AV, YV ja mitä näitä on – Facen kirpputorihelvetti

Syksy tulee ja meidän prinsessa tarvii Goretex-kengät. Valveutuneena isänä ajattelin säästää rajallisia luonnonvaroja ja vielä rajallisempia rahavarojani, eli kannattaa kierrätystä ja hankkia syksykengät prinsessalle Facebookin lastenkirppikseltä. Noita Facebook-kirppiksiä on melko paljon ja niissä myydään valtavan paljon lasten vaatteita, kenkiä, leluja ja vaikka mitä, osa oikeasti ihan hyväkuntoisiakin.

goretex

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ

Lähdin sitten eräänä iltana selailemaan noiden ryhmien tarjontaa. Vastaan tuli monenlaista kenkää. Oli ylihinnoiteltua loppuunajettua, oli sopivamman hintaista, mutta väärän kokoista ja sitten vielä käyttämätöntä, johon oli jo parikymmentä jonossa… Luovuin jo leikistä ja aloin selailla kavereiden edesottamuksia kun uutisvirtaani paukahti uusi ilmoitus, Punaiset yhden syksyn käytetyt Vikingin Goretex-kengät ja vielä todella edullisesti! Koko puuttui ilmoituksesta, mutta silmämääräisesti näytti kuvan perusteella aika liki oikealta. Päätin laittaa ilmoitukseen alustavan varauksen ja kysyä kokoa.

Olin innoissani, muutamassa minuutissa oli jälkeeni tullut jonoon jo useita muita ostajia. Myyjältä ei kuitenkaan vastausta kuulunut. Ajattelin käydä ilmoituksessa kurkkaamassa olisiko sinne tullut täydentävää tietoa kokopuolesta. No perkele koko ilmoitusta ei enää löytynyt. Uutta yksityisviestiä, että mitäs ihmettä? Nyt myyjä vastasi että sisko olikin halunnut kengät omalle lapselleen, joten ne eivät olekaan myynnissä.

Jahas. Niin kai sitten ja takaisin etsimään. Tällä kertaa tärppäsi nopeammin, hyväkuntoiset Reimam Goretex-kengät ja melko läheltä, olisi helppo ja nopea hakea. Pari oli minua ennen jonossa, mutta sinne liityin jonon jatkoksi. En kuitenkaan ollut kovin luottavainen jonottamisen suhteen, joten etisiskelin lisää toisista ryhmistä.

Ei mennyt kauaa kun törmäsin toisessa ryhmässä noihin aiemmin varaamiini Vikingeihin, myyjä oli sama, kuva oli sama, mutta hinta oli tupla aiemmasta. Olisi ilmeisesti mennyt liian halvalla… Seuraavassa ryhmässä taas tärppäsi. Oikean kokoiset, myyjän mukaan hyväkuntoiset ja kivan väriset Vikingit, jonoon vaan. Samalla piippasikin yksityisviestiä, pari aiempaa varaajaa oli perunut varauksensa ja olin vuorossa aiemmin varaamiini Reimoihin. Olin tottakai kiinnostunut ja hakukin saatiin sovittua seuraavalle päivälle.

Olin jo sulkemassa Facea kun huomasin vielä yhdet juuri myyntiin laitetut Superfitit. Oikea koko, kiva väri ja edullinen hinta. Täydellistä, olin vaan jo ehtinyt sopia haun seuraavalle päivälle toisiin kenkiin. Jätin nuo siis väliin.

TOINEN PÄIVÄ

Puin prinsessalle kaupunkivaatteet päälle, pakkasin mukaan vesipullon ja vaihtovaipan ja lähdin hakemaan varaamiani kenkiä. Olimme sopineet tapaamisen Porin keskustaan, mihin saavuin hyvissä ajoin että ehdin käydä nostamassa automaatilta rahaa ja rikkomassa sen kaupassa että minulla oli tasaraha valmiina. Odottelin prinsessan kanssa sovittuun aikaan sovitussa paikassa. Meni viisi minuuttia ja prinsessa alkoi kyllästyä odottelemaan. Meni kymmenen minuuttia ja lapsi alkoi itkeä turhautumistaan. Laitoin myyjälle viestiä että onkohan kohta tulossa, ei vastausta. 15 minuuttia odoteltuamme lähdimme kotiin, prinsessa huutaen täyttä huutoa. Kun pääsimme kotipihaan tuli myyjältä viesti, että hän oli unohtanut, mutta olisi paikalla nyt 10 minuutin päästä jos ei ole liian myöhäistä. Kyllä oli, pidä kenkäs.

KOLMAS PÄIVÄ

Aamulla heräillessäni ja Facebookiin kurkatessani oli minulle tullut 17 uutta ilmoitusta ja yksi yksityisviesti… Olin jo unohtanut jääneeni jonottamaan myös Vikingin kenkiä. Illan ja yön aikana tuossa ketjussa oli ollut päällä täysi sota, siellä oli varaajat ja jonottajat käyneet kuvainnollisesti toistensa kurkkuihin kiinni selvittäessään kenen varaus on pitävä, mitä varaukseen olisi pitänyt kirjoittaa ja kenen yli oli hypätty. Yksityisviesti oli noiden kenkien myyjältä, hänen tulkintansa mukaan minä olisin jonossa seuraava. Hiukan pelotti että kuinka monta vihaista eukkoa saan niskaani jos kaupat sovin, mutta rohkeana miehenä tartuin tilaisuuteen ja sovittiin kenkien haku myyjän kotoa jo samalle päivälle. Vaikka myyjä asui hiukan yli 20 kilometrin päässä, koin turvallisemmaksi mennä hakemaan kengät myyjältä kotoa kuin sopia tapaamista minnekään…

Kurvasin myyjän pihaan rahat kourassa ja soittelin ovikelloa. Myyjä tuli avaamaan oven kengät kourassa. Näin heti, että kenkien kuntoa oli jonkin verran liioiteltu, ne eivät oman tulkintani mukaan olleet likimainkaan hyväkuntoiset, lopullisen niitin löi arkkuun tupakan polttaman jälki toisen kengän sisäsyrjässä. Peruin kaupat ja kiitin kauniisti mukavasta maaseutuajelusta.

VIIDES PÄIVÄ

Sain yksityisviestin ihan ensimmäiseksi löytämieni kenkien myyjältä, siltä jonka sisko olikin halunnut kengät, että sisko ei haluakaan niitä, olenko vielä halukas ne ostamaan. Ei ilmeisesti olleetkaan menneet ylihintaisina enää kaupaksi toisessa ryhmässä. Nätisti kerroin, että myyjä voi puolestani työntää kenkänsä sinne minne aurinko ei paista.

Olin käynyt edellisenä päivänä ostamassa uudet hienot Goretex-kengät Prismasta. Helvettiin luonnonvarat, pitäkää kirpputorinne, mun kierrätykset oli tässä.

Metallisydän

22 vastausta artikkeliin “AV, YV ja mitä näitä on – Facen kirpputorihelvetti”

 1. No se ei mennyt kovin hyvin, mutta hyvä yritys! 🙂 Itse aina suunnittelen laittavani kaikki facekirpuille, mutta lopulta myyn pari kalleinta ja hyvä kuntoisinta lastenvaatetta siellä ja kiikutan loput Hope-yhdistykselle…

  • Olishan se hieno ajatus myydä Emilian vaatteet halvalla niitä tarvitseville vaikka juuri Facekirppiksen kautta, mutta onhan se ihan mahdoton työmaa alkaa kuvaamaan kaikki erikseen, hinnoittelemaan, vastaamaan kaikkiin kyselyihin ja ottamaan lisää mittoja jne. ja sitten sopimaan hakuaikoja… Ei mulla ainakaan riitä aikaa eikä energiaa sellaseen…

  • Livekirppikset oli sillon parhaita kun siellä istuskeli myyjä pöydän takana, sai tinkiä ja kaikkea 🙂

  • Aaahhhahhhaaaaa! Ihan loistava toi blogitekstin keskustelu 😀 😀

 2. Kuulostaa (ja luettuna näyttää) hirveltä kun ihmiset kutsu muksujaan prinsessaksi. Meinaa oksennus tulla joka kerta:D

  • Otappa ämpäri vierelle kun jatkossa luet mun juttuja, tulen blogissa jatkossakin kutsumaan Emiliaa prinsessaksi, vaikka en arjessa niin teekään 🙂 En mä itseänikään Metallisydämeksi muualla kutsu kuin blogissa…

 3. Itse olen myynyt paljon tavaraa Tori.fi:ssä. Sieltäkin s-postiin yrittää näitä AV-tyyppejä.. Olen koittanut pitää homman simppelinä ja se ketä tulee ensimmäisenä ovelle rahat kädessä saa tuotteen, eikä mitään varata tai jonoteta. Elleivät nyt sitten tahdo tulla yöpymään tuohon etupihalle käytyn halvan roinan takia 😀 Jos taas tyyppi joka on sanonut tulevansa ostamaan ja tekee oharit ilman hyvää selitystä, jää roina myymättä.

  Jotkut osaavat kyllä tehdä yksinkertaisista asioista todella vaikeita. Avarin saisi vähintään antaa sille tyypille joka ensimmäisenä ikinä lähti varailemaan kirpputoritavaraa!

  • Joo, aika hankalaksi toi on tehty. Tosin ilman varailuja ja jonoja saattas monesti tekemään turhan reissun hakemaan jotain kun jokuolis just käyny ja vieny nenän edestä…

 4. Feel you! Minulla oli myynnissä ruokapöytä muuton tieltä juurikin jollain noista Facen kirppiksistä. Pitkän varailun ja ties minkä jälkeen yksi ostaja ilmoitti, että tulee sen hakemaan muuttopäivänä. Sovittiin aika ja kaikki. Lähtevä muuttokuorma painoi päälle, eikä ostajaa näkynyt vielä kolme tuntia sovitun ajan jälkeenkään, yhteydenottoyrityksetkään ei menneet perille. Sinne jäi se pöytä, jouduin lahjoittamaan sen lopulta vuokranantajalle ilmaiseksi, koska kuormaan ei enää mahtunut ja oli pakko myös vaihtaa paikkakuntaa samana päivänä, jonka ostaja kyllä tiesi.

  Oli muuten viimeinen kerta niillä nettikirppiksillä kun mitään myyn. Toki tämä kaikki tapahtui Porissa, silläkin ehkä osuutta asiaan…

 5. Itse en ymmärrä miksi kukaan haluaa ostaa käytetyt kengät ( lapselleen tai itselleen)?kengät muotoutuu jokaisen jalkaan eri tavalla riippuen painosta ja jalan muodista. Pahimmassa tapauksessa tilaa käytetyillä kengillä askelvirheitä..

  • Mä voin sulle ihan näin salaa kertoa, että tää teksti oli fiktiota, oikeesti ei ollut tarkoitustakaan ostaa käytettyjä kenkiä. Oikeesti metsäsätin käytettyjä kestovaippoja, mutta en kehdannut kirjoittaa niistä niin kehitin sitten tällasen kenkätarinan…

 6. Tutulta kuulostaa. 😀 Usein sattuu juuri tätä että haku on sovittu seuraavalle päivälle ja sitten ostajaa ei näy. Eniten ärsyttää, jos ei viitsitä edes ilmoittaa ettei aio tulla ollenkaan hakemaan. Nimimerkillä kerran koko illan ostajaa odottanut. Ei muuten tullut. 🙂 Mutta onneksi toisinaan kaikki sujuu kuten pitää.

  • Kai se tosiaan enimmäkseen ihan sujuvaa touhua on, tuskin kukaan sitä muuten kovin pitkään jaksaisi…

 7. Niin kerran itse, jostain tori.fi tms katselin itelleni sopivaa keittiönpöytää. Noh Sinnehän ilmaantui just samassa hetkessä jonkun ilmoitus. eli tyyliin kun sattui silmiin niin oli pari minuuttia aikaisemmin laittanut ilmoituksen.

  Noh yhteystiedoissa emaili, ei numeroa ei muita tietoja…. no laitanpa emailia…. ja pyysin että laittaa vaikka mulle tekstaria tai soittaa heti kun mahdollista, että ostan tuotteen.

  Noh ei vastannut tietty emailiin sinä koko päivänä, seuraavana aamuna laittoi emailia, että nopein joka hakee malmilta saa pöydän… Ei viittinyt siinäkään sitten puhelinta käyttää. ja emailiin ei viitsinyt osoitetta laittaa tai puh num. Noh laitan emailia, että tulen hakemaan heti kun antaa osoitteen mistä hakea.
  ei vastaa taas emailiin kuin seuraavana aamuna. Taas kysyn, että mihin aikaan voi tulla hakemaan… ei vastausta… illalla laittoi vähän ennen puolta yötä viestiä, jonka näin aamulla, ett ”haluatko sitä pöytää vai et? ” 😀 tässä kohti alko jo loppumaan huumori… laitoin vielä kerran viestiä, että niin puhelin vois toimia paremmin asian sopimiseen ja mulle käy millon vaan hakea se… seuraavana aamuna ilmoitti että pöytä oli mennyt kaupaksi. Mjooh vittu oli taas vaikeeta! 😀

 8. Hah! Yksi aamu nautin aamiaisen niin että luin erään kirppiksen ”Olet huijari! Ihme Ämmä, palauta rahat”-tyylistä keskustelua. Popparit olis pitäny kaivaa esiin, sen verran viihdyttävää. Rahat kuitenkin palautuivat ostajalle mutta ois sen nätimminkin voinut tehdä. Itse olen kyllä vään koukussa noihin kirppiksiin, toiminut toistaiseksi hyvin ja kalleimmat ostokset oon käyny hakemassa.

  • Noion kyllä oikeesti aika viihdyttäviä välillä 😀 Ja sitten sinne sotketaan hymiöitä väliin, niin kenelläkään ei ole oikeutta loukkaantua vaikka ollaan täydessä sodassa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta