Taas yksi viikko dieettiä takana…

Dieettiä on takana jo niin monta viikkoa, ettei tässä pysy enää mukana edes laskuissa. Sen verran nyt kuitenkin, että välillä alkaa motivaatio olla hiukkasen hukassa. Meidän dieetti on vähän kuin VR:n junat, meno on välillä tökkivää ja myöhässäkin saatetaan olla, mutta koko ajan edetään ja perille on vakaa aikomus päästä, ennemmin tai myöhemmin.

dieettiä

Jari

Dieetti kulkee edelleen eteenpäin ja on mahtavaa huomata miten farkut mahtuu jalkaan ahdistamatta ja miten istuessa vyötärölle kasautuvat makkarat ovat selkeästi pienentyneet. Seistessä saattaa jo oikeassa valaistuksessa havaita aavistuksen rasvan alla pilkottavista vatsalihaksistakin, mikä antaa uskoa koko dieetin onnistumiseen.

Jalka on alkanut loukkaantumisen jälkeen taas kantaa ja treenaamaan on päässyt, ainakin yläkroppaa. Reiden loukkaaminen antoi taas oivan syyn jättää jalkatreenit tauolle ja keskittyä olennaiseen, eli rintaan ja hauikseen. Voisi kuvitella, että kun pääsee panostamaan noihin lempiliikkeisiin, olisi treenit kulkeneet kuin unelma, mutta kun ei niin ei. Se ei tosin johdu dieetistä, vaan lähinnä unen puutteesta, Emilia kun on ollut kipeänä ja valvottanut niin isiä kuin äitiäkin. Ei siinä paljon hauista pumppailla kun silmät painuu väkisin kiinni sarjatauoilla…

Ruokajutuista on viime viikolla jauhettu aika paljon blogissa, joten niistä ei nyt tässä sen isommin. Pepsiä Maxia, epäeettistä naudanlihaa ja vihaisenlinnun kananmunia uppoaa ihan kiitettävästi, riisiä hiukan heikommin. Pieneksi vaihteluksi ja kiukkuisimpien viherpiipertäjien rauhoittamiseksi päätin kokeilla välillä naapurin kananpojan jauhelihaa, mikä ei nyt ainakaan huono kokemus ollut. Ehkä kokeilen joskus uudelleenkin.

Se on ehkä pakko vielä kertoa, että töissä oli viikolla palaverissa tarjolla voisilmäpullia. Palaverin aikana ja muiden läsnäollessa oli helppo hymyillen kieltäytyä pullasta, mutta voin kertoa että kun palaverin jälkeen jäin yksin loppujen pullien kanssa, tilanne muuttui. Jouduin ihan tosissani taistelemaan itseni kanssa söisinkö salaa yhden jäljelle jääneistä pullista vai en, kukaan ei saisi tietää… Eikä kukaan kyllä tiedä nytkään miten taistelussa kävi. Virallisen kertomuksen mukaan en syönyt pullaa, vaan heitin suuhuni pari jenkkiä ja elin onnellisena elämäni loppuun asti…

Sari

Todellinen tuskien viikko takana, monessakin suhteessa. Emilia on ollut kipeänä, mikä on tarkoittanut todella huonosti, jos lainkaan, nukuttuja öitä. Väsymys on painanut ja vaikuttanut osaltaan treeni-intoon ja salilla jaksamiseen, kuten myös ruokahaluun ja makeanhimoon.

Meidän dieettiruuat on suunniteltu meidän liikkuvan ja kiireisen arjen vaatimusten mukaan. Ne on yksinkertaisia ja helppoja valmistaa ja kuljettaa mukana. Tällä viikolla olin paljon kotona Emilian sairastaessa, joten olisi ollut mahdollisuus valmistaa vaikka mitä erilaisia dieettiherkkuja, mutta suoraan sanottuna ei vaan jaksanut. Samoista saatanan eväskipoista söin kuin olisin töissä ollessakin syönyt. Tuossa puhuttiinkin että jotain vaihtelua on nyt kehitettävä jotta motivaatio dieettiin pysyy yllä.

Ihan kuin Emilain sairastaminen ei olisi riittänyt, iski minullekin nuhakuume loppuviikosta. Treenit on siis tauolla ja vituttaahan se. Hyvä buusti oli päällä ja kyllä sen taas tietää että salille palatessa menee aikansa ennen kuin taas pääsee kunnolla vauhtiin.

Näillä kuitenkin mennään ja sitäpaitsi, kuka on väittänyt että dieetin pitäisi olla helppoa?

Kuinka paljon terveellinen dieettiruoka maksaa?

Dieettiruoka koostuu puhtaista ja korkealaatuisista raaka-aineista ja nehän maksaa paljon – vai maksaako? Tällä kertaa tarkastellaan mistä meidän kehden hengen dieettiruuat koostuu ja paljonko se dieettiruoka oikeasti maksaa.

dieettiruoka

Kävin ruokakaupassa ja ostin kattavasti meidän noin neljän päivän ruuat sisältäen kaiken muun paitsi mausteet. Tarkastellaan hiukan mitä kaikkea noihin meikäläisen ostoksiin kuului ja paljonko mikäkin maksoi…

Hiilaripuoli

dieettiruoka

Kaurahiutaleet maksaa 1,39 euroa kilon paketti. Yleensä ostetaan kahden kilon pussi, mutta nyt ostin vaan kilon koska sekin riittää tällä hetkellä meidän käytössä useamman viikon. Riisistä löytyisi halvempiakin vaihtoehtoja, mutta mitään muuta riisiä en ole suostunut aikoihin syömään kuin Jasminia, siihen ei kyllästy vaikka mussuttaisi joka päivä, niinkuin teenkin. Jasminriisi maksaa 2,29 euroa kilon paketti. Ruispuikuloissa hiukan sama juttu, halvempaakin ruisleipää löytyy, mutta tykkään tuosta eniten, joten olen valmis siitä 1,69 euroa pulittamaan. Maissiriisikakut maksaa 0,89 euroa paketti.

Liha, kana

dieettiruoka

Jostakin syystä kana on alkanut pahasti tökkiä, joten lihapuoli painottuu tällä hetkellä 10% naudan jauhelihaan, 2,67 euroa / 400g paketti. Ja vaikka broileri tökkiikin, on sitä aina välillä hiukan syötävä. Fileesuikaleet 5,70 euroa / 700 g paketti. Kananmunia kuluu melkoisesti, keitettynä ja paistettuna. Mieluiten munat saisi olla luomuja, mutta tällä kerta sieltä halvemmasta päästä eli 1,79 euroa / 15 kpl paketti. Ja sitten vielä saunapalvia ruisleivän ja riisikakun päälle, 2,98 euroa /350 g paketti.

Maitotaloustuotteet

dieettiruoka

Maitorahkaa syödään päivittäin. Ehrmann on suosikki, sillä se maistuu ihan oikeastikin hyvältä mehukeiton kanssa eikä liimaudu kitalakeen. Maitorahka 0,63 euroa purkki ja sokeriton mehukeitto 2,19 euroa litra. Rasvaton raejuusto 1,65 euroa 400 gramman purkki, maito 0,64 euroa litra ja juustoa munakkaaseen ja leivän/riisikakun päälle 4,79 euroa (riittää helposti pariksi viikoksi).

Vihrekset

dieettiruoka

Ainahan sitä pitäisi salaatteja ja muita vihreksiä syödä, erityisesti dieetillä. Täytyy myöntää että mulla ne ”unohtuu” helposti lautaselta pois, mutta Sari jaksaa muistutella ja pilkkoa valmiiksikin… Kurkku 0,88 euroa / kpl ja miniluumutomaatti 1,29 euroa rasia. Parsakaalit on täysin Sarin, niihin en koske vaikka aseella uhattaisiin ja siinä ja siinä on suostunko niitä edes ostamaan, 1,58 euroa pussi. Halvempaakin löytyy, mutta se on kuulemma pahaa… en epäile. Pavut 0,89 euroa pussi.

Muut

dieettiruoka

Ainoa hedelmä tällä kertaa oli banaani, 1,18 euroa / kilo. Omenia ja mandariineja löytyi jo kotoa, joten ne jätin tällä kertaa ostamatta. Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä Pepsi Max, joka kuuluu olennaisena osana ruokavaliooni niin dieetillä kuin muulloinkin, 6,78 euroa tuo neljän kahden litran pullon paketti.

Loppusumma

Tämän kertaiset ostokset tekivät yhteensä 71,81 euroa ja niillä pärjäillään noin neljän päivän ajan. Jotkin ostoksista tosin riittävät reilusti pidemmäksikin ajaksi, kuten riisi, kaurahiutaleet, juusto ja taitaa tuossa hiukan ylimääräistä jauhelihaakin olla… Jokatapauksessa jäädään alle 10 euroon päivässä henkilöä kohden. Mitäs ootte mieltä, onko se teidän mielestä paljon vai vähän?