Äitienpäivävalmisteluja…

Tänään on äitienpäivä, se päivä vuodesta kun äidit joutuvat makaamaan aamulla sängyssä ja teeskentelemään nukkuvaa vaikka olisi kuinka valtava pissahätä… Keittiöstä kuuluu kilinää ja kolinaa, supatusta ja sipinää ja lopulta, juuri kun rakko on halkeamassa mies ja lapset kantavat (kaatavat) sänkyyn aamukahvia, kakkua, lahjoja ja kortteja. Ja jokainen pissähädässä kärvistetelty minuutti on sen arvoista.

Katsotaanpa miten meidän perheessä isi ja vauva valmistautuivat tuohon kaikkien äitien vuoden kohokohtaan…

Ihan ensimmäiseksi suunnattiin lahjaostoksille. Vaikka uusi paistinpannu tai sähkövatkain saattaisi vaikuttaa hyvältä idealta, ne kannattaa hylätä heti alkuun, samoin uusi setti pölyrättejä. Vaikka äiti tekisikin kotona paljon ruokaa ja siivoaisi, se ei ehkä tarkoita sitä että äiti aina tykkää niistä puuhista. Kannattaakin miettiä mistä äiti tykkää, mistä äiti tulee hyvälle tuulelle… Meidän äiti tykkää vaatteista, joten me päätettiin suunnata vaateostoksille.

20160506_175411 20160506_175105

Kun lahja on hankittu, hankitaan äitienpäiväkukka. Äidit tykkää kukista ja kyllähän äitienpäivään kuuluu orvokit. Niinpä me päätettiin käydä istuttamassa ihan oma orvokki meidän äidille (ja mummuille kanssa). Hiukan siinä ehkä multa pöllysi ja saattoi sitä mennä vähän suuhunkin (ainakin isillä), mutta valmista tuli ja upeat orvokit saatiin autotalliin piiloon odottamaan aamua.

20160507_092635 20160507_092431

Vielä puuttuu kakku. Meidän isi tykkää suklaakakuista ja kun kerran isi ja vauva pääsevät ihan itse valitsemaan millaisen kakun leipovat, tulee siitä luonnollisesti suklaakakku. Äiti hiukan yritti vakoilla, mutta mepä näytettiin äitille kieltä ja komennettiin olohuoneen sohvalle leipomisen ajaksi…

20160506_194120 20160506_194124 20160506_194128

Kakusta tuli juuri sen näköinen kuin isin leipomistaidoilla voi kuvitella, mutta maun on pakko olla taivaallinen, sen verran paljon siihen tuli suklaata, voita ja sokeria…

20160507_223347

Nyt olisi kaikki valmiina ja kohta on aika päästää äiti piinaavasta pissahädästä…

OIKEIN MAHTAVAA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE ! ! !

(Mutta meidän äidille eniten <3 )

Metallisydän

Yksi vastaus artikkeliin “Äitienpäivävalmisteluja…”

  1. Kiitos!
    Kuulostaa mukavalta teillä! 😀
    Itse olen herännyt tänään lasten kanssa jo ennen kukonlaulua, keittänyt itselleni (ja miehelle) kahvit, tarjonnut lapsille vatsantäytettä, käynyt puistossa lasten kanssa ja valmistanut ruuan. Mies ei ole tähänkään mennessä noussut sängystä (klo 11.45), valmiiksi keitetyn kahvin haun lisäksi, saatikka onnitellut. Lahjon itseni puhtaalla autolla, jahka saan sen pestyä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta