Mitä nappeja sä vedät?

Syksy on kylmentyvien ilmojen, pimenevien iltojen ja tihkusateiden aikaa. Kesällä on painettu pitkin niittyjä ja ketoja ilman paitaa ja ruohonkorsi suussa. Nyt kiskotaan hupparia päälle ja kaivetaan pipoja kaapista. Jos ei ole tarkkana, saattaa syysflunssa päästä yllättämään. Hupparin, kaulahuivin ja pipon lisäksi on hyvä kaivaa kaapista käyttöön myös vitamiinit ja hivenaineet.

nappeja

Erityisesti kovaa treenaavan ja urheilevan on tärkeää pitää huolta riittävästä vitamiinien saannista. Vaikka urheilevilla ihmisillä peruskunto onkin hyvä, vastustuskykyä laskee kehon vieminen jatkuvasti äärirajoille. Kun keho on rasittunut, myös flunssa iskee helpommin. Senpä takia kovaa treenaaville ei riitäkään yksi monivitamiiniporetabletti vaikka se saisikin Nicke Lignellin tanssimaan. Kovaa treenaava tarvitsee kattavan valikoiman hyvin imeytyviä vitamiineja, sen monivitamiinin lisäksi.

nappeja

Meikäläisen oman setin perusta on C-vitamiini, jonka otan joinakin päivinä kapselina, joinakin päivinä poretablettina ja vahva D-vitamiini, jota otan erityisesti pimeinä aikoina ihan reilun määrän. Lisäksi otan päivittäin laadukasta monivitamiinia. C- ja D-vitamiinien lisäksi ei B-vitamiinilisästä ole haittaa, varsinkaan jos lautaselta ei useinkaan löydy parsakaalia… E-vitamiinilisää kannattaa harkita jos ruokavalio on hyvin vähärasvainen, useimmiten ei kuitenkaan E-vitamiinilisälle ole tarvetta.

Vitamiinien lisäksi minulla on päivittäisessä käytössä muutamia muitakin pilleripalleroita.

nappeja

Kalaa tulee syötyä hyvin harvoin, siksi otan joka päivä sopivan määrän Omega3:sia kapselimuodossa. Magnesiumsitraatti puolestaan ehkäisee tehokkaasti kramppeja ja suonenvetoja. Magnesiumvalmistetta valitessa kannattaa ehdottomasti valita sitraattimuotoinen magnesium, sillä se imeytyy hyvin tehokkaasti. Sinkki taas on erittäin tärkeä hivenaine erityisesti salitreenaajille, sillä sinkki paitsi parantaa immuunipuolustusta flunsaa vastaan, myös osallistuu kasvuhormonin ja testosteronin tuotantoon kehossa.

Siinä ne pääasialliset napit, joilla meikäläinen pyrkii pitämään flunssat ja muut pöpöt loitolla. Jo useita vuosia olen tilannut vitamiinit ja muut pillerit ja napit EBN:ltä. Siellä on usein erilaisia osta 3 maksa 2 tarjouksia yms.

nappeja

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta