Päivän viisi asua – asu joka tilanteeseen

Elämässä parasta on haasteet. Ilman haasteita, yllyttämistä ja rohkeaa heittäytymistä ei koskaan tulisi tehtyä mitään erilaista tai hauskaa. Tässä vähän aikaa sitten juttelin yhden tutun kanssa blogista ja bloggaamisesta. Kerroin miten blogini on aikoinaan alkanut lähinnä treeniblogina, mutta muuttunut vuosien aikana enemmänkin lifestyle-blogiksi ja nykyisin voinkin kirjoittaa blogiini oikeastaan mistä aiheesta tahansa. Tutun mukaan puhuin paskaa, en varmasti kirjoittaisi blogiini esimerkiksi muotiblogeista tuttua ”Päivän viisi asua”-postausta… Ai en vai?

Päivän viisi asua

Me vedettiin Sarin kanssa viikonloppuna pitkäätikkua siitä, kumpi toimii asukuvissa mallina ja kumpi kuvaajana. Harmikseni (ja lukijoiden onneksi) Sari voitti ja pääsi poseeraamaan kameralle viidessä päivän eri tilanteeseen sopivassa asussa.

Työasu

Sarin päivän työasu on tyylikkään rento. Siihen kuuluu istuvat, mutta mukavat housut, jotka korostavat mukavasti treenatun pakaran kaarta, mutta eivät purista pitkissäkään palavereissa. Paitana taas toimii Vilan ilmava paita, joka pitää olon raikkaana tunkkaisessa toimistoilmapiirissä. Päälle uskottavuutta luomaan mummomainen bleiseri, huivi kaulaan ja nuttura riittävän kireälle niin sossutantta-tyyli on valmis.

Vapaa-ajan asu

Työpäivän jälkeen on aika vaihtaa rennompaa päälle. Vapaa-ajan asussa housuina toimivat aina niin mukavat legginsit ja yläosana Vilan mukava trikoomekko. Rock-henkisyyttä asuun tuo farkkutakki, jonka selässä (kuvassa piilossa) on suuri Klamydia-logo. Kenkinä muotitietoisuutta korostamassa mitkäpä muutkaan kuin Niken Airmaxit.

Treeniasu

Treenaamaan ei lähdetä farkkutakki päällä eikä edes niissä Airmaxeissa. Treeniasukseen Sari valitsi tällä kertaa valtavasta treenitrikoovalikoimasta raikkaan vaaleanpunaiset Better Bodiesin trikoot ja saman merkin army-henkisen topin. Kyllä tässä asussa kelpaa ottaa saliselfieitä!

Juhla-asu

Koskaan ei tiedä mihin gaalaan Suomen kärkikastiin kuuluva fitness-bloggaaja (ja tätä menoa myös muotibloggaaja) vaimoineen kutsutaan. Siksi Sarilla on ihan oma vaatehuoneensa pelkästään juhla-asuille. Tuosta valikoimasta tällä kertaa päälle valikoitui Vilan keväisen raikas jumpsuit, jonka värimaailmaan sointuu täydellisesti niin cocktail-kutsujen mansikkamargharita kuin lasten synttärikutsujen Muumi-limukin.

Kotiasu

Kun työt on tehty, treenit treenattu ja juhlat juhlittu, on aika vetää päälle kotiasu. Siihen kuuluu ne kaikkein mukavimmat lökärit ja rennoin paita. Kaiken kruunaa lämpimät villasukat. Uskokaa tai älkää, mutta tämä on loppujen lopuksi se kaikkein paras asu, eikä vähiten villasukkien vuoksi.

 

Mites sun päivän asut?

Jos kaipaat täydennystä omiin asuihisi, nyt siihen on loistava tilaisuus. House Of Brandonissa saat tällä hetkellä kaikista normaalihintaisista Only, Vila, Vero Moda ja Noisy May tuotteista -20 % koodilla BRAND1

Levikset repee…

Pukeudun melkein aina rennosti, mieluiten farkkuihin ja huppariin tai muuhun mukavaan paitaan. Vihaan pukuja ja kauluspaitoja, enkä niitä laita päälleni kuin pakon edessä, kuten juhlatilaisuuksissa. Nyt sellainen on edessä, meillä on työpaikan pikkujoulut tulevana perjantaina…

repee

Levikset repee

Olikin siis jälleen aika sovittaa noita rakastamani juhlavaatteita päälle – ja tuloksen näkee yllä olevasta kuvasta. Yksikään paita ei mahtunut päälle. Tai meni päälle kyllä, mutta kiristi aikalailla epämukavasti muualtakin kuin vatsan kohdalta ja noin kävi kun nostin kädet ylös. Tästä voi tehdä kolme vaihtoehtoista päätelmää:

1. Paita on kutistunut kaapissa

Olen kuullut tämän olevan mahdollista jos paita on ollut pidempän käyttämättömänä kaapissa. Sama koskee muitakin vaatteita, joita käytetän harvoin. Niillä on tapana jotenkin oudosti mennä itsestään kasaan. Yleisimmin niin käy housuille vyötärön kohdalta.

2. Treeni on tuottanut tulosta

Toinen mahdollinen, joskin epätodennäköisempi vaihtoehto on, että ahertaminen kuntosalilla on tuottanut tulosta. Paidan kiristämisestä lähes joka puolelta voisi harhautua kuvittelemaan, että lihasmassaa on kertynyt selän, hartioiden ja jopa käsivarsienkin alueelle, sen verran tiukat oli hihatkin…

3. Se on kaikki läskiä

Niin, no tämä on tietysti myös yksi vaihtoehto…

Paitakaupoille

Oli syynä sitten mikä tahansa edellä esitetyistä, yksi asia on selvä. Uusi paita on hankittava.

Yleisesti ottaen tykkään vaatteiden ostamisesta. Se kuitenkin rajoittuu vaatteisiin, joita tykkään käyttää ja kuten postauksen alussa kerroin, vihaan pukuja ja kauluspaitoja. Siksipä uuden paidan ostaminen ei ole mitenkään kovin mieluista hommaa. Päinvastoin se on suoraan sanottuna ihan perseestä. Päätin viikonloppuna kuitenkin tarttua härkää sarvista ja lähteä saman tien hankkimaan uuden paidan…

No eihän se onnistunut

Jo lähtökohdat koko ostosreissulle oli huonot, väsytti, oli nälkä ja vitutti koko paidan ostaminen. Jälkeenpäin ajatellen yritys oli tuhoon tuomittu jo ennen alkuaan ja parempi olisi ollut jäädä kotiin vaikka vessaa pesemään, sekin olisi vituttanut vähemmän. Paitaa ei tietenkään löytynyt, sillä halvemmat paidat olivat muodottomia telttoja, enkä ollut valmis maksamaan hyvin istuvasta paidasta lähes sataa euroa. Ja nyt on ihan turha tulla sanomaan, että kannattaa panostaa kun laadukas paita menee sitten monta vuotta. Ei mene, sille käy kuten edellisellekin, se joko kutistuu kaapissa tai ei mahdu päälle syystä tai toisesta kun sitä seuraavan kerran tarvitsisi. On se kumma, että Dressmanissakin on aina niitä kaikenmaailman kauluspaitatarjouksia, paitsi tietysti juuri silloin kun paitaa tarvitsee.

No myönnetään, että ehkä se kelvollinen paita olisikin löytynyt jos hermo ei olisi ollut niin tiukalla. Mutta kun homma ei mennyt heti putkeen (eli myyjä ollut kaupan ovella vastassa sopiva paita valmiiksi kassissa), en jaksanut sen enempää kierrellä, vaan päätin ottaa uuden yrityksen jossakin paremmassa hetkessä… Aika heikolta tosin näyttää, että sellaista hetkeä ensi viikosta löytyisi. Mutta hei, ei kai pikkujouluissa paitaa tarvita?

Vinkkejä?

Nyt voitte rakkaat lukijat antaa vinkkejä tilanteeseen: Mitä on tehtävissä? Mistä paita kannattaa hankkia? Vai pukeudunko pikkujouluissa Gaspin tanktoppiin?

 

P.S. Housut mahtu jalkaan, mutta en uskalla istua ettei nekin repee…