Tässä naamassa arpikin kaunistus olisi… – Metallisydämen meikkitutoriaali!

(sisältää mainoslinkin) Tässä ollaan kirjoitettu fitnessistä, treenaamisesta, muodista ja jopa politiikasta, mutta yksi perustavaa laatua oleva blogijuttu on kirjoittamatta… Nyt siihen tehdään muutos! Tässä on Metallisydämen meikkitutoriaali, olkaa hyvät!

meikkitutoriaali

No sinänsä meikkitutoriaali on ehkä hiukan harhaan johtava nimitys, että yhtään ainoaa meikkiä ei tällä kertaa käytetä (ehkä myöhemmin?)… House Of Brandoniin tulee tänään myyntiin kosmetiikkaa ja sain sieltä ylläripaketin miesten tuotteita L’Orealilta. Mitään ennakkoaavistusta ei ollut, mitä paketti sisältäisi, mutta päätin jo ennen paketin saapumista että tässähän tehdään meikkitutoriaali. Jos paketissa olisi ollut huulipunaa tai kynsilakkaa, niin niitähän olisi sitten laitettu. Onneksi paketissa oli ihan järkeviä perustuotteita, dödöä, aftershavea ja kosteusvoidetta ja sen sellaista jokamiehen kosmetiikkaa…

Ehkä jotain meikkivoidetta, puuteria ja mitäniitänyton, olisi paketista saanutkin löytyä, sillä otsikon mukaisesti yritin kohentaa jo valmiiksi komeaa ulkonäköäni vetämällä kunnon vekin otsaani (ja nenän ja huulen turvoksiin). Sitä en paljasta mitä oikeasti tapahtui, mutta virallinen selitys on se, että kymmenen kiukkuista crossfittaajaa hyökkäsi kimppuun ja löi bumber-painolla päähän.

meikkitutoriaali

No mutta koska meikkitutoriaali on luvattu niin täältä pesee! (kirjaimellisesti)

Miesten kauneudenhoito lähtee luonnollisesti parrasta, se trimmataan oikean muotoiseksi ja pituiseksi… ja meikäläisen tapauksessa samalla höylätään pääkoppa kiiltäväksi, mihin hieman haastetta loi tuo otsalla kiinni liimattu vekki…

meikkitutoriaali

Kun pääkoppa (ja mahdollisesti jotain muitakin vartalon osa-alueita) on trimmattu haluttuun muotoon, on luonnollisesti after shaven vuoro. Hyvä after shave ehkäisee ihon ärsyyntymistä ja kosteuttaa ihoa mukavasti jopa pidemmän aikaa.

After shave pursotetaan kädelle, levitetään molempiin käsiin ja hierotaan hellin pyörivin liikkein kasvoille.

meikkitutoriaali

meikkitutoriaali

Nyt ollaan valmiita rankkaan työpäivään… ja hypätään saman tien feikatusti iltaan työpäivän jälkeen… Raskas päivä on raskas myös kasvoille. Kun on koko päivän pitänyt kasvoilla pakotettua tekohymyä, on kasvojen iho joutunut koville ja sitä on hemmoteltava. Aloitetaan kasvojen pesemisestä. Jokainen pahvikin tajuaa, että pelkkä vesi ei riitä puhdistamaan kasvoja, vaan siihen tarvitaan tehokas mutta ihoystävällinen kasvojenpesuaine. Minun magig boxistani löytyi kolme eri vaihtoehtoa, joista raikas Hydra Power nousi omaksi suosikikseni.

meikkitutoriaali

Kasvopesu tapahtuu samalla periaatteella kuin after shaven levitys, eli pursotetaan ensin kädelle, hierotaan molempiin käsiin ja lopuksi hellin pyörivn liikkein kasvojen iholle.

meikkitutoriaali

Kun kasvot on kauttaaltaan huolellisesti pesty, on kosteusvoiteen aika. Jälleen kerran se pursotetaan kädelle, hierotaan molempiin ja levitetään tasaisesti kasvoille. Hyvä kosteusvoide hoitaa ja hyväilee kasvojen ihoa kosteuttaen ja virkistäen.

meikkitutoriaali

Näillä vinkeillä saa mies kuin mies kasvonsa kuntoon, oli niitä arpia tai ei.

meikkitutoriaali

Ja nuo L’Orealin miestentuotteet löytyvät siis tästä päivästä eteenpäin House Of Brandonin verkkokaupasta (ja saattaa siellä naisillekin jotain kosmetiikkaa olla…) Kaikista kosmetiikkatuotteista irtoaa avajaistarjouksena 20% alennus koodilla COSMETICS aina 12.2. asti.

(Tuotteet saatu Blogin kautta)

TBT: Mies, näin selviydyt alemyynneistä

Tänä torstaina palataan menneeseen, mutta tälläkin hetkellä erittäin ajankohtaiseen aiheeseen, alennusmyyntishoppailuun. Tämä alunperin pari vuotta sitten julkaistu alemyynti survival -opas antaa elintärkeitä vinkkejä, joiden avulla jokainen mies selvityy voittajana yhteisestä aleshoppailusta!

Mies, näin selviydyt alemyynneistä

On monia lauseita, joita miehet pelkäävät naisten suusta kuulevansa. Yhtenä niistä, eikä suinkaan vähäisimpänä, on ”kulta, tarvitsisin uusia vaatteita, lähdetkö kanssani shoppailemaan?”. Tuon kysymyksen todennäköisyys kasvaa näin alennusmyyntiaikaan, jolloin mies erheellisesti saattaa harhautua luulemaan että rahaa ei kuluisi niin paljon.

20140626_135046

Tuohon naisen ehdotukseen lähteä yhdessä shoppailemaan ei ole oikeaa tapaa vastata ei, sehän tarkoittaisi ettei halua viettää yhdessä laatuaikaa, vaan jäisi mieluummin kotiin löhöilemään sohvalle. Ei, ainoa oikea vaihtoehto on vastata myöntävästi, ja mitä enemmän äänensävyyn saa liitettyä innostuneisuutta, sen parempi.

MIehelle on suunnattoman vaikeaa ymmärtää miten vaateostoksissa saadaan kulumaan aikaa varttia enempää. Miehen tapa shoppailla kun on mennä kauppaan, kävellä farkkuhyllylle, ottaa farkut joiden tuumakoko on jo selvillä ja suunnata kassalle. Ehkä napata siitä alepöydästä kassalle kävellessä joku t-paita. Tehokasta ja nopeaa, takaisin kotona ollaan alle puolessa tunnissa. Naisten tapa eroaa miesten tavasta kuin Crème brûlée hernekeitosta.

20140628_213038

Sanomattakin on selvää, että shoppailureissuun naisen kanssa miehen on parasta varustautua kunnon määrällä käteistä, tai vastaavasti luottokortilla jossa limittiä riittää. On nimittäin harhaluulo että nainen tarvitsisi miestä makutuomariksi vaateostoksilleen. Ehei, kyse on tasan tarkkaan miehen luottokortista.

Rahaakin tärkeämpää on varata mukaan kunnon hermot. Naisen kanssa shoppailu ei ole nopeaa puuhaa. Siinä ajassa kun mies on tehnyt vuoden vaatehankinnat, nainen on vasta ehtinyt ihastella muutamaa erilaista mekkoa jotka olisi niiiiin ihania, sovittamatta vielä yksiäkään.

20140626_102445

Kaupoissa kierrellään ihastelemassa ja hypistelemässä erilaisia hameita, housuja, paitoja, paituleita, legginsejä, maximekkoja, toppeja, tuubitoppeja ja vaikka mitä ihmeellisyyksiä joiden nimistä miehellä ei ole hajuakaan. Samalla kerätään suunnatonta sovitettavien vaatteiden vuorta miehen vahvoille käsivarsille (tämä on toinen varsinainen syy miksi mies on mukana).

20140626_134627

Sovituskoppiin jonotetaan, sillä naisten vaatekaupoissa nyt vaan aina on jono sovituskoppiin. Eikä se edes ole mikään ihme, onhan jokaisella se vuori vaatteita sovitettavana. Kun nainen pääsee sovituskoppiin, istahtaa moni mies sovituskopin ulkopuolelle miesparkkiin, huokaisee ja kaivaa älypuhelimen taskustaan tarkistaakseen netistä urheilutuloksia. Se on virhe. Tässä kohtaa miehen on ensiarvoisen tärkeää olla kiinnostunut jokaisesta paidasta leikkauksineen sekä housuista ja niiden istuvuudesta. Erot edellseen sovitettuun mekkoon on hyvä olla mielessä kun nainen kuitenkin kysyy kumpi näyttää paremmalta. Tässä kohtaa on tärkeää osata tulkita naisen ilmeitä, eleitä ja äänenpainoja jotta osaa valita sen saman josta nainen itse pitää enemmän.

mies

Useimmissa laadukkaimmissa vaateliikkeissä ammattitaitoiset myyjät kantavat naiselle uusia kokoja vaatteista ja kertovat mielipiteitään. Myyjän mielipiteet sanankäänteineen kannattaa painaa tarkasti mieleen, sillä niitä on hyvä käyttää seuraavissa liikkeissä. Ammattitaitoinen myyjä helpottaa miehen työtaakkaa huomattavasti, mutta se kostautuu aivan varmasti kassalla, missä sama ammattitaitoinen myyjä takuulla onnistuu myymään naiselle myös asuun sopivan huivin tai muuta mukavaa, jonka mies luonnollisesti mukisematta maksaa. Niissä liikkeissä joissa näitä asiantuntevia myyjiä ei parveile kantamassa uusia kokoja tai mekkovaihtoehtoja naiselle sovituskoppiin, lankeaa tuo homma miehelle. Kannattaa siis painaa tarkasti mieleen mistä niistä sadoista rekeistä kukin mekko on sovitettavaksi valittu.

20140626_134959

Shoppailuun naisen kanssa kuuluu oleellisena osana käyminen syömässä. Yleinen virhe on ehdottaa pizzeriaa tai muuta miesruokapaikkaa. Oikea valinta on joko trendikäs kahvila josta saa raikasta salaattia tai mukava lounasravintola, riippuen siitä kuinka raskas shoppailureissu on siihen mennessä naiselle ollut. Miehen kannattaa varoa itsekin tilaamasta sitä rasvaisinta pihviä tai XL-burgeria, kevyempi ateria tuo sopivasti energiaa mutta ei väsytä. On siis tärkeää harkita omakin lounasvaihtoehto hyvin tarkkaan.

20140626_115238

20140626_115826

Vaikka välillä käydäänkin syömässä, on miehen hyvä varautua shoppailuun myös proteiinipatukalla ja vesipullolla, jotta nainen voi tankata halutessaan rankan shoppailun lomassa. Oikea konkarimies osaa tarjota naiselle juotavaa oikealla hetkellä, aloittelijoilta sitä ei voi suinkaan edellyttää, riittää että vesipullo on mukana. Aina parempi jos kyseessä on jokin maustettu kivennäisvesi joka on maultaan raikas ja sisältää sopivasti suoloja.

20140628_214056

Aikataulua ei shoppailureissulle kannata sen enempää suunnitella, se kun menee varmasti pieleen viimeistään siinä vaiheessa kun nainen törmää ystäväänsä tai vaikka vanhaan tuttuunsa vuosien takaa. Naiset saavat kyllä juteltua pitkäänkin vaikka mitään asiaa ei olisi. Naistensa kanssa shoppailemassa olevat miehet tyytyvät murahtamaan ja nyökkäämään toisilleen tavatessaan.

Kun koko päivä on kaupungilla kierretty yhdessä shoppaillen ja mies saa lopulta raahattua kaikki kahdeksan ostoskassia kottin asti, on päivä onnellisesti ohi. Tai niin ainakin luulisi. Edessä on vielä esittelykierros, jossa nainen esittelee miehelle ostoksensa. Tässä kohtaa miehen on erittäin tärkeää osata nyökytellä oikeanlainen ilme kasvoillaan ja kehua paitojen leikkauksia ja housujen istuvuutta naisen uusia vaatteita ihaillen. Ja mikä siinä on ihaillessa, olette saaneet viettää mukavan päivän yhdessä ja nainen näyttää tyrmäävän upealta uusissa vaatteissa.