Metallisydämen fitness-aakkoset

A – Anatominen. Se asento, jossa kehonrakentajat ja fitness-pimut pönöttävät kilpalavalla enimmän osan aikaa. Asento, jossa pitää näyttää rennolta, mutta jännittää koko ajan jokaista lihasta – sekä hymyillä.

fitness-aakkoset
Kuva BODY-lehden galleriasta

B – Bikinifitness. Laji, jossa treenataan berkeleesti bebbua ja byllistellään lavalla.

C – Cilikoni. Aine jota pursotetaan milloin minnekin, useimmiten bikinifitness-kisaajan tisseihin.

D – Kuppikoko, jota pienemmällä on turha haaveilla mitalisijoituksesta bikinifitneksessä, ei mahdollista ilman cilikonia.

E – Erikoistekniikat. On pudotussarjoja, pakkotoistoja, rest-pauseja, giant-settejä ja vaikka mitä, joilla tehostetaan treeniä – usein liiankin paljon ja jopa ennen kuin varsinainen sarja on tehty oikeasti loppuun, failureen asti.

F – Failure. Tehokkaassa treenissä ei jätetä sarjoihin löysiä, vaan tehdään jokainen sarja failureen asti, siihen, ettei enää painoa saada nousemaan. Vasta kun pysty tähän, kannattaa pohtia erikoistekniikoiden käyttämistä.

G – Giant-set. Erikoistekniikka jossa tehdään useita treeniliikkeitä yhteen menoon ilman taukoa. Kovien jätkien touhua, ei nyhveröille.

fitness-aakkoset

H – Hiha. Treenipaidan osa, joka jokaisella (erityisesti mies-)treenaajalla on tavoitteena saada kiristämään.

I – Itsetunto. Paranee (erityisesti mies-)treenaajalla sitä mukaa mitä enemmän hiha alkaa kiristää.

J – Jalkapäivä. Raskain treenipäivä, josta toiset nauttivat ja jonka toiset skippaavat. Mutta ei sillä niin väliä, kunhan hiha kiristää.

fitness-aakkoset

K – Kehonrakennus. Laji, jossa lähes alastomat miehet ähisevät kilpalavalla esitellen öljyttyjä vartaloitaan toisille miehille, jotka hurraavat katsomossa – ei kuitenkaan homolla tavalla.

L – Lihakset. Fitness-lajeissa hankala juttu. Niitä pitää olla paljon, mutta ei liikaa, niiden pitää olla erottuvia, mutta ei liikaa. Niin paitsi kehonrakennuksessa, siinä ei voi olla liikaa lihaksia.

M – Metallisydän. Suomen ykkösrivin fitness-bloggari.

fitness-aakkoset

N – Naturaali. Treenaaja, joka ei ole koskaan käyttänyt doping-aineiksi luokiteltavia aineita.

O – Oksennus. Jos ei ole koskaan treenatessaan oksentanut, ei ole treenannut kovaa. Toisaalta myös kakka housuissa on kovaa treenaamisen merkki.

P – Parsakaali. Fitnessdieettihelvettiruoka numero 1. Haisee paskalle ja maistuu paskalle, mutta ilman sitä ei fitnessdieetti yksinkertaisesti voi onnistua.

Q – No ei tähän nyt voi mitään järkevää (tai edes järjetäntä) keksiä. Keksi ite!

R – Rieetti. Se osa vuodesta kun fitness-jengi näkee nälkää ja syö pelkkää haudutettua parsakaalia ja kanaa. No kuka tahansa laihtuu jos ainoa vaihtoehto on syödä parsakaalia.

fitness-aakkoset

S – Steroidit. Niitä käyttämällä lihasmassa kasvaa käsittämättömiin mittoihin, munuaiset räjähtelee, miehillä kivekset surkastuu ja naisille kasvaa parta. Kiellettyjä fitness-lajeissa, myös kehonrakennuksessa vaikka siinä niitä ei testata.

T – Tukka. Puuttuu useimmilta kehonrakentajilta.

U – Uhrautuminen eli säkrifaissi. Kaikki kaikessa fitneksessä. Ilman uhrautumista ei tule menestystä. ”Tää on mun elämäntapa, en mä joudu mistään luopumaan tän takia” Silti muistetaan korostaa miten ei voida syödä korvapuusteja, käydä baareissa, viettää joulua jne. koska fitness, koska säkrifaissi.

V – Voima. Sillä ei ole fitneksessä mitään merkitystä, mutta silti jokaiseen sometreenikuvaan pyritään feikkaamaan mahdollisimman isot painot.

W – Woima. Sillä on merkitystä. Se on sitä Wanhan koulukunnan touhua, jossa tuntumapumppailulle haistatetaan paskat ja jossa isot raudat tuo isot lihakset.

fitness-aakkoset

X – XXL. Jokaisen uskottavan bodarin hupparin minimikoko. Jos huppari on liian väljä, voi joko mussuttaa lisää kanaa ja riisiä, tai pukea useamman hupparin päällekkäin.

Y – Yksi vielä! Huuto joka kaikuu eritasoisten personal trainereiden huutamana kuntosaleilla ympäri Suomen.

Z – Zorro.

Ä – Äiti. Jokaisen treenaajan mielessä jossakin kovan kyykkysarjan ja pyörtymisen välimaastossa.

Ö – Öljy. Tärkeä viimeistelytuote, jota sivellään ihoon ennen kuin kiivetään kilpalavalle pullistelemaan vaivalla hankittuja lihaksia – tai pyllistelemään jos bikinifitneksestä on kyse.

fitness-aakkoset
Kuva BODY-lehden galleriasta
Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Metallisydämen fitness-aakkoset”

    • Mullekin tuli ekana mieleen ja ihan samalla perustelulla :DD

  1. Etenkin toi uhrautuminen eli säkrifaissi sai nauramaan ääneen. Suosittelen lukemaan myös Sodoman Seudun sanomien viimeisimmän postauksen ”Suomalainen luonnehoroskooppi” ja sieltä ”Keittiövaaka”. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta