TBT: Mies, näin selviydyt alemyynneistä

Tänä torstaina palataan menneeseen, mutta tälläkin hetkellä erittäin ajankohtaiseen aiheeseen, alennusmyyntishoppailuun. Tämä alunperin pari vuotta sitten julkaistu alemyynti survival -opas antaa elintärkeitä vinkkejä, joiden avulla jokainen mies selvityy voittajana yhteisestä aleshoppailusta!

Mies, näin selviydyt alemyynneistä

On monia lauseita, joita miehet pelkäävät naisten suusta kuulevansa. Yhtenä niistä, eikä suinkaan vähäisimpänä, on ”kulta, tarvitsisin uusia vaatteita, lähdetkö kanssani shoppailemaan?”. Tuon kysymyksen todennäköisyys kasvaa näin alennusmyyntiaikaan, jolloin mies erheellisesti saattaa harhautua luulemaan että rahaa ei kuluisi niin paljon.

20140626_135046

Tuohon naisen ehdotukseen lähteä yhdessä shoppailemaan ei ole oikeaa tapaa vastata ei, sehän tarkoittaisi ettei halua viettää yhdessä laatuaikaa, vaan jäisi mieluummin kotiin löhöilemään sohvalle. Ei, ainoa oikea vaihtoehto on vastata myöntävästi, ja mitä enemmän äänensävyyn saa liitettyä innostuneisuutta, sen parempi.

MIehelle on suunnattoman vaikeaa ymmärtää miten vaateostoksissa saadaan kulumaan aikaa varttia enempää. Miehen tapa shoppailla kun on mennä kauppaan, kävellä farkkuhyllylle, ottaa farkut joiden tuumakoko on jo selvillä ja suunnata kassalle. Ehkä napata siitä alepöydästä kassalle kävellessä joku t-paita. Tehokasta ja nopeaa, takaisin kotona ollaan alle puolessa tunnissa. Naisten tapa eroaa miesten tavasta kuin Crème brûlée hernekeitosta.

20140628_213038

Sanomattakin on selvää, että shoppailureissuun naisen kanssa miehen on parasta varustautua kunnon määrällä käteistä, tai vastaavasti luottokortilla jossa limittiä riittää. On nimittäin harhaluulo että nainen tarvitsisi miestä makutuomariksi vaateostoksilleen. Ehei, kyse on tasan tarkkaan miehen luottokortista.

Rahaakin tärkeämpää on varata mukaan kunnon hermot. Naisen kanssa shoppailu ei ole nopeaa puuhaa. Siinä ajassa kun mies on tehnyt vuoden vaatehankinnat, nainen on vasta ehtinyt ihastella muutamaa erilaista mekkoa jotka olisi niiiiin ihania, sovittamatta vielä yksiäkään.

20140626_102445

Kaupoissa kierrellään ihastelemassa ja hypistelemässä erilaisia hameita, housuja, paitoja, paituleita, legginsejä, maximekkoja, toppeja, tuubitoppeja ja vaikka mitä ihmeellisyyksiä joiden nimistä miehellä ei ole hajuakaan. Samalla kerätään suunnatonta sovitettavien vaatteiden vuorta miehen vahvoille käsivarsille (tämä on toinen varsinainen syy miksi mies on mukana).

20140626_134627

Sovituskoppiin jonotetaan, sillä naisten vaatekaupoissa nyt vaan aina on jono sovituskoppiin. Eikä se edes ole mikään ihme, onhan jokaisella se vuori vaatteita sovitettavana. Kun nainen pääsee sovituskoppiin, istahtaa moni mies sovituskopin ulkopuolelle miesparkkiin, huokaisee ja kaivaa älypuhelimen taskustaan tarkistaakseen netistä urheilutuloksia. Se on virhe. Tässä kohtaa miehen on ensiarvoisen tärkeää olla kiinnostunut jokaisesta paidasta leikkauksineen sekä housuista ja niiden istuvuudesta. Erot edellseen sovitettuun mekkoon on hyvä olla mielessä kun nainen kuitenkin kysyy kumpi näyttää paremmalta. Tässä kohtaa on tärkeää osata tulkita naisen ilmeitä, eleitä ja äänenpainoja jotta osaa valita sen saman josta nainen itse pitää enemmän.

mies

Useimmissa laadukkaimmissa vaateliikkeissä ammattitaitoiset myyjät kantavat naiselle uusia kokoja vaatteista ja kertovat mielipiteitään. Myyjän mielipiteet sanankäänteineen kannattaa painaa tarkasti mieleen, sillä niitä on hyvä käyttää seuraavissa liikkeissä. Ammattitaitoinen myyjä helpottaa miehen työtaakkaa huomattavasti, mutta se kostautuu aivan varmasti kassalla, missä sama ammattitaitoinen myyjä takuulla onnistuu myymään naiselle myös asuun sopivan huivin tai muuta mukavaa, jonka mies luonnollisesti mukisematta maksaa. Niissä liikkeissä joissa näitä asiantuntevia myyjiä ei parveile kantamassa uusia kokoja tai mekkovaihtoehtoja naiselle sovituskoppiin, lankeaa tuo homma miehelle. Kannattaa siis painaa tarkasti mieleen mistä niistä sadoista rekeistä kukin mekko on sovitettavaksi valittu.

20140626_134959

Shoppailuun naisen kanssa kuuluu oleellisena osana käyminen syömässä. Yleinen virhe on ehdottaa pizzeriaa tai muuta miesruokapaikkaa. Oikea valinta on joko trendikäs kahvila josta saa raikasta salaattia tai mukava lounasravintola, riippuen siitä kuinka raskas shoppailureissu on siihen mennessä naiselle ollut. Miehen kannattaa varoa itsekin tilaamasta sitä rasvaisinta pihviä tai XL-burgeria, kevyempi ateria tuo sopivasti energiaa mutta ei väsytä. On siis tärkeää harkita omakin lounasvaihtoehto hyvin tarkkaan.

20140626_115238

20140626_115826

Vaikka välillä käydäänkin syömässä, on miehen hyvä varautua shoppailuun myös proteiinipatukalla ja vesipullolla, jotta nainen voi tankata halutessaan rankan shoppailun lomassa. Oikea konkarimies osaa tarjota naiselle juotavaa oikealla hetkellä, aloittelijoilta sitä ei voi suinkaan edellyttää, riittää että vesipullo on mukana. Aina parempi jos kyseessä on jokin maustettu kivennäisvesi joka on maultaan raikas ja sisältää sopivasti suoloja.

20140628_214056

Aikataulua ei shoppailureissulle kannata sen enempää suunnitella, se kun menee varmasti pieleen viimeistään siinä vaiheessa kun nainen törmää ystäväänsä tai vaikka vanhaan tuttuunsa vuosien takaa. Naiset saavat kyllä juteltua pitkäänkin vaikka mitään asiaa ei olisi. Naistensa kanssa shoppailemassa olevat miehet tyytyvät murahtamaan ja nyökkäämään toisilleen tavatessaan.

Kun koko päivä on kaupungilla kierretty yhdessä shoppaillen ja mies saa lopulta raahattua kaikki kahdeksan ostoskassia kottin asti, on päivä onnellisesti ohi. Tai niin ainakin luulisi. Edessä on vielä esittelykierros, jossa nainen esittelee miehelle ostoksensa. Tässä kohtaa miehen on erittäin tärkeää osata nyökytellä oikeanlainen ilme kasvoillaan ja kehua paitojen leikkauksia ja housujen istuvuutta naisen uusia vaatteita ihaillen. Ja mikä siinä on ihaillessa, olette saaneet viettää mukavan päivän yhdessä ja nainen näyttää tyrmäävän upealta uusissa vaatteissa.

Fitness-muodin A ja O – Opas oikeanlaiseen Fitness-pukeutumiseen

Ennen treenattiin Adidaksen kolmiraitaverkkareissa ja kauhtuneissa t-paidoissa ja samoissa kuteissa käytiin shoppailemassa treenin jälkeen. Miehillä sama meno taitaa jatkua edelleen, mitä nyt Adidakset on vaihtuneet Gaspeihin. Naisille muoti on aina ollut miehiä tärkeämpää ja nyt Fitneksen voittokulun aikana myös Fitness-muoti on saanut aivan uudet mittasuhteet. Jos oikeanlainen fitness-pukeutuminen on jollekin vielä hakusessa, tällä kertaa käydään läpi sen perusteet. Tämän tekstin luettuaisi osaat pukeutua Fitness-uskottavasti niin treeniin kuin vapaa-ajalle.

Lähdetään liikkeelle sieltä treenisalin puolelta

Ihan ensimmäiseksi unohdetaan kaappiin ne verkkarit, oikeastaan ne voidaan saman tien kantaa suoraan roskikseen, niille ei fitness-treeneissä ole mitään käyttöä. Treenikuteiden perusta on trendikkäissä treenitrikoissa, joiden ykköspaikkaa pitää sinnikkäästi edelleen hallussaan Better Bodies. Trikoiden ei tule olla tylsän yksiväriset, kuten muutama vuosi sitten, vaan mahdollisimman värikkäät ja mahdollisesti varustettuna näyttävillä printeillä.

fitness

Yhtä kaukana kuin kolmiraitaverkkareiden muodikkuudesta, ollaan myös siitä ajasta kun yhdet lenkkarit kävivät niin lenkille, treeniin, kauppareissuille kuin vapaa-ajallekin. Nykyisin joka tarkoitukseen on omat kenkänsä, samoin treenaamiseen. Treenikengiksi on kehitetty ihan omat fitness-lenkkaritkin, mutta jos mahdollista, trendikkäämpää on käyttää hieman korkeavartisempaa kenkää, kuten paini- tai nyrkkeilytossuja.

Yläosasta ei todellakaan löydy kauhtunutta t-paitaa, vaan ehdottomasti trendikäs treenitoppi, mielellään Better Bodies- merkkinen. Kaiken kruunaa NY-lippis ja vaatteiden sävyyn sopiva sheikkeri jota kuljettaa mukana ja hörppiä trendikkäästi intrajuomaa. Koruja saa olla ja tekokynnet on plussaa, mutta ei pakolliset.

Entäs se vapaa-ajan pukeutuminen?

Fitness-tiedostava vapaa-ajan pukeutuminen on jos mahdollista vielä haastavampaa kuin treenipukeutuminen. Ihan missä tahansa rytkyissä ei voi muodikas fitness-mimmi kaupungilla pyöriä.

fitness

Kuten treenipukeutumisessa, myös vapaa-ajan pukeutumisessa kaikki lähtee liikkeelle housuista. Housujen pitää olla ihonmyötäiset ja mielellään vaivalla hankittua kyykkypeppua ja reisien kaaria korostavat. Erityisen muodikkaat ovat Drome-housut, jotka istuvat ja näyttävät hyviltä treenatuissa jaloissa. Kengiksi käy joko kiilakorkoiset nilkkurit tai ne trendikkäät lenkkarit, jotka eivät käy juoksuun tai treenaamiseen.

Yläosana toimii ihonmyötäinen trikoopaita, joka tuo esiin kapean vyötärön ja muhkea takki, esimerkiksi Better Bodiesin Bomber-takki tai kuvassa näkyvä biker-tyylinen nahkatakki, jotka molemmat mukavasti korostavat hartioiden leveyttä ja vartalon tiimalasimallia.

Asua voi täydentää värisävyihin sopivalla huivilla tai erilaisilla rannekoruilla ja sormuksilla.

Mistä näitä fitness-kuteita sitten saa?

Trendikkäitä fitness-kuteita ei löydy prismoista tai cittareista. Fitness-uskottavuuteen kuuluu vahvasti fitness-uskottavat vaatemerkit, kuten esimerkiksi jo mainitsemani Better Bodies ja Drome, joita löytyy valtavat valikoimat esimerkiksi Fit4You-verkkokaupasta.

Heitä nyt ne verkkarit roskiin ja hyppää fitness-muodein aallonharjalle!

fitness