Tervetuloa kesä!

Tuulenhenki on lämmin, puissa on lehdet, linnut laulavat ja ollaan päästy jo nauttimaan hellepäivistäkin. Sitäpaitsi kesäkuu on alkanut. Kesä on täällä, tervetuloa kesä!

kesä

Kesä on aivan ylivoimaisesti suosikkivuodenaikani. Nautin lämmöstä, valoisuudesta, auringon paahteesta ja lämpimästä tuulahduksesta. Jos saisin päättää, olisi aina kesä.

Kuka idiootti sitäpaitsi edes on keksinyt talven. Kenen loistava idea on ollut täyttää maailma kylmällä valkoisella mönjällä, saada järvet jäätymään ja ihmiset palelemaan. Täysin järjetöntä, mielestäni talven voisi peruuttaa kokonaan.

Sama juttu syksyn suhteen. Lehdet kellastuu ja on hetken ajan kauniita kaikessa väriloistossaan. Sitten kuitenkin alkaa sateet. Kaikkialla on märkää, tuuli on kylmä ja ne jokin aika sitten kauniit lehdet on rumina ruskeina kasoina pitkin maata. Lopulta alkaa vielä sataa räntää, mikä johtaa ennen pitkää siihen typerään lumeen ja talveen, oltuan kuitenkin märkänä sohjona ensin pari kuukautta ihmisten riesana. Samalla kun perutaan talvi, saa mennä syksykin.

Keväässä ei sinänsä ole mitään pahaa, se on kuin pienoiskesä vittumaisen talven jälkeen. Jos kuitenkin syksy ja talvi perutaan, ei kevättäkään enää tarvita kun koko ajan voi olla kesä. Heipat siis myös keväälle. Kevään tuoksuja ja ensimmäisiä lämpimiä auringonsäteitä ja tuulahduksia saattaa kyllä tulla hiukan ikävä, mutta antaa mennä jos samalla päästään eroon syksystä ja talvesta.

Näillä puheilla on siis yhteisellä päätöksellä peruttu koko kolmikko, syksy, talvi ja kevät ja päästään nauttimaan ikuisesta kesästä.

kesä

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Tervetuloa kesä!”

  1. Mikä helvetin kesä?:) No suomen kesä, muutama päivä lämmintä ja vastaavasti luvattu seuraavat 10 päivää viileetä sekä vesisateen mahdollisuuksia. Onneksi on loma vasta elokuun alulle jolloin yleensä suomessa on vasta lämmin ”koputtaa puuta”.

    • Joo, onhan se Suomen kesä enemmänkin lyhyt lumeton jakso, mutta onpa sentään edes lumetonta! (ainakin toivottavasti 😀 )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta