioninkin hyväksynnän… Nyt on aika laittaa SUPERMASS Nutritionin tuotteet Metallisydämen tinkimättömään testiin!

Minion approves

SUPERMASS Nutritionin tuoteperheen pohja on ZONE-sarjassa, joka sisältää treenin ympärille tarkoitetut kolme tuotetta, ennen treeniä nautittavan treenilaturin PREZONEN, treenin aikana nautittavan intratuotteet INTRAZONEN ja treenin jälkeen nautittavan palautusjuoman AFTERZONEN.

ZONE-series

Lähdetään liikkeelle treenilaturista, eli PREZONESTA. Mainittakoon alkuun, että PREZONEN vaikuttavien aineiden määrä on melkoinen, ja niitä on sisällytetty yhteen annokseen melkoiset määrät, sisältäen muunmuassa mukavat määrät aminohappoja, jotka puuttuvat useimmista treenilatureista kokonaan. PREZONE antaa todella hyvän latauksen energiaa saamatta oloa kuitenkaan levottomaksi. Samalla PREZONE jollain ihmeen tavalla lisää potkua treeniin myös suorituskyvyssä. Ihan selvästi niissä treeneissä joissa PREZONE on käytössä, saa tankoon laittaa limpun jos toisenkin enemmän kuin muun laturin kanssa treenatessa. Sarjat tulee myös poikkeuksetta tehtyä ihan oikeasti loppuun asti. Siinä vaiheessa kun normaalisti tekisi mieli lopettaa, keho huutaa vielä viittä lisätoistoa normaalin kahden sijaan.

PREZONE

Seuraavana on treenin aikana nautittavan INTRAZONEN vuoro. INTRAZONE on siis tarkoitettu hörpittäväksi treenin aikana ja siinä tarkoituksessa se toimii kuin unelma. INTRAZONEN selkeimmin huomattava vaikutus on sen antamassa energiassa. INTRAZONE pitää puhtia yllä pidemmässäkin treenissä ja väittäisin sen myös parantavan sarjakestävyyttä.

PREZONEA ja INTRAZONEA yhdessä käytettäessä voi molempien annosta huoletta pienentää, jos molempia nappaa kokonaiset mitalliset, jaksaa varmasti kovan salitreenin jälkeen kipaista vielä vaikka maratonin.

INTRAZONE

Palautusjuoma AFTERZONEN arviointi on ehkä hankalinta. Maku on hyvä, ei samanlainen herkku kuin pitkäaikainen suosikkini Anabolic Overdrive 2, mutta raikkaampi kuin perinteinen tunkkainen suklaa. Sisällöltään AFTERZONE on ehdotonta huippuluokkaa sisältäen kaiken mitä kovasta treenistä palautumiseen tarvitaan ja vielä huippu raaka-aineista. Jos etsit ferrari-luokan palkkaria tukemaan kovista treeneistä palautumista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan AFTERZONEA.

AFTERZONE

Minion tuolla tekstin alussa jo antoi hyväksyntänsä Zone-sarjalle, nyt on vuorossa Metallisydämen tuomio: Koko ZONE-sarja on sellaista lisäravinteiden kuningasluokkaa, ettei muita vastaavia markkinoilta löydy. PREZONE ja INTRAZONE ovatkin jääneet suoraan Metallisydämen vakituiseen käyttöön. Niiden avulla treeni luistaa kuin unelma, eikä kone pääse hyytymään kesken kaiken. Metallisydämen palautumisesta huolehtii offikausilla edelleen Anabolic Overdrive 2, sen uskomattoman herkullista makua ei vaan mikään voita. Dieetillä, kun jokainen hiilarigramma ja kalori lasketaan, eikä mistään tingitä, remmiin astuu AFTERZONE matalamman hiilarimääränsä ja huippuluokan sisältönsä kanssa.

Gluteiiniyliherkille tärkeä tieto on, että kaikki ZONE-tuotteet ovat täysin gluteenittomia, PREZONE ja INTRAZONE ovat lisäksi täysin laktoosittomia ja AFTERZONE:kin hyvin vähälaktoosinen (0,4%).

PREZONE:sta on juuri joitakin päiviä sitten tullut myyntiin myös stimulanttivapaa versio niille, jotka ovat yliherkkiä esimerkiksi kofeiinille tai ihan vaan haluavat treenata illalla ja saada treenin jälkeen unta.

 

BONUS BONUS BONUS BONUS BONUS!

ZONE-tuotteista on juuri laitettu jakoon alennuskoodi supersummer15, jolla Mannisen verkkokaupasta saa koko ZONE-sarjasta mukavan alennuksen. Kannattaa muistaa myös Metallisydämen oma alekoodi metalheart15, jolla saa alennuksen myös muista Manninen Nutraceuticals- ja SUPERMASS -tuotteista. TÄSTÄ verkkokauppaan!

Lisää juttua lisäravinteiden laadusta

Aikaisempi kirjoitukseni ”Lisäravinteiden laatuerot maallikoille” sai kommenttiosiossaan aikaan keskustelua lisäravinteiden laadusta. Moni muukin oli käytössä huomannut Manninen Nutraceuticals:n ja Supermass Nutritionin lisäravinteiden korkean laadun ja laadukkaiden lisäravinteiden vaikutuksen treenitehoihin, palautumiseen ja kehitykseen. Osa oli sitä mieltä että lisäravinteiden laadulla ei ole sen suurempaa väliä ja osa taas meni laatuanalyyseissään kauas maallikkojen ja enemmänkin asiaan perehtyneiden tietotason ulkopuolelle.

Edelleenkään ei mennä syvemmälle aiheeseen, blogissani ei tulla näkemään yhtään ainoata vaikeaselkoista tutkimusta tai valmistusprosessin syväanalyysia,  käsittelen asioita edelleen tavallisen treenaajan näkökulmasta, tällä kertaa kerron omasta lisäravinnehistoriastani.

210720111625
Metallisydämen lisäravinnekaapin sisältö vuodelta 2011. Juttua tuosta kasasta löytyy TÄÄLTÄ

Lisäravinteet on nimensä mukaan tarkoitettu terveellisen ja monipuolisen ruokavalion lisäksi, täydentämään ruokavaliosta saatavien ravintoaineiden määriä, tukemaan treeniä ja siitä palautumista. Treenilaturit antavat energiaa ja tehoa treeniin, intratuotteista keho saa ravintoaineita treenin aikana ja palautusjuoma auttaa kehoa täyttämään treenatessa tyhjentyneet energiavarastot, antaa lihaksille rakennusaineita ja nopeuttaa treenistä palautumista. Lisäproteiinilla puolestaan täydennetään ravinnosta saatavan proteiinin määrää.

Vaikka itselläni on monia muitakin lisäravinteita käytössä, pidän näitä edellä mainittuja tärkeimpinä lisäravinteina ja olen valmis panostamaan niiden laatuun. Mutta miten tähän on päädytty? Miksi olen valmis maksamaan laadukkaasta palkkarista enemmän, vaikka halvempiakin vaihtoehtoja löytyisi?

Lisäravinteet
Nämä lisäravinteet minulla on tällä hetkellä käytössä treenin ympärillä

Olen treenannut teini-iästä alkaen, jo parikymmentä vuotta. Alkuun treenaaminen oli mitä nyt teinipojilla yleensäkin, hauista ja penkkiä. Ravintopuolesta en tiennyt paljoakaan ja lisäravinteista vielä vähemmän. Ensin opin syömään edes suhteellisen oikein ja vasta myöhemmin mukaan tulivat lisäravinteet, ensimmäisenä ihan tavallinen heraproteiini. Opiskelijana siihen ei ollut paljoa varaa panostaa ja yökkien tulikin litkittyä maustamatonta, vaahtoavaa klönttistä heraa, se kun oli kilohinnaltaan halvinta. Onneksi tuosta ajasta lisäravinteet ovat kehittyneet ja oma tietotaito niiden mukana.

Scoop of protein powder
En löytänyt mistään kuvaa alkuaikojen maustamattomista hirvitysproteiineista, joten tämä saa kelvata. Kuvitelkaa että kyseessä on maustamaton hera joka vaahtoaa mutta ei sekoitu ja maistuu tiskivedelle.

Arvostukseni laadukkaisiin lisäravinteisiin lähti liikkeelle niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kokeilusta. Vuosia ns. peruspalkkareita litkineenä etsiskelin jotain laadukkaampaa ja törmäsin Mannisen Anabolic Overdrive 2:een, josta olin kuullut kehuja ja päätin kokeilla. Blogin arkistoista löytyy muuten juttua tuosta kokeilusta TÄÄLTÄ.

Anabolic+OD+2
Kuva arkistojen kätköistä, ensimmäiset AO2 -purnukkani 🙂

Sillä tiellä ollaan edelleen. Palkkarin vaihtamisella oli selkeä vaikutus palautumiseeni. Tuon jälkeen olen vaiheittain kokeillut vaihtaa muitakin lisäravinteita laadukkaampiin ja lähes poikkeuksetta olen huomannut laadulla olevan merkitystä palautumisen, kehittymisen ja yleisen hyvinvoinnin kannalta. Useimmiten käyttöön ovat jääneet juuri Mannisen lisäravinteet, ne kun ovat osoittautuneet laadukkaiksi kautta linjan.

Manniset
AO2 on saanut kavereita muista Mannisen tuotteista…

Monet kuvittelevat että kaikki lisäravinnejauhot ovat samanlaisia. Näin ei ole, lisäravinteissa on eroja. Jokainen saa puolestani käyttää mitä lisäravinteita haluaa, oli se sitten klönttistä heraa tai laadukkaampaa aminohapposekoitusta. Kehoitan kuitenkin kaikkia vertailemaan ja ainakin kokeilemaan niitä laadukkaampiakin vaihtoehtoja. Aina voi palata takaisin vanhoihin jauhoihin jos ei mitään eroa huomaa, siinä ei paljoa häviä, mutta saattaa pidemmällä aikavälillä voittaa paljonkin.

Lisäravinteet muodostavat treenin ja ruuan kanssa kokonaisuuden ja minusta tuntuisi oudolta panostaa treeniin ja ruokaan, mutta jättää yksi kehityksen kannalta oleellinen asia, eli lisäravinteet hunningolle. Treenaan kovaa ja tavoitteellisesti, syön puhdasta ja laadukasta ruokaa ja ja haluan myös käyttää laadukkaita lisäravinteita. Kyllä vatsa täyttyisi makkarakastikkeella yhtä hyvin kuin broilerin fileellä, mutta valitsen silti sen broilerin fileen, miksi siis valitsisin lisäravinteissakaan minkään muun kuin laadukkaan tuotteen?

20150514_141809
Supermass Nutritionin ZONE-sarja on huippulaadukas juuri treenin ympärille suunniteltu lisäravinnesarja

Omat suosikkilisäravinteeni löydät blogin yläpalkin ”Jauhot suuhun” osiosta ja enemmän ajatuksiani lisäravinteiden laatueroista jo tekstin alussa mainitsemastani ”Lisäravinteiden laatuerot maallikoille” tekstistä. Ja jos vanhemmat lisäravinnejuttuni kiinnostavat, niitä löytyy blogin arkistoista, ei muuta kuin kahlaamaan!

Nyt on muillakin erinomainen mahdollisuus päästä kokeilemaan noita suosittelemiani, markkinoiden ainoita vakavasti otettavia lisäravinteita alennushintaan. Koodilla Metalheart15 saat 15% alennuksen Manninen Nutraceuticals:n ja Supermass Nutritionin lisäravinteista Mannisen verkkokaupasta. Kokeile, ja kerro huomaatko eroa!

Metallisydän ale