Uutta tulossa Dominukselta!

Viime vuoden lopulla lisäravinneguru Anssi Manninen kehitteli salaisessa laboratoriossaan uuden huippulaadukkaan palautusjuomavalmisteen, Refection. Sittemmin Refectio on siivittänyt paitsi lukemattomat kuntosalitreenaajat rikkomaan ennätyksiään, myös muunmuassa Oulun Kärpät jääkiekon Suomen mestareiksi. Ihan turhasta palkkarista ei siis ole kyse…

Jo pitkään Anssi Manniselta on kyselty millaisia tuotteilla Dominus Nutrition seuraavaksi tuo markkinoille. Anssin vastaukset ovat olleet kierteleviä ja kaartelevia, kunnes nyt vihdoin on virallista tietoa tihkunut netin foorumeille…

Firmitas nesteytysjuomavalmiste

Seuraava Dominus Nutritionin huippulaadukas tuote tulee olemaan nesteytysjuoma, joka on tarkoitettu urheilulajeihin, joissa hikoillaan runsaasti ja joissa ei markettien hartsportit riitä.

Anssi kuvailee Firmitasta näin:

FIRMITAS™ -nesteytysjuomavalmiste on nyt loppusuoralla. Tuotteessa on erittäin korkeat pitoisuudet elektrolyyttejä, mikä väkisinkin vaikuttaa makuun, mutta tällä mennään. Makujamppa ehdotti natriumin määrän puolittamista, jotta uppoasi paremmin valtavirtaan. F–ck the mainstream! FIRMITAS™ ei ole tarkoitettu mummojen marjaretkille. Jos tuotteen kaupallinen arvo tulee olemaan kehno, niin siinä tapauksessa se tulee toimimaan urheiluseurojen palvelutuotteena. Pakkauskoko on 500 g (25 annosta) ja luontaisena makuna sitruuna-lime. Samanlainen purkki kuin REFECTIO™, mutta pienempi.

FIRMITAS™ edustaa nesteytysteknologian ehdotonta keihäänkärkeä. Urheilujuomat eivät riitä ääritilanteissa ylläpitämään optimaalista neste- ja elektrolyyttitasapainoa. Tämän vuoksi Dominus Nutrition on kehittänyt FIRMITAS™ -nesteytysvalmisteen, joka sisältää ultrakorkeat pitoisuudet elekrolyyttejä optimaalisessa suhteessa. FIRMITAS™ sisältää lisäksi L-alanyyli-L-glutamiinia, joka edelleen tehostaa nesteytystä. Tuote soveltuu kaikkiin urheilulajeihin ja muihin fyysisiin kuormituksiin, joissa hikoillaan runsaasti.

Tehonlisääjiä?

Jos nesteytysjuomavalmistetta ovat kyselleet huippu-urheilijat ja urheilujoukkueiden huoltotiimit, ovat monet kuntosalikävijät kaivanneet jo pidempään toimivia treenilatureita, joiden teho perustuu muuhunkin kuin kofeiiniin. Myös tähän tarpeeseen on Dominus Nutrition vastaamassa… Niiden suhteen jatkuu sama jo Refectiosta tuttu tinkimätön linja:

Mitä ns. tehonlisääjiin tulee, niin en tykkää yleisestä käytännöstä, että niihin tungetaan sitä sun tätä. Eli niissä on lähes säännönmukaisesti 1) ainesosia, jotka vaikuttavat lähes välittömästi sekä 2) ainesosia, jotka vaikuttavat vasta pidempiaikaisen käytön jälkeen. Näin ollen tulemme kehittämään kaksi erilaista valmistetta. Ensimmäinen sisältää ainesosia, jotka vaikuttavat heti seuraavan fyysisen suorituksen aikana vireystilaan, keskittymiskykyyn yms. Ja toinen valmiste sisältää ainesosia, jotka pidempiaikaisessa käytössä kiihdyttävät lihasvoiman ja -massan kasvua. Rajanveto ei välttämättä ole kaikkien aineosien osalta kristallinkirkas. Anyway, molemmat valmisteet tulevat sisältämään kaikki viimeiset villitykset – edellyttäen tietysti, että ainesosat ovat Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hyväksymiä.

Odotukset uusille tuotteille on kovat. Se on seurausta siitä, kun kehittää niin perhanan hyvän palkkarin kuin Refection. Saa nähdä lunastaako lisäravinneguru Anssi Mannisen salaisessa laboratoriossaan kehittelemät uudet tuotteet niille kasatut valtavat odotukset…

P.S. Huhun mukaan myös uusia Refection makuvaihtoehtoja on kehitteillä…

Mitä SINÄ juot treenin aikana?

Fitness ja keholajit elävät vahvaa noususuhdannetta ja se heijastuu myös lisäravinnemarkkinoille. Kuntosalilla kun katselee kanssatreenaajia, on ihan jokaisella sheikkeri mukana treenin aikana. Sen sheikkerin sisältö kuitenkin vaihtelee ihan pelkästä vedestä ultranopeasti imeytyvään proteiini-aminohappo-hiilihydraattimatriisiin…

treenin

Netissä kun selailee lisäravinnekauppojen sivuja, menee pää pyörälle kokeneemmaltakin salijampalta, saati sitten aloittelijalta. Purkkia ja pussukkaa on joka lähtöön, on ennen treeniä otettaviaa treenilaturia/buusteria, on treenin aikaista intrajuomaa ja on palautusjuomaa, kaikista kymmeniä eri vaihtoehtoja ja lisäksi vielä miljoonia muita lisäravinteita. Mistä sitä oikein tietää mitä siihen omaan sheikkeriin kannattaa laittaa?

No ei mistään. Hommaa kannattaa lähestyä ihan avoimin mielin ja lähteä liikkeelle perusteista. Siitä sitten kokeilemalla ja asiaan perehtymällä tarvittaessa laajentaa hieman valikoimaa. Mitään valmista vastausta en minäkään tarjoile, mutta kerronpa oman valintani ja oman suositukseni.

Mitä MINÄ juon treenin aikana?

Minulla on treenivuosia takana jo aika reilu määrä ja suurimman osan vuosista ainakin jonkinlaiset lisäravinteet ovat kuuluneet kuvioihin. Heraproteiinilla on varmistettu riittävää proteiininsaantia ja treenin ympärille rakennettu jos jonkinlaista lisäravinnekomboa tukemaan treenaamista. Vuosien varrella ensin purkkien määrä lisäravinnekaapissa kasvoi, mutta kääntyi jossakin vaiheess amyös laskuun kun jätin useampia turhaksi kokemiani purnukoita kokonaan pois käytöstä. Nykyisin käytössä ei enää olekaan kuin muutamia lisäravinteita.

Heraproteiinia sekoittelen edelleen aamupuuroon raejuuston lisäksi ja tulee sitä joskus sekoiteltua sheikkerissäkin. Treeniä ennen hörppään usein jotain treenilaturia antamaan energiaa ja potkua treeniin ja treenin alussa hörpin aminohappojuomaa.Se kaikkein tärkein lisäravinne on minulle ollut ihan treeniurani alusta alkaen palautusjuoma ja sen suhteen olen aina halunnut panostaa laatuun, niin myös edelleen.

Palautusjuomani on Dominus Nutritionin Refectio, jota alan hörppiä treenin puolivälin paikkeilla. Sen sisältämät nopeasti imeytyvät hiilihydraatit antavat mukavasti lisäenergiaa treenin loppupuolelle ja samalla palautuminen pääsee alkamaan heti treenin päätyttyä. Kotona voi sitten täydentää palautumista syömällä ihan oikeaa ruokaa.

Jos olisin aloittelija ja pohdiskelisin sitä tärkeintä lisäravinnetta, sitä mikä ihan ensimmäiseksi kannattaisi hankkia, olisi valintani laadukas palautusjuoma. Sama juttu myös näin kokeneempana, jos käyttäisin vain yhtä lisäravinnetta, osuisi jälleen valintani samaan, eli laadukkaaseen palautusjuomaan.

Uskallankin suositell Refectiota niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin salikävijälle.

REFECTIO™ -palautusjuomavalmisteessa yhdistyvät tutkitusti tehokkaat aktiiviaineet ja herkullinen maku ilman keinotekoisia makuaineita. Tuotteen ultranopeasti imeytyvä proteiini-aminohappo-hiilihydraattimatriisi kiihdyttää ennennäkemättömän voimakkaasti kuormituksen jälkeistä palautumista. REFECTIO sisältää lisäksi magnesiumia, sinkkiä, kaliumia, kromia sekä C- ja D-vitamiineja. Tuote ei sisällä lainkaan keinotekoisia makeutusaineita, aromeita tai väriaineita. Refectio on laktoositon ja gluteeniton ja liukenee helposti nesteeseen.

Oma lisäykseni Dominus Nutritionin sivuilta löytyvään esittelytekstiin: Refectio on myös törkeän hyvän makuinen. Sitä treenatessa oikein odottaa että saa alkaa hörppiä palkkaria 🙂

Mitä teidän sheikkereistä löytyy? Joko olette kokeilleet Refectiota?