Pystypunnerrus pohjekoneessa ja muuta puuhailua

Kuntosalitreenaaminen on siitä hauskaa hommaa, että vaikka kuinka luulisi että kaikki treenikikat on jo keksitty, voi silti aina löytyä uusia toimivia juttuja. Useimmat näistä jutuista päätyvät toki kiertämään sosiaalisessa mediassa erinäisillä gym fail -videoilla ja naurattamaan kanssaihmisiä, mutta jotkin saattavat ihan oikeastikin olla hyödyllisiä. Eilen löysin yhden (ainakin itselleni) uuden treenikikan jonka nyt aion kaiken uhallakin esitellä teille videon muodossa.

pystypunnerrus

Pystypunnerrus pohjekoneessa

WellGo:lla on hiton hyvä pohjekone, joka toimii ihan perinteisellä tavalla. Siinä valitaan painopakasta sopiva painomäärä, noustaan korokkeelle ja asetetaan tuet olkapäille ja lähdetään punnertelemaan taakkaa pohjelihaksilla ylöspäin.

Vaihtoehtoisesti siinä voi tehdä myös pystypunnerrusta, joka saattaa kuulostaa ehkä jossakin määrin huvittavalta, eikä ihme, pystypunnerrusta ehkä jokseenkin harvoin nähdään tehtävän pohjekoneessa.

Itseäni tämä mukaelma on kiinnostanut siitä asti kun näin WellGolla erään lihaskimpun tekevän kyseisessä laitteessa yhden käden pystypunnerrusta toisen käden ollessa kantositeessä (terveisiä Anssille!) Kokeilin sitä monella tavalla saamatta haluamaani tuntumaa liikkeeseen ja joksikin aikaa luovuinkin koko ajatuksesta, kunnes eilen juolahti mieleen ottaa avuksi ylätaljan leveä lapiokahva ja kääntyä selin laitteeseen. Ai hitto että löytyi toimiva liike! Video ehkä kertoo liikkeestä parhaiten.

Kuten näkyy, liikerata on erinomainen, selkä pysyy suorassa ja liike kaartuu sopivasti pään päälle. Tukeva ja hyvä tehdä, jopa parempi kuin monessa varsinaisessa pystypunnerruslaitteessa. Sain liikkeellä eilen ihan mahtavan poltteen olkapäihin ja aion pitää sen mukana treeneissä jatkossakin. Parasta on, että painopakka ei ainakaan ihan heti lopu kesken 😀

Muut sunnuntai-puuhailut

Tuon muutenkin hyvin sujuneen aamutreenin jälkeen loppupäivä menikin sitten kotosalla hiki päässä eilen hankittuja hyllyjä ja lipastoja kootessa ja uusia valaisimia asentaessa. Hommaa helpotti suuresti innokas apulainen, joka halusi olla auttamassa jokaisen ruuvin ruuvaamisessa.

Ihana, mutta kohtalaisen raskas päivä. Nyt on kuitenkin uusia valaisimia sen verran, että syksyn pimeys saa tulla ja kotikin sisustettu taas meidän näköiseksi 😉

Mukavaa syksyä kaikille ja ottakaa rohkeasti kokeiluun pystypunnerrus pohjekoneessa ja muut sekopäiseltä vaikuttavat treeni-ideat!

Joskus on tehtävä uhrauksia – Yhdessä Ikeaan!

”Me tarvittas tohon sellanen Ikean Malm-lipasto, lähdettäskö kulta käymään Ikeassa?” Viattomalta kuulostava lause, joka sisältää ansan. Jokainen Ikean tuotteita yhtään tunteva tietää, että Malm-lipasto on hyvä hankinta. Malm-lipasto on tukeva ja tilava, eikä edes kovin hankala koota. Siinä hinta ja laatu kohtaavat jokaista miestäkin miellyttävällä tavalla. Ansa on kuitenkin siinä, että koskaan, ei koskaan, Ikeaan lähdetä vaan ”käymään” ja osteta sitä yhtä Malm-lipastoa…

Ikeaan

Yhdessä Ikeaan!

Jo tuon lauseen kuullessani tiesin väsytystaistelun alkaneen. Ikeaan mennään kuitenkin ennemmin tai myöhemmin, eikä siinä vastaan pyristelemiset auta. Paras onkin katsoa kalenterista mahdollisimman pian sopiva päivä ja toivoa ostoslistan jäävän mahdollisimman lyhyeksi. Meillä tätä Ikeassa ”käymistä” valmisteltiin pari viikkoa surffailemalla Ikean nettisivuilla ja selailemalla postilaatikkoon jokin aika sitten kolahtanutta kuvastoa ”Kato, toi vois olla kiva” ja ”Hei tollanen sopis meillekin” lausahdusten säestämänä.

Eilen se odotettu Ikea-päivä sitten koitti…

Ikean lähiseuduilla asuville Ikeassa käyminen saattaa hyvinkin tarkoittaa nimenomaan käymistä. Meille kauempana Ikeasta asuville kyse on koko päivän mittaisesta laatuajasta tuota ihanaa tavarataloa kierrellen.

Meillä kello soi aamulla kahdeksalta, Emilia oli mennyt mummolaan yökylään jo edellisenä päivänä. Aamupalat syötiin, tukat kammattiin ja hypättiin autoon. Tampereen Ikeassa oltiin jotakuinkin kymmenen jälkeen.

Asenne ratkaisee

Tiedän Ikeassa käymisen olevan monille miehille todellinen kärsimysnäytelmä ja jotkut eivät sinne suostu lähtemään lainkaan. Itse ihan tykkään siitä yläkerran esittelyhuoneiden kiertelemisestä. Minusta on hienoa heittäytyä noiden valmiiksi sisustettujen huoneiden elämään.

Sarille heittäytymiseni ei ehkä aina ole ihan herkkua, mutta Sari tietää sen olevan hinta joka on maksettava yhteisestä Ikea-päivästä ja sietää hölmöilyäni vaimeiden huokaisujen säestämänä. Pääsin siis tälläkin kertaa toteuttamaan itseäni muunmuassa sohvalla retkottavana viikonloppuisänä, tärkeänä fitness-bloggarina ja pohdiskelevana yritysjohtajana. Tällä kertaa raja meni suihkussa laulamisessa. Siihen loppui eläytymiset ja siirryttiin alakerran kuppihelvettiin…

Taivas ja helvetti

Tässä kohtaa astuu esiin miehen ja naisen välinen ero. Kun mies on kiertänyt yläkerran ja merkinnyt ostoslistaan tarvittavien lipastojen ja kirjahyllyjen hyllynumerot ja olisi valmis marssimaan noutovarastoon, kasaamaan pahvilaatikot kärryyn ja poistumaan kassan kautta ulos, on naisen shoppailukierros vasta aluillaan.

Ikeassa käydessä onkin mahdotonta välttyä taivas ja helvetti -vertauskuvalta. Siinä missä jossakin määrin nautin yläkerrassa kiertelemisestä, sohvilla löhöilystä ja rennosta meiningistä, tiedän jo ennalta hermojen alkavan kiristyä jossakin vaiheessa alakerran hyllyjen välissä erilaisia löytöjä tehdessä. Siinä sokkeloa kierrellessä kun löytyy monen Malm-lipaston verran hienoa sisustushärpäkettä, lamppua ja maljakkoa jopa siinä määrin että ostoskärryjen sinänsä rajallinen tilavuus löytää aivan uudet ulottuvuudet…

Eikä siinä vielä kaikki…

Kuuden tunnin shoppailun, luottokortin tappiin höyläämisen ja kotimatkan jälkeen urakka vasta alkaa. Kaikki kivat hyllyt ja lipastot on koottava ja sisustushärpäkkeet aseteltava paikoilleen. Tässä hommassa olen kuitenkin siitä onnellisessa asemassa, että minulla on kokoamispuuhissa aina innokas apulainen mukana, joka ruuvaa ruuveja itseäni nopeammin…

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä ne kaikki sisustushärpäkkeet oikeasti näyttää aika kivoilta paikoilleen saatuina ja koti kivalta ja raikkaalta pienen uudistuksen jälkeen. Ja oli mulla oikeesti tosi kiva päiväkin.

P.S. Mun suosikki:

Mun suurin suosikki Ikean valikoimasta oli tällä kertaa uutuuslamppu, joka muuntuisi kätevästi mustalla tussilla Batman-kutsuvaloksi. Jostain syystä mun ideasta ei tykätty ja lamppu jäi ostamatta…

Vitsi miten kätevää olisi ollut leiskauttaa oma Batman-merkki pilviin ja odotella viittasankaria saapuvaksi iltateelle…