Viisi kaikkein parasta pepputreenipostausta!

Vaikka käsittelen blogissani aiheita hyvin laajasti myös treeniaiheiden ulkopuolelta, on pepputreenipostaukset aina jostain syystä todella suosittuja. Tällä kertaa päätin tarjoilla teille tuota herkkua oikein runsain mitoin ja tehdä koosteen kaikkein parhaista pepputreenipostauksista.

1. Muotoa peppuun ja reisiin – Metallisydämen rajumpi jalkatreeni…

Tämä pepputreenipostaus ei ole puhdas pepputreenipostaus, sillä se sisältää kohtalaisen rajun, kokonaisvaltaisemman jalkatreenin.

”Jokainen salilla treenaava, oli sitten mies tai nainen, haluaa pyöreät pakarat ja timmit, lihaksikkaat reidet. Harva vaan on valmis tekemään kunnolla töitä niiden eteen. Valitetaan ettei peppu pyöristy vaikka mitä tekee tai reidet ei vaan kasva vaikka jalkoja treenataankin. Uskallan väittää että jos kehitystä ei tapahdu, jotain tehdään väärin. Jos oikeasti haluat kehitystä jalkaosastolle, kokeile seuraavalla kerralla Metallisydämen rajumpaa jalkasettiä!”

Postaus löytyy kokonaisuudessaan TÄSTÄ linkistä.

2. Jos haluat pyöreän pepun, vältä nämä kolme mokaa!

Toisena parhaista pepputreenipostauksista on suhteellisen tuore postaus, jossa neuvotaan miten välttää pepputreenin sudenkuopat.

”Kauneusihanteet vaihtelevat aikakausittain, vuosien varrella ihanteena on ollut niin povipommia kuin anorektisen laihaakin naismallia. Muutama vuosi sitten läpilyönyt fitness on tuonut mukanaan pakonomaisen pyöreän pepun metsästämisen. Ihanteena tuntuu olevan jopa luonnottoman suuri ja pyöreä peppu, jonka eteen tehdään valtava määrä työtä. Valitettavan usein homma kuitenkin menee niinsanotusti päin persettä. Näillä vinkeillä vältät pahimmat pepputreenin sudenkuopat.”

Postaus löytyy kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ

3. Tehokas pepputreeni 30 minuutissa!

Aina ei ole aikaa viettää salilla tuhottomasti aikaa ja tehdä lukemattomia erilaisia liikkeitä. Joskus kaipaa tiivistä, mutta tehokasta treeniä. Tässä olisi juuri sellainen.

”Toisin kuin hyvin yleisesti luullaan, tehokkaan pepputreenin ei tarvitse sisältää lukemattomia erilaisia liikkeitä ja kestää tuntikausia. Päinvastoin, kun liikkeet tehdään kunnolla ja säästelemättä, pelkäämättä mukavuusalueelta poistumista, riittää tehokkaaseen treeniin vallan mainiosti puoli tuntia ja kolme liikettä.”

Postaus löytyy kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ

4. Sarin 600 toiston tiukkaakin tiukempi pakaratreeni

Sitten hiukan erilaista haastetta peliin, kokeile jos uskallat!

”Kuusisataa toistoa kuulostaa paljolta, mutta oikeasti se on aika saatanan paljon. Varsinkin kun nuo toistot jaetaan ainoastaan kolmeen eri liikkeeseen. Jokainen näistä liikkeistä oli yksi jalka kerrallaan tehtäviä liikkeitä ja toteutustapa jokaisessa oli sama, kun toinen jalka tekee työtä, toinen lepää ja sitten vaihdetaan. Yhteensä toistoja tuli siis 100 / jalka / liike. Ei paha, vai oliko sittenkin…”

Postaus löytyy kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ

5. Metallisydän goes bikinifitness – Hitto mikä pepputreeni!

Viimeisenä ja ehdottomasti pahimpana postaus, jossa kokeilen bikinifitness-tyyppistä pepputreeniä…

”Pakarat melkein krampissa siirryttiin eteenpäin treenikassia perässä raahaten, kaihoisasti scott-penkkiä vilkuillen ja mukavaa hauistreeniä kaivaten. Seuraavana kidutusliikkeenä oli taas jotain ihan uutta. Jo pelkkä korokkeille kiipeäminen tuntui puutuneissa pakaroissa…”

Postaus löytyy kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ

Siinä oli nuo viisi parasta pepputreenipostausta…

Päätin kuitenkin laittaa vielä bonuksena mukaan yhden hieman erilaisen, kokonaan taljassa tehtävän, nopean ja tehokkaan pepputreenin.

”Tämä kolmen liikkeen pepputreeni on suhteellisen nopea, sarjatauoista riippuen noin 30 minuutin mittainen, mutta silti tehokas ja monipuolinen – tuo varmasti kunnon poltteen pakaraan kokonaisvaltaisesti.”

Bonustreeni löytyy kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ

Jos haluat pyöreän pepun, vältä nämä kolme mokaa!

Kauneusihanteet vaihtelevat aikakausittain, vuosien varrella ihanteena on ollut niin povipommia kuin anorektisen laihaakin naismallia. Muutama vuosi sitten läpilyönyt fitness on tuonut mukanaan pakonomaisen pyöreän pepun metsästämisen. Ihanteena tuntuu olevan jopa luonnottoman suuri ja pyöreä peppu, jonka eteen tehdään valtava määrä työtä. Valitettavan usein homma kuitenkin menee niinsanotusti päin persettä. Näillä vinkeillä vältät pahimmat pepputreenin sudenkuopat.

Moka 1 – Liika treenaus

Ensimmäinen moka on liika treenaus. Ihan joka päivä ei kannata askelkyykkyjä tehdä, sillä pakaralihas on toiminnaltaan ihan samanlainen kuin mikä tahansa muukin lihas, se tarvitsee lepoa kehittyäkseen. Kannattaa siis jaksottaa myös pepputreeniä niin, että pakaralihaksilla on aikaa palautua ja sitä kautta myös kehittyä.

Moka 2 – Höpöhöpö-treenaaminen

Seuraava moka liittyy myös treenaamiseen, nimittäin sen tehokkuuteen. Jos pakaratreeni tehdään kunnolla, voin vakuuttaa että se tuntuu sen verran mukavana treeninjälkeisenä kipuna pakaroissa seuraavina päivinä, että mieleen ei pitäisi edes juolahtaa uusi pepputreeni ihan pariin päivään. Jos taas pepputreenissä pysytellään mukavuusalueella ja pumppaillaan pakaraa sillee kivasti, on treenin tehokkuus kaukana.

Pepputreeni, ihan kuin mikä tahansa muukin treeni on vietävä pois mukavuusalueelta jotta se olisi tehokasta. Sarjoja ei lopeteta siihen kun suunniteltu 10 tai 20 toistoa on kasassa tai kun alkaa tuntua raskaalta, sarja lopetetaan kun yhtään toistoa ei enää pystytä tekemään.

Tehokkaaseen pepputreeniin ei myöskään tarvita kymmentä erilaista liikettä. Kaksi-kolme raskasta ja tehokasta perusliikettä ja pari viimeistelevää liikettä riittää aivan varmasti tehokkaaseen treeniin.

Moka 3 – Liian vähän ruokaa

Yleinen käsitys on, että lihaskasvu tarvitsee plussakaloreita. Tämä pätee myös pakaralihakseen. Ikuinen laihduttaminen ja pakaralihasten kasvattaminen eivät siis sovi yhteen. Ensin on rakennettava lihasta pakaroihin sillä intensiivisellä ja tehokkaalla pepputreenillä ja sitten poltettava ylimääräinen rasva pois, jotta tuloksena on pyöreä ja kiinteä peppu.

Pyöreää ja kiinteää peppua metsästettäessä ei kannata pelätä myöskään aerobista harjoittelua. Kävely- tai juoksulenkit eivät ehkä kasvata pakaran kaarta, mutta kiinteyttävät varmasti ja näinollen saavat pepun näyttämään paremmalta.

Yhteenveto

Unohda päivittäiset miljoonat askelkyykyt ja lantionnostot ja panosta pariin tehokkaaseen treeniin viikossa. Muista syödä riittävästi ja terveellisesti jotta lihaskasvu on mahdollista ja muista myös aerobinen harjoittelu.

Vinkkinä vielä loppuun, että pyöreä peppu näyttää huomattavasti paremmalle tasapuolisen treenatussa vartalossa, älä siis laiminlyö muitakaan kehon lihasryhmiä.

 

P.S.

Vielä tämä päivä aikaa osallistua arvontaan, jossa kaksi onnekasta voittaa itselleen purkillisen Dominus Nutritionin huippulaadukasta palautumisjuomaa, Refectiota! Arvonta löytyy TÄÄLTÄ!

Refectio on mainio apu myös pyöreän pepun metsästykseen!