Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…

Elokuu on alkanut ja useimmilla alkaa kesälomat olla ohitse. Valoisat yöt alkaa muuttua aina vaan pimeämmiksi ja päivälämpötilatkin laskea. Ihmisiä alkaa masentaa, sillä tänäkään vuonna ei kunnon kesää ollut ja nyt alkaa olla aika luopua toivosta että sitä enää edes tulisi. Kaiken lisäksi tuo otsikon aivan uskomattoman paska biisi alkaa soida radiossa enemmän ja enemmän. Ei ihme että syksyn tullen ihmisten masennus lisääntyy ja suisidaaliset ajatuksen alkavat vallata mielen…

Tämän kesän jälkeen ei syksyyn sen kummemmin tarvitse varautua, sateenvarjo saa edelleen olla käden ulottuvilla eteisen nurkassa ja pukeutua kannattaa edelleen siihen samaan paksuun huppariin kuin juhannuksena ja heinäkuun ”helteilläkin”.

Eipä silti, kaikista valitusvirsistäni huolimatta tämä on ollut hyvä kesä. Helle ei ehkä ole liiemmin ollut riesana, vaikka sitä olisin toivonutkin. Olenpahan silti onnistunut selkäni pariin otteeseen polttamaan puhumattakaan päänupistani, joka on kärähtänyt useamminkin. Ulkona ollaan saatu touhuttua paljonkin, pihaprojekteja tehtyä katetusta terassista leikkimökkiin ja erityisesti leikittyä ulkona. Leikkipuistoissa ollaan keinuttu, kiipeilty ja tehty hiekkakakkuja lukemattomat kerrat, leikkimökin ikkunasta on ostettu ja myyty valtavat määrät hampurilaisaterioita ja parsakaalimehua ja trampoliinilla on tehty kuperkeikkoja ja ”päkkejä” ja paljon paljon muuta.

Jos tässä nyt ihan oikeasti lähtee kulunutta kesää miettimään niin tosi kivaa on ollut. Ja sitäpaitsi, juurihan nahkahousuinen meteorologi-legendamme Juha Föhr jossakin kertoi, että hellerajan rikkoutuminen on enemmänkin tilastollinen poikkeama kuin vakio Suomen kesässä. Me suomalaiset ei vaan tajuta sitä, että näillä leveysasteilla ei kuulukaan olla hellettä.

Silti, Juha Föhrin viisaista sanoista ja tilastollisista faktoista huolimatta, toivon vakaasti että Mamban korvia särkevä sävellys olisi oikeassa, toivon että vielä olisi kesää jäljellä ja saisimme nauttia kauniista päivistä, ehkä siitä helteestäkin… Silti pidän edelleen sateenvarjon käden ulottuvilla, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Lähestyvään syksyyn on kuitenkin hyvä jo varautua, sillä sieltä se kuitenkin tulee, ennemmin tai myöhemmin. Nyt onkin loistava mahdollisuus hyödyntää House Of Brandonissa tänään alkavat Ystäväpäivät ja varautua viileneviin ilmoihin hankkimalla kaappiin lämpimien vaatteiden osastolle hiukan lisää täydennystä. Ystäväpäivät nimittäin tarkoittaa, että alennettujen tuotteiden joukosta löytyy nyt myös paljon syksyn uutuuksia. Kannattaa käydä kurkkaamassa!

Sarin farkut Pieces TÄÄLLÄ ja neuletakki Vila TÄÄLLÄ

Jarin farkut Jack & Jones TÄÄLLÄ ja huppari Superdry TÄÄLLÄ

Elämä ei ole reilua…

Niinhän se valitettavasti on, elämä ei ole reilua. Tänään se totuus iskee jälleen vasten kasvoja lukemattomilla Metallisydämen blogin lukijoilla.

Viikko sitten pyysin blogin lukijoita valitsemaan mielestään parhaat kesäasut muutamista vaihtoehdoista ja lupasin arpoa osallistuneiden kesken yhden 50 euron lahjakortin House Of Brandoniin täällä blogissa ja toisen blogin Facebookissa. Arvontaan osallistui ihan uskomaton määrä lukijoita ja nyt on parhaat asut valittu ja voittajat arvottu.

Parhaat asut

Molempien asuista numero 2 jäi selkeästi muista jälkeen, mutta molempien kohdalla asujen numero 1 ja 3 välillä kisa oli todella tiukka. Jarin asuista asu numero 1 voitti numeron 3 tiukalla kolmen äänen erolla.

elämä

Sarin asujen välillä kilpailu oli lähes yhtä tiukka ja voittajaksi nousi niinikään asu numero 1 viiden äänen erolla toiseksi jääneeseen asuun numero 3.

Arvontojen voittajat

Mutta eihän nuo äänestystulokset oikeasti ketään kiinnosta, mennään siis itse asiaan, eli pettymysten tuottamiseen. Arvonta tapahtui ihan itse luomallani hyvin moniosaisella arpakuutio-arvonnalla. Blogiin tuli yhteensä 160 kommenttia. Ensin ratkaisin arpakuutiota heittämällä löytyisikö voittaja ensimmäisen 80 kommentin joukosta vai jälkimmäisen 80 kommentin joukosta. Arpakuution numerot 1-3 vastasivat kommentteja 1-80 ja 4-6 kommentteja 81-160. Arpakuution luku oli 2.

Seuraavaksi arpakuution luvut 1-3 vastasivat kommentteja 1-40 ja luvut 4-6 kommentteja 41-80. Taas arpakuution luku oli 2.

Samalla kaavalla jatkettiin ja seuravaaksi 1-3 vastasivat kommentteja 1-20 ja 4-6 kommentteja 21-40. Luvulla 6 selvisi voittajakommentin löytyvän kommenteista 21-40.

Taas heitettiin noppaa ja samalla logiikalla nopan luku 1 supisti joukon kommentteihin 21-30 ja sen jälkeen luku 4 kommentteihin 26-30. Seuraavalla heitolla luku 1 tarkoittaisi uutta heittoa ja 2=26, 3=27, 4=28, 5=29 ja 6=30. Tällä heitolla ja nopan numerolla 5 voittajaksi valikoitui blogiin tullut 29. kommentti, eli Jykä Laitathan Jykä mailia osoitteeseen [email protected] niin saadaan lahjakortti oikeaan osoitteeseen!

Tässä kohtaa sai nopan heittely riittää, vaikka se kovin hauskaa olikin. Facebookin voittaja arvottiin perinteisellä skrollaa ja tökkää -menetelmällä. Facebook-arvonnassa voitto osui Tiina Auralle Tiinalle laitan Facebookissa yksityisviestiä.

Onnea voittajille ja muistakaa kaikki muutkin hyödyntää House Of Brandonin mielettömät kesäalet!