Suunto Spartan Wrist HR kokemuksia

*Sisältää mainoslinkkejä

Oon parin viimevuoden aikana testannut useampaakin sykemittaria – tai rannetietokoneitahan ne nykyisin taitaa kaikki olla. Yhteenkään en ole ollut täysin tyytyväinen. Jokaisessa on ollut hyviä juttuja, mutta aina jotakin on puuttunut, johonkin juttuun en ole ollut tyyttyväinen, tai sitten vekotin on vaan ollut ruma kuin norsun takamus. Nyt sain testiin Suunto-uutuuden, Spartan Wrist HR:n, joka on suoraan sanottuna aika uskomattoman hieno vekotin.

Suunto

Toimintoja ja ominaisuuksia tästä Suunto Spartan Wrist HR:sta löytyy ihan uskomaton määrä. Kaikkiin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta käydään läpi niitä itselleni merkityksellisimpiä.

Sykkeen mittaus ranteesta

Mennään heti siihen tärkeimpään juttuun. Jokainen aiempina vuosina sykemittaria käyttänyt muistaa ne ahdistavat ja hiertävät sykevyöt. No nyt on viimeistään aika heittää sellaiset hevonkuuseen. Suunto mittaa sykkeen suoraan ranteesta ja vielä ilmeisen tarkasti. Samalla se toki laskee askeleet piirtää tarvittaessa vaikka reitin jota pitkin kulkea ja näyttää lenkin lopuksi koonnin harjoitteesta. GPS:n avulla onnistuu navigointi ja reittisuunnittelu ja erityisen kätevä on kellon reitti takaisin -toiminto, jonka avulla kello neuvoo reitin takaisin alkupisteeseen jos vaikka sattuu eksymään… (ei sillä että en osaisi suunnistaa auringon ja männyn rungossa olevan naavan mukaan)

Tuki about miljoonaan eri urheilulajiin

Suunto Spartan Wrist HR:stä löytyy tuki lähes kaikkiin urheilulajeihin joita kuvitella saattaa – ja vielä erilaisia lajikohtaisia mittareita ja harjoitustiloja. Meikäläinen kun on aika rajoittunut noiden lajikokeilujen suhteen, niin tarkistin vain että tankotanssille löytyy oma seurantansa ja sen jälkeen lähdin testaamaan laitetta kuntosalille, kovaan jalkatreeniin alkaen maastavedolla.

Hienoa oli laitteesta seurata sykettä treenin eri vaiheissa. Sykkeen lisäksi oli mahdollista hiukan näpyttelemällä seurata esimerkiksi ajantasaista kalorinkulutusta (nyt voin syödä yhden Omar-munkin, nyt toisen…)

Treenin jälkeen laitteesta löytyi luonnollisesti yhteenveto treenistä sykealueineen ja kuvaajineen. Kivasti oli käyristä nähtävissä se sama minkä omissa koivissa ja keuhkoissa tunsi, treenin lopussa sykealue käväisi aika korkealla. Tarkempaa yhteenvetoa tietoineen pystyi tarkastelemaan kännykän sovelluksen kautta kotisohvalla ja vielä syvemmälle menevää analyysiä tietokoneelta, josta näkee esimerkiksi syvälliset tiedot harjoitushistoriasta, kehittymisestä, palautumisesta sekä levosta.

Puhelimen ilmoitukset ranteeseen

Tämä ominaisuus kuuluu niihin mukaviin lisäjuttuihin noiden urheiluhommien ohella. Kännykkään (minulla käytössä Samsung S7 Edge) yhdistettynä on valittavissa mistä puhelimen sovelluksista tulee ilmoitus kelloon. Kello on asetettavissa esimerkiksi ilmoittamaan tulevista puheluista, tekstiviesteistä tai vaikka Facebook-ilmoituksista.

Pintaraapaisu Suunto Spartan Wrist HR:n mahdollisuuksiin

Siinä hyvin lyhyesti ja pintapuolisesti uskomattoman monipuolisen laitteen ominaisuuksia ja toimintoja. Rehellisesti sanottuna kyseessä on ylivoimaisesti paras (ja hienoin) rannetietokone jota olen päässyt kokeilemaan.

Testin yhteydessä sain neuvoteltua blogin lukijoille alennuskoodin, jolla teidän on mahdollista hankkia esimerkiksi kyseinen Suunnon rannetietokone Keskisen Kellosta edulliseen hintaan joko omaan ranteeseen, tai vaikka valmistujaislahjaksi esimerkiksi poikaystävälle, tyttöystävälle, salarakkaalle, sukulaiselle tai serkunkumminkaimalle. Alennuskoodi käy toki Suunnon lisäksi kaikkiin muihinkin tuotteisiin.

Koodilla MESY10X irtoaa kaikista tuotteista -10% alennus Keskisen Kellosta

Metallisydän

Yksi vastaus artikkeliin “Suunto Spartan Wrist HR kokemuksia”

  1. Sinne meni viissatanen, että kiitti vaan.. Sen verran hyvä myyntipuhe oli ja just paininut saman asian kanssa ja arponut että mikä olis hyvä vaihtoehto. Ja kun niin kiva tyttövärikin oli tyrkyllä.. Tarviiko mun enää enempää tätä (itelleni) perustella??! 😀 Ja sitäpaitsi mähän tulin vaan etsiin sitä proteiinimutakakun ohjetta täältä, mutta näemmä tuli kakku vähän kalliimmaks tällä kertaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta