Esittelyssä Porin paras sali, WellGo Training Center

Vuosien varrella on tullut koluttua läpi aika monta erilaista kuntosalia ja matkan varrelle mahtuu niin ankeaa kellarisalia, huippumodernia kuntokeskusta kuin useita ihan tavallisia kuntosaleja. Reilut pari vuotta sitten Poriin avattiin uusi upea ja laadukas kuntosali, WellGo Training Center. Jo ensimmäisestä tutustumiskäynnistä alkaen oli selvää, että Metallisydämen tulisi jatkossa löytämään sieltä.

WellGo Training Center

WellGo ei ole ihan mikä tahansa kuntosali. Sen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ihmiset, joilla on vuosien kokemus treenaamisesta, kilpailemisesta ja valmentamisesta – ja jotka haluavat treenata vain ja ainoastaan parhailla mahdollisilla laitteilla. WellGo onkin tarkasti tuloksekasta treenaamista varten suunniteltu huippulaadukas kuntosali, jonka toteutuksessa ei ole tingitty mistään.

Laitteet

Kuntosalin tasosta kertoo jotain se, että laitekannassa ei ole pihistelty yhtään, vaan panostettu laatuun oikein kunnolla. Laitteet ovat korkealaatuisia Hammer Stregth:n, Life Fitnessin ja Goljatin valmistamia ja salin omistajien itsensä testaamia ja tarkasti valitsemia.

Laitekanta on harkittu huolella, kovaa treenaavan kuntosalikäyttäjän näkökulmasta, mutta kuitenkin myös aloittelijan tarpeet huomioiden. Perinteisten penkkipunnerruspenkkien ja kyykkyhäkkien lisäksi valikoimasta löytyy korkealaatuiset ja todella jämäkät, mutta helppokäyttöiset jalkaprässi ja Hack-kyykky. Hack on vielä hieman tavallista loivemman kulmansa ansiosta erityisen polviystävällinen, vanha kunnon ”kipeä polvi”-tekosyy ei siis toimi tällä salilla kovan jalkatreenin esteenä…

Varmasti joka treenaajan tarpeisiin riittävän vapaiden painojen määrän lisäksi WellGo:sta löytyy kattava valikoima käsipainoja aina 60 kiloon asti ja omistajat ovat luvanneet hankkia heti lisää isompia käsipainoja kun joku noilla kuusikymppisillä pumppailee kympin punnerrussarjoja…

Erityisen maininnan ansaitsee myös kuntosalin siisteys ja järjestys. Paikat on aina järjestyksessä ja painot paikoillaan, tulee salille sitten mihin aikaan tahansa. Päivittäin paikalla oleva henkilökunta pitää huolta myös salin siisteydestä, eikä pölykoiriin ole pelkoa törmätä.

WellGo Personal Training

WellGo Personal Training valmentajat Ringa Ruisniemi ja Jani Sukeva ovat paitsi mukavia, myös todella ammattitaitoisia valmentajia. Ringa ja Jani vastaavat myös Sarin meneillään olevasta Body Fitness -kisavalmennuksesta ja he molemmat pääsevät lähiaikoina esittäytymään täällä blogissa.

Viimeisimpänä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä on mainittava kuntosalin aivan mieletön asiakaskunta. Salilla on aina hyvä ja välitön fiilis. Jokaiselle annetaan halutessaan oma treenirauha, mutta myös juttuseuraa ja varmistajaa löytyy aina sitä kaivatessa.

Arvonta

Haluatko päästä tutustumaan ja testaamaan Porin parasta kuntosalia oikein kunnolla? Nyt se on mahdollista, sillä sain blogiin arvottavaksi kuukausikortin WellGo Training Centerille. Osallistuaksesi arvontaan sinun ei tarvitse kuin jättää kommentti tähän postaukseen (tai sen Facebook-jakoon) helmikuun loppuun mennessä. Jokainen kommentti osallistuu arvontaan!

WellGo:n nettisivut löytyvät TÄÄLTÄ Facebook-sivu TÄÄLTÄ ja Instagram-tili TÄÄLTÄ

Tuijottajat kuntosalilla

Kuntosali on paikka, jonne mennään treenaamaan. Kohottamaan kuntoa, kasvattamaan lihaksia tai polttamaan rasvaa, mahdollisesti jopa kaikkia näitä kerralla. Kuntosali ei ole paikka, minne mennään tuijottamaan toisia treenaajia – tai sen ei ainakaan pitäisi olla.

tuijottajat

Tuijottajat kuntosalilla

Vaikka varmasti miehetkin saavat aina silloin tällöin salilla katseita osakseen, enimmäkseen salituijottelun kohteeksi päätyvät naiset. Ei se sinänsä mikään ihme ole, nykyinen salimuoti suosii naisilla tiukkoja ihonmyötäisiä trikoita ja paljastavia toppeja. On siinä välillä miehenä hankala pitää silmiään kurissa timmin mimmin pyllistellessä edessä.

Tuijottaminen salilla ei kuitenkaan ole missään määrin suositeltavaa, vaan enemmänkin noloa ja jopa jossain määrin junttia puuhaa. Silti salituijottajia löytyy takuuvarmasti ihan jokaiselta kuntosalilta. Tuijottajat eivät suinkaan ole kaikki samanlaisia, salituijottajat voidaan jakaa raa’asti kolmeen eri tyyppiin tuijottelutavan mukaan:

Röyhkeät toljottajat

Tämä on salituijottamisen suoraviivaisin ja häpeilemättömin tapa, tuijottaa suoraan röyhkeästi ja peittelemättä. Usein kyseessä on jo jonkin aikaa salitreenaamista harrastanut mieshenkilö, joka kokee olevansa koko salin valtias ja voivansa tehdä mitä tahansa. Usein tämäntyyppisen salituijottajan löytää pakaratreeniä tekevän naistreenaajan lähettyviltä nojailemasta ja tuijottamasta liikkuvaa gluteusta.

Röyhkeän toljottajan tunnistaa usein kuntosalin ulkopuolella ylisuuresta Gaspin takista ja mustasta silmästä.

Kulmien alta kurkistelija

Tämä salituijottelun muoto on vähemmän silmiinpistävä. Kulmien alta kurkistelija sijoittuu salilla aina strategisesti oikein, niin että pystyy oman treeninsä ohessa vaivihkaa tuijottelemaan tiukkojen trikoiden verhoamaa vartaloa, usein kohteen tätä huomaamatta.

Kulmien alta kurkistelijaa on huomattavan paljon hankalampi profiloida kuin röyhkeää toljottajaa. Itseasiassa kulmien alta kurkistelija voi olla ihan kuka tahansa…

Vaivihkainen vilkuilija

Viimeinen salituijottelun alalaji on vaivihkainen vilkuilija. Vaivihkainen vilkuilija ei koskaan katso suoraan kohti, ei edes selän takana, vaan käyttää hyväkseen kuntosaleilla olevia peilejä. Kun tunnet kuntosalilla että joku tuijottaa, mutta et tiedä kuka, on melko varmasti kyseessä vaivihkainen vilkuilija.

Kokenutta vaivihkaista vilkuilijaa on lähes mahdotonta saada kiinni itse teosta, siksi tästä myös puuttuu kuva vaivihkaisesta vilkuilijasta.

Miehet tuijotuksen kohteena?

Kuten jo alussa mainitsin, useimmiten tuijotuksen kohteeksi joutuvat tiukkoihin treenitrikoisiin tai paljastaviin toppeihin pukeutuvat naiset. On kuitenkin täysin mahdollista, että salituijottamisen kohteena on joskus mieskin, joskin silloin useimmiten syynä on treenihousun takamukseen kiinni jäänyt vessapaperin palanen tai penkkipunnerruksessa rinnalle jäänyt tanko…