Fitnessleikkipuisto

Kyllä meitä fitness-friikkejä hemmotellaan. Erilaisia ulkotreenimahdollisuuksia tulee koko ajan enemmän ja enemmän. Kun olin lapsi (nuorihan olen edelleen), oli kyllä lasten leikkipuistoja keinuineen ja ponkulautoineen, mutta siinä se sitten olikin. Ehkä jossain pururatojen vierillä saattoi olla jotain tukkeja joita nostella tai jopa tanko jossa vetää leukaa. Nyt fitness-buumin, crossfitin, streetworkoutin ja toiminnallisen harjoittelun kulta-aikana on ulkotreenipaikkoja alkanut putkahdella sinne tänne. Tällä kertaa kävin testaamassa millainen on Porin Sampolassa sijaitseva fitnessleikkipuisto.

Fitnessleikkipuisto

Meikäläisellä ei ole minkäänlaista tietoa streetworkout-etiketistä, ei hajuakaan miten noissa kuuluu kiipeillä ja kieppua. Pukeutumiskoodi sentään oli selvillä ja treeniasuksi tilasin jo hyvissä ajoin Fit4You:sta tyylikkäät ja väljät Better Bodiesin hengittävät mesh-shortsit ja katu-uskottavan hihattoman paidan. Toinen vaihtoehto olisi ollut treenata ilman paitaa, mutta sehän olisi ollut siveetöntä julkisella paikalla…

Koska liikkeistä ei ollut mitään hajua, lähdin testailemaan ihan vaan omasta päästä vedettyjä systeemejä aloittaen itsestään selvyyksistä… Jos jostain roikkuu kaksi lenkkiä, on jotenkin luontaista hypätä niihin roikkumaan ja lähteä vetämään leukaa. Jos taas jossain on puolia, niitä pitkin on ilmiselvästi tarkoitettu kiivettävän…

Fitnessleikkipuisto Fitnessleikkipuisto

Haastetta touhuun toi ihan tavallinen tanko. Jos kerran leukaa vedetään lenkeistä roikkuen, tangolle oli kehitettävä jotain muuta… Itsekään en ihan täysin pysynyt kärryillä millaisia kaikkia kieputuksia tangossa duunailin, mutta hiki siinä tuli…

Fitnessleikkipuisto Fitnessleikkipuisto

Seuraavaksi päätinkin ottaa hiukan rauhallisemmin ja rutistella ihan perinteisiä vatsalihasliikkeitä jalannostoilla, joiden jälkeen jäljellä oli enää koko homman loppuhuipennus…

Fitnessleikkipuisto

Vaikka streetworkout ei kovin tuttua olekaan, sen verran sentään olen videoita kyseisestä hommasta nähnyt, että tiedän koko homman jujun olevan nojapuilla venkoilu mitä ihmeellisempiin asentoihin… Eihän se nyt kovin vaikeaa voi olla? Ei muuta kuin kokeilemaan!

Fitnessleikkipuisto

Juu voin kertoa, että se ei ole ollenkaan niin helppoa, miltä se youtuben videoilla näyttää… Saatuani hiekat ravistelta korvista, oli aika lähteä nilkuttamaan kotiin…

.

Jos teidän lähellänne on vastaavanlainen fitnessleikkipuisto, kannattaa ehdottomasti lähteä testaamaan! Asiaankuuluvat kuteet löytyy Fit4You:sta kampanjatarjouksessa heinäkuun ajan!

BBW_july

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Fitnessleikkipuisto”

  1. Missä päin Sampolaa tuo tarkalleen ottaen on? En nyt nopeasti ainakaan löytänyt infoa kaupungin sivuilta tai googlettamalla. Voisi kesäloman aikana käydä temppuilemassa. 😀

    • Se on Itä-Porin koulun kupeessa, Vanhakoiviston puolella. Hiukan kuin koulun leikkipuisto… Kävele koulu ympäri (kaikki rakennukset) niin löydät varmasti 🙂

  2. Missä päin tosiaan on ja onko joku onnistunut löytämään Porin sivuilta listaa näistä paikoista? Jos on, niin tän näi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta