Tee-se-itse sisustusta Metallisydän Gymille + valmis käsipainosetti

Metallisydän Gym on oma projektini. Projekti, josta nautin ja jonka kehittelemisestä saan isojakin kiksejä. Projekti, joka on edennyt vähän kerrallaan jo paljon pidemmälle kuin alkuun uskalsin edes haaveilla. En olisi vielä vuosi sitten uskonut, että nyt minulla olisi autotallissa oma kuntosali, jossa voin tehdä ihan täysimittaisia treenejä.

Homma loksahti taas kuluneella viikolla hiukan eteenpäin kun sain vihdoin hankittua Kuntokaupasta käsipainosetilleni telineen*. Nyt käsipainot pysyvät järjestyksessä tyylikkäästi. Samalla vanhoihin telineisiin vapautui hieman tilaa, jonka ajattelin hyödyntää laajentamalla seuraavaksi käsipainovalikoimaa sen isommasta päästä… Sitä ennen päätin kuitenkin hiukan kehittää eteenpäin Gymin sisustusta, tee-se-itse-tyyliin.

sisustusta sisustusta

Aikaisempi tee-se-itse-yritelmäni, itsetehdyt levypainotelineet, eivät olleet kovin onnistunut juttu. Tai kyllähän ne ihan toimivat oli, mutta puisina ja melko kevytrakenteisina ne eivät olisi kovin pitkä-ikäiset olleet ja korvasinkin ne hyvin pian kunnollisilla metallisilla telineillä. Tällä kertaa homma oli kuitenkin suunniteltu niin hyvin ja huolellisesti, että se ei yksinkertaisesti voisi epäonnistua. Suunnitelmana oli tuhota Ikean nettikaupasta tilattu uunituore Kallax-hylly tarkoituksiini sopivaksi…

sisustusta

Ei siis muuta kuin tuumasta toimeen, paketti auki ja rakentelemaan. Tällä kertaa piirustukset ja kokoamisohjeet löytyivät päästäni, joten Ikean varsin kattava ja yksityiskohtainen kokoamisohje sai jäädä avaamatta…

Harvemmin olen aloittanut Ikean kalusteiden kokoamista sahaamalla osan osista poikki, tällä kertaa se oli kuitenkin ensimmäinen työvaihe ja vasta sitten päästiin itse kokoamiseen…

20161104_122905 20161104_124150 20161104_124813

Pienen ruuvailun ja nakuttelun jälkeen oli valmista, madallettu ja hiukan tuunattu säilytyspenkki-Kallax by Metallisydän näytti tältä. Vielä pitäisi saada kehitettyä täsmälleen oikean kokoinen pehmustetyyny säilytyspenkkini päälle, mielellään joko mustalla tai punaisella tekonahalla päällystettynä…

sisustusta

Tuunatusta Kallaxista jäi toinen kansilevy ylimääräiseksi. Olin tarkkana kaverina kuitenkin huomioinut sen jo ennakkoon, kuin myös sen, että uuden sisustuksen myötä Gymin huippulaadukas äänentoistojärestelmä menetti paikkansa.

Ei siis muuta kuin saha uudelleen kouraan ja kansilevy muuntui käden käänteessä sopivan kokoiseksi hyllylevyksi. Vielä kun ruuvailin pari kannaketta seinään sitä varten, oli stereot taas luonnollinen osa Gymin sisustusta.

sisustusta sisustusta

Seuraavaksi sitten niitä isompia käsipainoja ja ehkä jotain muuta pikkusälää… Vai puuttuuko Gymiltä mielestäsi jotain oleellista?

*Käsipainotelineestä sain alennusta blogin kautta
Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Tee-se-itse sisustusta Metallisydän Gymille + valmis käsipainosetti”

 1. Minun korvaan kuulostaisi kauhean hyvältä alekoodi kuntokauppaan blogisi lukioille 😉

  • Katotaan jos saisin vaikka järjestymään 🙂

 2. Itselläni on myös oma kyhäelmä kuntosalista. Vielä puuttuu esim. talja. Pikkuhiljaa! Hyödyllinen postaus olisi tietää koosteena mitä sulla siellä on ja mistä olet hankkinut. Olen uusi lukija, löytyykö vastaavaa postausta jostain kauempaa? Blogi koukutti heti lukijaksi!

  • Kiitos! Ja uutta odotellessa 🙂 Mukavaa että kannustat blogisi myötä kotikuntosaleihin, kuntoon pääsee sielläkin. Itse asustelen sen verran korvessa että on pakko olla jotain omaa koska pitkien matkojen kulkeminen rajoittaisi punttien nostelua ja kuntoilu rajoittuisi lähinnä juoksemiseen ja talvella hiihtämiseen tms. Työkin on ihan eri suunnassa kun se julkinen punttis!

  • Nyt alkaa hiljalleen tuntua että kohta saattaisi voida kutsua salia valmiiksi 🙂 Pari tilausta on vetämässä, muutamat isommat käsipainot ja monenlaista pikkusälää. Niiden jälkeen on homma ainakin aika hyvällä mallilla ja voisi olla uuden esittelyn paikka 🙂

 3. Täytyy kyllä sanoa että näyttää todella hyvältä tuo kotisalisi ja hienoa että HE-MAN löytää aina paikkansa! Itselläni on …hieman erinäköinen. 10 m2 vierashuone on täyteen ladattuna niille päiville jolloin salille ei ehdi tai jaksa lähteä. Olet jakanut paljon hyviä vinkkejä ja nyt uusimpana tuo fitnordin käsipainoteline käsipainoineen. Välillä pukkaa känsiä kämmeniin pelkästä innostuksesta! Mukava noita sinun höpötyksiä on lueskella, ainoa blogi jota luen

  • Kiitos, kiva kuulla että joku jaksaa mun horinoita lueskella 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta