Honeymoon in Greece

Viime viikko vietettiin aurinkoisessa Kreikassa ihan kahdestaan, nauttien lämmöstä, ruuasta, leppoisasta kiireettömyydestä ja toisistamme.

honeymoon

Lento Kreetalle lähti Helsinki-Vantaalta lauantai-aamuna kello 5:20, hiukan oli siis silmät sikkurassa aamuyöllä lentoasemalla hengaillessa. Toisaalta mikäs sen leppoisampaa kuin istuskella keskellä yötä odotellen oman lomalennon lähtöä ja katsella kun väsyneet lentokenttätyömtekijät alkavat valua työpaikalleen. Ei ehkä olisi saanut olla vahingoniloinen, mutta mepä oltiin lähdössä lämpöön! honeymoon

Ja lämpöä Kreetalla tosiaan riiti, 25-30 astetta joka päivä – ja kyllä me nautittiin 🙂 Molemmat rakastetaan loikoilua auringossa, hikiveden noustessa helmeilemään iholle ja aina silloin tällöin pulahtamisesta uimaan uima-altaaseen pulikoimaan.

honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon

Hotellista meillä ei ollut sen enempää tietoa, kuin mitä netistä oli löydetty, mutta Geraniotis osoittautui loistovalinnaksi. Se oli rauhallinen, ihan kiinni rannassa ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä Plataniaksen keskustasta.
honeymoonhoneymoon

Vaikka me nautitaankin suunnattomasti auringon ottamisesta, on meissä molemmissa sen verran sisäänrakennettua AD/HD:ta, että koko viikkoa ei millään pystynyt vaan loikoilemaan (pari ensimmäistä päivää meni kyllä kevyesti aurinkotuolissa…), vaan muutakin aktiviteettia oli löydettävä. Niinpä yhtenä päivänä kun aamulla vaikutti että aurinko olisi pilvessä, keksittiin vuokrata polkupyörät ja lähteä hiukan tutustumaan lähiympäristöön. Tai se oli ainakin tarkoitus, joku risteys taisi mennä ohi ja lopulta päädyttiin kiertämään noin 30 kilometrin lenkki hedelmätarhojen ja pienten kylien läpi, eikä se aurinkokaan lopulta siellä pilvessä ollut kuin hetkellisesti… Vahinko, mutta ihan mahtava ja melkoisen hikinen sellainen 😀

honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon

Toisena päivänä taas lähdettiin järjestetylle reissulle Gramvousan linnoitussaarelle ja Baloksen laguunille, mikä osoittautui sekin mahtavaksi kokemukseksi. Gramvousan linnakkeeseen joutui ”hiukan” kiipeämään paahtavassa auringossa, mutta kyllä ne näköalat oli sen arvoiset…

honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon

Gramvousan jälkeen laiva kaarsi Baloksen laguunille, jossa kuulimme myös Prinsessa Dianan ja Charlesin aikoinaan olleen häämatkallaan. Ja olihan upea paikka, ihan suoraan henkilökohtaiselle maailman upeimpien paikkojen listalleni ihan kärkisijoille. Matalaa lämmintä hiekkapohjaa riitti valtavasti, siellä olisi voinut kahlailla ja ihastella vaikka kuinka kauan…

honeymoon honeymoon honeymoon

Yksi päivä käytettiin Hanian kaupunkiin tutustumiseen ja kyllähän sielläkin nähtävää ja upeita näköaloja riitti. Pitkän kivimuurin päässä olevalle majakalle oli taas hikinen matka tallustaa ja lopulta paremmat näköalat tarjosikin toisaalla vanhan kaupungin laidalla ollut mäen nyppylä josta pääsi näkemään koko vanhan kaupungin ylle.

honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon

Jokainen tekemistämme reissuista oli omalla tavallaan hieno ja ikimuistettava, mutta kyllä matkan parasta antia oli ihan vaan se yhdessä rentoutuminen, rannan aalloissa pyöriminen ja tunne, että minnekään ei ole kiire, mitään ei ole pakko tehdä. Ihan luksusta ettei tarvinnut viikkoon tehdä kertaakaan itse ruokaa.

honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon

Meillä rentoutumiseen kuuluu ehdottomasti myös treenaaminen. Onneksi meidän hotellista löytyi oma kuntosalikin… jos sitä kellariloukkoa parine käsipainoineen ja multigymhelvetteineen nyt voi kuntosaliksi kutsua… No muutaman kerran siellä tuli joka tapauksessa käytyä hiukan hikeä nostattamassa. Ei siksi että olisi ollut pakko tai edes tarve treenata, vaan ihan vaan siksi, että me haluttiin treenata.

honeymoon honeymoon

Melkein joka ilta käytiin myös iltakävelyllä Plataniaksen rauhallisessa keskustassa pysäten joskus drinkille (useimmiten Pepsi Maxille) tai tutkailemaan myyntikojujen tarjontaa. Olisi sieltä jotain häämatkan teemaankin sopivaa löytynyt…

honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon honeymoon

Mahtava oli häämatka, mutta oli silti kiva palata kotiinkin. Yhtään ei tosin ollut ikävä Suomen kylmää ja pimeää syksyä, mutta ikävä mummolassa omaa lomaviikkoaan viettävää Emiliaa kohtaan alkoi loppuviikosta nousta tuskaisiin lukemiin. Ensi kerralla lähdetäänkin sitten lomalle koko perhe!

honeymoon

Metallisydän

Yksi vastaus artikkeliin “Honeymoon in Greece”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta