Kun isikin taas kelpaa

Meillä oli tässä jokin aika sitten sellainen vaihe, että isi ei kelvannut oikein mihinkään, äidin piti tehdä ihan kaikki. Isi ei saanut auttaa pukemisessa, isi ei saanut pyyhkiä nenää, isi ei saanut nostaa pudonnutta lelua, eikä isi saanut kaataa maitoa lasiin. Sekä sata muuta juttua.

kelpaa
Only & Sons paita House of Brandonista
Kun isi ei kelpaa

Isi kelpasi tottakai leikkikaveriksi ja mehän leikittiin paljon. Me leikittiin legoilla, nukeilla, autoilla, pipsapossulla, mollamaijalla ja vaikka millä. Ja peuhattiin ja kutitettiin ja kikatettiin ja naurettiin, ihan joka päivä. Ja aina silloin kun äiti ei ollut kotona, kelpasi isi kaikkeen muuhunkin. Kuitenkin sillä samalla hetkellä kun äiti astui ovesta sisään, ei isi enää saanutkaan auttaa tai puhaltaa pipiin. Siihen kelpasi vain äiti – ja aina välillä olin siitä hyvinkin kateellinen Sarille.

Jack & Jones paita House of Brandonista

Se, ettei isi kelvannut, oli luonnollisesti välillä raskasta Sarille, äidin kun piti Emilian mielestä kotona ollessaan tehdä lähes kaikki. Olisi ollut mukavaa että välillä isi olisi voinut hoitaa iltapalat ja iltapesut ja äiti olisi voinut sen aikaa levähtää sohvalla. Se ei kuitenkaan käynyt Emilialle, mistä lie perinyt vahvan tahtonsa…

Se oli kuitenkin raskasta myös minulle, joka en kelvannut. Oli raskasta tulla torjutuksi kerta toisensa jälkeen, en saanut auttaa vaikka kuinka olisin halunnut. Pikkuhiljaa tuo vaihe on nyt onneksi jäämässä taakse ja isikin taas kelpaa, muuhunkin kuin leikkimiseen.

Superdry paita House of Brandonista
Kun isikin taas kelpaa

Edelleen on tiettyjä asioita, joihin isi ei kelpaa, mutta useimpiin asioihin kuitenkin. Meillä asiaa lähestyttiin tekemällä joistakin jutuista vaan isin ja Emilian juttuja. Hampaiden pesu on yksi niistä jutuista, jotka joka ilta hoidetaan yhdessä kun isi ei ole töissä. Siitä ollaan pikkuhiljaa liu’uttu pukemisessa auttamiseen ja jopa pipiin puhaltamiseen. Ja voin kertoa, että oli aika ihana tunne tässä muutama päivä sitten kun se olikin äiti, joka ei kelvannut. Isin piti tulla lohduttamaan varpaaseen sattuessa.

On nämä eri ikävaiheet vaan aika mahtavia juttuja kaikkine haasteineen. On hienoa saada seurata Emilian kasvua, oman tahdon ja minuuden kehittymistä. Ja samalla rakastaa, rakastaa niin että sydän pakahtuu.

Mikäköhän ikävaihe on tulossa seuraavana…

P.S.

House of Brandonissa alkoi ALEN ALE, mikä tarkoittaa että kaikista jo alennetuista tuotteista saa koodilla SALE20 vielä -20% lisäalennuksen! TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!

Isin pieni prinsessa jo kolme vuotta

Aika on mielenkiintoinen käsite. Toisaalta tuntuu, että siitä ei ole kuin ihan vähän aikaa kun maailmani mullistui saadessani oman rakkaan tyttäreni ensimmäistä kertaa syliini. Toisaalta taas aika ennen tuota ihanaa ilopilleriä tuntuu valtavan kaukaiselta. Viime viikolla isin rakas pieni prinsessa täytti jo kolme vuotta ja viikonloppuna vietettiin synttäreitä.

On ollut ihan mieletöntä seurata Emilian kasvamista ja kaiken uuden oppimista, iloa ja naurua, uhmaa ja kiukuttelua. Jokainen ikävaihe tuo mukanaan omat haasteensa, mutta myös uudet ihanat juttunsa.

Kolmevuotias

Meidän kolmevuotias haluaa pytylle, ei potalle. Harjaa hiuksiaan äidistään mallia ottaen ja sovittaa kaupassa vaatteita eteensä keimaillen peilille. Meidän kolmevuotias ei voi sietää ponnareita tai lettejä, mutta ei myöskään anna leikata hiuksiaan. Pinnin saa onneksi aina silloin tällöin laittaa pitämään etuhiukset pois kasvoilta. Meidän kolmevuotias haluaa aina lähteä joka paikkaan mukaan ja sitten aikailee ja vetkuttelee niin että isillä ja äidillä alkaa hermot olla kovilla. Meidän kolmevuotias uhmaa ja kiukuttelee – ja kietoo sitten kädet kaulan ympärille ja halaa oikein tiukasti.

Meidän kolmevuotias kujeilee ja virnuilee, ja nauraa hekottaa kun saa jekutettua isiään. Meidän kolmevuotias nauttii peuhaamisesta ja kutittelusta, hyppimisestä ja pomppimisesta. Meidän kolmevuotias on melkoinen hurjapää, mutta kuitenkin aika arka.

Meidän kolmevuotias leikkii niin nukeilla kuin autoillakin, mutta millä ikinä leikkiikin, Pipsa Possu ja Jyri ovat aina mukana. Äiti on meidän kolmevuotiaalle kaikki kaikessa, mutta isillä on vakaa aikomus ryöstää kolmevuotias isin tytöksi ennen pitkää…

Ennen kaikkea meidän kolmevuotias on ihan uskomattoman rakas.

Hyvää syntymäpäivää Emilia!