Jos haluat pyöreän pepun, vältä näitä mokia!

Kauneusihanteet vaihtelevat aikakausittain, ihanteena on ollut niin povipommia kuin anorektisen laihaakin naismallia. Nyt viimeaikoina läpilyönyt Fitness-hurmos on tuonut mukanaan pakonomaisen pyöreän pepun metsästämisen. Ihanteena tuntuu olevan jopa luonnottoman suuri ja pyöreä peppu, jonka eteen tehdään valtava määrä työtä. Valitettavan usein homma kuitenkin menee niinsanotusti päin persettä. Näillä Metallisydämen vinkeillä vältät pahimmat pepputreenin sudenkuopat.

Ensimmäinen moka on liika treenaus. Ihan joka päivä ei kannata askelkyykkyjä tehdä, sillä pakaralihas on toiminnaltaan ihan samanlainen kuin mikä tahansa muukin lihas, se tarvitsee lepoa kehittyäkseen. Kannattaa siis jaksottaa myös pepputreeniä niin, että pakaralihaksilla on aikaa palautua ja sitä kautta myös kehittyä.

20160510_104820

Seuraava moka liittyy myös treenaamiseen, nimittäin sen tehokkuuteen. Jos pakaratreeni tehdään kunnolla, voin vakuuttaa että se tuntuu sen verran mukavana treeninjälkeisenä kipuna pakaroissa seuraavina päivinä, että mieleen ei pitäisi edes juolahtaa uusi pepputreeni ihan pariin päivään. Jos taas pepputreenissä pysytellään mukavuusalueella ja pumppaillaan pakaraa sillee kivasti, on treenin tehokkuus kaukana.

Pepputreeni, ihan kuin mikä tahansa muukin treeni on vietävä pois mukavuusalueelta jotta se olisi tehokasta. Sarjoja ei lopeteta siihen kun suunniteltu 10 tai 20 toistoa on kasassa tai kun alkaa tuntua raskaalta, sarja lopetetaan kun yhtään toistoa ei enää pystytä tekemään.

Tehokkaaseen pepputreeniin ei myöskään tarvita kymmentä erilaista liikettä. Kaksi-kolme raskasta ja tehokasta perusliikettä ja pari viimeistelevää liikettä riittää aivan varmasti tehokkaaseen treeniin.

20160510_105055

Yleinen käsitys on, että lihaskasvu tarvitsee plussakaloreita. Tämä pätee myös pakaralihakseen. Ikuinen laihduttaminen ja pakaralihasten kasvattaminen eivät siis sovi yhteen. Ensin on rakennettava lihasta pakaroihin sillä intensiivisellä ja tehokkaalla pepputreenillä ja sitten poltettava ylimääräinen rasva pois, jotta tuloksena on pyöreä ja kiinteä peppu.

Pyöreää ja kiinteää peppua metsästettäessä ei kannata pelätä myöskään aerobista harjoittelua. Kävely- tai juoksulenkit eivät ehkä kasvata pakaran kaarta, mutta kiinteyttävät varmasti ja näinollen saavat pepun näyttämään paremmalta.

20160510_105522

Yhteenvetona: Unohda päivittäiset miljoonat askelkyykyt ja lantionnostot ja panosta pariin tehokkaaseen treeniin viikossa. Muista syödä riittävästi ja terveellisesti jotta lihaskasvu on mahdollista ja muista myös aerobinen harjoittelu.

Vinkkinä vielä loppuun, että pyöreä peppu näyttää huomattavasti paremmalle tasapuolisen treenatussa vartalossa, älä siis laiminlyö muitakaan lihasryhmiä.

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Jos haluat pyöreän pepun, vältä näitä mokia!”

 1. Hyväksi pylletreeniksi voin suositella jenkkifutista. Jumankekka kun jäpittää kolmen pisteen asennossa odottamassa ja siitä räjähdetään vastustajan riveleihin kiinni 😂 niin pojille kuin tytöille 🏈

 2. Pitäiskö itkee vai nauraa, kun nuoret tytöt salilla NY-lippis päässä ja kaikki vermeet päällä, vetää 13 erilaista peppuliikettä ja silti eivät tee kyykkyä tai maastavetoa??
  Itellä on iso peppu ja reidet, teen isoilla painoilla kyykkyä ja maastavetoa ja syön jäätelöä 😀 ei siihen mitään lantionnostoja ja askelkyykkyjä tarvita..

  • Hehe 🙂 Joo valitettavan usein nuo parhaat, mutta raskaat ja epämukavat liikkeet skipataan ja tilalle tehdään erilaisia mukavempia kevyempiä liikkeitä… Tosin lantionnostot ja askelkyykyt on kyllä myös hyviä, niiden raskaiden perusliikkeiden lisäksi.

 3. Voiko pepun muotoa muokata kotikonstein mitenkään, siis ilman painoa? Eli ihan kyykky- ja askelkyykkyvariaatioilla, vai vaatiiko se aina jotain lisäpainoa? Vai missä vaiheessa tietää että painoton treeni ei enää pure vaan pitäisi lähteä laittamaan tankoa niskaan :)?
  Keltanokan kysymyksiä…

  • Kyllä siihen tulokselliseen muokkaukseen yleensä tarvitaan omaa kehonpainoa isompi vastus. Kannattaa hankkia vaikka pari kahvakuulaa, joilla saa helposti lisävastusta ja ne on helpompia säilyttää kuin levytanko painoineen…

 4. Mulla peppu ottaa muotoa ihan kivasti, mutta takareidet ei niinkään. Olisko sulla heittää vinkkejä (ehkä jopa kokonainen blogipostaus) takareisien täsmätreenistä? Minä treenaan ns. ”toiminnallisella salilla”, josta ei mitään takareisilaitetta löydy, mutta erilaisia vapaita painoja ja selänojennuspenkkejä kyllä. Etureidet ja pakarat on mulla lihaksikkaat mutta takareidet niihin suhteutettuna liian pienet. :/

  • Ei lainkaan huono idea postauksen aiheeksi 🙂 Laitetaanpa korvan taakse 😉

   SJMV nyt on hiton hyvä takareisiliike ja ihan jo jumppakuminauhallakin saa ihmeitä aikaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta