Lasten fitness-kisat – NYT VITTU OIKEESTI!

Fitness on ollut nousukiidossa jo useamman vuoden ajan. Kilpailijamäärät on nousseet räjähdysmäisesti ja fitness on harrastuksena kohta suositumpaa kuin jalkapallo ja jääkiekko yhteensä. Nyt on kuitenkin raja ylitetty, on aika vetää käsijarrusta ja rajusti.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

Serbiassa on järjestetty ensimmäiset lasten fitness-kisat. Eikö se nyt jumalauta riitä, että täysi-ikäiset naiset pyllistelee minibikineissä peppu pitkällä lavalla? Ihan oikeasti, kuka aikuinen päästää lapsensa osallistumaan tällaisiin kisoihin? Ei kukaan vastuullinen aikuinen ainakaan.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

On ihan luonnollista, että lapset kiinnostuvat vanhempiensa harrastuksesta, varsinkin jos se on niin kokonaisvaltaista kuin fitness. On kuitenkin aikuisen vastuulla pitää lapsi lapsena ja huolehtia lapsen terveestä kasvusta ja kehityksestä. Tässä ollaan kuitenkin jo todella kaukana terveestä. Tervettä on ottaa lapsi mukaan salille, antaa tehdä samantyyppisiä liikkeitä pienillä painoilla kuin vanhemmat tekevät, antaa lapsen maistaa raejuustoa ja jopa parsakaalia jos lapsi haluaa, päästää lapsi osalliseksi vanhemman/vanhempien harrastuksesta, jopa elämäntavasta. Ei kuitenkaan ole missään tapauksessa tervettä päästää lasta osallistumaan fitness-kilpailuihin, oli kyseessä sitten tyttö tai poika.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

Fitness on hieno laji, omasta mielestäni paljon hienompi kuin jalkapallo tai jääkiekko. Se ei kuitenkaan ole lasten laji, vaan yksi niistä harvoista lajeista, joita ei saa aloittaa liian nuorena, ei harrastusmielessä, eikä ainakaan kilpailumielessä. Lasten kuuluu potkia sitä palloa, pelata kirkonrottaa tai vaikka jahdata Pokemoneja älypuhelin kourassa, mutta ei harjoitella fitness-poseerauksia peilin edessä.

lasten
Lähde: http://forums.musculardevelopment.com/showthread.php/157660-Ifbb-wtf

Onneksi Suomessa ollaan tässä touhussa järki päässä ja ymmärretään fitneksen kuuluvan vasta aikuisuuteen. IFBB Finland poisti jokin aika sitten jopa juniorisarjat fitness-lajeista, mikä on juuri sitä oikeanlaista ja vastuullista toimintaa. Toivotaan että myös muualla maailmassa löytyy järki päähän ja aletaan fitness-huuman sijaan ajatella lasten etua. Aikuisena on aikaa pyllistellä ja pullistella lavalla, pidetään lapsuus lapsuutena!

Metallisydän

18 vastausta artikkeliin “Lasten fitness-kisat – NYT VITTU OIKEESTI!”

 1. kyllä noilla kaikilla lapsilla tulee olee niin pahoja ongelmia tulevaisuudessa, varmasti vääristyy minäkuva heti pienenä syömishäiriöistä puhumattakaan 🙁 aivan sairasta.

 2. Nyt todella viha noita vanhempia kohtaan. Ei v….u mut antais nyt lasten olla lapsia! Käsittämätöntä bälimpitämättömyyttä! Toivottavasti joku tajuaa kieltää tollaset kisat!!

 3. Fitness ei tule ikinä olemaan yhtä suosittua kuin jalkapallo. Jääkiekko nyt on ihan marginaalilaji ja sitä ei kannata verrata mihinkään. Mitä taas tulee lajin hienouteen niin itse olen jyrkästi eri mieltä. En tunne lajia läpikotaisin, mutta kokemukseni mukaan se on aiheuttanut vain haittaa sitä harrastaville sekä heidän läheisilleen. Ei yhtään ihme että lapsetki on vedetty mukaan tuohon hulluuteen.

 4. Sairaita ne aikuiset jotka lapsensa tuohon mukaan vetävät, annetaan lasten olla lapsia. Toivon todella, että tämä ei maailmalla yleisty!!!

 5. Mikä tässä on väärin?
  Hieno lihaskuntoa kasvattava ja ryhtiä parantava laji!
  Fitness-poseeraukset eivät eroa kilpavoimisteluposeerauksesta, taikka cheerleader-, baletti- ym. tanssiharrastuksen esiintymisasennoista. Niissä käytetään lisäksi paljon enemmän meikkiä.
  Mikä fitnessistä muka tekee huonomman ja niin epäterveen harrastuksen?
  Upea laji ja terveen ja onnellisen näköisiä lapsia.

  • Olen samaa mieltä. Aika suuri osa näistä tytöistä (ja pojista) lienee esim. voimistelijoita, jotka vaan pistetty lavalle poseeraamaan. En jaksa uskoa että nämä typyt käyvät salilla (niinkuin me sen ajattelemme) ja menevät kouluun kantaen minigrip-pussissa parsakaalia ja maustamatonta kanaa. Ja tanssiharrastusten parissa opetellaan todella paljon poseerauksia ja ryhtiä. Niistähän annetaan erilliset pisteetkin kilpailuissa.

  • Väärin on joka tapauksessa se, että lasten ulkonäköä arvostellaan.

  • Nimenomaan, ihan niinkuin lasten missikisatkin, lapsia ei pidä laittaa kisaamaan ulkonäöstä

  • Itse näen tämän vääränä, sekä henkisen että fyysisen kehityksen kannalta. Varsinkaan lasten/nuorten ulkonäköä ei saisi arvostella. Suurempana ongelmana näen tässä kuitenkin lihaskasvuun tähtäävän treenin (vaikka ei edes olisi kyse niin rajusta treenistä kuin aikuiskisaajilla) ja diettaamisen. On ihan tutkittu juttu, että lihaskuntoharjoittelu hidastaa lasten fyysistä kehitystä ja mitä diettaaminen tekeekään kasvavalle kropalle, sitä ei varmaan tarvitse edes tähän auki kirjoittaa. Kun vielä plussataan yhteen tuo fyysinen puoli arvostelun kanssa, on henkiset ongelmat myös aikalailla tarjottimella näille lapsille.

   Kaikkien (myös lasten) tulee ehdottomasti liikkua ja syödä terveellisesti, ennen kaikkea opetella syömään terveellisesti, mutta en mitenkään näe, miten fitnesskisat sopisivat lapsille tai edesauttaisivat tätä terveyskasvatusta.

 6. Tuli tosiaan olo, että vastustat asiaa vain periaatteesta ja ainut, miten pystyt kantaasi perustelemaan, on se, että ”lasten ei kuulu…” Kuka sen määrittelee, mitä lapsen kuuluu tehdä? Lapsilta nämä minusta näyttivät, eivät fitness-urheilijoilta, joten todennäköisesti heidän ruokavalionsa ja treeninsä eivät ole lähelläkään sitä, mitä aikuisilla. Ehkä lapsilla on vain kivaa ja he haluavat näyttää nätiltä, ihan samaan tapaan kuin voimistelussa jne. esitellään itseään. Siinä ei ole mitään pahaa. Parempi kuin pelkän pleikkarin pelaaminen.

 7. Mun mielestä tätä ei voi verrata voimisteluun, cheerleadingiin tai balettiin, koska niissä suorituksen arvioinnin pääpaino on suorituksessa, ei ulkonäössä. Totta on, että niihinkin liittyy ongelmia ulkonäköpaineiden kanssa ja esim. vahvat kisameikit, mutta pisteytys tehdään pääasiassa volttien puhtauden perusteella eikä sen, kenellä erottuu parhaiten vatsalihakset.

  • Ihan samaa mieltä! Lajia ei voi verrata mitenkään voimisteluun, balettiin tms. Eikö fitness nimenomaan ole lihaskunnon rakentamista kuntosalilla ja tuloksen esittelyä lavalla. Se ei kuulu minunkaan mielestäni lapsille.

 8. Cheerleadingissä, baletissa ym. tansseissa keskitytään lapsen osaamiseen ja taitoihin, niitä arvostellaan. Fitneksessa arvostellaan ulkonäköä, tässä suuri ero. Voimistelussa ei esitellä omaa kroppaa, vaan osaamista ja esiintymistaitoja.
  Minkälaiset arvot on ihmisellä, jonka kroppaa lapsuudesta asti on arvosteltu ja jonka ulkonäköä pidetty niin tärkeänä.

 9. Siis kysehän on nimenomaan fitnessistä, eli ei pelkästä ulkonäön arvostelusta. Nämä lapset ovat esittäneet myös vapaaohjelman. Eli lajina juurikin lähellä voimistelua, tanssia ja cheerleadingia.

  Itsekin kauhistelin aluksi kun näitä kuvia on nyt jaellut yksi jos toinenkin… Mutta kun tajusin mistä on kysymys niin lähinnä ärsyttää tämä vouhotus… Toki voisi miettiä tarvitseeko lasten fitnessissä fysiikkakierrosta olla ollenkaan…

 10. Siis kysehän on nimenomaan fitnessistä, eli ei pelkästä ulkonäön arvostelusta. Nämä lapset ovat esittäneet myös vapaaohjelman. Eli lajina juurikin lähellä voimistelua, tanssia ja cheerleadingia.

  Itsekin kauhistelin aluksi kun näitä kuvia on nyt jaellut yksi jos toinenkin… Mutta kun tajusin mistä on kysymys niin lähinnä ärsyttää tämä vouhotus… Toki voisi miettiä tarvitseeko lasten fitnessissä fysiikkakierrosta olla ollenkaan…

 11. Omasta mielestäni jopa lasten missikisat ovat kyseenalaisia, saatika sitten fitness. Näihin lajeihin kuuluu kuitenkin se kisakunto joka tarkoittaa dieettaamista. Ehkä näissä kisoissa ei sitä ole tehty, mutta hyvin nopeasti se menee siihen kun paineet ja kunnianhimo kasvaa.

  Dieettaaminen ei millään tavalla kuulu kasvavalle lapselle, ellei sitten ole pahasti ylipainoinen. Tuolloinkin sen tulisi tapahtua lääkärin valvonnassa,koska siitä voi seurata vakavia ongelmia kasvun kanssa.

  En pidä mistään lajista jossa arvostellaan ulkonäön perusteella, kun lapsista on kyse. Lapset ottavat kuitenkin helposti mallia ja kaikki vaikuttavat heihin enemmän kuin aikuisiin. Heillä ei ole valmiuksia käsitellä asioita niinkuin aikuiset.

  • Oon sun kanssa niiiin samaa mieltä! En tiedä mikä kaikki näihin lapsien fitness-juttuihin kuuluu, mutta kaikki kehitykselle haitallinen on tosi väärin! Lapsen kuuluu syödä monipuolisesti ja keskittyä ihan muihin asioihin kun ulkonäkö paineiden käsittelyyn..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta