Miksi se laihduttaminen on niin vaikeeta?

Tällä hetkellä eletään syksyn fitness-dieettibuumia kuumimmillaan ja meikäläisen Facebook-feedi on täynnä fitness-ihmisten ja kehonrakentajien tiukkaakin tiukempia dieettikuvia. Tässä tietokoneella istuessa, niitä dieettikuvia katsellessa ja suklaata mussuttaessa nousee väkisinkin mieleen kysymys, miksi se laihduttaminen on mulle niin saatanan vaikeeta kun noille muille se on noin helppoa?

laihduttaminen

Olen pariin otteeseen kuluvan vuoden aikana päättänyt lähteä dieetille, tietäen alitajuisesti ettei siitä oikeasti tule mitään. Siitä ei tule mitään, koska en halua sitä tarpeeksi. Minulta puuttuu halu ja kiinnostus kunnon dieettiin ja puoliteholla siitä ei vaan tule mitään.

Olen vetänyt elämäni aikana, omassa fitness-buumissani, pari tiukempaa dieettiä ja ollut itsekin muutama vuosi sitten jopa suhteellisen tiukassa kunnossa, vaikka en kisaamaan ole koskaan ollutkaan menossa. Tiedän siis mitä diettaaminen on ja jos jätetään varsinaiset kisadieetit pois laskuista, ei laihduttaminen oikeasti ole edes kovin vaikeaa, ei silloin jos hommassa on täysillä mukana ja haluaa sitä tarpeeksi paljon. Vaikeaa laihduttamisesta tekee itsekurin ja motivaation puute. Kun motivaatiota ja itsekuria ei ole tarpeeksi, tulee lipsuttua dieetistä ja lopulta jätettyä kesken koko homma.

Noilla kaikilla kuntokuviaan someen postaavilla ja kohti kisoja kiristelevillä 1 day out -tyypeillä ei motivaatiosta ole puutetta. Jokaisella on selkeä tavoite, jonka eteen on tehty töitä jo mahdollisesti useita vuosia. Kisadieetti on suhteellisen pieni, mutta sitäkin merkityksellisempi osa koko projektia. Vaikka siinä melkoista itsekuria vaaditaankin, on kisat tähtäimenä laihduttaminen ihan eri tavalla motivoivaa kuin laihduttaminen silloin kun tähtäimessä on vain kiva kesäkunto.

Mutta vaikka tähtäin olisikin asetettu tulevaan viikonloppuun jo vuosia sitten ja sitä varten tehty määrätietoista duunia päivästä toiseen, ei se poista sitä faktaa että vain harvalla on kanttia viedä projekti loppuun asti. Hyvinkin suunnitellun ja toteutetun kisadieetin viimeiset viikot ovat todella rankkoja ja haluankin nostaa tässä suklaata mutustellessani hattua ihan jokaiselle huomenna Jyväskylässä, ja parin viikon päästä Lahdessa lavalle nousevalle kisaajalle, ootte te melkoisia tyyppejä kaikki!

P.S. Kyllä mäkin sitten ens keväänä oikeesti alan sille dieetille ja hankin sen kesäkunnon…

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta