Lauantain lisäravinteet

Ensikosketukseni lisäravinteisiin ajoittuu jonnekin viime vuosituhannen puolelle, kun opiskeluaikoina kuntosaliohjaajakurssin päätteeksi kurssin vetäjä tarjosi meille palautusjuomat. Siitä lähtien lisäravinteet ovat kuuluneet kiinteänä osana treenaamiseeni ja sitäkautta myös arkeeni.

Alkuun lisäravinteeksi riitti tuo palautusjuoma, mutta jossain vaiheessa mukaan tuli myös lisäproteiini ja ennen pitkää myös kreatiini ja muut hifistelytuotteet. Noista ajoista lisäravinteet ovat luojan kiitos muuttuneet melkoisesti niin laadun kuin maunkin osalta ja nykyisin lisäproteiininkin pystyy juomaan nenästä kiinni pitämättä.

Lauantain lisäravinteet

Minulta kysellään säännöllisesti mitä lisäravinteita käytän ja milloin. Tässäpä siis vastaus kysymyksiin ja eriteltynä eilisen päivän aikana käyttämäni lisäravinteet.

Aamu alkaa aminoilla

Aamulla sain poikkeuksellisesti nukkua pitkään, kello taisi olla jotakuinkin kahdeksan kun vääntäydyin ylös sängystä. Siinä heräillessäni ja yrittäessäni saada silmiä pysymään auki, sekoittelin itselleni aminohappojuoman herkullisen makuisesta EAA+:sta. Jotenkin tuntuu, että päivä lähtee paremmin liikkeelle pienellä aminoannoksella, eikä siitä haittaa ole aamupäivään suunnitellun salitreeninkään osalta…

Aamun aminohappojen kanssa otin myös päivän vitamiinit (C- D- ja moni) sekä hiukan omegakolmosia.

Treenilaturilla tukka tötterölle

Siinä aamupalan syötyäni ja jonkin aikaa leikittyäni legoilla, nukeilla ja Pipsa Possulla, alkoi olla treenilaturin aika. Treenilaturina tänä lauantaina toimi luottolaturini Inzane höystettynä pienellä lisätujauksella sitrulliinimalaattia ja beta-alaniinia.

Treenilaturin hörppäämisen jälkeen menee yleensä noin 15-30 minuuttia kunnes tuntuu kuin joku nappaisi takatukasta kiinni ja lähtisi viemään. Toki näin hiuksettomana kyse on vain kielikuvasta, mutta jokseenkin samanlainen tunne on kun laturi alkaa nostaa vireystilaa ja antaa energiaa. Silloin on parasta lähteä salille…

Intrajuomasta iso ilo

Treenin aikana sekoittelen juotavakseni sheikkerillisen intrajuomaa, jona toimi tällä kertaa valmis ja todella kattava aminohapposekoitus Intrazone, jossa taitaa mukana olla aika monenlaista muutakin treenin aikana hyödyllistä raaka-ainetta.

En tiedä oliko kyse hiukan normaalia paremmin nukutuista yöunista, edellisen illan herkkuateriasta vai hyvin ajoitetuista lisäravinteista, mutta treeni kulki oikein mukavasti. Pikkuhiljaa edetään kohti 13.1.2018 pidettävää leikkimielistä, mutta erittäin totista maastavetokisaa (kisa muuten tulee näkymään livefeedinä @wellgo_trainingcenter Instagramissa, kannattaa laittaa seurantaan…)

Palkkarilla palautuu paremmin

Treenin loppupuolella, intrajuoman loputtua sekoittelen luottopalkkarini ja alan nautiskella sitä hiljalleen. Useimmiten treeni ja palkkari loppuvat kutakuinkin samoihin aikoihin ja palautuminen pääsee heti alkamaan.

Anabolic Overdrive on toiminut palkkarinani jo vuosien ajan. Hiton hyvän makuista ja todella toimivaa tavaraa, kokeile jos et usko! (aika harva on kokeiltuaan enää palannut takaisin ”tavispalkkareiden” pariin…)

Illalla isolaattia

Suurin osa päivän mittaan käyttämistäni lisäravinteista ajoittuu treenin ympärille. Lähes joka päivä tulee kuitenkin myös jossain vaiheessa täydennettyä ruuasta saatavan proteiinin määrää proteiinidrinkillä. Herkkä vatsani ei oikein tykkää noista herakonsentraateista, mutta isolaatti kelpaa sille oikein hyvin. Eikä tuon Supermassin Super Whey Isolaten kanssa maustakaan voi valittaa, sen verran samettisesta suklaasta on kyse.

Siinä ne

Siinä oli lauantain lisäravinteet ja hyvin pitkälti samalla setillä mennään muinakin päivinä. Lepopäivinä saatan joskus hörpätä parikin proteiinidrinkkiä, mutta samalla luonnollisesti jää laturit, intrajuomat ja palkkarit juomatta.

Jos jokin tuotteista jäi kiinnostamaan, kaikki löytyy M-Webstoresta ja koodilla METALLISYDÄN saa normaalihintaisista tuotteista -10% alennusta.

lisäravinteet

Mun suosikkilisäravinteet 2017

Minua pyydettiin tässä jokin aika sitten kertomaan suosikkilisäravinteeni ja vielä perustelemaan valintani. Jokusen kerran olen tainnut aiheesta ennenkin kirjoittaa, mutta tässä olisi mun TOP 5 lisäravinteet just nyt ja perustelut valinnoille.

Mun suosikkilisäravinteet

Käytän lisäravinteita pääasiassa treenin ympärillä, treenilaturia ennen treeniä, intrajuomaa treenin aikana ja palkkaria treenin jälkeen. Niiden lisäksi täydennän ruokavaliosta saatavaa proteiinin määrää lähes päivittäin heraproteiinilla ja luonnollisesti tuosta joukosta löytyvät myös suosikkilisäravinteeni.

Numero 1: Anabolic Overdrive palautusjuoma

Anabolic Overdrive on ollut mun suosikkini ihan siitä asti kun sitä ensimmäisen kerran vuosia sitten testasin. AO:ssa on kohdallaan niin maku kuin sisältökin (oikeasti se maku on ihan törkeen hyvä!) Olen useasti kehoittanut ihmisiä kokeilemaan, jos ei huomaa eroa entiseen palkkariin, voi ihan rauhassa vaihtaa takaisin. Aika harva on enää palannut entiseen…

Numero 2: Inzane treenilaturi

Toimiva treenilaturi saa ylittämään itsensä treenatessa, tuo sitä kaivattua lisäpotkua ja antaa energiaa. Vuosien varrella on tullut testattua treenilaturi jos toinenkin ja Inzane on se joka on jäänyt pysyvästi käyttöön. Mitä sitä sen kummemmin hehkuttamaan, yksi sana riittää: Toimii!

Numero 3: Intrazone

Muutamia vuosia sitten markkinoille alkoi putkahdella erilaisia intrajuomia, jotka on tarkoitettu treenin aikana hörpittäviksi. Sellainen on myös Intrazone. Intrazone auttaa jaksamaan raskaassakin treenissä, tuo sitä kaivattua lisäenergiaa treenin loppuvaiheessa ja auttaa palautumisen liikkeelle jo ennen palkkaria. Niin ja maistuu hiton hyvälle.

Numero 4: Super Whey Isolate

Heraproteiineja on markkinoilla ihan hullut määrät. On tavallista konsentraattia, laadukkaampaa isolaattia ja vaikka mitä muuta. Makuvaihtoehtoja on enemmän kuin kukaan osaa edes laskea. Oma suosikkini Super Whey Isolaten suklaa, joka ikään kuin sulaa suuhun. Haittaa ei tietenkään ole siitäkään, että harvassa taitaa ne laadukkaammat heraproteiinit olla…

Numero 5: Protein Pudding

Jatkuvasti saa lukea kaikenlaisista proteiinipitoisista ”herkuista”, banaanipannareista tai muista, jotka muka maistuvat hyvälle, mutta todellisuudessa ovat melkoista kuraa. M-Nutritionin alkuperäinen Protein Pudding, erityisesti kanelipullan makuisena, on poikkeus. Se on ihan aikuisten oikeasti ihan uskomattoman hyvää.

.

Siinä oli mun suosikkilisäravinteet. Mitkä on sun suosikit?