Tiukka jalkatreeni kotisalilla

Meidän omalla kotisalilla Metallisydän Gymillä on vaikka mitä. Siellä on ylätalja, alatalja, kyykkyräkki, Smith-laite, runsaasti levypainoja, erilaisia tankoja, kattavasti käsipainoja sekä kaikenlaista muuta sälää mitä kunnon kuntosalilla pitää olla, mutta jos sieltä jotain puuttuu, se on jalkalaitteet. Ei ole jalkaprässiä eikä Hackia ojennus- ja koukistuslaitteista puhumattakaan. Silti tein siellä tällä viikolla tiukan ja tehokkaan jalkatreenin.

kotisalilla

Kotisalissa on tiettyjä kiistattomia etuja yleisiin kuntosaleihin verrattuna. Ensinnäkin kotisalille voi mennä ihan mihin aikaan tahansa, eikä siellä ole koskaan ruuhkaa. Toiseksi kotisalilla saa kuunnella juuri sitä musiikkia mitä haluaa ja juuri niin kovalla kuin haluaa. Kolmanneksi kotisalilla saa ihan rauhassa tehdä hauiskääntöjä kyykkyräkissä jos haluaa. Tällä kertaa kuitenkin treenasin siinä jalkoja…

Ensimmäinen liike – Takakyykky

Takakyykyssä on sellainen hyvä puoli, että siihen ei tarvita laitteita. Kyykkyä voi tehdä missä tahansa missä on tanko ja levypainoja. Toinen takakyykyn hyvä puoli on sen tehokkuus jalkatreeniliikkeenä. Oikeastaan ei paljon muuta tarvitsisi kuin tehdä muutama tiukka kyykkysarja. Päätin kuitenkin tällä kertaa tehdä muutakin…

Toinen liike – Smith-kyykky

Smith-laitetta hyväksikäyttäen voi kyykyn muuntaa hyvin vahvasti etureisipainotteiseksi. Smith-kyykky jalkaterät eteen vietyinä ja selkä suorana pidettynä kohdistuukin erittäin hyvin etureisille ja vastaa melko hyvin jopa etureisiliikkeiden kuningasta, hack-kyykkyä.

Kolmas liike – SJMV

Jos kyykyn hyvä puoli on että sen voi tehdä missä tahansa mistä löytyy tanko ja painoja, voi vastaavasti suorin jaloin maastavetoa tehdä missä tahansa mistä löytyy jonkinlaista käsissä pidettävää painoa, itse suosin käsipainoja. SJMV on todella tehokas takareisiliike ja sillä sainkin tällä kertaa viimeisteltyä tiukan jalkatreenini kotisalilla.

Lopuksi luonnollisesti palkkari

Kotisalin heikkoja puolia on sen vessattomuus. Siksi treenatessa ei voi ihan hirveitä määriä litkiä nesteitä ja usein kotisalilla treenatessa säästelenkin palkkarin nauttimisen treenin loppuun sen sijaan että hörppisin sitä pitkin treeniä.

Onkin yksi kotisalilla tehtävän treenin huippuhetkiä istahtaa penkille, hörppiä herkullista Refectiota ja ihailla omaa kotisalia. Hitsi että olen siitä ylpeä. Ja vielä on tulossa mahtavia uudistuksia ja täydennyksiä tässä ihan lähiaikoina 🙂

Pään nollaus jouluvapaiden alkajaisiksi

Eilen töistä kotiin ajaessani olin aikalailla puhki. En oikeastaan tiedä miksi, syksy ei ole ollut mitenkään ihmeellisemmin raskas tai muutakaan. Toki töitä on painettu ja kiirettäkin on ollut, mutta olen nauttinut työstäni täysillä. Jostain syystä takki oli kuitenkin päässyt syksyn aikana aikalailla tyhjäksi ja eilen alkanutta melkein kahden viikon jouluvapaata olin ihan oikeasti odottanut jopa enemmän kuin olin suostunut itselleni myöntämään. Töistä kotiin ajaessani poikkesin Alkossa ostamassa punaviiniä jouluateriaa varten ja siinä punaviinihyllyjen välissä hiippaillessa hiipi mieleen jännä ajatus ostaa pieni pullo viskiä. Jotenkin näin itseni illalla rentoutumassa viskiä maistellen ja takkatulta tuijotellen…

Nollaus

Havahduttuani todellisuuteen jätin viskipullon kuitenkin hyllyyn (en edes tykkää viskistä) ja rentouduin paljon minulle tutummalla ja sopivammalla tavalla. Kotiin päästyäni leikin ensin Emilian kanssa muutaman tunnin nauttien yhteisestä ajasta ja kun Emilia meni nukkumaan, suuntasin autotalliin, omaan pieneen man gaveeni ja laitoin rokin soimaan…

nollaus

Treenaaminen on aina ollut minulle paras tapa rentoutua. Jotenkin siinä painojen kanssa touhutessa stressi kaikkoaa ja hymy nousee huulille. Olen aina nauttinut treenaamisesta, jotenkin se saa aina aikaan hyvän olon ja minut muutenkin hyvälle tuulelle. Huomaan selvästi hermojen kiristyvän jos arjen kiireet pitävät minut useampia päiviä yhteen menoon poissa salilta. Kun taas pääsen treenaamaan riittävän usein, ei hermotkaan kiristy turhan takia.

Tuosta omasta kotisalistani, Metallisydän Gymistä on muodostunut minulle todellinen hermojenlatauspaikka. Jo sinne astuminen saa mielialan nousemaan ja hymyn huulille, tykkään tuosta pienestä treenivälineitä täyteen ahdetusta loukosta törkeän paljon.

WellGo:lla treenatessani nautin osaltaan tuttujen treenikavereiden kanssa juttelemisesta ja siitä treenaamisen sosiaalisesta puolesta. Kotisalilla taas se rauha, mikä tuossa pienessä ikkunattomassa tilassa valtaa mielen, on jotain sanoin kuvailematonta. Siihen kun vielä yhdistää raskaan musiikin riittävän kovalla voluumilla, kunnon hikitreenin ja hyvän pumpin käsivarsiin, ei parempaa pään nollausta oikein voi toivoa. Kyllä siinä viskipullot jää toiseksi!

Nyt voikin hyvillä mielin lähteä latautumaan joulun viettoon, koristelemaan kuusta ja paketoimaan viimeisiä lahjoja. Jos vaikka samalla laittaisi soimaan hiukan joululauluja, niitä raskaita versioita luonnollisesti.

Hyvää joulua kaikille!