Lohilo-proteiinijäätelöt testissä vol.3

Helteet sen kun jatkuu ja jäätelöä tekee mieli. Se ei ole tänä kesänä kuitenkaan ollenkaan niin suuri ongelma kuin aiempina kesinä, nyt kun kauppojen jäätelöaltaista löytyy terveellisempikin vaihtoehto, proteiinijäätelö. Proteiinilla höystettyjä fitness-versioita erinäisistä herkuista on ollut markkinoilla jo pitkään. On proteiinisipsejä ja proteiinikeksejä ja vaikka mitä. Näillä terveellisemmillä proteiiniversioilla on usein kuitenkin taipumus maistua kuralle. Me päätettiin ottaa nämä uudet Lohilo-proteiinijäätelöt testiin ja kertoa kaikelle kansalle mitä me niistä tykättiin!

Lohilo-proteiinijäätelöt testissä vol.3

Aikaisemmin testiin on jo päässeet ensimmäisessä osassa Strawberry White ja Cinnamon Bun ja toisessa osassa Cookie Dough ja Salted Caramel. Niiden arvostelut kannattaa myös käydä lukemassa, ensimmäinen osa löytyy TÄÄLTÄ ja toinen osa TÄÄLTÄ.

Lohilo Banana Split

Jälleen odotukset oli korkealla rasiaa avatessa. Paketti oli otettu pakastimesta sulamaan noin 10-15 minuuttia aiemmin jotta jäätelö ehtisi hieman pehmenemään. Tulos olikin oikein hyvä, lusikka upposi helposti jäätelöön ja jäätelö maistelijoihin. Banana Split oli herkullista banaanijäätelöä, jonka seassa oli suklaakastiketta. Tämä proteiiniversio ei maistunut kuralle, vaan oli todella hyvää.

Proteiinia Lohilo Banana Split sisältää 23 grammaa, perinteisesti laskettuna 100 grammaa sisältää proteiinia 12,3 g, rasvaa 4,1 g ja hiilihydraattia 9,2 g (josta sokereita 4,9 g). Hintaa 175 gramman purnukalla läheisessä K-kaupassa oli 3,99 euroa.

Arvosanat Lohilo Banana Splitille

Sari: Oikein hyvä. Kermaista banaanijäätelöä suklaakastikkeella höystettynä. Ei paljon parempaa voi toivoa. 9

Jari: Banaanijäätelö nyt ei yleisestikään ottaen ole herkkuani, mutta siitä huolimatta tai juuri siksi positiivinen yllätys. 8

Lohilo Double Chocolate

Suklaa on aina hyvää ja tuplana vielä parempaa. Lohilo Double Chocolatessa tupla suklaa tarkoittaa hyvin tummaa suklaata, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Double Chocolate ei ole äitelän makea, se ei sisällä kastikkeita eikä kokkareita, vaan on rehellistä tummaa suklaajäätelöä – ja ihan hyvää sellaista.

Proteiinia Lohilo Double Chocolate sisältää 23 grammaa, perinteisesti laskettuna 100 grammaa sisältää proteiinia 13 g, rasvaa 4,1 g ja hiilihydraattia 8,7 g (josta sokereita 4,1 g). Hintaa 175 gramman purnukalla läheisessä K-kaupassa oli 3,99 euroa.

Arvosanat Lohilo Double Chocolatelle

Sari: Melko tummaa suklaata, mutta oikein hyvää sellaista. 9

Jari: Suklaafanille miellyttävä vaihtoehto. Kaiken ei tarvitse aina olla supermakeaa ja täynnä kastikkeita. Rehellinen tumma maku. Nimi voisi tosin olla Dark Chocolate. 8

 

P.S. Tämä EI OLE kaupallinen yhteistyö, eikä tätä ole toteutettu yhteistyössä Lohilon kanssa.

Testissä Lohilo-proteiinijäätelöt!

Siitä lähtien kun fitness-lajien suosio lähti suureen nousuun muutama vuosi sitten, lähti nousuun myös erilaisten proteiinituotteiden kysyntä. Markkinoille on tupsahdellut perinteisten proteiinipatukoiden lisäksi erilaisia proteiinirahkoja, proteiinikeksejä, proteiinisipsejä, proteiinileipää ja vaikka mitä muuta, nyt myös proteiinijäätelöä. Metallisydän testasi onko tästä kohutusta Lohilo-jäätelöstä mihinkään…

