Smith-laitteen tuomat uudet ulottuvuudet Metallisydän Gymille

Yksi ihan ensimmäisiä hankintojani Metallisydän Gymille oli Power Rack, eli kansankielellä kyykkyhäkki. Myin sen pois pari viikkoa sitten ja hankin tilalle Smith-laiteen. Ai miksikö, antakaapa kun selitän.

smith

Ihan ensimmäinen syy on se, että treenatessani ihan oikealla kuntosalilla, käytän treenissäni hyvin paljon Smith-laitetta. Teen Smith:ssä paljon punnerrusliikkeitä ja lisäksi esimerkiksi erilaisia kyykyn variaatioita, joista joitakin on jopa mahdotonta tehdä vapaalla tangolla.

Yksi suosikkiliikkeistäni olkapäille on niskantakaapunnerrus ja sen teen poikkeuksetta Smithssä. Vapaalla tangolla en saa niskantakaa punnerrusta kohdistumaan ollenkaan niin hyvin oikeean paikkaan kuin Smith:ssä tehtynä. Asennon saa Smith:ssä huomattavasti tukevammaksi ja luontevammaksi. Lisäksi toki loukkaantumisriski vähenee huomattavasti vapaaseen tankoon verrattuna.

smith

Erittäin hyvä syy Smith-laiitteen hankkimiseen kotisalille onkin sen turvallisuus. Kotisalilla treenataan useimmiten yksin, tai ainakin meikäläisen kotisalilla, sillä sinne ei kovin isoa jengiä edes mahdu… Kun varmistajaa ei kotisalilla juuri koskaan ole käytettävissä ja kuitenkin sarjat halutaan tehdä ihan oikeasti loppuun asti, on Smith:ssä se etu vapaaseen tankoon nähden, että tangon voi kääntää varmistustappeihin missä tahansa liikkeen vaiheessa jos omat voimat loppuvat.

smith

Turvallisuutta vapaaseen tankoon nähden tuo myös tangon kulkeminen kiskoilla. Tanko ei kallistele tai pääse horjumaan ja yksin treenatessa voi huoletta puristaa sen viimeisenkin voimanrippeen irti pelkäämättä tangon alle luhistumista.

smith

Smith:ssä on mahdollista myös tehdä esimerkiksi etureisille eristettyä kyykkyä viemällä jalkaterät eteen ja pitämällä selkä suorana hieman Hack-tyyppisesti, mikä ei vapaalla tangolla onnistu. Myös tietyt askelkyykkyvariaatiot on huomattavasti helpompi toteuttaa Smith:ssä kuin vapaalla tangolla.

smith

Ei saa ymmärtää kuitenkaan väärin, kaikkia vapaalla tangolla tehtäviä liikkeitä ei missään tapauksessa kannata unohtaa, ihan perinteinen kyykky on esimerkiksi oman jalkatreenini perusta. Yksi syy, miksi valitsin juuri tämän Barbarianin Smith-laitteen GoFitness Megastoresta, olikin se, että siinä onnistuu kaikki vapaalla tangolla tehtävät liikkeet ihan yhtä lailla kuin entisessä kyykkyhäkissäkin.

smith

Mukana on tukevat säädettävät varmistusraudat, jotka tuovat turvallisuutta myös vapaalla tangolla tehtäviin liikkeisiin ja mahdollistavat räkkivedot, kulmasoudut ja muut vastaavat liikkeet.

smith

Tämän sepustuksen lopuksi tuskin tarvitsee enää erikseen kertoa, että olen erittäin tyytyväinen hankintaani 🙂

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta