Metallisydän kokkaa – Viisi erilaista välipalaa munasta

Yhteistyössä Laitilan kanatarha

Kananmuna on vanha, mutta nerokas keksintö. Paljon proteiinia pienessä paketissa ja maistuukin vielä hyvältä. Kukakohan on ollut se ensimmäinen, joka on uskaltautunut maistamaan miltä tuo kanan pyllystä tuleva tuote maistuu ja ennenkaikkea, kuinka monen muun eläimen pyllystä tulevia tuotoksia tuo joku on sitä ennen maistellut…

No mutta joka tapauksessa on meidän onni että tämä joku on kananmunan hyödyt joskus löytänyt. Kananmuna nimittäin taipuu monenlaiseksi erinomaiseksi välipalaksi, joista tässä esittelen muutaman erilaisen ja eri lähtökohtiin soveltuvan vaihtoehdon.

20160430_153324

Ensimmäiseksi esitellään Taviksen munavoipiirakka, joka soveltuu ihan tavallisille ihmisille joita me suurin osa ollaan. Taviksen munavoipiirakka on helppo ja yksinkertainen, mutta erittäin herkullinen välipala, jonka pohjana toimii perinteinen riisipiirakka. Riisipiirakan päälle puristetaan Laitilan Munavoita haluttu määrä (itse olen sitä mieltä että enemmän on enemmän, joten esimerkkipiirakoissa kerros on paksuhko…) Törkeän hyvän makuista eikä sisällä mitään säilöntäaineita tai muita systeemejä.

20160430_154338

Seuraavana välipalavaihtoehtona on Iloisen mielen munaruikkari, joka on suunniteltu hieman ruokavaliostaan tarkemmille ihmisille, joille munavoissa on liikaa voita ja riisipiirakassa liikaa riisiä. Munaruikkarissa rakennetaan ruisleivän päälle salaattitarvikkeista ja Laitilan valmiiksi kypsennetystä valkuaisesta omaa silmää miellyttävä ja mielen iloiseksi tekevä muodostelma. Ei turhia rasvoja höpöhiilareita, pelkkää kuitua ja proteiinia.

20160430_154431

Seuraavana välipalana eteenne tarjoillaan Viherpiipertäjän salaattilautanen. Tähän vaihtoehtoon voivat turvautua niin kaikki tavalliset salaatin ystävät, kuin eettisiä arvoja ja ekologisuutta arvostavat viherpiipertäjätkin. Salaatti, kurkku, tomaatti ja paprika ovat luonnollisesti luomua ja Laitilan valmiiksi kypsennetty valkuainen on lisäaineetonta, säilöntäaineetonta ja vielä täysin kotimaista. Pitäisi siis kelvata hankalimmallekin viherpiipertäjälle. (Niin ja niiden munien keltuaisista ei tarvi olla huolissaan, nekin menee hyötykäyttöön muussa elintaviketeollisuudessa, majoneeseihin sun muihin)

20160430_154710

Ja löytyy Metallisydämen välipalavalikoimasta omansa myös karppaajille, nimittäin Totaalikieltäytyjän valkuaismunakas, joka valmistetaan Laitilan Proegg valkuaisesta. Totaalikieltäytyjän valkuaismunakas on vähäkalorinen, hiilariton, maidoton, gluteeniton, soijaton ja vielä rasvatonkin, jos on hyvä pannu jolla paistaa ilman lisättyä rasvaa. Pitäisi siis soveltua lähes kaikille – ja maistuukin vielä perhanan hyvältä.

20160430_154407

Vaikka mikään edellä esitellyistä välipalavaihtoehdoista ei vaadi kovin kummoista kokin koulutusta, tiedän että on joitakin yksilöitä, joille yksinkertaisinkin askartelu keittiössä on ylivoimaista. Heille löytyy myös oma välipalansa, nimittäin Uusavuttoman protein smoothie, joka tosin käy helposta ja herkullisesta välipalasta ihan kaikille muillekin. Ei tarvi osata kuin kierrekorkki avata ja voi alkaa hörppiä valmista smoothieta suoraan purkista (kannattaa silti varoa ettei läiky paidalle…)

Tässä siis Metallisydämen viisi helppoa ja herkullista välipalaa munasta, mikä on sinun suosikkisi?

20160430_154840

20160430_152452

Meikäläisen oma suosikki on tuo valmiiksi kypsennetty valkuainen, suoraan pötköstä! Tarpeeksi helppoa ja yksinkertaista pöljälle bodarille… (pysyy paitakin puhtaana)

20160430_155116

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Metallisydän kokkaa – Viisi erilaista välipalaa munasta”

  1. tuo valkuaispötkö vaikuttaakin helpolta! en ole ikinä ennen törmännyt, täytyy etsiä kaupasta ja kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta