Fit Tammisto – tutustumista ja treeniä

*Sisältää mainoslinkkejä

Tammikuinen iltapäivä. On koleaa ja tuulee. Kurvataan autolla Vantaalle vasta-avatun uuden kuntosalin pihaan, napataan treenikassit olalle ja marssitaan kumarassa ja kaulukset pystyssä tuulta uhmaten ovesta sisään. Vastassa on järkälemäinen, mutta lämpimästi hymyilevä mies, jonka leveiden hartioiden takaa avautuu näkymä uutuuttaan hohtavalle kuntosalille. Mies on Riku Kärkkäinen ja kuntosali Fit Tammisto.

”If you want to turn a vision into reality, you have to give 100% and never stop believing in your dream”

Hymyssä on ylpeyttä, mutta silmien takaa näkyy häivähdys väsymystä, viimeiset viikot on painettu duunia melkein kellon ympäri jotta kaikki olisi valmista salin avajaisiin. Riku on toiminut yhtiökumppaninsa Tommi Kumpuniemen kanssa idolinsa Arnold Schwarzeneggerin periaatteen mukaan, unelmaan on uskottu ja kaikkensa on annettu. Nyt unelma on toteutunut, Fit Tammisto, yksi Suomen upeimmista ja parhaiten varustelluista kuntosaleista on nyt totta

Laitevalikoima

Fit Tammiston laitevalikoima on aika huima ja jokainen laite on tarkkaan mietitty. Salilta ei löydy yhtäkään laitetta jota omistajat eivät olisi itse etukäteen testanneet. (Täytyy sanoa että olisi ollut ihan mielenkiintoista päästä näkemään järkälemäinen Riku testaamassa Booty Builderia…)

Laitekanta koostuu tällä hetkellä Amerikkalaisista Cybex, Hammer Strength ja Torgue laitteista sekä Viron HC gym laitteista. Parhaat palat ovat kuitenkin vasta tulossa…

Tulossa olevat herkut

Riku on kiertänyt ikänsä kuntosaleja niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja samalla kun kypsyi ajatus omasta kuntosalista, kypsyi myös ajatus siitä, että kun oma sali on pystyssä, sieltä pitää löytyä kaikki herkut mihin on vuosien varrella törmännyt, ettei missään vaiheessa tarvitse miettiä että se tai se laite puuttuu…

Muutamia ”haavelaitteita” on siis vielä tulossa ja niihin kuuluu muunmuassa Freemotion EPIC plateloaded Squat, jossa on Rikun mukaan ylivoimaisesti paras biomekaniikka kyykkykoneista. Se on Rikun mukaan esimerkiksi Utti Hietalan mielestä Venicen Golds Gymin paras laite ja nyt Fit Tammistolla ensimmäisenä Suomessa.

Muita tulevia herkkuja ovat Leverage plate loaded chest press, joka on Rikun mukaan ylivoimaisesti paras istuttavista rintakoneista sekä saman sarjan low row. Laitevalikoimaa tulee täydentämään myös Cybexin kneeling lateral raise, jossa on parempi liikerata kun missään muussa viparikoneessa sekä Hammerin vipuvarsi scott curl.

Varustelustaan huolimatta Fit Tammiston hintataso ei päätä huimaa, kuukausikortti kuntosalille irtoaa halvimmillaan hintaan 39,90 € ja ryhmäliikuntoineen hintaan 49,90 € (mm. spinning, combat, pilates, jooga, pump, MoverJam jne.)

Under Armour huppari House of Brandonin alesta
Treeni

Sali täynnä huippulaitteita, mitä sitä sitten oikein treenaisi? No luonnollisesti treeniohjelmassa seuraavana vuorossa olevan treenin, joka meillä sattui tällä kertaa olemaan olkapääpainotteinen rinta/olkapäätreeni. Ensin kuitenkin lämpö pintaan pienellä työntöharjoittelulla. On muuten yllättävän raskasta puuhaa vaikka kelkassa on pyörät alla…

Työntelyn jälkeen lämmiteltiin vielä kohdelihaksia kahden eri vipuvarsipunnerruslaitteen yhdistelmällä, kymmenen toistoa vuorotellen kummassakin, viisi kierrosta ja välissä ainoastaan kiekkojen vaihtamiseen kuluva aika.

Punnerrusliike rinnalle

Meidän tämänkertainen rintatreeni sisälsi yksinkertaisesti yhden punnerrusliikkeen ja yhden rutistusliikkeen. Smith-vinopenkki on aina tietyllä tavalla haasteellinen vieraalla laitteella ensimmäistä kertaa tehtynä. Silti ja juuri siksi päätettiin testata Smith-laitetta. Painomäärä olikin alkuun hiukan hakusessa ja joka hiton kerta sitä yritti tankoa kääntää auki lukituksista väärään suuntaan, mutta pienen totuttelun jälkeen päästiin punnertamaan ihan kunnolla ja hyvinhän se kulki.

Rutistusliike rinnalle

Kuten punnerrusliikkeen, voi rutistusliikkeenkin tehdä todella monella eri tavalla, mutta koska nyt oltiin paitsi treenaamassa, myös testailemassa Fit Tammiston laitteita, päädyttiin rutistukset tekemään Peck Deck:ssä. Oli muuten liikeradaltaan hiton hyvä vekotin.

Olkapäiden kimppuun

Seuraavaksi päästiinkin sitten treenaamaan olkapäitä, joissa oli tämän kertaisen treenin pääpaino. Itse olin jo etukäteen tiiraillut pystypunnerruslaitetta ja suuntasinkin tekemään olkapäätreenin raskaan punnerrusliikkeen siihen. Oi oi sitä tuntumaa!

Sari puolestaan tykästyi vinopenkkiä tehdessä Smithiin ja halusi tehdä oman raskaan punnerrusliikkeensä siinä. Hyvin kuului kulkevan.

Viparit

Ohjelmaan kuuluvat vipunostot tehtiin perinteisesti käsipainoilla, on muuten yksi lempiliikkeistäni. Jotenkin ihan perinteinen vipunosto puhtaasti tehtynä ja pienellä pysäytyksellä yläasennossa saa ihan törkeän poltteen aikaan olkapäihin.

Takaolkapääsoutu

Takaolkapäille tehtiin oma liikkeensä ristikkäistaljassa tehtävänä soutuna.

Viimeistely vipuvarsipunnerruksella

Kun kerran treeni aloitettiin Cybexin vipuvarsilaitteilla, niihin oli myös hyvä lopettaa. Olkapäätreenin viimeistelyksi tehtiin muutamia pidempiä pumppaavia sarjoja pystypunnerrusta, ihan siinä määrin että palkkarin juominen treenin päätteeksi meinasi olla haasteellista kun käsi ei vaan millään meinannut nousta enää tarpeeksi…

Niin oli treeni tehty ja aika palata suihkun kautta takaisin tuuleen ja tuiverrukseen. Jostain syystä kumara asento oli treenin aikana kuitenkin muuttunut pystymmäksi ja hymy noussut naamalle. Niinhän se taitaa mennä, että ”hyvä treeni, parempi mieli”.

Kiitos!

Kiitos Rikulle ja Tommille, oli mahtavaa päästä tutustumaan Fit Tammistoon! Ja kiitos myös The Rockille kaverikuvasta ja motivoinnista!

Tammisto

Sarin Better Bodies treenihousut ja Jarin ICANIWILL treenipaita House of Brandonista, missä on muuten tällä hetkellä menossa huima tammi-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa! (TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!)

Kuntonyrkkeily Amin Asikaisen johdolla!

*Sisältää mainoslinkkejä

Vantaan Tammistoon avattiin muutama päivä sitten uusi kuntokeskus, Fit Tammisto. Seurasin syksyn mittaan mielenkiinnolla sosiaalisen median kautta salin rakennusprojektia laitehankintoineen ja muine edesottamuksineen. Odotukset olivatkorkealla kun saimme kutsun päästä ensimmäisten joukossa tutustumaan Fit Tammistoon ja osallistumaan Amin Asikaisen ohjaamalle kuntonyrkkeilytunnille…

Kuntonyrkkeily Amin Asikaisen johdolla

Olen muutamia kertoja aikaisemminkin kertonut ryhmäliikuntakokemuksistani täällä blogissa, omasta mielestäni ne ovat olleet lähinnä surullista luettavaa, joskin jotkut sadistiset ihmiset ovat kokeneet ne hauskoinakin… Tällä kertaa lajina oli kuntonyrkkeily ja ohjaajana vaatimattomasti ammattinyrkkelyn Euroopan mestari Amin Asikainen, ihan helpolla ei siis päästy…

Alkufiilikset

Palataanpa vielä hetkeen ennen rääkin kuntonyrkkeilyn alkua, kun astuimme sisään Fit Tammistoon. Fiilis oli aika jännittynyt, vaikka ryhmäliikuntatunneilla olen tosiaan ennenkin käynyt tutustumassa, ei niitä koskaan ole ollut ohjaamassa lajin Euroopan mestari… Sarilla vanhana ryhmäliikuntakonkarina ei hymy hyytynyt edes aulassa ennen tuntia…

Sarin Vila neuletakki House of Brandonista

Aulasta avautui näkymä kuntosalin puolelle ja täytyy sanoa että hyvältä näytti, rehellisesti sanottuna poltteet päästä testailemaan muutamia uusia laitteita oli aika kovat, varsinkin kun ensin edessä oleva kuntonyrkkeily lähinnä tuotti kylmän hien otsalle… Näytetunti, ei kai se kovin paha voi olla?

Tunti alkaa

Tunnin aluksi Amin esitteli itsensä ja kertoi hiukan tulevasta tunnista, se tiivistettäisiin tänään noin puoleen tuntiin ihan aikatauluteknisistä syistä (huokaisin helpotuksesta), mutta vedettäisiin kunnon temmolla läpi silti (kylmä hiki palasi otsalle).

Kun löpinät oli löpisty, aloitettiin alkulämmittely. Normaalisti se kestäisi noin 15-20 minuuttia, mutta tällä kertaa hoidetaan se nopeammin alta pois… Hölkkää, hyppyjä, ristiaskelia, kauhomista, sivuaskelta, kantapäätä pakaraan, polvennostoja… (lopetetaan jo, mulla on jo lämmin!!!)

Aminin mukaan alle kymmenen kilometrin juoksulenkit on ajan hukkaa ja sama päti kuntonyrkkeilytuntiin, kun tehdään, tehdään kunnolla eikä löysäillä.

Varjonyrkkeilyä

Seuraavana oli vuorossa tekniikoita ja varjonyrkkeilyä peilin edessä. (Tätä vastustajaa vastaan mä pärjään!) Etusuoraa ja takasuoraa, lantio kääntyy, paino siirtyy jalalta toiselle. Muistakaa suojaus!

Musiikki pauhasi ja lyönnit heilahteli Aminin kierrellessä antamassa ohjeita. Hiki tuli ja hauskaa oli.

Hanskat käteen

Seuraavaksi vedettiin hanskat käteen ja peiliä vastaan nyrkkeily vaihtui paria vastaan nyrkkeilyksi. Toinen ojensi hanskan ja siihen lyötiin suora, ei saanut lyödä kovaa ja naamaan lyöminen oli ehdottomasti kielletty, vaikka kuinka olisi tehnyt mieli (minun onneni, Sarin suorat lähti aika räväkästi…)

Lopuksi sai lyödä veilä perille asti. Ei tosin vieläkään paria, vaan säkkiä. Suoria taottiin niin että säkit heilui.

Tunnin huipensi kuntopiiritreeni. 15 sekuntia hakattiin säkkiä, 15 sekuntia tehtiin vaihtuvaa lihaskuntoliikettä, sitten taas 15 sekuntia säkkiä jne. Ihan varma en ole kuinka monta kierrosta tehtiin, mutta kyllä siinä ainakin meikäläisellä alkoi jo hikivesi valua silmiin… (eikö tää koskaan lopu?)

Hauskaa oli

Ihan mielettömän hauska tunti! Ei sellainen ”kuolema tulee ennen kuin tämä loppuu”-tyyppinen kokemus (eipä!), vaan hauska ja haastava kuntoliikuntatunti.

Amin Asikainen ohjaa siis jatkossa kerran viikossa kuntonyrkkeilyä Fit Tammistossa, uskallan suositella!

Sarin Better Bodies treenihousut ja Jarin ICANIWILL treenipaita on tilattu House of Brandonista, missä on muuten tällä hetkellä menossa huima tammi-ale ja hinnat on nyrkkeilty todella alas. Kannattaa käydä kurkkaamassa! (TÄSTÄ suoraan aletuotteisiin!)

Treenin jälkeen syömään

Kunnon treenin jälkeen on aina energiatasot aika alhaalla, mutta mepä oltiin varauduttu siihen jo ennalta. Palkkarin ja suihkun jälkeen suunnattiin suoraan lähistöllä Dixin kauppakeskuksessa olevaan Grande Parillaan syömään, mihin olin jo etukäteen ostanut netissä Offerillan kautta oikein kunnon kolmen ruokalajin pihvimenut.

Voin kertoa että naudan sisäfileet ja jäätelöannokset maistui ihan törkeän hyvältä kuntonyrkkeilyn jälkeen…

Offerillan tarjous löytyy TÄÄLTÄ (Offerillan kautta ostettuna -51% hinnasta pois)

Entäs se Fit Tammiston kuntosali?

Niin ja käytiin me Sarin kanssa tutustumassa Fit Tammiston kuntosalipuolellekin ja vetämssä siellä oikein kunnon treeni… Lisää kuntosalista laitevalikoimineen ja meidän treeni huomenna kuvin ja sanoin täällä blogissa, pysykää mukana! (pääsette näkemään muunmuassa meikäläisen työntämässä tuota kuvan kelkkaa ja kuulette mitä Dwayne ”The Rock” Johnsonilla oli siitä sanottavaa…)