Välitilinpäätös: Metallisydän Gym – Missä mennään?

Eikö sitä aina sanota, että haaveet on tehty toteutettaviksi? Noin vuosi sitten päätin lähteä vähän kerrallaan toteuttamaan pitkään mielessä pyörinyttä haavetta, omaa kotikuntosalia Metallisydän Gymiä. Nyt voisi melkein sanoa että tuo haave on toteutunut, olkaa hyvät: Metallisydän Gym!

Gym

Käydään ensin hiukan läpi MG:n syntytarinaa ja tarkastellaan sitten hiukan tarkemmin tämänhetkistä tilannetta (tekisi mieli sanoa lopputulosta, mutta pahasti pelkään että vielä ei olla maalissa…) Kerron samalla myös mistä kamppeet on hankittu, jos vaikka joku toinen kotisalin rakentelija säästyisi siltä googletus-rumbalta jonka olen läpi käynyt projektin edetessä…

Silloin vuosi sitten kun projekti oikeastaan sai alkunsa, emme olleet vielä muuttaneet nykyiseen taloomme, silloisessa autotallissa oli lattia soraa ja seinät peltiä. Sieltä kuitenkin lähdettiin liikkeelle kyykkyhäkillä ja levytankosarjalla…

Gym

Todenteolla Metallisydän Gym lähti rakentumaan vasta vuoden 2016 alussa, muuttaessamme nykyiseen kotiimme. Kyykkyhäkki, painokiekot ja tanko olivatkin ensimmäisiä tavaroita, joita uuteen kotiin kannettiin, tarkemmin uuteen autotalliin, joka eristettyine seinineen ja betonilattioineen loi ihan uudenlaiset puitteet Metallisydän Gymille.

Uudesta autotallista varattiin puolet, eli noin 12 neliön suuruinen tila Gymiä varten, sen laskin riittävän haaveeni pienimuotoiseen toteuttamiseen. Nyt jälkeenpäin ajatellen tilaa olisi voinut varata hiukan enemmänkin, kuka nyt varastotilaa tarvitsee?

Talven, kevään ja kesän aikana olen rakennellut Gymiä vähän kerrallaan eteenpäin, rakentanut elämäni ensimmäisen väliseinän, levyttänyt ja eristänyt kattoa ja samalla hankkinut välineistöä osa kerrallaan. Erilaisille kuriirifirmoille terassimme onkin tullut tutuksi sinne toimitettujen pakettien myötä. Milloin on tuotu käsipainoja, milloin levytankoja, milloin jopa rullallinen kuntosalimattoa…

Gym Gym Gym Gym Gym Gym Gym

Välineistön suhteen halusin heti aluksi lähteä siitä periaatteesta, että paskaa ei hankita, vaan ainoastaan kunnollisia, ladukkaita välineitä.

Ihan ensimmäisiä hankintoja kyykkyhäkin ja levytankosetin jälkeen oli sopiva määrä käsipainoja telineineen. Ne tilasin Gorillasportisista ja tyytyväinen olen ollut. 2,5 kilon välein mennään 20 kiloon asti ja sitten 5 kilon hyppäyksin 30 kiloon. Haaveena olisi saada jossain vaiheessa hankittua vielä jokunen pari isompia käsipainoja… ja olisihan sellainen erillinen 1-10 kilon käsipainopari-setti aika mahtava lisä järeämpien rinnalle… Kuten edellä mainitsin, valmista ei taida tulla koskaan, haaveita riittää edelleen 😀

Gym

Ihan alkuun hankin käytetyn säädettävän vinopenkin, mutta ei mennyt kauaa kun aloin googlailla sen tilalle kunnollista, tukevaa ja jämäkkää penkkiä. Sellainen löytyi GoFitness.fi verkkokaupasta täydentämään Gymin välineistöä ja nostamaan sen tasoa. Vaikka itse sanonkin, vain harvalla kaupallisellakaan salilla on näin jämäkkää säädettävää penkkiä.

Gym

Samasta paikasta tilasin myös laadukkaan ATX:n painonnostotangon, joka on paitsi tyylikäs, myös mukava käyttää. Tanko joustaa juuri sopivasti, että esimerkiksi rinnallevedot tuntuvat mukavilta tehdä ja kestää sen verran suuret painolastit, ettei meikäläisellä ole koskaan jakoa niin isoihin rautoihin.

Gym

Kun settiin lisätään vielä alkuperäisen levypainosarjan täydentäminen sopivalla määrällä lisäkiekkoja sekä hiton hienot ja kätevät siirreltävät levypainotelineet Kuntokauppa.fi:stä, alkaa kyykky-veto-punnerrus-asema olla valmis.

