TBT: Ryhmäliikuntatestit jatkuu, tällä kertaa heiluu kahvakuula!

Tässä on jo vuosia sitten riisuttu tosimiehen naamari ja lähdetty testaamaan millaisia nuo naisten suosimat ryhmäliikuntatunnit oikein ovat… Viime viikolla palattiin tunnelmiin, joita Bodypump-tunti sai aikaan, siitä hädin tuskin selvisin hengissä. Tällä kertaa muistellaan millaista oli astella ensimmäistä (ja tähän mennessä viimeistä) kertaa ohjatulle kahvakuulatunnille…

kahvakuula
(Lavastettu kuva, en ikimaailmassa olisi selvinnyt tunnista noin isoilla kuulilla…)

Salin vastaanotossa olin havaitsevinani kassatytön iloisen ilmeen taustalla hieman huvittuneisuutta kun lunastin lippua kahvakuulatunnille. Sama aavistuksen ivallinen huvittuneisuus paistoi läpi iloisen ”Hyvää jumppaa!” toivotuksen… Tällä kertaa en kuitenkaan ollut täysi vasta-alkaja, olihan minulla jo vankkaa kokemusta Bodypumpista, tiesin että en tulisi pääsemään helpolla mutta olin valmis laittamaan kaikkeni peliin!

Olin liikkeellä hyvissä ajoin varmistaakseni paikkani jumppasalin perimmäisestä nurkasta. Varmistin että vesipullo oli täynnä ja sekoittelin sekaan hiukan aminohappoja, tällä kertaa en hyydy! Otin mallia muista tunnille osallistujista ja hain jumppamaton sekä sopivat kahvakuulat.

20150203_182450

Tällä kertaa en tehnyt samaa virhettä kuin surullisen kuuluisalla pumppitunnilla, jätin suosiolla ne isommat kuulat ottamatta ja tartuin nöyrästi kevyemmän pään kuuliin. Olin valmiina tunnin alkamiseen kun ohjaaja asteli sisään vilkaisten innokkaita jumppaajiaan ja yhtä nurkassa lymyilevää kaljupäätä. Kainalot alkoivat kostua jännityksestä…

Alkajaisiksi ohjaaja toivotti kaikki tervetulleiksi ja kertoi että tällä kertaa tehdäänkin sitten voimapainotteisempaa treeniä, voitte ottaa hieman normaalia isommat kuulat käyttöön, uusi kaverikin siellä nurkassa voi vaihtaa kuulat hiukan isompiin, näyttää tuota ruutia hihoista löytyvän… Hah! ajattelin, minähän en tuohon vipuun mene! Ja pidin visusti kiinni pikkuruisista kahvakuulistani.

20150203_182107

Ja niin tunti alkoi… ei helvetti taas mihin olin itseni laittanut! Hikivesi valui silmiin jo kolmannen liikepatterin kohdalla. Tunnin edetessä kävi selväksi että pikkuruiset kuulani eivät todellakaan olleet liian pienet, pumppitunnilta tuttu tuskallinen poltte alkoi hyökyä lihaksiin, eikö tämä koskaan lopu? Välillä oli pakko laskea kuula alas jotta sain pyyhittyä naamani ja kaljuni hikivedestä. Sekin oli kohta turhaa, sillä hikipyyhe kastui hetkessä läpimäräksi.

Sanomattakin oli selvää että rytmissä en pysynyt mukana ollenkaan ja omat heilautukseni ja kiepautukseni olivat yhtä kaukana mallisuorituksista kuin kehonrakennus missikisoista. Tunnin lopuksi olo oli melkoisen kaikkensa antanut… Uskon että jälkeenpäin ohjaajalla ja kassatytöllä on ollut hauskaa erään kaljupään kahvakuulatunnista keskustellessaan…

dead

Vaikka minusta ei ehkä kahvakuula-ammattilaista tulekaan, olen ylpeä edistyksestäni ryhmäliikuntatuntien mielenkiintoisessa maailmassa. Tällä kertaa en pelännyt kuolevani tunnin aikana, kuoleman pelko iski vasta seuraavana aamuna kun piti nousta sängystä. Koko kehoa särki ja kolotti, ei ollut lihasta joka ei olisi ollut kipeänä… Mitäs sitä kokeilisi seuraavaksi? 😀

Metallisydän

17 vastausta artikkeliin “TBT: Ryhmäliikuntatestit jatkuu, tällä kertaa heiluu kahvakuula!”

 1. Ite oon vissiin just tätä ryhmäjumpille otollista kohderyhmää =nuori nainen(nainen kuulostaa kyllä turhan aikuiselta mutta tyttö taas pieneltä, mitähän sitä sitten olisi)

  mutta ei kyllä nää ryhmäjumpat iske, kerran kävin kokeilemassa body pumpin ja niitä toistoja oli varmaa miljoona mitä ihmettä ei kukaan sellasesta voi tykätä

  ois hauskaa nähä sinut kokeilemassa jotai niitä body balanceja tms jotka vaatii notkeutta ja tasapainoa 😄…… itse lupauduin kaverin mukaan joskua joogaan ja ei hyvää päivää mun tasapaino ja venyvyys on sitä luokkaa että pelkkä bulgarialainen kyykky on kamala suoritus kun yksijalka maassa

  pakko se vissiin on tehdä ku menin ja lupasin 😉

  • Itseasiassa ei pitänyt paljastaa vielä, mutta eipä tätä kommenttia kovin moni lukemaan eksy… Käytiin tänään testaamassa ilmajoogaa, kirjoittelen juttua siitä varmaan ensiviikon aikana blogiin. Sanotaano että melkoinen kokemus 😀

 2. Nää on mun kaikkien aikojen lempipostauksia sun blogissa! Voi kun kävisit joskus BodyStepissä 😀 😀 Minä niin haluaisin sieltä vähän miehistä näkökulmaa!

 3. Mites oisi Bodycombat tai Bodyattack? Tai vaikkapa Bodybalance.. 😀 Olisi ainakin erilaisia kokemuksia salireeniin nähden.

  • Tai jos koskaan ei saa sanoa ei koskaan, niin sanotaan että heti baletin jälkeen 😀

 4. Hahhah nä postaukset on ihan parhaita 😂 Ite oon vannoutunut ryhmäliikunnan puolestapuhuja ja käyn lähes viikottain kahvakuulassa ja pumpissa sitäkin enemmän. Siksi on kivaa kun käyt testaamassa ja todistamassa epäilijöille (lähinnä salilla käyvät nuorehkot miehet) että ryhmäliikuntakin voi olla rankkaa ja tehokasta siinä missä salikin! 😄

  • Ai voi olla? Nehän on tappotouhua salitreeniin verrattuna!

 5. Loistava kuvaus! Välillä mietin onko haaste itse ohjatussa liikunnassa.. treenaan itsenäisesti ja (mielestäni) melko tehokkkaasti. Satunnaisesti tulee testattua ohjattua liikuntaa, mihin yleensä menee sellaisella ”heh heh, tämä on ihan leikkiä” -asenteella. Kuten totesit, ei mene kauaakaan kun elämä vilahtaa silmien edessä. Kun tunti on puolessa, sitä miettii lähinnä mitä tehdä jos ei kuole. Itsenäisessä treenissä voimat taas riittävät paremmin vaikka rankempaa olisi! Kai siinä on se, kun ohjatussa treenissä ei ”saa” lopettaa milloin haluaa. Siinä on määrätty aika mikä ns. pitää kestää. Eikä taukoja tietenkään millään kehtaisi pitää.. Yhteenveto: jo ajatus siitä että joku käskee (siis ohjaa) vie 50% voimista 😀

 6. Ei pitäis lukia näitä sun juttuja sängyssä nukkumaan mennessä, kun ukko hytkyy vieressä kun ei omalle naurulle tule loppua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 29
Tykkää jutusta