Vuosien varrella sitä on itsekin tullut maisteltua mitä erilaisempia proteiinituotteita, josita osa on ollut suoraan sanottuna ihan karmaa kuraa, suurin osa ihan ok ja sitten on ollut niitä, joista on voinut sanoa ”on tämä tosi hyvää, tällaiseksi proteiiniversioksi”. Olenkin ollut vahvasti sitä mieltä, että herkut kannattaa syödä herkkuina ja proteiinit sitten vaikka jauhoista päälle, ne proteiiniversiot on loppujen lopuksi aina olleet aika kaukana herkuista. Ainakin tähän asti…

Lohilo-proteiinijäätelöt

Lohilo-jäätelöistä on kohistu jo jonkin aikaa, mutta itse olen ajatellut kyseessä olevan jälleen yksi proteiinilla höystetty muka jäätelön makuinen herkunkorvike. Sen verran moni tuttukin niitä kuitenkin kehui, että päätin lopulta nöyrtyä kokeilemaan. Kävin ostamassa läheisen K-kaupan pakastealtaasta paketin kutakin sieltä löytyvää Lohilo-jäätelöä ja laittaa ne oikein kunnon testiin.

Eihän noita kaikkia pysty edes tällainen herkkuhiiri maistelemaan kerralla, joten tämä testiraportti on jaettu kolmeen osaan, kaksi makua kerralla. Ensimmäisessä osassa testiin pääsivät Sarin valitsema Straberry White ja oma valintani Cinnamon Bun.

Lohilo Strawberry White

Strawberry white paljastui kannen avaamisen jälkeen mansikkajäätelöksi, jossa oli valkosuklaakuorrute. Työntäessäni lusikan purkkiin, ajattelin että saapa nähdä minkälainen yritelmä tälläkertaa… Mutta huh heijaa kun lykkäsin sen lusikan suuhuni… Ai perhana että oli hyvää! Makeaa ja kermaista, ei ollenkaan sellaista kuin odotin. Ihan rehellisesti voi sanoa että parempaa kuin moni tavallinen jäätelö.

Annos on kohtalaisen tuhti yhdellä kertaa syötäväksi, mutta onneksi purkin saa suljettua ja herkuttelua jatkettua myöhemmin jos ei tunaroi ja revi kannen osaa irti kuten itse tein. Proteiinia Lohilo Strawberry White sisältää 23 grammaa, perinteisesti laskettuna 100 grammaa sisältää proteiinia 13 g, rasvaa 8 g ja hiilihydraattia 16 g (josta sokereita 6,5 g). Hintaa 175 gramman purnukalla läheisessä K-kaupassa oli 3,99 euroa.

Arvosanat Lohilo Strawberry Whitelle:

Sari: Maistui liian hyvältä ollakseen oikeasti terveellinen herkku. 10+

Jari: Herkullista. Mansikka ei ole suosikkimakuni jäätelöissä, mutta nosti odotuksen muille makuvaihtoehdoille taivaisiin. 8

Lohilo Cinnamon Bun

No nyt kun ensimmäiseksi testattu Strawberry White oli antanut suuntaa mitä Lohilo-jäätelöistä voidaan odottaa, olivat ainakin Jarin odotuksen korkealla Cinnamon Bun -proteiinijäätelön osalta, onhan korvapuusti Jarin mielestä se suurin herkku jota maa päällään kantaa.

Eikä Cinnamon Bun pettänyt. Herkullista kermaista jäätelöä, seassa kastiketta joka oli aivan kuin korvapuustin välissä olevaa sokeri-kanelitäytettä. Lisänä vielä nokareita, jotka maistuivat herkullisesti korvapuustilta, mutta toivat jossain määrin mieleen piparkakkutaikinan. Todella onnistunut kokonaisuus.

Lohilo Cinnamon Bun sisältää 25 grammaa proteiinia, perinteisesti laskettuna 100 grammaa sisältää proteiinia 14 g, rasvaa 6,5 g ja hiilihydraattia 12,9 g (josta sokereita 7,9 g). Hintaa 175 gramman purnukalla läheisessä K-kaupassa oli 3,99 euroa.

Arvosanat Lohilo Cinnamon Bun:lle

Sari: Todella hyvää, mutta ei vedä vertoja mansikalle. 8½

Jari: Taivaallista herkkua! 9 (antaisin kympin, mutta jäljellä on vielä muita makuvaihtoehtoja ja parannettavaa on jätettävä)

Jatkoa seuraa…

Neljä erilaista Lohilo-makua läytyy vielä pakastimesta ja odotukset niiden suhteen on korkealla…

 

P.S. Tämä EI OLE kaupallinen yhteistyö, eikä tätä ole toteutettu yhteistyössä Lohilon kanssa.