Tytöt ei ole enää tyttöjä eikä pojat poikia

Koulumaailmassa kuohuu. Ei riitä, että uusi opetussuunnitelma on aivan perseestä, sen lisäksi ensi vuoden alusta tulee Suomen peruskouluissa pakolliseksi tasa-arvosuunnitelma, jonka mukaan Suomen peruskouluissa ei enää pitäisi puhua tytöistä ja pojista. Opetushallitus on laatinut sen tueksi oppaan, josta löytyy käytännöllisiä ehdotuksia tasa-arvosuunnitelman toteuttamiseksi. Sen mukaan lapsia ei saisi enää puhutella joukkoina ”tytöt” ja ”pojat”. Esimerkiksi opetusneuvos Satu Elon mukaan aiemmat tyttöjen ja poikien erilliset ruokajonot ovat aikansa elänyt käsite, josta pitää päästä eroon. Ajatus on sen verran hauska, etten voi olla viemättä sitä hieman pidemmälle…

tytöt

Tytöt ja pojat ovat erilaisia, haluttiin sitä myöntää tai ei

Yksi ero on se, että toisilla on pippelit ja toisilla pimpit, mutta muitakin eroja löytyy valtavasti. Esimerkiksi ruokajonoissa saattaa nousta esiin esimerkiksi levottomuus ja töniminen, joka on pippelillisillä usein yleisempää kuin pimpillisillä. Siksi minusta on ihan luonnollista, että rauhassa jonottaa haluavat pimpilliset on järjestetty omaan jonoonsa ja koheltavat pippelilliset omaansa. Kun näin ei enää saa tehdä, nousee minulle väkisin mieleen liikuntatunnit…

Enää ei varmasti saa olla erillisiä liikuntatunteja pippelillisille ja pimpillisille. Jonkin verran sukupuolineutraaleja sählytunteja vetäneenä voin kertoa, että tuo pippelillisten pelaaminen on jonkinverran rajumpaa kuin pimpillisten… Mutta varsinainen huolenaiheeni on liikuntatuntien jälkeinen suihkussakäynti, tunnetusti ylä-asteella on pakko käydä suihkussa vaikkei tullut hiki…

Sukupuolineutraalisti ei voi olla tyttöjen ja poikien pukuhuoneita tai tyttöjen ja poikien suihkuja… Sielläkö ne teini-ikäiset pippelilliset ja pimpilliset sitten suihkuttelevat sukupuolineutraalisti yhteissuihkuissa? Voisin kuvitella sen aiheuttavan tiettyä problematiikkaa…

tytöt

Entä ulottuuko sukupuolineutraalius myös opettajakuntaan?

Tasa-arvon vuoksi ei enää voi olla myöskään miesopettajia ja naisopettajia. Oppilaille on siis hyvissä ajoin opetettava, että kutsumanimet ”Vitun homo” tai ”kusipää hintti” eivät saa jatkossa kohdistua ainoastaan miesopettajiin ja että opettajia pitää jatkossa huoritella tasapuolisesti sukupuoleen katsomatta.

Metallisydän

34 vastausta artikkeliin “Tytöt ei ole enää tyttöjä eikä pojat poikia”

 1. Toivottavasti tämä teksti on täysi vitsi etkä oikeasti ole noin tyhmä tai lukutaidoton, että luulet uusien ohjeiden tarkoittavan tätä……

  • Toivottavasti itse et oikeasti luule että olisin tosissani 😀

  • Apua joku otti nokkiinsa! 😀
   Tää oli ihan paras!!!! Lisää näitä.

 2. Hajosin. :D:D:D
  Hyvä että uskaltaa heittää läppää tästä, tosiaan niin kuin ensimmäinen tosikko sanoikin niin näinhän se ei mene, mutta 70 % Suomalaisista heti ilman artikkeleiden lukemista näin päätteli pelkän otsikoinnin perusteella. 😀

  • Siitä ajatus tekstiin lähtikin, jotenkin naurettavaa ajatella että niin suuri osa ihmisistä luukee pelkät artikkelien otsikot ja vetää niistä omat johtopäätöksensä 😀

  • Hitto kun ei omana yläaste-aikana ollut tollasta 😀

  • Jep, heti kun tekstiä ei ole höystetty kymmenillä hymiöillä, se otetaan todesta…

 3. Sini tais eksyä blogiisi ekaa kertaa eikä ihan tiedä missä mennään?
  No,kaikesta huolimatta,loistavaa tekstiä jälleen kerran 😄 piristi taas aamua kummasti!
  Ja ihan kaikella kunnioituksella kaikkia kohtaan,meneekö toi tasa-arvo ym.kohkaaminen ihan hintsusti liian pitkälle?

  • Kieltämättä mulla on hieman omanlainen tapa kirjoittaa ja se huumori on ainakin jossain määrin piilotettua 🙂

 4. Se on naurettavaa…Vois ehkä keskittyää voimat koulukiusamiseen puuttumiseen, kuin tälläisen ”tasa-arvoon”.

  • Olen kyllä samaa mieltä. Koulukiusaaminen on edelleen liian yleistä, vaikka ongelman olemassaolo varsin hyvin tiedostetaankin.

 5. Hauska teksti! Näistä perkeleen ohjeista voidaan kauttarantain syyttää myös kansalaisia, jotka väkisin halusivat sukupuolineutraalit avioliitotkin tähän maahan. Seurauksista saadaan nyt nauttia….annetaan kaikkien kukkien kukkia.

  • Mulal ei ole mitään tasa-arvoista avioliittolakia vastaan, mutta tää on ihan siinä oikeassa mittakaavassaankin mun mielestä hieman naurettavaa…

 6. Eksyin tähän blogiin ensimmäistä kertaa (otsikon perusteella, jonka näin Lilyssä). Koska en tiedä kirjoittajasta yhtään mitään, pelkän tekstin perusteella on mielestäni vaikea päätellä onko kirjoittaja tosissaan vai ei. Kommenttien mukaan hän ei vaikuttaisi olevan tosissaan. Mutta luulen, että monetkin ihmiset ajattelevat oikeasti juuri jotenkin tähän tapaan.

  Lisäksi kommenteissa tuli aika voimakkaasti esiin ajatus että ”tasa-arvo on jo mennyt liian pitkälle”.

  • Kiva että eksyit, toivon etä palaat mun tekstien pariin joskus uudelleenkin 🙂

   Mulla on kieltämättä hyvin omalaatuinen tapa kirjoittaa ja kätkeä teksteihin huumoria ja ironiaa, se ei ehkä heti ensikerralla aukea, mutta usko pois, siellä se on luettavissa rivien välistä 🙂

   Tasa-arvosta yleensä ei tässä tekstissä ollut kyse.

  • Jatkan vielä tuota omaa kommenttiani. Minulle siis jäi vähän epäselväksi, mitä kirjoituksella haetaan. Onko tarkoitus nauraa ihmisille, jotka ovat tuohtuneet koulun tasa-arvo-oppaasta vai onko tasa-arvo-opas kirjoittajan mielestä turha. Monen kommentoijan mielestä opas taitaa olla tarpeeton. Kirjoituksen viimeisen kappaleen minäkin tunnistan huumoriksi.

  • Kirjoituksella ei ole sen kummempaa poliittista päämäärää, se on pääasiassa puhdasta huumoria. Viimeisen kappaleen lisäksi siis jo yhteissuihkupohdiskelu oli tarkoitettu hyvin läpinäkyväksi huumoriksi, mielestäni se on kuitenkin aika absurdi ajatus, jota en uskonut kenenkään voivan ottaa tosissaan… Myös alun viittaus täysin paskaan uuteen opetussuunnitelmaan oli tarkoitettu ironiaksi niitä Facebook-purnaajia kohtaan, jotka tuomitsivat uuden opetussuunnitelman paskaksi edes tutustumatta siihen. Sen tosin arvasin menevän valtaosalta ohi.

   Huumori oli tässä kaksijakoista, toisaalta irvailua tasa-arvo-opasta kohtaan, joka ainakin tietyissä määrin on aika naiivi ja osittain irvailua niitä ihmisiä kohtaan, jotka veti herneet nenään pelkistä otsikoista…

  • Ok. Eli olet ilmeisesti lukaissut kyseisen 82 sivun pituisen oppaan. Täytyy tunnustaa että itse en ole. Ja luulenpa että harva on. Suhtautumisemme oppaaseen taitaa pikemminkin määrittyä sen mukaan miten suhtaudumme tasa-arvoon noin yleisesti ottaen. Mutta sehän taisi pointtisi vähän ollakin 😊

  • En ole minäkään sitä kokonaisuudessaan lukenut, joten siinä mielessä kyseessä on myös itseironinen teksti 😀 Eilen illalla sitä hieman silmäilin läpi ja jokainen asiasta aidosti kiinnostunut voi siihen tutustua täällä: http://www.oph.fi/download/173318_tasa_arvotyo_on_taitolaji.pdf

   Ja ei, tekstillä ei ollut ainakaan tietoista noin hienoa pointtia, kunhan väänsin vakavan asian huumoriksi 😉

 7. Tämä oli hyvä kirjoitus!!! 🙂 Tasa-arvo vouhkaaminen alkaa jo karata käsistä, joten hyvä että aiheesta kirjoitetaan myös tähän sävyyn. Samaan aikaan sai hyvät naurut, kuin myös miettimisenkin aihetta.

  • ” Samaan aikaan sai hyvät naurut, kuin myös miettimisenkin aihetta.” Tuo oli juurikin se tekstin perimmäinen tarkoitus 🙂

 8. Olin itse artikkelin luettuani tosi onnellinen, lähinnä siinä mainitun tunne- ja mielenterveystaitojen takia, niitäkin otetaan opetussuunnitelmaan. Olen onnellinen vanhemmista, jotka ovat kasvattaneet kolme tyttöä ajattelemaan, ettei heidän tarvitse käyttäytyä tietyllä tavalla koska ovat tyttöjä. Ollaan kaikki tervepäisiä vaikka harrastyksiin kuuluu myös kamppailulajeja ja opiskelualat tekniikkaa ja matematiikkaa. Mutta ainiin eihän tytöt ole eikä saa olla niissä hyviä kun ne on poikein juttuja.

  Tavallaan on ollut hauskaakin seurata ihmisten kommentteja. Varmaan 90% jättänyt lukematta koko jutun 😀 varmaan heidänkin joukossa ihmisiä, joiden mielestä matematiikassa lahjakasta lasta olisi hyvä rohkaista sukupuoleen katsomatta.

  • Sä luitkin koko artikkelin, etkä pelkkää otsikkoa 🙂 Uskon että tuo prosenttiosuus on vielä suurempi, aniharva on lukenut koko artikkelin…

 9. Saat kyllä varmasti ihan kivasti uusia lukijoita tänne blogiin kun kirjotat tälläsiä postauksia 😂 Mahtaava settiä taas. Ja näitä metallisydämen postauksia pitääkin lukea vähän pilke silmäkulmassa

 10. Kyllä minä ainakin kasvatan tyttölapseni tytöksi ja poikalapseni pojaksi. Kaikki muu olisi julmaa lasta kohtaan. Ja harmittaisi se itseäkin, jos lapsi olisi fruittari tai rekkalesbo.

 11. Pakko kommentoida, että tämän sivun tekstejä on todella vaikea lukea. Kontrasti valkoinen teksti mustalla pohjalla on liian suuri. Voisiko tekstiä tummentaa tai taustaa vaalentaa 🙈

  • Sorry, ei voi. Tyyli ennen kaikkea 😀 Tässä on seitsemän vuotta menty samoilla väreillä, ei niitä nyt voi mennä vaihtamaan 🙂

 12. Kuinka pihalla pitää olla ihan jo sukupuolen biologisesta määrittelystä, jos pitää sukupuolen määrittäjänä pippeliä ja pimppiä? Olet elävä esimerkki siitä, että opetussuunnitelma tarvitsee kipeästi päivitystä, tai ainakin koulun tulee palkata lisää henkilöitä tökkimään ihmisiä hereille biologian tunnilla. 😀 huhhuh.

  Toisekseen, vaikka ajatus tyttöpoikasuihkuista tasa-arvon nimissä sinun mielikuvitusta kovasti kiihottaakin, luitko edes opasta? Siellä puhutaan sukupuolitietoisuudesta, ei sukupuolineutraaliudesta.

  Olisi mukavaa jos edes perusfaktat selvittäisi ennen kun muodostaa mielipiteensä. 🙂

  Puhutaan tasa-arvon käsistä karkaamisesta vasta sitten, kun intersukupuolisten vauvojen genitaaleja ei silvota meidän tyttö-poika -muottiin mahtuvaksi, ja transsukupuolisilta ei vaadita sterilaatiota, jotta voivat korjata sukupuolensa.

  • Huh huh 😀

   Mitäs jos vetäisit nutturaa hiukan löysemmälle ja lukisit tekstin uudelleen huumorilasit silmillä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta