Maastavedon oikea tekniikka?

Maastaveto on voimaliikkeiden kuningas. Raskas ja brutaali liike, jossa liikutellaan suuria rautoja. Liikkeen raskauden takia onkin tärkeää huomioida oikea nostotekniikka, eikä lähteä kiskomaan tankoa ylös suinpäin. Miten se tanko pitäisi sitten sieltä maasta ylös nostaa ja mitä seikkoja huomioida nostoa suorittaessa?

Ensinnäkin nostoon kannattaa keskittyä kunnolla, sulkea ympäriltä kaikki turhanpäiväinen hälinä ja treenikavereiden tsemppausyritykset. Ei se tanko sieltä maasta pelkästään tuijottamalla nouse, mutta kyllä se niin vaan on, että onnistunut nosto tapahtuu osittain myös siellä oman pään sisällä. Huonosti keskittyessä hommasta ei todennäköisesti tule mitään.

Maastaveto

Itse suosin raskaissa vedoissa vetoremmejä. Niiden avulla saan keskityttyä itse nostoon eikä tarvitse miettiä otteen pitävyyttä. On ihan höpöhöpöjuttuja että se otevoima siitä jotenkin kärsisi jos raskaimmissa sarjoissa käyttää vetoremmejä. Ennemminkin esimerkiksi ristiotetta käyttäessä on uhkana lihasepätasapaino kun ei kuitenkaan tule vaihtaneeksi otetta joka välissä… Keskittymisen ohella siis kieputtelen remmit tiukasti tankoon kiinni.

Maastaveto

Itse nostoasento on noin hartioiden levyinen haara-asento. Käsien ote kannattaa mitoittaa jalkaterien ulkopuolelle, ettei nostettaessa jää sormet tangon ja sääriluun väliin. Lisäksi liian kapealla otteella yläselkä pääsee herkästi pyöristymään. Sitten vaan kyykistytään selkä suorana, vedetään ilmaa keuhkoihin ja lähdetään vetämään tankoa ylös sääriä hipoen, pitäen selkä koko ajan suorana.

Käytännössä nosto tapahtuu ensin jaloilla selkälihasten tullessa mukaan nostoon vasta myöhäisemmässä vaiheessa. Selkä on kuitenkin tärkeää pitää suorana koko liikkeen ajan, eikä päästää missään tapauksessa pyöristymään.

20161012_184205

Tosiaan nuo apuvälineet, kuten nostovyö ja vetoremmit ovat tietyllä tavalla kiisteltyjä. Jotkun niitä kritisoivat, toiset taas pitävät tärkeinä ja loukkaantumisriskiä pienentävinä apuvälineinä. Jos et ole ennen vetoremmejä kokeillut tai vanhat remmisi olisivat päivityksen tarpeessa, nyt siihen on oiva tilaisuus, Fit4You:ssa on nimittäin kuun loppuun asti Gaspin laadukkaat Power Wrist Straps -vetoremmit kampanja-alennuksessa ja taitaa siellä alennuksessa olla rannetuetkin jos sellaisia kaipaa…

20161012_184238 20161012_184014

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta