Sellanen vähän tiukempi jalkatreeni…

Eilen piti tehdä salilla ihan sellanen tavallinen jalkatreeni… No se ei sitten ihan mennyt niinkuin suunnittelin.

Suunniteltua tiukempi jalkatreeni

Vaikka olenkin tässä etelän reissun ruokamyrkytyksen jälkeen päässyt jo ihan hyvin treeneihin kiinni, on erityisesti jalkatreeneissä tuntunut hiukan voimattomuutta. Tarkoitus oli tälläkin kerralla ottaa vielä hiukan varovaisemmin, tai ainakin olal tekemättä mitään sen erikoisempaa…

Kyykyllä aloitin, ihan kuten olin suunnitellut. Muutaman lämmittelysarjan jälkeen pari vähän tiukempaa sarjaa ja sen jälkeen alkoi homma sitten mennä kirjaimellisesti reisille…

jalkatreeni

Syy suunnitelmien muuttumiseen on Anssi Manninen, tai tarkemmin ottaen Anssin kehittelemä Dominus Nutritionin uusi nesteytysvalmiste Firmitas. Päätin nimittäin testata miten tuo monien huippu-urheilijoiden hehkuttama tuote toimii tällaisen tavallisen treenaajan jalkatreenissä. Ja jotta testi olisi kunnollinen, päätin pistää itseäni hiukan enemmän likoon ja ottaa hien kunnolla pintaan.

Supersarjoilla hikeä pintaan!

En siis tyytynyt pelkkiin kyykkysarjoihin, vaan tein jokaisen suhteellisen tiukan sarjan (ammattilaispiireissä niitä kai kutsuttaisiin 8RPE:ksi) päälle tein etureisikyykkyä ilman painoa sen mitä pystyin. Alkoi muuten hiki virrata!

Tuon setin jälkeen siirryin takareisien pariin. Niitä kiusasin ensin suorin jaloin maastavedolla ja päälle reiden koukistuksilla. Taas tuntui menevän perille ja välillä piti ihan tukea ottaa sarjojen jälkeen, minkä kyllä oli pakko olla vielä peruja ruokamyrkytyksestä, heikkoutta se ei voinut olla!

Loppurutistus

Lopuksi tein vielä ihan omina liikkeinään ensin yhden jalan prässiä vaakaprässissä ja viimeiseksi reiden ojennuksia pudotussarjoina. Noissa pudotussarjoissa viimeistään on yleensä alkanut etureidet enemmän tai vähemmän kramppailla, mutta tällä kertaa sellaisesta ei ollut merkkiäkään. Eihän siitä näin yhden testikerran jälkeen voi tietää oliko kyse siitä, että hörpin treenin aikana Firmitasta, vai jostain ihan muusta.

Sen tässä nyt voi kuitenkin sanoa, että reilusta suolamäärästään huolimatta Firmitas maistuu hyvälle, mielellään sitä treenin aikana hörpiskeli 🙂

Sarin jalkatreeni sivustakatsojan silmin

Me oltiin viikonloppuna yhdessä salilla. Perheissä, joissa on pieniä lapsia tiedetään varmasti, kuinka harvinaista herkkua sellainen on. Kerron nyt vielä teille sinkuille ja lapsettomillekin, se on todella harvinaista. Vaikka me oltiin salilla yhdessä, me ei tällä kertaa kuitenkaan treenattu yhdessä. Sarilla oli nimittäin vuorossa pitkien sarjojen jalkatreeni, hui kauhistus kun tuli hiki jo katsellessakin!

Sarin jalkatreeni sivustakatsojan silmin

No kyllähän mä tietysti itsekin treenasin, mutta silti seurasin samalla koko ajan Sarin treeniä. Sarin motivaation asteen näki jo kesähelteillä, yhtään ainoaa treeniä ei jäänyt väliin. Nyt uuden treeniohjelman myötä into ja motivaatio näyttää kasvaneen entisestään. Ja täytyy sanoa että kun toinen treenaa intoa puhkuen, antaa se mukavaa buustia myös omaan tekemiseen.

Sarin treeniohjelmassa on erikseen voimatreeni ja pidempien sarjojen treeni niin yläkropalle kuin jaloillekin. Tällä kertaa vuorossa oli pitkien sarjojen jalkatreeni ja hiki kyllä näytti irtoavan. Eikä ihme, ohjelmassa oli raskaita liikkeitä, kuten vaakaprässiä, kyykkyä ja askelkyykkyä taakse ja tosiaan suhteellisen pitkillä sarjoilla. Päälle vielä eristävämpiä liikkeitä, kuten esimerkiksi reiden koukistajaa ja jo kysymyksiä herättänyt pakaravipunosto taljassa, joka treenin loppupuolella saa kuulemma hymyn vaihtumaan irvistykseen… (liikkeen esittely postauksen lopussa).

Vaikka aika kovia jalkatreenejä on joskus itsekin tullut tehtyä, ei kyllä hävetä yhtään myöntää, että olisin varmasti hyytynyt ennen loppua. Vaakaprässi – kyykky – askelkyykky -yhdistelmä on oikeasti ihan hiton raskas, varsinkin jos ei sarjoissa juurikaan jätetä toistoja varastoon. Siihen sitten ne eristävämmät liikkeet päälle niin ei ihme jos hymy alkaa jossain vaiheessa hyytyä. (Sain muuten kameralle muutaman ihan hyvän ilmeen, mutta en niihin kuviin julkaisulupaa… ihme touhua 😀 )

Mikä ihmeen pakaravipunosto taljassa?

Aikaisemmassa postauksessa Sari mainitsi tämän hetken ”suosikkiliikkeestään” pakaravipunostosta taljassa ja tuo liike herätti lukijoissa uteliaisuutta, pakaratreeni taitaa olla osa-alue johon kaivataan aina uusia liikkeitä ja kikkoja. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse pyörän keksimisestä uudelleen, vaan ihan tutusta liikkeestä, jossa talja liitetään kiinni nilkkaremmiin ja tehdään ”vipunostoja” sivulle. Tehokas liike, ainakin kun alla on jo useampi pakaraankin kohdistunut liike ja toistoja tehdään sarjoissa parikymmentä…

Tuo liike toimii Sarin mukaan loistavana viimeistelynä pitkien sarjojen jalkatreenille. Sarin treeniohjelma on WellGo Personal Trainingin valmentajien Ringa Ruisniemen ja Jani Sukevan käsialaa, enkä ala sitä tässä tämän tarkemmin avaamaan. Kyselkää lisää Ringalta ja Janilta jos kiinnostaa 😉

Treenihousut treenin mukaan

Kun treenataan kovaa ja hikoillaan paljon, on treenihousuilla aika iso merkitys. Sarilla on paljon Better Bodiesin treenitrikoita ja tällä kertaa jalassa oli uudet Better Bodiesin Bowery High Tights-trikoot, jotka on todella hyvin hengittävää ja joustavaa kangasta. Niin ne, kuin kaikki muutkin Better Bodiesin treenivaatteet on tällä hetkellä Fit4You verkkokaupassa -25% tarjouksessa, pidä kiirettä sillä tällainen tarjous ei kestä kauaa!