Nyt saa räntää ja paskaa tulla, meillä on Timberlandit!

Syksy. On pimeää, räntää sataa ja kadut on täynnä loskaa. Yrität väistellä isoimpia lammikoita, mutta menit minne tahansa, on kengät ja sukat märkinä, aina. Paitsi meillä tänä syksynä. Kerrankin saa tulla loskaa just niin paljon kuin tulee, meillä pysyy sukat kuivina. Meillä on nimittäin Timberlandit.

Kerrotaanpa pieni fiktiivinen satu, joka sisältää sekä opetuksen, että alennuskoodin (molemmat löytyvät sadun lopusta).

Kolme Urpoa

Olipa kerran kolme Urpoa: Pikku-Urpo, Keski-Urpo ja Iso-Urpo ja kaikilla heillä oli tyylikkäät ja vedenpitävät Timberlandit, sillä Urpot tykkäsivät pitää sukkansa kuivina ja arvostivat kengissään korkeaa laatua.

Urpot asuivat penseän Karhukaupungin laidalla. Urpot olivat melkoisia ahmatteja ja olivat syöneet jälleen kerran kaiken ruuan jääkaapistaan.  Kodin lähellä, pienen joen toisella puolella oli kauppa, josta saisi ostettua lisää ruokaa. Sinne Urpojen olisi kuitenkin kuljettava sillan yli, ja sillan alla asui ilkeä Pentti.

– Minulla on nälkä, sanoi Pikku-Urpo. – Aion päästä kauppaan, enkä pelkää Penttiä.

Ja ennenkuin muut ehtivät estellä, urhea Pikku-Urpo astui sillalle uusilla upeilla Timberlandeillaan. Kip-kip-kip se kipitti vikkelästi sillan yli. Silloin sillan alta kuului uhkaavaa mörinää.

– Kuka uskaltaa kulkea minun sillallani? ärjyi Pentti.

– Minä vain, Pikku-Urpo, vastasi pienin Urpo ääni väristen.

– Ha haa, minä tulen ylös ja syön sinut, raakkui Pentti.

Pienen Urpon jalat tutisivat pelosta, mutta se päätti olla rohkea – ja Penttiä ovelampi.

– Älä syö minua, huusi Urpo. Minun äitini tulee aivan kohta, hän on pulleampi kuin minä.

Pentti lipoi huuliaan ja mietti hetken. Jos se söisi Pikku-Urpon, ei vatsaan mahtuisi toista Urpoa. Pentti oli ahne. Se päätti odottaa isompaa Urpoa ja päästi pienen Urpon menemään.

Kohta sillalle astui Keski-Urpo, kiiltävillä valkoisilla Timberlandeillaan. Kop-kop-kop, se kopisteli sillan yli.

– Kuka uskaltaa kulkea minun sillallani? Ärisi Pentti.

– Minä vain, Keski-Urpo, vastasi Urpo.

– Ha haa, minä tulen ylös ja syön sinut, sanoi Pentti.

– Älä syö minua, huusi Keski-Urpo. Minun mieheni tulee aivan kohta, hän on paljon lihavampi kuin minä.

Pentti ärjyi kiukkuisena, mutta oli kuitenkin niin ahne, että päätti odottaa isointa Urpoa. Näin oli päässyt Keski-Urpokin sillan yli.

Kohta isoin Urpo tömisteli tömps-tömps-tömps sillalle vedenpitävillä Timberlandeillaan.

– Kuka kulkee minun sillallani? Karjui Pentti taas.

– Minäpä minä, isoin Urpo, huusi Urpo.

– Ha haa, minä tulen ylös ja syön sinut, sanoi Pentti.

– Tule vain, huusi isoin Urpo.

Pentti rämpi ylös siltansa alta. Mutta ennenkuin se oli saanut kiskottua jalkansa kuivalle maalle, lipsahti Pentin jalka, sillä sillä ei ollut jalassaan pitäviä Timberlandeja. Se lensi rähmälleen jokeen, eikä sitä nähty enää koskaan niillä main.

Ja niin kaikki kolme Urpoa pääsivät turvallisesti lähikauppaan, jalat kuivina. Ruoka oli maukasta ja Urpot söivät vatsansa niin täyteen, että tuskin jaksoivat kävellä kotiin. Sen pituinen se.

Tarinan opetus:

Ole sinäkin rohkeasti Urpo ja tilaa itsellesi tyylikkäät ja vedenpitävät Timberlandit syksyn loskakelejä varten. Ei lipsu kenkä eikä kastu varpaat!

Timberlandit

Alekoodi:

Koodilla TMBLND15 saa kaikista Timberlandin kengistä 15% alennuksen House Of Brandon -verkkokaupasta. Tätä tarjousta ei kannata ohittaa ettei käy kuin Pentille… Koodi on voimassa sunnuntaihin 1.10. asti.

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…

Elokuu on alkanut ja useimmilla alkaa kesälomat olla ohitse. Valoisat yöt alkaa muuttua aina vaan pimeämmiksi ja päivälämpötilatkin laskea. Ihmisiä alkaa masentaa, sillä tänäkään vuonna ei kunnon kesää ollut ja nyt alkaa olla aika luopua toivosta että sitä enää edes tulisi. Kaiken lisäksi tuo otsikon aivan uskomattoman paska biisi alkaa soida radiossa enemmän ja enemmän. Ei ihme että syksyn tullen ihmisten masennus lisääntyy ja suisidaaliset ajatuksen alkavat vallata mielen…

Tämän kesän jälkeen ei syksyyn sen kummemmin tarvitse varautua, sateenvarjo saa edelleen olla käden ulottuvilla eteisen nurkassa ja pukeutua kannattaa edelleen siihen samaan paksuun huppariin kuin juhannuksena ja heinäkuun ”helteilläkin”.

Eipä silti, kaikista valitusvirsistäni huolimatta tämä on ollut hyvä kesä. Helle ei ehkä ole liiemmin ollut riesana, vaikka sitä olisin toivonutkin. Olenpahan silti onnistunut selkäni pariin otteeseen polttamaan puhumattakaan päänupistani, joka on kärähtänyt useamminkin. Ulkona ollaan saatu touhuttua paljonkin, pihaprojekteja tehtyä katetusta terassista leikkimökkiin ja erityisesti leikittyä ulkona. Leikkipuistoissa ollaan keinuttu, kiipeilty ja tehty hiekkakakkuja lukemattomat kerrat, leikkimökin ikkunasta on ostettu ja myyty valtavat määrät hampurilaisaterioita ja parsakaalimehua ja trampoliinilla on tehty kuperkeikkoja ja ”päkkejä” ja paljon paljon muuta.

Jos tässä nyt ihan oikeasti lähtee kulunutta kesää miettimään niin tosi kivaa on ollut. Ja sitäpaitsi, juurihan nahkahousuinen meteorologi-legendamme Juha Föhr jossakin kertoi, että hellerajan rikkoutuminen on enemmänkin tilastollinen poikkeama kuin vakio Suomen kesässä. Me suomalaiset ei vaan tajuta sitä, että näillä leveysasteilla ei kuulukaan olla hellettä.

Silti, Juha Föhrin viisaista sanoista ja tilastollisista faktoista huolimatta, toivon vakaasti että Mamban korvia särkevä sävellys olisi oikeassa, toivon että vielä olisi kesää jäljellä ja saisimme nauttia kauniista päivistä, ehkä siitä helteestäkin… Silti pidän edelleen sateenvarjon käden ulottuvilla, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Lähestyvään syksyyn on kuitenkin hyvä jo varautua, sillä sieltä se kuitenkin tulee, ennemmin tai myöhemmin. Nyt onkin loistava mahdollisuus hyödyntää House Of Brandonissa tänään alkavat Ystäväpäivät ja varautua viileneviin ilmoihin hankkimalla kaappiin lämpimien vaatteiden osastolle hiukan lisää täydennystä. Ystäväpäivät nimittäin tarkoittaa, että alennettujen tuotteiden joukosta löytyy nyt myös paljon syksyn uutuuksia. Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Sarin farkut Pieces TÄÄLLÄ ja neuletakki Vila TÄÄLLÄ

Jarin farkut Jack & Jones TÄÄLLÄ ja huppari Superdry TÄÄLLÄ