Päivä isin ja Emilian seurassa

Oletko koskaan kurkkinut naapurin puuhia verhojen raosta tai kuunnellut seinän takaa kuuluvaa puhetta korva kiinni seinässä? Nyt ei tarvitse kurkkia tai salakuunnella, sillä toivotan sinut sydämellisesti tervetulleeksi seuraamaan isin ja Emilian elämää yhden päivän ajaksi!

On sunnuntai-aamu, joka alkaa kun isin unen harson läpi kuuluu Emilian ääni, ”Mennään herättämään isi”. Silmiä painaa, mutta hymy karkaa väkisin huulille. On ihana herätä herätyskellon sijaan siihen kun pienet jalat tepsuttavat sängyn viereen, ähisten kiipeää sänkyyn ja sitten tökkää sormella isiä silmään. Kun isi raottaa silmiään, kuuluu raikuva ”Huomenta! Isi tulee leikkimään Emilian kanssa!” Hymyä ei voi estää vaikka kuinka väsyttäisi.

päivä

Ja eihän siinä auta sitten muu kuin lähteä leikkimään. Ensimmäiseksi luonnollisesti valmistetaan isille aamupalaa… Kun isi on antaumuksella maistellut makuruunia, kestuppia ja soppaa sekä uunissa liian kuumaksi tullutta kurkkua, pääsee isi syömään ihan oikeankin aamupalan.

päivä

Tänään on illalla luvassa lastenvaatekutsut, joten aamupäivä vietetään rattoisasti siivoillen. Se ei kuitenkaan ole ollenkaan niin ankeaa puuhaa kuin äkkiseltään voisi luulla, sillä jotenkin melkein mikä tahansa homma on yhdessä tehden paljon hauskempaa… Varsinkin kun aina välillä voi näyttää yhdessä äidille kieltä 😀

päivä

Aamupäivä sujuikin siivoillessa, ilveillessä ja leikkiessä. Siivoilujen jälkeen napattiin ihan jokainen hiukan välipalaa, minkä jälkeen Emilia alkoi valmistautua päiväunille ja isi päivän treeniin. Emilian valmistautuminen sisälsi vaipan ja mukavampien vaatteiden vaihtamisen, kun isi puolestaan sekoitteli sopivat koktailit ennen treeniä, treenin aikana ja treenin jälkeen hörpittäviksi…

päivä

Emilian nukkuessa isi käy salilla treenaamassa. Isillä oli treenivuorossa jalat, joiden suhteen mennään edelleen varovasti povivamman takia. Onkin kiva oman kevyen pumppailun ohessa seurailla ihan oikeaa treenaamista kun Peter Wilenius ja Jani Sukeva laittavat rintalihakset ojennukseen…

päivä

Treenin jälkeen on taas ruoka-aika. Isillä maukasta pastaa ja jauhelihaa, Emilialla lohilaatikkoa. Molemmat ovat tosi reippaita ja syövät lautasen ihan tyhjäksi. Lastenvaatekutsut lähestyvät kovaa vauhtia, mutta isillä ja Emilialla on hyvin aikaa peuhailla ja kikatella äidin laitellessa kakkuja ja piirakoita tarjolle.

päivä

Peuhaamisen jälkeen vaihdettaan hiukan edustavampaa päälle, sillä Pomp De Lux -täti on ihan kohta tulossa… Ja kyllä siinä sitten onkin ihmeteltävää niin isillä kuin Emiliallakin kun täti viimein tulee ja muuttaa meidän olohuoneen vaatekaupakaksi. Ihmetys vaihtuu kuitenkin melko pian ihastukseksi kun Emilia pääsee kokeilemaan kivoja vaatteita ja täti antaa Emilialle vielä ilmapallonkin…

päivä päivä päivä

Isi ei ehkä ole ihan yhtä innoissaan, eikä ihme, isi ei saa kokeilla yhtään vaatetta, ei edes hienoa uutta tyllimekkoa, eikä isi saa omaa ilmapalloakaan… Ihme touhua.

Koska ilmapalloja ei heru enempää, päättävät isi ja Emilia jättää Tädit tutkaillemaan mekkoja ja hypistelemään paitoja kaikessa rauhassa ja livahtavat välillä hiukan lepäämään. Se on nimittäin kovaa hommaa tuo touhuaminen ja leikkiminen.

päivä

Kutsujen jälkeen jäävät Emilian kummit vielä kylään ja pappakin poikkeaa moikkaamaan Emiliaa. On se hyvä että tuli levättyä, sillä Emilia joutuu taas keittämään lisää makuruunia. Emilian keitellessä vieraille ruokaa, suuntaa isi isompaan keittiöön kokkailemaan, sillä isillä on taas sellainen nälkä joka ei muoviperunalla ja puisella päärynällä lähde…

päivä

Siinä se ilta sitten meneekin, jutellessa ja leikkiessä ja lopulta tulee nukkumaan menon aika iltapesuineen kaikkineen. Oikein mukava ja toiminnallinen päivä meillä oli. Tosin isin osalta päivä jatkuu vielä tietokoneella töitä tehden muun perheen mennessä nukkumaan.

päivä

Huomenna on onneksi uusi ihana päivä täynnä uusia puuhia ja touhuja.

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Päivä isin ja Emilian seurassa”

  1. Ihana postaus! 😍 Kuinka vanha Emilia olikaan? 😊 En ole ennen kommentoinut mutta kiitos sopivasti humoristisesta mutta silti asiapitoisesta blogista! Oon tehnyt kaverillekin saliohjelman sun blogista löytyneillä ohjeilla 😄 Hyvää syksyä sinne!

    • Emilia täyttää kuukauden päästä kaksi vuotta 🙂

      Kiitos kehuista ja hyvää syksyä sinnekin! 🙂

  2. Mitä sanoisit neuvoksi, kun olen tehnyt treenissä kyykkyä ja päässyt kotiin niin alkaa oikea olkapää kipuilemaan. Ilmeisesti kun nousee itselle tarpeeksi suuriin romuihin niin rasitusta kohdistuu olkapäihin. Itselle on muutenkin aina ollut hieman epämiellyttävää mennä kyykky asentoon eli tanko niskan taakse johtuen huonosta liikkuvuudesta ja kankeudesta… Miten neuvoisit venyttelmään tässä tilanteessa ja avaamaan paikkoja?

    • Hmmm… Pitäis kyllä ensin nähdä kunnolla sun kyykkytekniikka ennen kuin osaa asiaan sanoa oikein mitään. On hyvinkin paljon mahdollista että ongelma on tekniikassa jos kyykky asentonakin on epämiellyttävä. Kannattaa lähteä venyttelemään ihan kauttaaltaan hartiaseudun sekä selän lihaksistoa, eikä ihan koko kropan lihaksiston venyttelemisestä säännöllisesti ainakaan haittaa ole… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta