Sarin kokeellinen fitnesskeittiö – Proteiinimutakakku

Mutakakku on ehkä maailman parasta herkkua heti Omar-munkkien ja korvapuustien jälkeen. Sari väitti pystyvänsä tekemään herkullista mutakakkua ilman sokeria ja rasvaa, käyttäen proteiinijauhoja ja muita fitness-raaka-aineita. Saapa nähdä…

proteiinimutakakku

Proteiinimutakakku – ainekset

1 kokonainen kananmuna

1 munan valkuainen

½ dl kaurajauhoa (helppo tehdä itse kaurahiutaleista)

½ kypsä banaani

2 rkl raakakaakaojauhoa

hiukan vajaa desi suklaan makuista proteiinijauhoa

½ tl leivinjauhoa

hiukan suolaa ja nestemäistä makeutusainetta

proteiinimutakakku

Valmistus

Ensin valmistetaan kaurajauhoa jos sitä ei valmiiksi kaapista löydy. Se käy todella helposti heittämällä puoli desiä kaurahiutaleita sheikkeriin ja suristelemalla ne sauvasekoittimella jauhoksi.

Seuraavaksi erotetaan toisesta kanamunasta valkuainen, jonka jälkeen lisätään sheikkeriin kaurajauhojen kaveriksi tuo eroteltu valkuainen, kokonainen raaka kananmuna (kuoret kannattaa jättää pois), pari ruokalusikallista raakakaakaojauhoa, vajaa desi proteiinijauhoa ja puolikas banaani siivutettuna. Lisäksi voi lurautella mukaan maun mukaan nestemäistä makeutusainetta ja ripsauttaa hiukan suolaa.

Koko komeus suristellaan tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Koostumus pitäisi olla tasaista löysähköä taikinaa.

Tämä taikina valutetaan sheikkeristä kuumalle pannulle, jossa on pieni tilkka öljyä… Pannun pitää olla pieni, jotta mutakakku jää aika paksuksi ja siten keskeltä mukavan raa’aksi.

(Tässä kohtaa Saria alkoi hiukan epäilyttää, mahtaako taikinassa olla kaikki ihan kohdallaan… Jotenkin hiukan liian tiukkaa tavaraa tuntui olevan…)

Pieni hetki todella kuumalla pannulla, jotta kakkuun muodostuu kiinteä kestävä pinta. Kun saat lastan mutakakun alle niin, että kakku pysyy ehjänä, kiepauta se ympäri ja taas pieni hetki pannulla, sitten äkkiä pois ettei kakku kypsy liikaa, vaan jää sisältä herkullisen raa’aksi. Tämä on haastavaa, kakku paistuu helposti liikaa, eikä siinä sen jälkeen ole mudasta tietoakaan.

Lopputulos

Jep perseelleen meni. Taikinassa oli jokin perustavanlaatuinen vika, se oli aivan liian kinteää. (Jari: hyvää tuokin oli, vaikka ulkonäkö olikin varsin omaperäinen)

Uusi yritys

Hiukan pohdintaa ja uusi taikina tulille. Tällä kertaa yksi muutos reseptiin, mitäpä muutakaan kuin fitnessruokien fitnessruokaa, maitorahkaa.

Muuten samat aineet, mutta lisänä 2 rkl maitorahkaa ja jo alkoi taikina muistuttaa taikinaa eikä tahnaa.

Pieni hetki kuumalla levyllä ja ympäri!

Ou jeah! Täydellistä!

Loppusilaus

Annetaan jäähtyä hetken aikaa ja valmistetaan sinä aikana jäljelle jääneestä maitorahkasta herkullinen lisuke mutakakun päälle.

Loppu maitorahka ja loraus maitoa kippoon, mukaan makeutusainetta ja taas sauvasekoittimella suristamaan. Samalla siivutetaan loppu banaanista ohuiksi siivuiksi.

Lopputulos kermavaahdon lailla vielä hiukan lämpimän mutakakun päälle ja muutama banaanin viipale kylkeen. Sitten maistamaan…

Tuomio

Ou mai gaad! Ihan törkeen hyvää!

Siis ihan oikeesti mielettömän hyvää. Sitä ei oikeasti usko miten hyvää proteiinimutakakku on ennen kuin sitä on maistanut. Nyt meni fitness-ruuat ihan uusille leveleille!

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Sarin kokeellinen fitnesskeittiö – Proteiinimutakakku”

  1. Mä teen lähes päivittäin tän välipalaksi, mutta juurikin tuolla ”alkuperäisellä” reseptillä. Käytän nestemäistä valkuaista ja mulla taikina on joka kerta ollut juurikin tuollaista sopivan vetelää… Täytyy sanoa, että aivan törkeän hyvää maapähkinävoin kanssa ja vie heittämällä äkäisimmän makean nälän pois 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 21
Tykkää jutusta