Fitness pilasi elämäni

Elin vuosia sitten aivan normaalia nuoren miehen elämää, autuaan tietämättömänä fitnessistä tai muistakaan kamalista urheilulajeista. Jääkiekkoa tuli katsottua telkkarista ja joskus formulaa, siinä kaikki. Tupakkaa poltin, kuten kaikki kovat jätkät ja kännin vedin kerran, pari kuussa. Herkuttelin Hesen hampurilaisilla silloin kun teki mieli, aurinko paistoi ja linnut lauloivat, aina. Kaikki muuttui kun aloitin salitreenit…

fitness

Alkuun treenaamiseni oli ihan vaan harrastuksenomaista, silloin tällöin salilla käymistä ilman sen kummempia tavoitteita. Pikkuhiljaa aloin viettää salilla enemmän ja enemmän aikaa, opin oikean penkkitekniikan ja kokeilin kyykkäämistä… No niinhän siinä kävi, että jäin koukkuun.

Vuosien varrella vajosin syvemmälle ja syvemmälle fitness-maailmaan, vanhat ryyppykaverit jäivät ja lopetin tupakanpolton. Hesessäkin tuli käytyä aina vaan harvemmin ja harvemmin. Baarien sijaan vietin aikani kuntosaleilla ja lenkipoluilla. Vanha, tuttu ja turvallinen, tunkkainen plösö-olo alkoi hiljalleen kadota, ryhti parani ja olo alkoi olla jotenkin energisempi. Näin jälkeenpäin ajatellen silloin olisi ehkä vielä ollut mahdollisuus hypätä pois fitness-laiffista…

En kuitenkaan hypännyt, sen sijaan vajosin syvemmälle. Hankin monijakoisen treeniohjelman ja ruokavalion ja lähdin treenaamaan ihan tosissaan. Samana vuonna vedin ensimmäisen kunnollisemman dieettini. Se oli lopun alkua.

fitness

Dieetistä innostuin ja treenasin lisää ja lisää, opettelin uusia treenitapoja ja -metodeita, kokeilin supersarjoja ja pudotustoistoja, jopa tuntumatreenausta. Kehitystä tuli ja olo oli helvetin hyvä. Dieettasin uudelleen ja pääsin mielestäni jopa suhteellisen hyvään kuntoon. Alkoholia en juonut enää ollenkaan ja ruokavaliokin oli pääsääntöisesti erittäin terveellinen. Silloin en itse sitä ei huomannut, mutta jälkeenpäin sen on tajunnut, elin fitness-kuplassa.

fitness

Pari vuotta sitten tuli pohja vastaan. Olo oli mahtava, treeni kulki ja ruoka maistui. Harkitsin tosissani jopa lähtemistä kisadieetille ja laadin itselleni tiukan dieettiruokavalion. Olin juuri laittamassa ensimmäistä parsakaalin murusta suuhuni kun sen tajusin, Fitness on pilannut elämäni!

Nyt pari vuotta myöhemmin olen onnellisesti saanut elämäni taas hallintaani, korvapuustit maistuvat ja vatsaan on kertynyt terveitä makkaroita. Alkoholiakin olen taas oppinut käyttämään, tosin kohtuudella ja harvoin. Tupakkaa en ole enää polttanut, mutta kaipa sekin on taas opeteltava, eihän tuollaisessa terveellisessä fitness-elämässä ole mitään järkeä!

Metallisydän

3 vastausta artikkeliin “Fitness pilasi elämäni”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta