Lomareissun paskainen loppu

Meillä oli ihan törkeän hieno lomamatka Kreetalle, mutta sen loppuhuipennus olisi kyllä saanut jäädä kokematta…

paskainen

Kirjoittelin jo yhdessä aiemmassa lomapostauksessa, että loppuviikosta ei hotellin ruuat enää oikein maistuneet. No mun kohdallani ei viimeisenä kokonaisena lomapäivänä maistunut enää oikein mikään ja oli hiukan outo olo. En antanut sen häiritä, vaan uiskenneltiin ja touhuiltiin ihan normaalisti. Illalla outo olo vahvistui ja viimeisenä yönä en saanut kunnolla nukuttua, päässä pyöri ja olo meni heikoksi. Edelleen laitoin sen vaan liian auringossa olemisen piikkiin… kunnes räjähti.

Tuo räjähdys tapahtui vessassa ja voin vain olla onnellinen että ehdin ajoissa istualleni pöntölle… No  kerrankos maha menee hiukan sekaisin ulkomailla, Imodiumia suuhun ja pakkailemaan kamppeita. Jonkin aikaa menikin ihan hyvin, vaikka oli aika heikko olikin. Saatiin tavarat pakattua ja päästiin lentokentälle, missä heikosta olosta johtuen päätin lykätä kuumemittarin kainalooni. Mittari näytti 37,4 ja vaikka lämpöä ei paljoa ollutkaan, heitin kassista buranaa suuhun ennen lentoa.

Lennolla alkoi palella, sitten oikein tärisyttämään. Pyysin lentoemännältä viltin ja tärisin sen alla tuijottaen näytöltä jäljellä olevaa lentoaikaa. Olo meni heikommaksi ja heikommaksi ja lento tuntui kestävän ikuisuuden. Jossain vaiheessa vatsaan alkoi sattua ja viimeisen puolituntia teki pahaa…

Laskeutuminen oli yhtä tuskaa ja koko ajan pelkäsin oksentavani lentokoneen lattialle. Etsin katseellani oksennuspussia ja kun sellaista ei löytynyt, melkein aloin jo reppua tyhjentää, jotta voisin tarvittaessa oksentaa sinne. Sain kuitenkin pidäteltyä oksennusta kunnes päästiin lentokentälle ja siellä vessaan, missä sitten tyhjensinkin vatsani myös yläkautta.

Kotimatka Helsingistä Poriin oli ikimuistoinen, sanan ikävämmässä merkityksessä. Helsinki-Vantaalle laskeuduttiin puolen yön aikaan ja kotona oltiin neljän aikaan. Tuohon neljään tuntiin sisältyi automatka, jonka aikana välillä tärisin autossa sisällä ja välillä kyökin sisuskalujani ulos ojanpientareella. Matkan varrella oli yksi ainoa auki oleva huoltoasema, josta saatiin ostettua juotavaa. Sarille matka oli myös hyvin mielenkiintoinen, toinen tärisi vieressä, silmiä painoi väsymys ja peuroja juoksenteli tiellä siellä täällä.

Kun päästiin kotiin, hortoilin sänkyyn ja nukahdin, vain herätäkseni yön aikana kuumehorteestani joko kyökkimään tai ripuloimaan. Mitään tietoa ei ole, kuinka korkeaksi kuume yön aikana nousi, mutta korkealla se oli, keho oli kuin tulessa ja pää tuntui räjähtävän joka kyökkäyksellä. Aamupäivällä kun kykenin kuumeen mittaamaan, se oli hiukan yli 39. Koko sunnuntaipäivän makasinkin vuoroin sohvalla ja sängyssä kykenemättä juuri muuhun kuin käymään vessassa ripuloimassa. Onneksi sunnuntaina en enää oksentanut, kaikki lihakset pakaroita ja takareisiä myöden olivat tuskaisen kipeinä tyhjän kyökkimisestä ja kouristelusta yön ajalta.

Maanantai meni jo hieman paremmin ja uskalsin syödä hiukan mehukeittoa ja kaurapuuroakin. Olo on ollut jo huomattavasti parempi, joskaan ei missään tapauksessa hyvä. Kaikki voimat on edelleen kadoksissa, paikkoja särkee ja olo on heikko ja pyörryttävä. Nyt alkaa kuitenkin jo tuntua siltä, että ehkä se elämä kuitenkin tälläkin kertaa vielä voittaa…

P.S.
Silloin yöllä Helsingissä mietittiin, olisiko pitänyt jäädä johonkin hotelliin yöksi ja ajaa vasta sunnuntaina päivällä kotiin, luojan kiitos ei tehty niin. Yöllä ajaessa kun pysättiin tienveireen ja syöksyin ojanpenkalle kyökkimään, ei sitä nähnyt kuin muutama peura, mutta jos seuraavana päivänä oltaisiin ajettu, olisi jouduttu pysäämään ainakin yhtä usein ripuloimaan tien varteen ja se näky olisi hyvinkin voinut päätyä jonkun ohiajajan toimesta sosiaaliseen mediaan…

Mitäs me lomalaiset vol. 3 – Olihan kivaa!

Nonniin, meidän lomamatka Kreetalle on nyt nipussa, reissusta kotiuduttiin aamuyöllä. Voi vitsit että meillä oli kivaa.

kivaa

Uimista

Pääroolissa meidän lomalla oli uiminen, me uitiin Gramvousan linnakesaarella, me uitiin Baloksen lakuunissa ja ennen kaikkea me uitiin hotellin uima-altailla. Emilia tykkää hirmuisesti uimisesta ja tänä kesänä sitä ollaan päästy Suomen poikkeuksellisen lämpimien säiden ansiosta harrastamaan paljon jo ennen etelänmatkaakin. Kreetalla uiminen oli luonnollisesti se pääjuttu ja uskaltaisinpa väittää, että jos oltaisiin toinen viikko vielä pulikoitu samaan malliin, olisi Emilia oppinut ihan oikeastikin uimaan, ilman kellukkeita.

Meillä oli lähdettäessä ajatuksena, että voidaan molemmat välillä ottaa rauhassa aurinkoakin toisen sinä aikana touhutessa Emilian kanssa altaassa. No Sari taisi pari kertaa aurinkoa hetken ottaakin, mutta enimmäkseen me pulikoitiin siellä altaassa ihan kaikki yhdessä.

Ruoka

Kreikkalainen ruoka on hyvää, itse rakastan esimerkiksi oliiveja, jotka Kreikassa on ihan eri makuisia kuin Suomessa. Me oltiin allinclusive-matkalla, joten ruuat ja juomat kuului matkan hintaan. Se on kätevää lapsen kanssa matkustaessa, kun ei tarvitse nälän yllättäessä pohtia ruokapaikkaa. Niin ja juotavaa (ja jäätelöä) saa niin paljon kuin jaksaa juoda (syödä).

Vaikka muuten olisi kevyesti mennyt vielä toinen viikko lomalla putkeen, olisi ruokaan kuitenkin loman jatkuessa kaivannut vaihtelua. Hotellin noutopöydät koostuivat joka kerta suurinpiirtein samoista ruuista ja vaikka ne alkuviikon maistuivat herkullisilta, alkoi toisto loppuviikosta jo hiukan tympiä.

Rentoutuminen

Loman tärkein asia oli rentoutuminen ja arjen asioista täysin irti pääseminen ja se onnistui kyllä loistavasti. Työjuttuja ei tullut paria yhteistyösähköpostia ja muutamaan blogipostausta enempää edes ajateltua, eikä ne postauksetkaan isommin rasittaneet, ne kun pääasiassa käsitteli tätä meidän matkaa.

Ruokaa ei tarvinnut itse tehdä, senkun vaan käveli valmiiseen pöytään, siivota ei tarvinnut, siihenkin riitti kun heitti pyyhkeet hotellihuoneen lattialle ja kuin taikaiskusta ne olivat vaihtuneet puhtaisiin ja huone siivotuksi sinä aikana kun itse pulikoitiin altaalla.

Arki ja House of Brandonin ystävämyynnit

Nyt onkin aika palata arkeen, mutta jotenkin tuntuu että näillä eväillä jaksaa vielä pitkälle syksyyn…

Ruuan laittamisen, siivoamisen ja muiden arkiaskareiden lisäksi tänään alkaa House of Brandonissa ystävämyynnit, eli huimia tarjouksia on luvassa niin miesten, naisten kuin lastenkin vaatteisiin, Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa HOB:n uudistuneet nettisivut, huippumerkkien vaatteita saa nyt todella edulliseen hintaan! (Esim. mun yllä olevassa kuvassa olevat Calvin Kleinin rantasandaalit tilasin matkaa varten HOB:sta)