Gym Gym

Seuraavaksi hankintalistalla oli ylä/alatalja. Sitä etsiskelin jonkin aikaa netin ihmeellisestä maailmasta, kunnes törmäsin lähialueella myynnissä olleeseen käytettyyn taljaan. Kävin sitä katsomassa ja kun hinnasta päästiin sopimukseen, siirtyi tuo entisen omistajansa itse rakentama ylä/alatalja pienen tuunauksen jälkeen osaksi Metallisydän Gymin varustusta.

Gym

Vaikka tuo talja ihan asiansa ajaa ja sillä tarvittavat liikkeet saa tehtyä, on se silti yksi kohteista, jotka haluan päivittää uusiin jossakin vaiheessa lähitulevaisuudessa…

Taljan myötä tuli eteen myös erilaisten taljakahvojen hankkiminen. Ne päädyin tilaamaan jo ennestään tutusta Gorillasportsista ja säilytysjärjestelmän niille, sekä jossain vaiheessa hankkimilleni lyhyemmille levytangoille (mutkatanko Gorillasportsista ja suora tanko GoFitness:stä) bongasin jostain ulkomaisesta verkkokaupasta ja ihan hyvä siitäkin tuli itse hieman parantelemalla.

Gym

Koska mikään kuntosali ei olisi mitään ilman äänentoistojärjestelmää, sellainen toki löytyy myös Metallisydän Gymiltä. Täytyy kyllä myöntää, että äänentoiston katu-uskottavuus on ehkä hieman kyseenalainen, mutta kyllä sieltä rokki soi niin että treeni kulkee – ja mikä parasta, tästä laitteesta ei tulla koskaan kuulemaan anatudea.

Gym

Tottakai Metallisydän Gymiltä löytyy myös kahvakuulia sekä tarvittavat välineet lihashuoltoon, mukaanlukien näillä näppäimillä kansainvälisetkin markkinat räjäyttävä suomalainen huipputuote High Roller. Jos et tiedä mistä on kyse, nyt on aika sivistää itseään ja viedä oma lihashuolto ihan uudelle tasolle, kirjaimellisesti.

Gym Gym

Tällainen on todeksi käynyt haaveeni, oma kotikuntosalini Metallisydän Gym. Vaikka se on suhteellisen pieni ja rajallinen, olen siihen erittäin tyytyväinen ja siitä todella ylpeä. Varmaa on, että muutoksia tullaan vielä kokemaan… Lupaan esitellä myös tulevat jutut blogissa, pysykäähän kanavalla!

Gym Gym

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Välitilinpäätös: Metallisydän Gym – Missä mennään?”

  1. On kyl törkeen hieno kotisali sulla! Itekki tollasesta haaveilen, kunhan vaan pääsee siihen omakotitaloon joskus! 🙂

  2. Ooh miten upea! Mullakin ollut ikuisena haaveena oma sali, kun joskus omakotitaloon muutan. Osaatko sanoa kuinka paljon on rahaa kulunut salin rakentamiseen? Isällä oli kotikotona autotallissa kunnon ghettosali itsetehtyineen taljoineen ja levypainoineen 😀 Nättejähän ne härvelit ei olleet, mutta eipä sillä tainnut olla väliä. Sun sali on kyllä sievä kuin pieni sika(la)! :–)

    • Kyllähän siihen rahaa on kulunut. En edes halua laskea minkä verran 😀

  3. Oioioioi! Vielä joku päivä mullakin! Toistaiseksi se tila johon punttiksen vielä joskus rakennan toimii vierashuoneena. Tai sit pitää rakentaa toinen autotalli (nykyinen on miehen remonttitila). Onko jollain autotallissa muka auto?? 😀

    • Ihmettelen suuresti miksi autotallia yleensäkään kutsutaan autotalliksi…

  4. Oih, on kyllä super hieno ja viihtyisä! Kaikki tarvittava löytyy ja vieläpä ovat kivasti esillä. Omat rojuni lojuvat pitkin lattioita telineiden puutteessa. Kyllä sinun kelpaa olla ylpeä!

    • Tän jutun kirjoittamisen jälkeen on muutamia isojakin muutoksia tullut. Ensinnäkin myin pois tuon huonohkon taljalaitteen ja hankin tilalle uuden, kunnollisen. Myös tuo kyykkyhäkki sai väistyä Smith-laitteen/avoräkin tieltä sekä monta muuta pienempää muutosta ja hankintaa… Kohta voisi kirjoitella uuden vastaavan esittelyn salin nykytilasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta