Saanko kertoa sulle ihmedieetistä?

”Kuule, mitä jos mä lupaan sulle, että tällä kertaa sun dieetti onnistuu? Paino tippuu varmasti ja vielä ihan ilman nälkää…”

ihmedieetti

Vastaavanlaisia ja vieläpä kuvan karhun kanssa ihan yhtä vilpittömällä ilmeellä luvattuja ihmedieettejä alkaa olla taas kaikki paikat tulvillaan, onhan nyt alkamassa oikea dieettien kultakausi. Erilaisia dieettipäätöksiä ja uudenvuodenlupauksia tehdään enemmän kuin koskaan ja samalla erilaisia ihmedieettejä markkinoidaan mitä ihmeellisemmillä lupauksilla. On ketoosia, atkinsia, paleatoa, cambridgea, VHH:ta, zonea ja vaikka mitä ja lupauksia vielä enemmän. ”Ei nälkää”, ”Saat syödä niin paljon kuin haluat”, ”laihdut varmasti”, ”tukka kasvaa takaisin päähäsi ja alat kakkia kultamunia” jne. Lähes poikkeuksetta lupaukset eivät kuitenkaan pidä paikkaansa, kuten itse karvaasti jouduin kokemaan tuon viimeisen lupauksen kohdalla…

Ikävä tosiasia on, että laihtuakseen on nähtävä huomattavasti enemmän vaivaa kuin lihotakseen

Onhan se nyt houkutteleva ajatus, vuoden mässäilyt ja kertyneet läskit saisi kuitattua yhdellä parin kuukauden mittaisella dieettipätkällä, eikä se olisi edes hankalaa saati raskasta ja epämukavaa. Valitettavasti sellaista ihmedieettiä ei olekaan, joka kuin taikaiskusta polttaisi rasvat pois, ilman nälkää, hikeä ja kyyneleitä. Ei, kyllä se on ikävä tosiasia, että laihtuakseen on nähtävä huomattavasti enemmän vaivaa kuin lihotakseen…

Painonpudotus on raskasta hommaa

En missään nimessä halua lannistaa ketään. Päinvastoin, haluan ehdottomasti kannustaa jokaista joka haluaa tehdä elämässään suunnanmuutoksen ja lähteä pudottamaan painoa. Se ei kuitenkaan onnistu lupailemalla turhia, maalailemalla kauniita haavekuvia helposta dieetistä ilman vaivannäköä tai nälkää. Valitettavasti molemmat kuuluvat asiaan kun painoa lähdetään pudottamaan ja se on hyvä tiedostaa jo heti alkuun, muuten homma tyssää aivan varmasti ennemmin tai myöhemmin.

Gluteeniton, rasvaton, laktoositon ja mauton kasvishampurilainen
Avain onnistuneeseen dieettiin

Avain onnistuneeseen dieettiin on unohtaa koko dieetti ja lähteä tavoittelemaan muutosta elämäntapoihin. Kuka tahansa pystyy hammasta purren välttämään mielitekonsa tietyn ajanjakson ajan, mutta se mitä tapahtuu tuon ajanjakson, dieetin, jälkeen on se mikä ratkaisee. Muutama pudotettu kilo ei merkitse mitään jos dieetin jälkeen palataan siihen samaan elämäntapaan, jolla pudotettavat kilot ovat alkujaan kertyneet, ne nimittäin kertyvät vuoren varmasti uudelleen, korkojen kera.

Jos taas vähän kerrallaan omaksutaan terveellisempi elämäntyyli, puhtaampi ruokavalio ja liikunnan sisällyttäminen arkeen, on lopputulos varmasti miellyttävämpi ja takuulla pysyvämpi. Unohtakaa siis kaikki hömpötysdieetit ja lähtekää tarkastelemaan omia elintapojanne, olisikohan niissä jotain korjattavaa parin kuukauden dieettirypistyksen sijaan?

Laihasta lihavaksi? Näillä vinkeillä onnistut varmasti!

Ärsyttääkö olla laiha? Ahdistaako ihon alta paistavat kylkiluut? Onko takana lukematon määrä lihotuskuureja, mutta sorrut aina lopulta taas urheilemaan ja syömään terveellisesti? Huoli pois, näillä vinkeillä saat varmasti painon nousemaan ja makkaroita kertymään vyötärölle!

lihavaksi

Laihasta lihavaksi – täydellinen opas
 • Vesi on luusereille, juo aina cokista tai ainakin mehua.
 • Jos syöt vihanneksia, pidä huoli että ne ovat mauttomia ja vetisiksi haudutettuja. Älä missään tapauksessa syö tuoreita kasviksia.
 • Jos saat syötyä haudutettuja vihanneksia, palkitse itsesi viinerillä, munkkipossulla tai täytekakulla.
 • Vaikka et saisikaan syötyä vihanneksia, yrität silti parhaasi. Palkitse itsesi viinerillä, munkkipossulla tai täytekakulla.
 • Älä koskaan ota vain yhtä palaa.

 • Älä syö aamupalaa, se on ihan turhaa ajanhaaskausta muutenkin kiireisessä aamussa.
 • Itseasiassa venytä ihan kaikkia ruokailuja mahdollisimman pitkään ja ahmi sitten kaksin käsin herkkuja nälkääsi.
 • Älä koskaan lakkaa syömästä ennen kuin olet ähkyssä.
 • Älä missään tapauksessa mene ulos. Talvella kuitenkin kylmetät itsesi ja saat flunssan, kesällä taas ihosyövän liiasta auringosta.
 • Hanki Netflix, HBO, C-More ja mitä näitä nyt on, sekä mukava sohva.
 • Opettele syömään karkkia ja sipsiä joka kerta kun katsot TV:tä. Muista dippikastike.

 • Valehtele itsellesi aloittavasi kuntoilun huomenna/ensiviikolla/jokumuumikä.
 • Jos jostain syystä päädyt aloittamaan kuntoilun, kuntoile heti ensimmäisellä kerralla niin helvetisti että paikat tulevat riittävän kipeiksi tappaakseen pienenkin innonkipinän.
 • Ota aina työpaikan kahvitauolla viineri koska kaikki muutkin ottavat, ethän halua olla erilainen.
 • Älä tee itse ruokaa, ”äitien tekemät” on ihan yhtä hyviä. Sitäpaitsi kanaa ne on nugetitkin ja ranskalaiset perunat perunoita.

Ja jos joku ei vielä tajunnut, tekstin on tarkoitus olla ironinen vastine kaikille niille miljoonille laihdutusvinkeille, joita netistä löytyy. Jos siitä huolimatta vedit herneen nenääsi, syö se.