Tästä on muodostumassa sellanen treeniviikko että hoh hoijaa…

Aina ei ehdi treenaamaan ihan siihen malliin kuin haluaisi. Aina joskus treenejä on sovellettava ja tehtävä erilaisia aikataulullisia ratkaisuja jotta treeniviikko ei jäisi ihan tyngäksi. Tällä kertaa meikäläisen treeniviikko on koostunut pääasiassa hyvinkin intensiivisistä, nopeatempoisista ja lyhyistä, mutta silti todella tehokkaista treeneistä.

treeniviikko

Aikatauluongelmia

Kahden vuorotyöläisen lapsiperheessä molempien treenien sovittaminen arkeen on välillä aika haastavaa. Tällä viikolla se on tuntunut olevan vielä normaaliakin haastavampaa, vielä kun on ihan itse hankkinut siihen lisähaastetta yhtäkkisillä päähänpistoilla. Tällä kertaa me keksittiin alkuviikosta että ”Hei, pitäsköhän toi auto vaihtaa?” ja niinhän siinä kävi että jostain oli löydettävä aikaa koeajoille ja muille renkaiden potkimisille ja parin päivän päästä musta oli vaihtunut valkoiseen…

Pikatreenejä

Se tarkoitti tietenkin sitä, että parina päivänä treenit vedettiin läpi pikavauhdilla. Taisi tulla jopa ennätys kahden lihasryhmän treeneille, ensin selkä ja vatsa läpi alle puolen tunnin ja sitten käsitreeni seuraavana päivänä suurin piirtein samalla aikataululla… Siinä hiki lensi eikä sarjataukoja paljon pidelty. Mutta hei, treenit saatiin tehtyä ja auto vaihdettua, jes!

Metallisydän Gym

Näissä pikatreeneissä ihan kullanarvoiseksi on osoittautunut tuo oma kotisali, Metallisydän Gym. Jotenkin sen tajuaa joka kerta uudelleen siellä treenatessa, kuinka mahtava juttu se oma kotisali oikein on. Ihan paras päätös koskaan oli koota oma kuntosali autotalliin. Täytyykin antaa iso kiitos erityisesti GoFitness Megastorelle, josta suurin osa Metallisydän Gymin kamppeista on hankittu, homma on toiminut joka kerta hiton hyvin, palvelu ollut aina ensiluokkaista ja kamat laadukkaita. Tänks!

Nyt olisi vapaa viikonloppu edessä ja aikaa treenata?

Ja paskan marjat. Viikonloppuna jatkuu pihaprojektin toinen vaihe, jota varten on jo valmisteluja tehty viime viikonloppuna maalisuti kädessä heiluen. Nyt pitäisi sitten ottaa vasara käteen ja saada jotain valmista aikaa. Tuskin siis jää paljon sen kummemmin aikaa kiireettömälle treenille kuin aiemmin viikollakaan.

Mutta ei kai siinä mitään, jatketaan pikatreenien parissa ja vedetään pidemmän kaavan mukaan sitten kun siihen on aikaa, oli se sitten tulevalla kesälomalla tai vaikka vasta eläkkeellä!

Metallisydän goes painonnosto!

Meikäläinen on touhunnut noiden levypainojen kanssa koko aikuisikänsä, enkä silti ole koskaan tehnyt yhtään ainoaa tempausta tai työntöä. Nehän on sellasten isojen ja vahvojen ukkojen (ja akkojen) liikkeitä, ei sovi ollenkaan tällaiselle bodailijalle… No nyt siihen tuli muutos, nyt tempastaan ja aletaan työntämään! Metallisydän goes painonnosto!

En ole mikään painojen paiskoja-tyyppi, mutta silti vitutti olla omalla salilla painojen kanssa ylivarovainen, pelkkä kuuden millin kumimatto kun ei pahemmin betonilattiaa kolahduksilta suojannut… Tuossa jokin aika sitten laitoinkin Metallisydän Gymin lattian uusiksi ja sen kuuden millin kumimaton alle tuli neljän sentin kumilevyt ja filmivanerit. Siitä projektista lisää TÄÄLLÄ jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Nyt tilasin GoFitness Megastoresta vielä ATX:n painonnostotangon ja muutamia ATX:n bumber-painoja, mikä lattiauudistuksen kanssa avasi ihan uudet mahdollisuudet kokeilla vaikka mitä kivaa. Enää ei tarvitse isommin varoa, vaan painot uskaltaa tarvittaessa pudottaa vaikka korkeammaltakin kunhan ei omille varpailleen niitä tiputa 🙂 Crossfitissähän noita painoja paiskotaan ihan miten sattuu, mutta vaikka siihenkin olisi nyt mahdollisuus, en siihen halunnut lähteä. Jotta säilyy edes jonkinlainen uskottavuus tässä touhussa, päätin ainakin ensin lähteä kokeilemaan miltä nuo oikeasti vahvojen tyyppien liikkeet tuntuvat…

Tempaus

Nonni, sitten lähdetään! Otetaan sellainen luonnottoman leveä ote tangosta ja kumarretaan selkä tiukkana vähän niinkuin siihen tangon päälle. Sitten tempaistaan se tanko ylös suorille käsille mennen itse samalla kyykkyyn sen alle. Lopuksi vaan noustaan siitä kyykystä ylös tanko suorilla käsillä, yksinkertaista.

Hah! Niinhän sitä luulisi! Kuulostaa muuten ihan helvetin paljon helpommalta kuin oikeasti on. Hitto, enhän mä meinannut millään päästä tohon kyykky-asentoon vaan olin ensin varmaan kymmenen kertaa nokallani sen tangon kanssa… Ei ehkä kannata ihan heti tulla multa kyselemään tekniikkaneuvoja 😀

Työntö

Tää on se hienon näköinen liike mitä on olympialaisissa nähnyt niiden vahvojen tyyppien tekevän. Se missä hypätään painojen kanssa sellaseen mäkihyppääjän alastuloasentoon. Oon aina halunnut kokeilla ja nyt oli sen aika!

Työntö lähtee liikkeelle rinnallevedosta. Se on vähän kuin maastaveto mutta ei sinnepäinkään. Rinnallevedossa tanko kiskaistaan sellaisella vauhdilla irti sieltä maasta, että päästään ite pujahtamaan tangon alle ja saadaan se tanko siihen rinnalle. Kun ollaan kyykyssä ja tanko on saatu rinnalle, pitää ensin päästä sieltä ylös, se taas muistuttaa hiukan etukyykkyä. Sitten lopuksi vaan  ponnistetaan ylös työntäen tanko suorille käsille ja hypätään siihen mäkihyppääjä-asentoon. Cool!

painonnosto

Tää oli jotenkin paljon helpompaa. Tukevaa ja sujuvaa ei homma ollut, mutta ainakaan en ollut turvallani kertaakaan. Tosin vasen ranne jotenkin kyllä kipeytyi jossain vaiheessa. Ei taida olla mun juttu tällaset monimutkaiset painonnostoliikkeet…

Taisi silti olla turha toivo sen uskottavuuden säilymisen kanssa, seuraavaksi sitten varmaan sitä crossfittiä… 😉

Loppuun oli pakko tehdä hiukan maastavetoa – ja pudottaa ne painot like a boss ihan vaan becouse I can!

(Metallisydän Gymillä ei oikeesti ole discovaloja, videon laatu huononi jotenkin tollaseksi kun halusin siihen lopun tyylikkään hidastuksen mukaan…)