Tiukka jalkatreeni kotisalilla

Meidän omalla kotisalilla Metallisydän Gymillä on vaikka mitä. Siellä on ylätalja, alatalja, kyykkyräkki, Smith-laite, runsaasti levypainoja, erilaisia tankoja, kattavasti käsipainoja sekä kaikenlaista muuta sälää mitä kunnon kuntosalilla pitää olla, mutta jos sieltä jotain puuttuu, se on jalkalaitteet. Ei ole jalkaprässiä eikä Hackia ojennus- ja koukistuslaitteista puhumattakaan. Silti tein siellä tällä viikolla tiukan ja tehokkaan jalkatreenin.

kotisalilla

Kotisalissa on tiettyjä kiistattomia etuja yleisiin kuntosaleihin verrattuna. Ensinnäkin kotisalille voi mennä ihan mihin aikaan tahansa, eikä siellä ole koskaan ruuhkaa. Toiseksi kotisalilla saa kuunnella juuri sitä musiikkia mitä haluaa ja juuri niin kovalla kuin haluaa. Kolmanneksi kotisalilla saa ihan rauhassa tehdä hauiskääntöjä kyykkyräkissä jos haluaa. Tällä kertaa kuitenkin treenasin siinä jalkoja…

Ensimmäinen liike – Takakyykky

Takakyykyssä on sellainen hyvä puoli, että siihen ei tarvita laitteita. Kyykkyä voi tehdä missä tahansa missä on tanko ja levypainoja. Toinen takakyykyn hyvä puoli on sen tehokkuus jalkatreeniliikkeenä. Oikeastaan ei paljon muuta tarvitsisi kuin tehdä muutama tiukka kyykkysarja. Päätin kuitenkin tällä kertaa tehdä muutakin…

Toinen liike – Smith-kyykky

Smith-laitetta hyväksikäyttäen voi kyykyn muuntaa hyvin vahvasti etureisipainotteiseksi. Smith-kyykky jalkaterät eteen vietyinä ja selkä suorana pidettynä kohdistuukin erittäin hyvin etureisille ja vastaa melko hyvin jopa etureisiliikkeiden kuningasta, hack-kyykkyä.

Kolmas liike – SJMV

Jos kyykyn hyvä puoli on että sen voi tehdä missä tahansa mistä löytyy tanko ja painoja, voi vastaavasti suorin jaloin maastavetoa tehdä missä tahansa mistä löytyy jonkinlaista käsissä pidettävää painoa, itse suosin käsipainoja. SJMV on todella tehokas takareisiliike ja sillä sainkin tällä kertaa viimeisteltyä tiukan jalkatreenini kotisalilla.

Lopuksi luonnollisesti palkkari

Kotisalin heikkoja puolia on sen vessattomuus. Siksi treenatessa ei voi ihan hirveitä määriä litkiä nesteitä ja usein kotisalilla treenatessa säästelenkin palkkarin nauttimisen treenin loppuun sen sijaan että hörppisin sitä pitkin treeniä.

Onkin yksi kotisalilla tehtävän treenin huippuhetkiä istahtaa penkille, hörppiä herkullista Refectiota ja ihailla omaa kotisalia. Hitsi että olen siitä ylpeä. Ja vielä on tulossa mahtavia uudistuksia ja täydennyksiä tässä ihan lähiaikoina 🙂

Tästä on muodostumassa sellanen treeniviikko että hoh hoijaa…

Aina ei ehdi treenaamaan ihan siihen malliin kuin haluaisi. Aina joskus treenejä on sovellettava ja tehtävä erilaisia aikataulullisia ratkaisuja jotta treeniviikko ei jäisi ihan tyngäksi. Tällä kertaa meikäläisen treeniviikko on koostunut pääasiassa hyvinkin intensiivisistä, nopeatempoisista ja lyhyistä, mutta silti todella tehokkaista treeneistä.

treeniviikko

Aikatauluongelmia

Kahden vuorotyöläisen lapsiperheessä molempien treenien sovittaminen arkeen on välillä aika haastavaa. Tällä viikolla se on tuntunut olevan vielä normaaliakin haastavampaa, vielä kun on ihan itse hankkinut siihen lisähaastetta yhtäkkisillä päähänpistoilla. Tällä kertaa me keksittiin alkuviikosta että ”Hei, pitäsköhän toi auto vaihtaa?” ja niinhän siinä kävi että jostain oli löydettävä aikaa koeajoille ja muille renkaiden potkimisille ja parin päivän päästä musta oli vaihtunut valkoiseen…

Pikatreenejä

Se tarkoitti tietenkin sitä, että parina päivänä treenit vedettiin läpi pikavauhdilla. Taisi tulla jopa ennätys kahden lihasryhmän treeneille, ensin selkä ja vatsa läpi alle puolen tunnin ja sitten käsitreeni seuraavana päivänä suurin piirtein samalla aikataululla… Siinä hiki lensi eikä sarjataukoja paljon pidelty. Mutta hei, treenit saatiin tehtyä ja auto vaihdettua, jes!

Metallisydän Gym

Näissä pikatreeneissä ihan kullanarvoiseksi on osoittautunut tuo oma kotisali, Metallisydän Gym. Jotenkin sen tajuaa joka kerta uudelleen siellä treenatessa, kuinka mahtava juttu se oma kotisali oikein on. Ihan paras päätös koskaan oli koota oma kuntosali autotalliin. Täytyykin antaa iso kiitos erityisesti GoFitness Megastorelle, josta suurin osa Metallisydän Gymin kamppeista on hankittu, homma on toiminut joka kerta hiton hyvin, palvelu ollut aina ensiluokkaista ja kamat laadukkaita. Tänks!

Nyt olisi vapaa viikonloppu edessä ja aikaa treenata?

Ja paskan marjat. Viikonloppuna jatkuu pihaprojektin toinen vaihe, jota varten on jo valmisteluja tehty viime viikonloppuna maalisuti kädessä heiluen. Nyt pitäisi sitten ottaa vasara käteen ja saada jotain valmista aikaa. Tuskin siis jää paljon sen kummemmin aikaa kiireettömälle treenille kuin aiemmin viikollakaan.

Mutta ei kai siinä mitään, jatketaan pikatreenien parissa ja vedetään pidemmän kaavan mukaan sitten kun siihen on aikaa, oli se sitten tulevalla kesälomalla tai vaikka vasta eläkkeellä!