Nopea ja tehokas kolmen liikkeen pepputreeni!

Pari vuotta sitten koostamani kolmen liikkeen treenit -postaussarja oli todella suosittu. Siinä esiteltiin vuorotellen eri lihasryhmille kolmesta liikkeestä koostuva monipuolinen, mutta suhteellisen kompakti treeni. Ajattelin kokeilla olisiko saman tyyliselle postaussarjalle vielä kysyntää, erilaisilla liikkeillä ja hieman erilaisella fokuksella.

pepputreeni

Kolmen liikkeen pepputreeni

Mikäpä olisi parempi tapa aloittaa kuin kolmen liikkeen pepputreeni? Pakaraliikkeitä on kymmeniä ja jotenkin tuntuu että niitä löytyy koko ajan lisää ja lisää. Tällä kertaa ei kuitenkaan lähdetä kehittelemään mitään uutta, vaan pysytellään tutuissa ja turvallisissa liikkeissä, sellaisissa jotka kenen tahansa on mahdollista tehdä.

Pakarapotku

Aloitetaan treeni tehokkaalla pakaran yläosan muokkaajalla, pakarapotkulla. Sidotaan remmi nilkkaan, asetetaan penkki sopivasti taljan viereen, kiinnitetään nilkkaremmi taljaan ja asetutaan penkille suoritusasentoon.

Potkaistaan jalka taakse yläviistoon ja palautetaan se rauhallisesti takaisin alas. Toistetaan 15-20 kertaa, kunnes ei enää jakseta tehdä yhtään lisätoistoa. Vaihdetaan jalka ja tehdään sama toisella jalalla. Molemmilla jaloilla tehdään kolme sarjaa potkuja.

Lantion työntö

Toisena liikkeenä lähes yhtä tehokas liike pakaralle, lantion työntö. Asetutaan taljan eteen noin hartioiden levyiseen haara-asentoon selin taljaan ja tartutaan köysikahvaan kiinni molemmin käsin niin, että köysi kulkee jalkojen välistä. Kumarretaan joustaen polvista ja työntäen takapuoli taakse. Työnnetään asento suoraksi pakaroilla puristaen.

Toistetaan sama 15-20 kertaa tai niin kauan kuinnes ei yhtään toistoa enää pystytä rutistamaan. Tehdään kolme sarjaa.

Reiden loitonnus

Kolmannessa liikkeessä kohdistetaan liike pakaran ulkosyrjään tekemällä reiden loitonnusta taljassa. Taas sidotaan remmi nilkkaan. Asetutaan kyljittäin taljaan ja kiinnitetään talja ulomman jalan nilkkaremmiin. Taljalaitteesta voi ottaa kädellä tukea.

Viedään jalka sivulle rutistaen pakaralihaksella. Palautetaan rauhallisesti takaisin alas. Tehdään tuttu 15-20 toistoa molemmilla jaloilla. Liikettä tositetaan kolmen sarjan verran.

Tämä kolmen liikkeen pepputreeni on suhteellisen nopea, sarjatauoista riippuen noin 30 minuutin mittainen, mutta silti tehokas ja monipuolinen – tuo varmasti kunnon poltteen pakaraan kokonaisvaltaisesti.

Mikä lihasryhmä otetaan seuraavaksi käsittelyyn uudistuneessa kolmen liikkeen treeni -sarjassa?

P.S. Sarilla kuvissa olevat rennot treenihousut ovat Fit4You:ssa kampanjatarjouksessa vielä vajaan viikon verran. Ole nopea jos haluat omasi!

Sarin 600 toiston tiukkaakin tiukempi pakaratreeni

Eilen treenattiin astetta tiukemmin. Tämä kahden artikkelin mittaisen postaussarjan ensimmäinen osa käsittelee Sarin treeniä, jokseenkin sekopäistä kuudensadan (600) toiston pakaratreeniä. Mennään meikäläisen olemattomaan 500 toiston reisitreeniin sitten huomenna.

Kuusisataa toistoa kuulostaa paljolta, mutta oikeasti se on aika saatanan paljon. Varsinkin kun nuo toistot jaetaan ainoastaan kolmeen eri liikkeeseen. Jokainen näistä liikkeistä oli yksi jalka kerrallaan tehtäviä liikkeitä ja toteutustapa jokaisessa oli sama, kun toinen jalka tekee työtä, toinen lepää ja sitten vaihdetaan. Yhteensä toistoja tuli siis 100 / jalka / liike. Ei paha, vai oliko sittenkin…

Ensimmäinen liike oli yhdenjalanpakaranostolattiallamaatentoisenjalansojottaessapystyssä

Tässä liikkeessä asetutaan selinmakuulle lattialle, mielellään jumppamaton päälle, jotta liikkeen suoritusmukavuus pystytään maksimoimaan ja keskittymään vain ja ainoastaan olennaiseen, eli pakaralla puristamiseen.

Suorittava jalka asetetaan korokkeelle polvi koukussa ja ”lepäävä” jalka nostetaan pystysuoraan kohti kattoa. Pakaralla puristaen nostetaan lantio ylös ja pysäytetään hetkeksi yläasennossa puristaen pakaralla. Sitten lasketaan rauhallisesti alas ja toistetaan. Toistoja tehdään niin monta kuin siististi pystytään, jonka jälkeen vaihdetaan jalkaa. Tätä jatketaan kunnes 100 toistoa on saatu tehtyä molemmilla jaloilla.

Toinen liike on pakarapotku taljassa

Molmepiin nilkkoihin kiinnitetään nilkkaremmi, johon taljan köysi saadaan helposti kiinnitettyä. Otetaan hieman etukumara asento, tukijalka hieman koukussa. Suositeltavaa on myös ottaa kiinni jostakin tuesta jotta asento on tukeva. Sitten lähdetään viemään työskentelevää jalkaa taakse ikään kuin potkuteltaisiin potkukelkalla, mutta reilusti ylemmäs. Ylhäällä taas pysäytetään liike hetkeksi ja puristetaan pakaralla. Suoritustapa on sama kuin ensimmäisessä liikkeessä, liikettä tehdään vuorojaloin kunnes molemmilla jaloilla on saatu tehtyä 100 toistoa. Painomäärä kannattaa valita siten, että ensimmäisellä kerralla toistoja tulee noin 20-25, toistomäärä vähenee väkisin sarjojen edetessä.

taljassa

Kolmas ja viimeinen liike, sivupotku taljassa

Nilkkaremmit pidetään kiinni nilkoissa, huohotetaan hetki, hörpitään palkkaria ja jatketaan. Periaate pysyy samana, nyt vaan käännytään kyljittäin taljaan ja viedään jalkaa sivulle sen sijaan että potkaistaisiin taakse. Taas pysäytetään liike yläasennossa hetkeksi ja tehdään niin monta toistoa kuin pystytään. Sitten vaihdetaan jalkaa ja jatketaan, kunnes se sama 100 toistoa on koossa molemmilla jaloilla.

Homma on kasassa ja pakaroissa pitäisi tuntua mukava pakotus, ehkä jopa polte. Uskallatteko kokeilla?

Sarin treenikuteet löytyy muuten Fit4You-verkkokaupasta. Paita löytyy TÄÄLTÄ heinäkuun ajan kampanjatarjouksessa hintaan 26,90 € ja housut TÄÄLTÄ hintaan 49,90 €