Syksyn fitness-kisat lähestyy…

Varma syksyn merkki kylmenevien ilmojen ja vesisateiden lisäksi on sosiaalisen median täyttyminen puolialastomien fitness- ja kehonrakennuskilpailijoiden kuntokuvista. Kuvissa esiintyy toinen toistaan sairaamman näköisiksi itsensä riuduttaneita kisaajia, jotka kehuvat kuinka uskomattoman hienoa aikaa kisadieetti on.

fitness
Kuvan sain lainaksi Umpulta, joka kertoi jokin aika sitten blogissaan fitness-illuusiosta, käy lukemassa aiheesta TÄÄLLÄ

Nyt huomio kaikki bikinifitness- tai Mens physique-kisaamisesta innostuneet teinit: Se ei ole hienoa aikaa, se ei ole helppoa, eikä kukaan oikeasti nauti siitä. Ihan varmasti on aivan mahtava tunne nousta dieetin jälkeen kisalavalle – ja mahdollisesti menestyäkin siellä, mutta se matka sinne kisalavalle ei ole pelkkää jeejeetä ja kristallien kimallusta. Se on pääasiassa itsensä liikkeelle pakottamista ja konemaisesti toimimista pää tyhjänä.

Minun mielestäni useamman kisaajan olisi hyvä kertoa dieettifiiliksiään rehellisesti ja kaunistelematta. Kertoa miten heikko ja voimaton olo välillä on, miten hermot ovat kireällä kuin viulun kieli ja miten parisuhde ja perhe-elämä on yhtä helvettiä kumppanin joutuessa sietämään diettaajalta melkein mitä tahansa.

Kisoihin valmistautuvat voisivat kertoa useammin miten raastavaa on raahautua palellen aamuaerobiselle vesisateeseen, miten karmean mautonta dieettiruoka oikeasti on ja millaisia lääkeaineita hyvään kisakuntoon pääsemiseen tarvitaan – sekä niiden lääkeaineiden haittavaikutuksista – ja jättää jauhamatta paskaa miten elämä on laiffii ja dieetti sen laiffin parasta aikaa.

Toisaalta, itsehän en ole koskaan sinne kisalavalle tähdännyt ja kisadieetistä minulla ei ole omakohtaista kokemusta vaikka diettaaminen tuttua puuhaa onkin. Saatan siis olla täysin väärässäkin… Kuka on se kilpailuihin valmistautuja joka uskaltaa täysin rehellisesti ja avoimesti kertoa miltä kisadieetti oikesti tuntuu? Kenellä on rohkeutta puhua totta ja suoraan, ilman filttereitä ja vaaleanpunaisia fitness-laseja?

Vai onko fitness-lajien suosion syy juuri se, että se on niin helvetin kivaa koko ajan?

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Syksyn fitness-kisat lähestyy…”

  1. Suurin syy varmaan miksi jollain on kisadieetti ihan karmeeta on varmaa se että se on toteutettu väärin. Tai sitten yksinkertaisesti kun Jokaisen kroppa on erilainen ja reagoi dieettiin eri tavalla. Toiset joutuvat menemään hyvinkin alhaisilla kaloreilla ja esim. itsellä tais kaloreita olla vielä loppumetreille asti reilusti yli 1500kcl.

  2. Pian kommentti minusta kertoo kaiken fitneksestä ”sain syödä reilusti yli 1500kcal” eli siis 1505? Vai oikeasti paljon enemmän 2000kcal, joka sekin on mun mielestä vähän jos treenataan kovaa ja monta kertaa päivässä.
    Tää oli tosi hyvä kirjoitus, koska tätähän fitness just on kukaan ei kerro totuutta vaan kivaa on ja kokoajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta